-
Bok svim curama,
da nema ovog foruma mislila bi da mi treba psihijatrija. Imam sina od 4,5 g. i 3,5mj. Razlika je vrlo mala i već sam milijun puta bila na rubu živaca. po svim vašim postovima stariji je od početka jako zahtjevno dijete,,ali me izluđuje..mlađi svaka mama bi ga poželjela,u kratko da se izjasnim problemom sa starijim. Kako pomoći ili kako se odnositi sa takvim djetetom..npr..ja njemu lijepo objasnim kao normalnom čovjeku,a on će meni opet odgovoriti sa ne!! Prije vrtića pita me za 5 min.igre i složi se kako će se obući kada prođe tih pet min..prođe više od 5 min,,on ne želi ići..on nikada ništa nije htio prihvatit,,ako se ide van u park on neće,kada smo vani on neće doma,,sve je uvijek kontra..za poluditi,,tako je sa njime od početka..Psiholog mi je rekao da kada krene u vrtić bit će bolje,,nije..Ja sam bila sa njima doma do njihovih 4 god i 3g. sada su tek krenuli,,,ljudi moji to je za poludjeti..Mogla bi pisati esej o njima dvojici koliko vas mogu izluditi..Stariji za sve ima odgovor ne,,idemo na trening koji mu se svidio,,on kada je počeo ići njegov bratić,više neće da ide..kada kažem pospremi igračke,,samo lego kocke,,neće,,neka i braco posprema,,zašto? rekla sam tebi a ne njemu,,(jer se samo on igrao),,kažeš da idemo u igraonicu,,može!!dođem s njima tamo..stariji neće da ide(nova igraonica),,isuse poludjela sam,kažem idemo se igrati s igračkama,,on kaže ne želim,,sve podredim,,već mi ide na živce vlastito dijeta,strahujem da kada dođe jutro da se moram boriti s njime oko vrtića,oko treninga,,oko toga da budu malo na zraku. Tražim SAVJET kako se odnositi sa djetetom koje traži takvu pažnju ili odgoj,dosta mi je da ga tučem..protiv toga sam ali me toliko izlude da mi više nakon lijepog objašnjavanja nagrađivaanja ne daju izbora. nezaposlena sam mama, sa njima sam po cijele dane jer netko mora raditi mm radi od jutra do mraka. Spavanje je nemoguća misija..mlađi hoće da mu se pričaju priče,stariji več urla NEEE. Svake večeri to slu šam,,probala sam stvarno na lijepi način,..mama će čitati,pričati priče,,a stariji sve to negira..od rođenja nije htio sjedalicu u autu,kolica,plakao do milog boga,,po cijele dane i noći..ali sada kada priča,govori,samostalno ipak ne želi surađivati..Dok smireno mu govorim zašto je tako on se dere,ja još tiše govorim,,trudim se biti smirena,,ali on još gore...gdje griješim?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma