-
Hvala Storma! 
rehab - ma samo sam istresla aktualne boljke, nisam detaljizirala, U cijeloj priči jesam hipersenzibilna jer mi je glupa situacija da sam na izmaku snaga i da se osjećam kao promašeni slučaj.
Ali iskreno radila sam sa malom djecom 6 godina, čuvala njegove vršnjake i djevojčice i dječake i po 10 sati dnevno, mm je radio u vrtiću, radio s aagresivnom, onom sa pp, finom, stidljivom, ovakvom, onakvom djecom - i dalje mislimo kako nema ponašanje prosječnog djeteta, možda se naravno varamo. Ne znam, ne mora to biti kategorija zahtjevnog, štogod da je, samo ga pokušavam shvatiti da bi bila bolji roditelj, naučila se nositi sa njegovim potrebama. Moram od nekud krenuti.
Samo sitnice (ima toga jako puno za nabrajati): nikad nije htio cicu, u kolica, AS, viper, baby gym, u nosiljkama samo jedan položaj, prva tri mj. nije dao da bude ikome na rukama, samo da leži na kauču i da ga pojedinci zabavljaju, onda je pak odlučio samo da se nosi ali ga od trećeg do devetog mj. nitko osim mene, mm, bake i djeda nije smio ni pogledati, da, ma ni pogledati, jecao bi užasno. Onda je od devetog mj. uvrijeđeno plakao ako ga netko od susjeda ne odzdravi kad mu mahne, jako bi bio pogođen, ako se pas kojeg zove ne približi da ga vidi i sl. Ima toga za kamione. Pedica je sama to primjetila ali sam ja negirala njezina zapažanja jer kao svaka mama želim sretno dijete, bez trpanja u bilo koju ladicu. Vrlo je konkretan u svemu, pokaže prstom kad nešto hoće, od osmog mjeseca. Samo je sada plač postao aktualan i univerzalno sredstvo za sve. Ali onaj uvredljivi. Tu se ja valjda moram suočiti da mora i plakati, da se jako trudim, da je to njegov način koji eto izgleda jako tragično, a benigan je, ne znam.
Inače sam dosta energična osoba, napravimo svaki dan veliku šetačku kilometražu, klacakamo se, ljuljamo, opsjednut je biljem pa mirišemo, čupamo, bube diramo, zaustavljamo se kod svakog prometnog znaka, u prva dva sata budnosti katkad strpamo sve to....i meni ništa nije teško iako na kraju dana padam. Muči me ovo plakanje, složenost i njegovo kompliciranje osnovnih dnevnih radnji, hranjenje od sat i pol svako, uvrijeđenost.
Dobro je što je on jako vedar i ima tu neku dobru energiju, problem je očito u meni i ja sam toga svjesna - dala si mi još jedan razlog za razmišljanje. Hvala ti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma