Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ono što meni zapara uši je to da si ti Casa ili bilo tko drugi, a evo sad si to ti na temelju kako kažeš pranja ruku ili nekakve situacije iz parka zaključila da to nisu nikakvi problemi s kojima bi se trebalo nešto ozbiljno pozabaviti i kako to nije zahtjevno ili šta već, a to je zapravo kap u moru.

Ne smatram da moje dijete ima nikakve strašne probleme, nikakve nerješive probleme, ali vrlo dobro znam do kojih razmjera ide anksioznost kod mog djeteta.
    Spomenuti ću samo da nam je u određenom trenutku s 2 različite strane stručnjaka bila predložena i mogućnost posjeta psihijatra, pa i mogućnost uvođenja lijekova. Na sreću uspjeli smo bez toga i uz pomoć psihologa riješili stvari, dobili dobre savjete koji su pomogli, uz nju smo, razumijemo ju, podrška smo joj.
    Da je bilo poprilično teških trenutaka, je. Bilo je i trenutaka kad se i mi sami nismo mogli nositi s tim, pa smo i mi išli i idemo na roditeljske radionice i radimo i na sebi.

Pitaš me za rješenje situacije u parku. Nismo ju riješili u parku. Rješavali smo zapravo uzroke koji su dovodili do te i puno drugih situacija. Kod J. se radilo i o selektivnom mutizmu kao posljedice perfekcionizma tako da je situacija bila puno kompleksnija.

A ovo pranje ruku koje ti smatraš potpuno bezazlenim i koje najčešće i je mogu usporediti sa npr situacijom kad dijete ima temperaturu 39 ali je dobrog općeg stanja, jede, piški, kaka, veselo je i onda čekaš i ne trčiš odmah doktoru a dogodi se da ima temperaturu 37,5 i jako je lošeg općeg stanja i ti odeš doktoru, kažu ti šta si ga dovodila a onda dijete ostane hospitalizirano.
    Moja J. je prije toga imala i te po tebi gore oblike OKP-a ali je bila puno bolje nego ovo kad je bilo s pranjem ruku i meni to nije bilo ništa alarmantno, rješavali smo to onako u hodu, a sada smo zapravo prvo primjetili da ima jaku anksioznost i da ju nešto strahovito muči, a tek smo onda primjetili pranje, tj. močenje ruku.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I meni ti to i dalje nisu strašni problemi već problemi koje roditeljstvo kao takvo nosi... Nekom je dijete perfekcionist, nekom je pothranjeno, nekom u pubertetu ne ide u školu... To ti je meni život, ne zahtjevnost. Meni, tebi i ostalima ne mora biti. Zahtjevno mi je kad ti je dijete nepokretno, kad ne govori, kad ima shizofreniju ili kad je na dopu...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I meni ti to i dalje nisu strašni problemi već problemi koje roditeljstvo kao takvo nosi... Nekom je dijete perfekcionist, nekom je pothranjeno, nekom u pubertetu ne ide u školu... To ti je meni život, ne zahtjevnost. Meni, tebi i ostalima ne mora biti. Zahtjevno mi je kad ti je dijete nepokretno, kad ne govori, kad ima shizofreniju ili kad je na dopu...
    i ja sam te tek s ovim do kraja shvatila što želiš reći

edit: zboldala
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 20.06.2017. at 12:48

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa al akko se nosš s tim u parku? Možemo li o tome razgovarat nevezano za to imaš li ti ili ja zahtjevno meni ili tebi dijete?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •