Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    nažalost, ovo drugo nije istina. U pravilu s OKPom pojedine kompulzivne radnje se relativno lako rješavaju, ali budući da je u podlozi osoba sklona velikoj anksioznosti, to je sve privremeno, nakon nekog vremena pojave se neke druge. A rješavanje same anksioznosti je malo teže i s različitim rezultatima, zavisi o više faktora.

Ja ne znam skoro pa ništa o tim poremećajima kod djece pa neću se zalijetat, ali ne bih rekla da se baš poremećaj može dijagnosticirat u tako ranoj dobi. Dijagnosticirane su vjerojatno kompulzivne radnje.
    I točno je da neka djeca razviju te neke kompulzivne radnje i da one budu samo faza koju prerastu i poslije budu normalna djeca. Djeca vole pravila i točno-krivo i rituale po defaultu, pa onda nekad pretjeraju.
    Ali neka djeca su anksioznija i onda to samo raste i slaže se jedno na drugo.

Ne znam koliko je psihoanaliza učinkovita za ovo, vjerojatno uz dobrog terapeuta nekad i je, ali psihoanaliza u pravilu dulje traje, krene od stoljeća sedmog pa na ovamo. KBT (kognitivno-bihevioralna) ima dosta veliku (dokazanu) uspješnost općenito za anksiozne (morala bih pogledat doma točan postotak)
    e, tebe sam čekala :D
    a jesam li dobro shvatila da, za razliku od psihoanalize, KBT se ne bavi uzrocima problema, il sam si ja to pojednostavila?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e, tebe sam čekala :D
    a jesam li dobro shvatila da, za razliku od psihoanalize, KBT se ne bavi uzrocima problema, il sam si ja to pojednostavila?

bavi se uzrocima, ali se bavi uzrocima baš tog problema, tj krene od problema pa prema dolje (unutra) koliko treba da se on riješi
    ne rješava sve šta treba od početka

casa, pa to je ok, ne odgovara svakome svaki pristup, a naravno stvar je i u čovjeku koji ga primjenjuje

mislim ja te kužim ako već imaš neko iskustvo sa svim tim, da ćeš drugačije pristupit od nekoga tko takve reakcije nikad nije vidio
    imaš već neke alate u rukama, samo treba ko i inače držat otvorene oči i chekirat da li to funkcionira

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •