Moraš poraditi na tome da nauči smiriti se sam. Evo, tu imaš par ideja - iako su za mlađu djecu, možda ti dobro dođe: http://www.roda.hr/portal/djeca/gega...tantrumi).html
Ja sam imala "mirni stolac" i na to bih posjela djecu (ali imali su tada 2-3 godine ili čak manje, to sam radila npr. kad bi se tukli, jer udaranje, grizenje i uništavanje stvari smatrala sam neprihvatljivima i suzbijala od najmanjih nogu). Kazne za divljanje bile su mi nemaštovite - ukidanje omiljenih aktivnosti (ako bi podivljali u parku, trenutno bi se digla i odvukla obojicu doma, a ako bi podivljali doma, oduzimala sam igračke na određeno vrijeme, obično do spavanja).
Morat ćeš stvarno strukturirati vrijeme i aktivnosti, koliko god ti se činilo teško. Napiši raspored i objesi ga na zid. Čeka te ozbiljni razgovor sa svim članovima obitelji, jer da bi se postigao napredak, SVI morate puhati u isti rog. Potraži pomoć, jer će biti puno lakše. Moji sinovi nisu imali taj opseg problema, pa ne mogu pisati iz iskustva kao čokolada, ali poslušaj je - žena dobro zna o čemu govori.