ja se ne slažem ni s apri ni s casom. kao prvo žena kaže da mali non stop čemerno cendra (odličan opis, btw. to čemerno cendranje), a vi pričate o tome da nije naša uloga da ih stalno držimo sretnima. a ovaj stalno čemeran.
osim toga, apsolutno ne vjerujem u te dalekosežne posljedice nekakvih glupavih metoda kojima se služimo da bi sebi olakšali život. opasno skretanje pozornosti kod djeteta od 15 mjeseci. jea, rajt.
svi mi se preispitujemo, al kod tebe je to puno maha uzeloIpak sam se odrekla posla, druženja, koječega i da, katkad se zasitim biti uz dijete 24 sata. Tu ja trebam rasti kao mama i posložiti kockice u svojoj glavi da ne moram biti supersavršena mamaprestani misliti na to jel mu previše podražaja, jel mu premalo podražaja, jel je zdravo što plače ili nije zdravo što plače, jel je dobro odvlačiti pažnju ili je to opasno, jel dobro reći samo NE il je dobro još i objasniti. ako si tip od objašnjavanja, onda objašnjavaj. šta će mu bit od objašnjavanja. ako ti se taj čas šeće i gleda bilje i miriši bube, a mirišite ih. al ne zato da njemu pružiš podražaje, nego zato što oboje uživate u tom diranju buba. bar koliko toliko, nekad moraš nešto raditi i u čemu ne uživaš previše, al ako ti se bube ne diraju, nemoj ih dirati.
činjenica je da imaš zahtjevnu bebu. dijete. i da će odrasti i neće više biti zahtjevan. a do tada si olakšaj. kako god. nisu djeca štenci da ih moraš non stop odgajati. nešto, ma većinu toga će i sami odraditi, uz put, promatrajući nas.
a jedna stvar me muči, ako nije bio maslina, od kud mu uopće ideja da na grančicama ima maslina? ti si mu rekla i sama se uvalila u drek?
ja bih cijelo stablo prevrnula da nađem tu maslinu (možda je koja i ostala, ko će ga znat), a onda ako ih nema, šta ćeš. biti svjestan da koji put ne možeš izbjeć taj čemer.
sve zajedno, što god da napraviš, ništa se neće spektakularno desiti i nećeš spektakularno ama baš nigdje pogriješiti.

prestani misliti na to jel mu previše podražaja, jel mu premalo podražaja, jel je zdravo što plače ili nije zdravo što plače, jel je dobro odvlačiti pažnju ili je to opasno, jel dobro reći samo NE il je dobro još i objasniti. ako si tip od objašnjavanja, onda objašnjavaj. šta će mu bit od objašnjavanja. ako ti se taj čas šeće i gleda bilje i miriši bube, a mirišite ih. al ne zato da njemu pružiš podražaje, nego zato što oboje uživate u tom diranju buba. bar koliko toliko, nekad moraš nešto raditi i u čemu ne uživaš previše, al ako ti se bube ne diraju, nemoj ih dirati.
Odgovori s citatom