Zar si ti ikada u živo vidjela bebu koja može SAMA ležati budna i SAMA se zabavljati ?Ja nikada.
I ovo, pa normalno je da se sa djetetom komunicira, od rođenja. Gdje ste vidjeli dijete koje možeš odložiti i raditi nešto svoje? Pa i kad ih držiš u naručju, a pričaš sa drugima, bebe se bune.Često joj nije bilo dovoljno ni to što je bila kraj mene ako bih pokušala nešto obaviti, to je dolazilo u obzir samo ako je s njom to komunicirano i ako je bila na neki način uključena
Logično, bebi je mama produžetak, nije posebna osoba i ima da bude njoj posvećena 100%, bar prvu godinu. U drugoj to ipak pada za nekih dvadesetak posto
Ako imaš na pameti da beba smatra da si njeno vlasništvo, ustvari dio njenog bića, onda ni jedna beba nije zahtjevna, ona samo želi ono na što ima pravo, svoju mamau samo za sebe. Na mami je da to odradi na svoju i djetetovu dobrobit, a kako? - e, to je već na svakoj mami da nađe soluciju za sebe.
I onda dobiti novu bebu ... kad se sjetim koji je tek to psihički napor...ali vrijedi, svega![]()

Ja nikada.
Odgovori s citatom