-
Ja imam isti mali tornado kao BB, i cesto sam se susretala s 'zasto ne postavis granice' komentarima (a i danas, kad ima 5.5 i ok se ponasa zna mi se to desiti). E pa, novost je da ja zaista znam postaviti granice. Nije mi ona jedino dete, dobro mi ide i s ostalim mojima a i s tudjom decom, nego brate ima i takve dece kao sto je Bubilina i moja
I bas ovo s 'kreativnim unistavanjem' je i Luna radila. Tek sad mogu da joj objasnim da dekoracija nije igracka, da stvari mogu da se uniste nepovratno ako se s njima pogresno rukuje i nekonvencialno ih se koristi, i sl. U sustini, dok sam citala BB's post, u glavi mi je bila slika kruske s lego krilima (Lunin snack + 'kreacija') od pre nekog vremena.
I da, strogost pali kod Lune, ALI smo uz toplinu. Trenutno zavrsava programe kod 2 uciteljice - obe stoge, jedna topla druga malo weird ako mene pitas, ali def netopla objektivno :D.
Pa ono, kad procitas reports od jedne i druge, kao da se ne radi o istom (mom) detetu.
Isto su me dok sam bila trudna s Theom ispitivali je li luna takva jer je ljubomorna, ali - iznenadjenje - to dete uopste nije ljubomorno! Kao i s ostalima, nismo imali ni 1% ljubomornih ispada oko trudnoce, dolaska bebe i sad s sestrom od godinu i po.
Granice se su neophodne, ali roditelj mora uzeti u obzir i individualnost svakog pojedinog deteta, inace je vrlo lako zapasti u frustracije (roditeljske i/ili decke), IMHO.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma