Eeee, Bubilo, kad pročitam ovo...a možda ti ipak treba kuća i dvorište ?

Onda bi deo nereda uvek mogla da ostaviš da se natenane dekompostira...?
A dete bi moglo, kao moja slatkica svojevremeno, da se na miru premaže blatom od glave do pete (tetka joj pokazala svoju masku za piling), udavi cveće i dvorište "zalivajući", padne sa ljuljaške u zamahu jer se pustila u stojećem položaju, i da baci mačiće u bure sa vodom "da nauče da plivaju". Čisto da znaš šta propuštaš nemajući dvorište...
Na temu, sada sa 8 godina ispoljava kreativnost na društveno prihvatljivije načine. A činjenica da ima ideje kakve niko drugi nema joj čak i pomaže u školi...

Jedino što sam ja sa godinama jako skratila svoje živce i usavršila turbo brzu cost-benefit računicu. Dakle, ako predviđam da sama nije sposobna da raščisti bar pola nereda koji će da napravi, sasecam brilijantnu ideju u korenu bez obzira na reakciju. Iz istog razloga joj nije dopušteno da sama uzima stvari iz frižidera osim ako će ih zaista i pojesti.
(ali ono što me je zaista spaslo je njena ljubav ka knjigama i čitanju, kao i gomila aktivnosti van kuće-ples, jezici, pevanje...) Tako je bar nervirala i druge ljude .