Citiraj Agrum prvotno napisa Vidi poruku
Možda je kod mene problem što trenutno ne znam radi li se o potrebi ili želji. Spavanje (dnevno) na mami u dobi o jedne godine objektivno mi se čini kao manipulacija, a subjektivno kao potreba jer se jedino tako naspava. Zanima me jel ste točno znale kada su vaša djeca počela manipulirati i je li to individualno ili postoji neka okvirna dob? Slažem se da se treba znati tko je roditelj i naravno da ga moram presvući iako vrišti, oprati iako ne želi u kadu, ali kod spavanja jednostavno nisam sigurna.
To je samo navika. Dijete ne zna da može i drugačije - probaj smisliti neki način uspavljivanja koji će biti zabavan, a ne i tako naporan.

pulinka i druge forumašice su dobro rekle - nađi način da se toga riješiš - zbog sebe i zbog djeteta (kaže osoba koja je svog starijeg sina zbog grčeva nosala tako dugo da je završila u bolnici na čuvanju druge trudnoće - sigurno ne samo zbog toga, ali svakako mi to nosanje prilično teškog jednogodišnjaka nije pomoglo). Silom prilika pribjegli smo drugim metodama - češkanje glavice, mobil s glazbom - to su moji dečki obožavali i spasilo mi je leđa nebrojeno puta, ne samo za dnevno spavanje nego i večernje uspavljivanje (ovakav je bio, ali s avionima jarkih boja: http://www.njuskalo.hr/oprema-bebe-o...-oglas-4812120).

Dosta su pomogle i tješilice - omiljene igračke (stariji je imao krpenu žabu, a mlađi krpenog jazavčara - ne prevelike igračke, primjerene za male dječje ruke). I danas ih čuvaju jer im je to draga uspomena na rano djetinjstvo.