-
Bubilo, ja bih rekla da roditelji i okolina moraju prvo promijeniti svoj nacin gledanja na stvari. Ovdje sam procitala dosta izjava koje mi govore da dijete radi nepodopstine samo zato jer moze. Objasnila si npr.njeno pravljenje nepodopstina izjavama poput "ona trazi vise dozivljaja", "ona mora dati svoj touch svemu" ili njeno agresivno ponasanje "dijete ima pravo izrazavati emocije", itd.
Helooo ! Nemam nista protiv kreativnosti, samosvjesnosti i izrazavanja osjecaja, ali postoje prihvatljivi nacini da se sve to izrazi i neprihvatljivi nacini. Ona kuzi da je ti opravdavas i da nemas hrabrosti nazvati stvari pravim imenom.
Kako postaviti granice ? U trenutku dok nepozeljno ponasanje traje, nema smisla razgovarati, nadugo i nasiroko objasnjavati ili se derati na dijete. Peterlin je dala dobre savjete kako se postaviti : sigurno, hladnokrvno i oduzeti djetetu neku privilegiju. Razgovori imaju smisla tek kada dijete smiri emocije i kad je potpuno fokusirano na roditelja. Deranje vrlo rijetko ili nikad.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma