Sretno sutra sanda.. nestrpljivo cekam vijesti jer i mene to ceka iduci tj.![]()
Evo drage moje, mi jučer obavili punkciju, dobili 12 stanica, od kojih se 8 oplodilo. no transfera neće biti zbog hiper. u srijedu ćemo vidjeti koliko je embrija došlo do 5 dana - da se smrznu!!
sretno svim curama!!!
ruza82 bravo za stanicezao mi je zbog hipers.bit ce sve ok kad se tijelo smiri i dodjes po svoje mrvice
![]()
ruža82 super za stanice,šaljem ti vibrice da se dobro razvijaju i dođu do blastica
![]()
Last edited by hrki; 17.11.2012 at 13:40.
Ah ruzo vjerujem da ce sve bit ok.
Ja danas dobila vjesticu. U pon sam na vv. Samo ne znam kad da idem? Odmah u 8 il kasnije? Kakva su vasa iskustva? Pozz
sandy od cca pol 8 do najkasnije 9 su pregledi cura koje su vec krenule u postupak, od 9 su punkcije i transferi, a tek nakon toga prvi pregledi. mislim da prije pola 10, ako ne cak i 10 ne trebas dolaziti. sretno!
bok Deamar, nažalost dijelimo istu dijagnozu i također čekamo da se pokrene pitanje biopsije testisa. Dr kojeg kontaktiramo nam na naše upite samo odgovara da se strpimo,a ja sam več na rubu živaca
. Nitko nam ništa ne govori
![]()
Pozdrav svima!
Evo, ja sam danas preživjela jako booolnu punkciju...dobili smo 20 js! Nažalost, isto kao kod Ruže, najvjerojatnije neće biti transfera ali toplo se nadam da bar neke od tih 20 budu dobre kvalitite, da se budu oplodile i da dobimo čim više dobrih embrija.
Kako smo i mm i ja danas bili malo šokirani i zbunjeni zametnuli smo/izgubili papir s brojevima telefona na koji sutra moramo zvati za informacije o tulumu u lab.Stoga molim nekog da mi napiše broj (može i na pp). Thx!!
Evo toliko, idem se odmarati dalje...
Ja cu poluditttt. Ugl ne znam dal da racunam da sam dobila il ne!!! Jutros na wc papiru bilo puno svj krvi i sad cijeli dan nista na ulosku. Dal je moguce da s 29 g ne znam kad mi je 1dc. Pomagajte. Dal da idem u pon na vv il ne? Grrr grrr
sandy ako je jutros bilo puno svjeze krvi onda je danas 1dc. na prvi pregled ne mozes doci prerano, samo prekasno, tako da - idi u pon.
ruza,elen zao mi je zbog hipera i drzim fige za uspjesne date-ove veceras![]()
Bubekica tnx. Brza si ko munja s odgovorima.![]()
znam vidjela sam te danas...ti si naša hrabra mrvica!
bravo za tebe!
ja sam od sutra pikalica!!!!
AMH mi je sada 5 pmol????
imam jedan problem sada.....dobila sam 4 menopura i kako da ga izmučkam,tj s koliko otopine?previše mi je sa 4 otopine 4 praška....kada sam mučkala 3 gonala onda sam sa jednom otopinom mučkala...e menopr misam koristila 4 kom???
POOOOMAGAJTE ŠTO PRIJE JER SE U 8 UJUTRO PIKAM!!!
i još jedno pitanje,dobila sam samo menopure, anisam ništa dobila za suspresiju....primjer decapeptyl ili nešto....kako to?
Koliko ja znam AMH ne može narasti, mogu samo labovi fulati.
4 praška bi išla u 2 otopine, a onda bi se to sve moglo spakirati u jednu špricu pa se samo jednom bodeš. Mislim da s jednom otopinom idu maksimalno 3 praška.
Sa supresijom ćeš vjerojatno ići kasnije.
Dobit ces supresiju kasnije. Za muckanje najbolje da pitas na temi samodavanje injekcija. Sretno ujutro!
ja sam na 3 menopura, rekli su da mučkam 1 otopinu s 3 praška, pretpostavljam da bi i ti trebala 1 otopinu
sad vidim što piše konfuzija...ne znam... vidi možda piše na onom papiru-upute koji dobiješ u kutiji s menopurima(ako nisi bacila kao ja)
Last edited by medonija; 17.11.2012 at 19:49.
Elen broj laba je 01 2353 909!!! sretno
ja polako ali sigurno šizimmm...Rekla sam i obećala sama sebi da se neću obazirati na nikakve simptome i signale koje mi tijelo šalje, ali jučer i danas me pate pms bolovi, malo me probadaju jajnici...pogotovo desni ...na trenutke, onda opet sve ok...danas mi je 12. dan od transfera....i mada ne gajim nade u pozitivan ishod i ne namjeravam raditi testove...ali samo da mi je konačno dočekati taj utorak da izvadim betu i olakšam si misli...ovako više ne ide!!Ubija me ovo čekanje bete!!
To je mučenje puno gore nego što je sama punkcija!!
![]()
richy drz se. jos malo.
opet ja s pitanjima. idem u ponedjeljak na vv vadit betu. uputnicu predam na salter za vadjenje krvi? doktor me sam pozove, nalaz ide k njemu? se javljam kome, sestrama ili? :malistreberkojisvevoliznatunaprijed:
Uputnicu predaj sestrama ( ona soba pokraj sobe od dr A. Zatim idi tamo gdje se vadi krv i čekaj da te prozove. Kad izvadiš krv, onda se vrati na svoje mjesto pa kad nalazi budu gotovi ,budu te prozvali (nalaz će biti gotovi oko 10 sati ) doktori prvo prozivaju punkcije i transfere na razgovor, a zatim one koje vade betu. Mi ti želimo sve najbolje...
Richy Imaš sve iste simptome kao i ja...mene od transfera ( 22.9 ) stalno probadaju jajnici ( kao da netko iglom iznutra bocka ) bolovi znaju biti toliko jaki da me mogu probuditi u noći...grčevi kao u pms...i onda par sati bude sve ok... Tako nemoj se brinuti, želim ti veliku beturinu poput moje...
Mirelaj hvala! Jos samo jedno pitanje - moram doc bas u 8 ili moze i kasnije? Ne ceka mi se 2 sata...
Zaboravila sam ti napisati da možeš sestru pitati da li možeš doktora nazvati za rezultat bete tako da ne čekaš. Ja sam bila nestrpljiva pa sam čekala. Ako ti beta bude pozitivna, onda će ti reći da opet dođeš za dva dana i da vadiš opet betu, ako bude rasla onda će te naručiti za dva tjedna da se vidi da li srčeko kuca... ( to čekanje meni je bilo jako dugo ...dani su sporo prolazili... )
hvala jos jednom, doci cu onda u 8 i pricekat nalaz jer znam da je 0 pa da odmah dogovorimo strateski plan do fet-a.
baš mi je žao nekako sam mislila da će kod tebe biti+, ali dobro imaš smrzlića pa ćeš brzo opet u novi pokušaj![]()
hvala draga. i mm i ja smo se bas jako nadali, sve je zvucalo idealno, ali ocito nesto nije stimalo. moram s doktorom porazgovarat oko tog svog tsh (3,04), mozda da to probamo snizit do fet-a. sva sreca imamo jos smrzlica za 2 pokusaja, a ako ni to ne uspije, taman ce proci dovoljno vremena da mozemo u novu stimulaciju. ja sam jako pozitivna oko svega![]()
Drage moje, evo da se i ja javim. I kod mene je jučer bila punkcija... Nažalost samo 2 jajne stanice (opet)... Malo sam tužna ali ajde.... Transfer je sutra, u ponedjeljak.
Nisam znala da se i danas moglo zvat. Mislila sam zato sto je nedjelja da nemozemo. (čujem da je elen pitala za broj, jesi zvala?)
Inače jučer je bila ogromna gužva, 11 punkcija, 4 transfer.....
Mirelaj...hval ti draga na lijepim željama!!Baš ti zavidim na tim tvojim malim srčekima....i nadam se da budem i ja svoje uskoro dočekala?!ma samo neka već prođe i taj 20....dosta mi je više!
Bubekice...to jako puno znači, biti pozitivan u svemu tome!!Znaš kada pozitivno razmišljaš, pozitivne stvari će se i događati!!ja to sebi skroz ponavljam, ali ne ide mi baš od ruke!?!![]()
Strašna...sretno u ponedjeljak!!i kao što Muma kaže, i jedna je dovoljna-samo da je prava i da se čvrsto primi!!Hug draga!![]()
strašna drzim fige za sutra i da bas te dvije budu dobitne!
mirelaj puno sam citala oko toga da tsh mora biti ispod 2,5 cak 2,0 za ulazak u postupak. pitala sam i doktoricu p.j. i dr. a. za to, oboje su rekli da to nije tocno i da je moj tsh sasvim u redu. ja cu napraviti anti-tpo i ft3 i ft4 na svoju ruku, da provjerim jos i to, ako je to sve u redu, onda zbilja nema nikakvog razloga za terapiju. ne treba da zaboraiti da nas doktori vide, za razliku od toga sto pisemo po forumu, a za odredjivanje poremecaja rada stitnjace je to jako bitno.
Drage moje...evo, ja sam danas prijepodne zvala lab..još je rano za konkretne podatke ali za sad imamo 4 zametka koji su se počeli dijeliti..ostali se još prate.
Pozdrav svima i puuuuuuno sreće!!!!!!
ja sam si danas dala prvu terapiju 4 menopura....pika me lijevi jajnik stalno nešto od kada sam si dala injekciju....
omama jedan problem kod mučkanja....stalno imam previše zraka,pa moram vračati,pa ponovo....kako da izbjegnem taj zrak?
sanda ja sam izvukla dio otopine, okrenula spricu iglom prema gore i lagano pritisnula da izadje zrak, al ne do kraja da se pojavi kapljica, samo malo, onda bi opet zapiknula u ampulu s otopinom i izvukla ostatak. meni se to redovito dogadjalo s gonalima, pogotovo dok se nisam ispraksirala. ako ispustis skupa sa zrakom nazad u ampulu, nisi nista napravila, a i spricnut ce ti kad budes izvlacila iz iglu iz ampule.
postoji tema samodavanje injekcija, tamo mozes dobiti hrpu informacija.
Last edited by bubekica; 18.11.2012 at 18:20.
joooj izludila sam jutros! skoro sam sve bacila,
žurila na posao....muž se raskokodakao ko baba....
skoro sam njemu dala injekcije jer je bio dosadan,pa se ušutio....bilo je borbeno jutros....hehehe
ma ja sam mučkala gonale i super mi je išlo,ali menopure nisam....malo mi je i ostalo jer nisam mogla sve izvući iz boćice gdje je prah..
strasna sretno sutra da se mrvice cvrsto primesvim ostalim curama puno srece pikalicama,cekalicama bete
![]()
današnji raport:
ja bila na 1. folikulometriji, sve je "po planu i programu" kaže dr.A, ponovno na pregled u srijedu, a punkcija će biti negdje između petka i ponedjeljka, znat ćemo detaljnije u srijedu..
inače danas je bila jako gužva, bilo nas je puno za sve faze: za folikulometrije, za punkcije, transfere, preglede... ne znam je li nače tako ponedjeljkom, ali ovo je bilo "najgužvastije" od kad ja idem ...
svim curama koje su bile danas u toj gužvi želim od srca da je i njima sve " po planu i programu"![]()