Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
Ovo bi imalo smisla da ona ponekad prijedje granicu. Al ona je na rubu non-stop dok je budna. Nema tu "dok nepozeljno ponasanje traje". Svako njezino ponasanje je nepozeljno. Ok, ovo zvuci grubo. U vrticu je ok, al tete isto kažu da nesto nece napraviti ili ce po svome. Normalno se ponasa u parku, s drugom djecom i slicno. Problem su "eksperimenti". Nekad imamo dana da dodjemo s posla i da je ona naizmjence u objašnjavanju, u kazni, da ne kazem oduzetih privilegija, i novim pokusajima od 17.30 do 22h dok ne zaspe nakon vristanja. Sljedece jutro se probudi ljuta (naravno) i udari me nogom jer je to zadnje sto je zapamtila od sinoc, da smo u ratu.
Ako se zareda nekoliko takvih dana za redom, to je poprilican pakao vristanja i deranja... Oduzimanje privilegija njoj nista ne znaci. Uzmem joj sve sto je u tom trenutku smutila. Uzmem joj i drage lutke... Nista se nece dogoditi. Tj. nastupit će bijes. Kad se smiri, kad tad dolazi na red novi eksperiment...
Nema ona još privilegija koje joj išta znače, osim toga što taj tren radi. A kad odradi ljutnju zbog toga, ide dalje...

Ne mogu po cijeli dan imati samo sukobe s njom. Nikako mi se ne čini ok, za nista... Ni za odgoj, ni za odnos, ni za mene, ni za nju... 3-4, 5 takvih dana u nizu su zbilja gadni. Pa ima dana ko jucer kad sam "ju pratila" u eksperimentima, kad sam joj dozvolila barem "juhu od cokolade" i "čarobnu smjesu" šljokica i ulja.

Ajde da na kraju i napišem, nije baš svaki dan u našem životu bio izmjenjivanje eksperimenata i svadje. Nekad pogleda i crtic 2 sata u komadu . Al skace po krevetu za to vrijeme .
Neš ti...
Moj E.je istog trena išao doma iz parka ako je mlatnuo nekoga ili posipao pijesak na glavu sebi i drugima. 1000 puta su doma igre vodom i hranom bile prekidane istog trena kad je prestao poštivati dogovor. Imam čak i fotografije da to mogu i dokazati.
Kuha juhu od začina, sve ok dok ne počne prolijevanje po stolu. Istog trena oduzimam to čime se zabavlja i spremam. Ali to treba ponoviti odlučno puno puta dok ne uđe u glavu. Kao kad imaš mladog psa. Nikakav kasniji razgovor ne daje rezultate jer ga ne zaboli kao kad mu otmeš zabavu ako radi štetu ili nekoga ugrožava. Kod nas je bio u igri i mirni stolac ako bi tko digao ruku na brata, tatu ili bilo koga. Po starinski ideš na buljenje u radijator. Koliko godina toliko minuta. Ili kad se nauči sam smiriti, može doći i krećemo iznova, ali kako treba.

Znam da su djeca različita jer imam dva primjerka. Nije jedan bolji, a drugi gori, ali trebalo ih je kondicionirati na drugačiji način. Ali da digne ruku na članove obitelji ili bilo koga odnijela bi mu omiljene igračke u podrum na tjedan dana. A svatko mora naći radnu točku svom djetetu.
Sretno!