Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mima sigurno si je nekad iskusila.
    onaj hladni zaprepasteni pogled u oci, spustanje na razinu djeteta, odlucan ton s rijecima da se to ne radi i nikad vise ne ponovi.

Ja bih svoje i cvrsto primila za ramena da ne mogu ni mm mrdnut i moraju gledat direkt u moje razulareno lice.

Nema udaranja i gotovo.

sta je tebi prihvatljivo da te dijete udara?

hahaha

ti mislis da nitko nikad na zahtjevnom djetetu nije isprobao fore iz onih prirucnika za samopomoc u odgoju? ili radionica za odgoj? ili malo ozbiljnijih knjiga?
    ja sam se preporodila kad sam sam upoznala psihologicu koja je istestirala moje dijete i rekal da nije problem u mom postavljanju granica nego je dijte to koje ih ima potrebu stalno rušiti (ne propitivati, vec rusiti) . i vidi vraga, sa drugim djetetom je išlo sve po špagi bez nekog napora.

Srecom da imam selektivno pamcenje, ali jedan od najvecih eksperimenata naseg sina je bio onaj u kojem je obozavanu macku uspio ugurati u plasticni kamion igracku. Kamion je bio velicine kutije za cipele , a otvor kroz koji jer ugurao macku velicine kutije za cigarete. Inace , on je vrlo empatican, a ovo je bio cisti eksperment da vidi da li macka stane unutra. Naravno da smo morali razvaliti vozilo da spasimo macku. (koja je prošla neosteceno)

E, da još jedan dogadaj...kad je usisavac stajao uklucen u struju u kupaoni koju sam pospremala. I dok sam se okrenula on je usisao vodu iz sifona. Nazalost, usisavac nije bio na vodu nego obicni. Mi smo prosli neošteceno, sto ne mogu reci za usisavac.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Siriud, ako sam dobro shvatila, tvoje dijete ima ADHD. Ne možemo uopće uspoređivati dijete kojem kemijski procesi u mozgu otežavaju da se pridržava strukture i granica s djetetom čiji su kemijski procesi u mozgu uredni. Uspoređujemo kruške i jabuke.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Siriud, ako sam dobro shvatila, tvoje dijete ima ADHD. Ne možemo uopće uspoređivati dijete kojem kemijski procesi u mozgu otežavaju da se pridržava strukture i granica s djetetom čiji su kemijski procesi u mozgu uredni. Uspoređujemo kruške i jabuke.
    Dobar point. Možda bi bb trebala odvesti dijete na testiranje. Ja bih, odnosno jesam.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku

On nije imao ADHD sa 4 godine , tj. nitko nije skuzio.
    Nema niti danas cijeli ADHD, samo elemente.
    Osim toga ako pitas njegove profesore nema nista, samo glumata. Jedino je prevelik da samo ja budem kriva za (ne)postavljanje granica.

Sa drugim djetetom je sve po knjigama, svaka napisana recenica pali. Ko da su prirucnike po njoj pisali.
    Ali daleko od toga da ona nema prilicno jak karakter i želju za eksperimentima .
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.06.2017. at 09:05

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Za sliku kako je kod moje izgledao ADHD s 4 godine:
    NIKAD ne miruje dulje od 2-3 min, trči u krug po rubu tepiha, po rubu kreveta 200x180, oko fotelje koja je bila nasred tepiha, bez odmora po pola sata, nijednu aktivnost ne može završiti svala traje samo po nekoliko min., obično ima hiperfokus na nešto - moja je imala na čitanje (ima ga i danas), to je bio jedini dio dana kad je sjedila mogla je satima slušati čitanje, kad smo bili na otvorenom niti sekunde ne bi stala, trčala bi satima po parku, plaži i sl., grupna igra u parku, u gostima, u vrtiću, nula bodova.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Za sliku kako je kod moje izgledao ADHD s 4 godine:
    NIKAD ne miruje dulje od 2-3 min, trči u krug po rubu tepiha, po rubu kreveta 200x180, oko fotelje koja je bila nasred tepiha, bez odmora po pola sata, nijednu aktivnost ne može završiti svala traje samo po nekoliko min., obično ima hiperfokus na nešto - moja je imala na čitanje (ima ga i danas), to je bio jedini dio dana kad je sjedila mogla je satima slušati čitanje, kad smo bili na otvorenom niti sekunde ne bi stala, trčala bi satima po parku, plaži i sl., grupna igra u parku, u gostima, u vrtiću, nula bodova.
    Eto, opisala si moje dete u tom uzrastu, s tim što je mogla donekle da učestvuje u grupnoj igri, ali nikad nije sledila pravila ako su postojala u toj igri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •