Stranica 106 od 191 PrviPrvi ... 65696104105106107108116156 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,251 do 5,300 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

evo i mene...jao koja je gužva bila u srijedu...ali neka jer je bilo puno punkcija i transfera....u 8 sam vadila krv,a za pregled sam došla na red u pola 1....rekao mi je da krećem u postupak sljedeći ciklus,dao nam je da ponovimo za hiv,hepatitis...te smo bili gore na 3 katu potpisati neke papire koje sam već u osijeku potpisala,draga soc radnica...lijepo smo se naprićali....došli smo kući u 6 sati....ali ja krećem u postupak sljedeći ciklus ! ako mi ne dođe cista neka jer je rekao ful stimulacija!!!
    dobili nalaz od andr. ima oligo,20 % pokretnih i nešto pod upitnikom hypospermia??
    piše da mora raditi briseve, uzv,pa za bakterije...i piše da mu je TSH povišen....nadam se da to nije nešto baš loše...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

sandra to je odlično!!!!!!!! Sad brzo obaviti sve ovo što si navela i da dođete gore i konačno dobijete svoju bebicu ili bebice! SRETNO!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jel utrogestan mora uvijek biti u isto vrijeme?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mima235, ne moraš paziti baš točno u minutu, ali neka bude otprilike u isto doba dana. ja sam znala imati odstupanja i od 2 sata , a ako ga baš ne bi nikako stigla staviti jer bi bila na poslu pa ne bi mogla odležati i sl., onda bi ga popila.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

E thanks. Tako sam si mislila, al sam htjela provjeriti njihov stav.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    ali ja krećem u postupak sljedeći ciklus ! ako mi ne dođe cista neka jer je rekao ful stimulacija!!!
    Sanda, jesi li već dobila protokol, znaš li koje ćeš lijekove uzimati i koliko? Pitam zbog AMH, i moj je na putu prema dooolje.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zar se mora odlezati poslje utrica? Ja nakon sto ga stavim omah bauljam okolo..ne odlezim ni sekundu?!..

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Zar se mora odlezati poslje utrica? Ja nakon sto ga stavim omah bauljam okolo..ne odlezim ni sekundu?!..
    da, min 30 minuta

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    da, min 30 minuta
    Potpisujem, on se mora otopit i razgradit...inače kao da si ga bacila pokraj

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure odkud vam to da se mora ležat nakon utrića ja sam probala i jedno i drugo i ne iscuri mi ništa van uvijek se razgradi i izađe onaj višak kad se rastopi, čitam i na kutiji i ništa ne piše u uputstvima da se leži nakon primjene. Mislim da ako staviš dovoljno duboko u rodnicu rastopit će se i ovako i onako

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Sanda, jesi li već dobila protokol, znaš li koje ćeš lijekove uzimati i koliko? Pitam zbog AMH, i moj je na putu prema dooolje.
    nisam još ništa dobila...samo je rekao da sljedeći ciklus krećemo sa stimulacijom...eto...samo da se ne pojavi cista....na amb listu mi piše da dođem sa uputnicom IVF/ICSI 3 dc....i ako mi hormoni budu ok

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    sandra to je odlično!!!!!!!! Sad brzo obaviti sve ovo što si navela i da dođete gore i konačno dobijete svoju bebicu ili bebice! SRETNO!!!!!!!!!
    nadam se,hvala....

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

eh zaboravila sam pitati da li mi nalaze od hormona šalju kući ili to odmah ide u karton....??

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

eh zaboravila sam pitati da li mi nalaze
    od hormona šalju kući ili to odmah ide u karton....??
    salju u karton odmah i ti kad dodjes 3dc dr ce ti reci kakvi su barem je meni tako bilo kad sam isla u postupak...sanda1977 sretno od srca

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    salju u karton odmah i ti kad dodjes 3dc dr ce ti reci kakvi su barem je meni tako bilo kad sam isla u postupak...sanda1977 sretno od srca
    pa i ja mislim da će odmah u karton...nadam se da će biti ok nalazi...hvala

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sanda docekat ce te nalazi u kartonu. ja sam prvi put vadila hormone prije nego sam bila kod dr.a. na pregledu (nisam jos bila njihov pacijent), pa sam po nalaze dosla za 10 dana. inace, vidjela sam te u srijedu - crna kosa, naocale?

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    sanda docekat ce te nalazi u kartonu. ja sam prvi put vadila hormone prije nego sam bila kod dr.a. na pregledu (nisam jos bila njihov pacijent), pa sam po nalaze dosla za 10 dana. inace, vidjela sam te u srijedu - crna kosa, naocale?
    pa da ja sam ta! bauljala sam tamo,hehehe pospana....a mm zaspao tamo dolje na stolici...hehee
    javi mi se drugi puta...većina se znate tamo...vidim da razgovarate....i ja bi se družila...hehehe
    a ne znam kako ti izgledaš

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Cure odkud vam to da se mora ležat nakon utrića ja sam probala i jedno i drugo i ne iscuri mi ništa van uvijek se razgradi i izađe onaj višak kad se rastopi, čitam i na kutiji i ništa ne piše u uputstvima da se leži nakon primjene. Mislim da ako staviš dovoljno duboko u rodnicu rastopit će se i ovako i onako
    tako na vv govore, meni uvijek i nakon sat vremena lezanje sve iscuri, ali kao onda je odradio svoje, a ako se ne odlezi hmmmm navodno nema ucinka i ako e ne moze lezat (posao i sl) onda ga je bolje popit

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    tako na vv govore, meni uvijek i nakon sat vremena lezanje sve iscuri, ali kao onda je odradio svoje, a ako se ne odlezi hmmmm navodno nema ucinka i ako e ne moze lezat (posao i sl) onda ga je bolje popit
    i ja mislim da je bolje odležati....a jedna sestra mi je rekla,da stavim tampon da ne iscuri...eto....to je jedna stara sestra sa dosta iskustva,pa sam je poslušala kada sam stavljala utriće...a ja ga ne mogu piti,jako loše utjeće na mene...budem kao drogirana...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ženo ti si fenomen! ja još nisam od nikog čula da im utrogestan malo ne iscuri... Čak i nakon ležanja... Ali nije bit samo u "iscurivanju"..ja sam isto čula da nema učinka ako se ne odleži, a i u praksi na VV to kažu. Čako po novom i na dan transfera naglase da se ujutro ranije stave..da se stigne odležat... da ima učinka ..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Ženo ti si fenomen! ja još nisam od nikog čula da im utrogestan malo ne iscuri... Čak i nakon ležanja... Ali nije bit samo u "iscurivanju"..ja sam isto čula da nema učinka ako se ne odleži, a i u praksi na VV to kažu. Čako po novom i na dan transfera naglase da se ujutro ranije stave..da se stigne odležat... da ima učinka ..

Ne čitaš baš dobro što sam napisala, rekla sam da iscuri višak kada se otopi!

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne čitaš baš dobro što sam napisala, rekla sam da iscuri višak kada se otopi!
    Sorry, prvi dio rečenice me zbunio... Ne iscuri ništa...heh... Pa ono.."ne iscuri" ni meni "loptica"...al otopljeno uvijek malo ima...čak i nakon pola sata odležano. A pogotovo ako stavim i odmah se krećem. Onda i više.
    Ne znam kako je praksa na drugim bolnicama. Na vv naglašavaju ležanje, to znam

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa ne znam bila sam i ja na vv i to sam jedino čula od jedne sestre nikad od dr. isto tako sam bila i na 3 druge klinike i nisam nikad čula da se mora ležati nakon primjene utriće, jedino ako se popije lijek mi je dr. R. sugeriraro da si daM choragon kao dodatnu zaštitu. Eto onda sam se s vremenom zapitala dali je to ležanje neka "urbana legenda" pročitana na forumu ili?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zato je crinone gel zakon...ništa ne curi, nema ležanja, sve ostane tamo di treba i koristi se jednom dnevno

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja nisam jos niti sekunde odlezala nakon stavljanja utrica pa mi nije skoro nista iscurilo..mrvica samo..ne znam...
    Bas cu pitat u pon.dal mogu koristiti taj crinone gel umkesto utrica

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne bih rekla da je ležanje urbana legenda, ne mogu se zakleti ali prilično sam sigurna da su meni to savjetovale sestre s Humane...ali mora da sam i ja fenomen, jer ležala-ne ležala meni nikad ništa ne iscuri preciznije, iscuri mi toliko malo da ne moram staviti ni dnevni uložak.
    A ovo da "nema učinka ako se ne odleži" ne kužim koji bi tu bio mehanizam, ako se upio-upio se, tijelu svejedno u kojem položaju

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih rekla da je ležanje urbana legenda, ne mogu se zakleti ali prilično sam sigurna da su meni to savjetovale sestre s Humane...ali mora da sam i ja fenomen, jer ležala-ne ležala meni nikad ništa ne iscuri preciznije, iscuri mi toliko malo da ne moram staviti ni dnevni uložak.
    A ovo da "nema učinka ako se ne odleži" ne kužim koji bi tu bio mehanizam, ako se upio-upio se, tijelu svejedno u kojem položaju
    Pa je...slažem se...samo što meni malo više (dosta više) iscuri bez ležanja... Pa nisam sigurna da li se upilo dovoljno. Meni je rečeno na VV da čak ako mislim da ne mogu odležat dovoljno, bolje popijem.
    Ma možda sam ipak sam ja fenomen... u cijeloj priči..ne želim vas zbunjivat

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

stvarno mi nije jasno kako stavit utrogestan i ne odlezati i jos ti "skoro"nista ne iscuri....ne znam stvarno sto je kome receno ali koliko ja znam nakon stavljanja se mora odlezat minimum 30 minuta ja uvijek lezim 45 min do sat i nakon sat dva iscuri mi i to dosta znaci svoje je unutra odradio i ostatak iscurio...zato ne razumijem kako ako se krecete utrogestan se moze razgraditi unutra...stvarno mi nije jasno,a i zasto bi svi dr rekli odlezati barem pola sata...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

gurnemo ga svojski pa onda radimo kegelove vježbe
    zezam se, može biti da ovisi o količini sluzi ili tako nešto...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja uvijek ležim s utrićem pola sata i imam osjećaj da ipak čitav iscuri...ne odmah ali taman do vremena za drugi utrić...

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Mislim da se pravila mjenjaju od klinike do klinike.Da na VV sestra kaže da se nakon stavljanja utrića odleži barem 30 min.i isto tako stavljaju se ujutro na dan transfera.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Curke, kad dolazim na prvu folikulometriju, dal se javljam sestrama ili oni imaju neki popis po kojem prozivaju? Rekli su da dodjem u pol 8, ima li smisla doc ranije ili?
    Sanda, kad te vidim, javit cu ti se, ali koliko sam skuzila tebe sad nema ovaj mjesec, zar ne?
    I ja sam primijetila da se curke druze, ja jos ne znam nikog, valjda se zblizimo na folikulometrijama i punkciji

Richy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Bubekice...i ja dolazim u ponedjeljak oko 7.30.I taja dan ti je prva folikulometrija!Samo se javiš sestrama da si stigla...doktor odmah zove unutra...tada još ne bude gužve, barem nije bilo kada sam ja bila u prvom postupku na folikulometrijama!Ma bude to za čas gotovo...Vidimo se onda valjda?!

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Curke, kad dolazim na prvu folikulometriju, dal se javljam sestrama ili oni imaju neki popis po kojem prozivaju? Rekli su da dodjem u pol 8, ima li smisla doc ranije ili?
    ne trebaš se javljati sestrama, dr ima kod sebe liste od cura koje su za folikulometriju. samo se sjedneš u čekaonu i čekaš da te zove. ne proziva se po redu kako je tko došao nego valjda ima po nekom ključu složene liste. nekad (rijetko) počne zvati u ordinaciju već oko 7.15-7.20 tako da možeš tada doći ali ranije nema smisla.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Vidimo, vidimo, obecajem da cu nabacit smajl
    Kitty, hvala! Super info
    Posljednje uređivanje od bubekica : 27.10.2012. at 20:53

Helena5 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam jos niti sekunde odlezala nakon stavljanja utrica pa mi nije skoro nista iscurilo..mrvica samo..ne znam...
    Bas cu pitat u pon.dal mogu koristiti taj crinone gel umkesto utrica
    Draga,meni su poslije transfera pisali crinone gel

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sanda, kad te vidim, javit cu ti se, ali koliko sam skuzila tebe sad nema ovaj mjesec, zar ne?
    I ja sam primijetila da se curke druze, ja jos ne znam nikog, valjda se zblizimo na folikulometrijama i punkciji
    pa da,nema me ovaj mjesec....čekam m pa sredinom 11 mj....javi se ako me vidiš...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

pitanjce....da li znate možda gdje se može iznajmiti soba blizu VV-a....ako krenem u postupak,putovanje mi i nije baš neki dobar izbor....zbog folikulimetrija...?
    osijek-zg....uh...
    ako netko zna,javite mi se!
    hvala...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

pa da,nema me ovaj mjesec....čekam m pa sredinom 11 mj....javi se ako me vidiš...
    I ja bi mogla tako nekako gore...ako sve bude po planu!

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bi mogla tako nekako gore...ako sve bude po planu!
    i kod mene

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i kod mene
    imam ti ja broj 50 m od VV,javi mi se u pp

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    imam ti ja broj 50 m od VV,javi mi se u pp
    imaš pp

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vidim da sam potaknula raspravu o utrićima. Sestra mi je rekla da ih stavljam ujutro tako da se probudim pola sata prije i odležim, popodne ako ne mogu ležati da
    mogu popiti, a nevečer prije spavanja, pa to nije problem. Ja zaboravila pitati da li to mora biti u točno isto vrijeme jer zbog rada u smjenama se nikad ne budim ni ne idem spavati u isto vrijeme.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

imaš pp
    procitala,sad ti imas pp

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da sam potaknula raspravu o utrićima. Sestra mi je rekla da ih stavljam ujutro tako da se probudim pola sata prije i odležim, popodne ako ne mogu ležati da
    mogu popiti, a nevečer prije spavanja, pa to nije problem. Ja zaboravila pitati da li to mora biti u točno isto vrijeme jer zbog rada u smjenama se nikad ne budim ni ne idem spavati u isto vrijeme.
    utrići se stavljaju svakih 8 sati, dakle bitno je uvijek u isto vrijeme i odstupanje je moguće u par minuta, ali ne smije biti pravilo

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    utrići se stavljaju svakih 8 sati, dakle bitno je uvijek u isto vrijeme i odstupanje je moguće u par minuta, ali ne smije biti pravilo
    nije točno da se moraju stavljati baš svakih 8 sati, nije to antibiotik tako da mu je i farmakokinetika malo drugačija. odstupanja od nekih sat vremena ne predstavljaju problem.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja sam od dr. Jukić dobila informaciju da nije bitno točno svakih 8 sati, pitala sam baš zato što ih ne mogu umetati zbog posla pa je rekla nek stavim kad dođem doma.
    Moja M polako kreće pa se nadam da sam od srijede pikalica

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    nije točno da se moraju stavljati baš svakih 8 sati, nije to antibiotik tako da mu je i farmakokinetika malo drugačija. odstupanja od nekih sat vremena ne predstavljaju problem.
    Potpisujem!
    Meni je dr Jukić takodjer rekla da nije bitno točno u sat...ali otprilike u isto vrijeme.

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Muma, evo šaljem ti puno , puno pozitivnih vibica za srijedu. Da kreneš u dobitni postupak
    Posljednje uređivanje od hrki : 29.10.2012. at 09:52

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala hrki! Tebi želim da se na moj ročkas počastiš s jednom troznamenkastom betom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •