Da, postoje djeca koja su zahtjevnija. Ali na ovoj temi sam pročitala toliko toga što sam viđala kod 90% djece te dobi, a roditelji to navode kao karakteristike zahtjevnog djeteta. Opis koji je stavila Palčica je identičan onome kako bi ja predstavila svoje dijete, a i većinu djece te dobi. A ne smatram svoje dijete zahtjevnim djetetom. Zuska je napisala komentar da je njena kćer već u dobi od godinu dana - 15 mj sve razumjela i pokazivala prstom zato što su joj puno pričali i objašnjavali. To je zapravo sasvim normalan put jezičnog razvoja djeteta. I moj se upravo tako ponaša sada s 15 mj, a ne trgam se od objašnjavanja. Hoću reći da se puno normalnih faza ovdje predstavljaju kao nešto posebno, izvanredno i neuobičajeno. A nije tako. Rekla bih da puno toga leži u našem pristupu prema djetetu i našem viđenju djeteta. I opet ponavljam, to ne znači da ne postoje djeca koja su zahtjevnija i ne kažem da djeca forumašica koje su se ovdje javila nisu takva. Ali, ako vidim da se netko ne zna nositi s nekom situacijom, zašto ne bih pomogla vlastitim iskustvom i rekla : čuj, nije ti to baš tako strašno kao što se čini, hajde probaj ovako. To ne znači da umanjujem nečiji problem, nego da pomažem osobi da sagleda situaciju iz drugog kuta i proba s drugim rješenjem.