davno sam imala malu djecu, znala bih ti točnije odgovoriti da sam blizu toga, ali jako sam daleko.
ako me sjećanje ne vara, a vidim i po ovom malcu gerilcu koji mi je jako simpa i jako ga volim, mislim da između 1,5 godine do druge možemo reći da prestaje biti beba.
dijete od 7 mjeseci koje baca hranu ne bih ni slučajno udarila niti malo pucnula po prstićima jer mi to nije normalno.
ali ne bih niti držala tanjur u blizini da to može raditi, ako samo i isključivo baca.
imam jednu sliku, pa se po tome sjećam kako je moja beba od jedno 7 ili 8 mjeseci šakama iz zdjelice jela špinat. i bilo je sve od špinata i njene trepavice i hranilica, ali ona se stvarno trudila svojim rukama jesti!
nisam to davala svaki dan niti joj je to postala praksa raditi svinjac oko sebe (koji bih ja morala pospremati, a onda bi za nju bilo manje vremena za igranje i ići van, a zašto) ali beba mora i to probati.
neće ju ubiti, neće ubiti ni mene, a otkrit će nešto novo.
normalno da je pokušavala nekad i bacati. bacila je, ok. podignula sam i maknula tanjur dalje. doduše, ja sam mojoj mogla skrenuti pažnju u toj bebećoj dobi.