Sanda ne brini, beta raste pravilno...
Sanda ne brini, beta raste pravilno...
bubekica, ima dosta razlike u organizaciji izmedu dr.A i dr. L. svaki radi na svoj način. i to je ok. Pretpostavljam da me samo nije htio maltretirat s putem, jer sam isla u Zg vadit betu, oba puta. onda se beta vadila 14 i 16 dan, sad sam imala punkciju 5.12. a transfer 7.12. a betu mi je napisao na Badnjak, 24.12. ko će to iščekat???
Ej curke, da li ima netko kakva iskustva sa polipom. Meni vec drugi put nakon postupka pronaden polip u maternici, prvi put je otisao sa mengom, a sad mi kazu da idem na histeroskopiju u 1mj.
Mi smo jučer obavili AIH. Testić piškim 04.01.![]()
Ja sam imala polip u maternici prije dvije god. uklonjen je histeropskopski u Petrovoj, brzo, pod lokalnom anestezijom, dva dana mirovanja i to je to. Samo, što i sama znaš, hoće se vratiti.
Drage moje!!! Neka vam se svima ispune sve želje!!!! Puno djecice u 2013. nam želim!!!!!
u ponedjeljak vv krece s radom - tko je gore iduci tjedan?
mm je narucen 9.1. (srijeda) kod dr. perosa, ici cu ja s njim buduci sam na godisnjem.
nas su narucili pocetkom rujna za sijecanj, mm je zvao prije bozica jer je zaboravio kad je narucen pa pretpostavljam da se nije nista promijenilo jer su rekli da dodje 9.1. moj savjet ti je da zoves odmah u ponedjeljak. kad ste radili kariotip? mozda treba i ove na rebru malo pogurati (mi jesmo kad smo cekali mikrodelecije).
mi smo 8.1. gore.....utorak....znaći rade od ponedjeljka 7.1.? da znam nazvati i pitati sestre u koliko sati da najbolje dođemo na uzv....
sanda mislim da rade od ponedjeljka.. nazovi, ali racunaj da ti je uzv nakon punkcija i transfera, s obzirom da su sad bili godisnji, nemam pojma kad bi to moglo bit.
nece bit sigurno, zato ti i kazem da nemam pojma. vjerojatno ce bit samo prvi pregledi, uzv i bete.
Kariotip smo radili 29.10. nalaz još nije stigao niti su zvali..nazvat ću u pon da vidim gdje je zapelo..rekli su da će biti za 2-2,5mj.
MM je prvi put bio kod dr. Peroša u 8.mj, onda je početkom 9.mj stigao nalaz sg i na njemu je pisalo napraviti analizu kariotipa i mikrodelecija i s tim nalazima na kontrolu..za prvi pregled smo čekali 3mj nadam se da nećemo opet..
Kako krećemo ovaj mjesec sa prvim postupkom, trenutno pijem pilule, da li se javljam prvi dan dc ili? I da li je dovoljna jedna uputnica za mpo ili treba jos nešto?
javljas se 1. dc, narucuju te na pregled 3. dc, treba ti uputnica za postupak, samo jedna
sretno!
Prvi dan zovi gore, pa će ti sestre reći kad da dođeš. S VV-a su ti ordinirali pilule kao pripremu za postupak? U tom slučaju trebaš samo uputnicu za postupak.
Eto, pisale u isto vrijeme, potvrđeno 2 puta. Sretno!
da doktorica mi je dala jasmin... krajem mjeseca krećemo na brdo...hvala na odgovorima..
Da i tu javim da nam AIH nije uspio. Opet smo gore u ožujku.
Sretno svima u postupcima!!
Cure... zna li tko da li je doktor Alebić počeo radit???
Hvala, informacija zapravo treba jednoj frendici...
kada ti krećeš s FET-om otprilike (vidim da smo skupa u 2 mjesecu)??
ak ova sad i ona iduca m ne budu kasnile kao sto je kasnila ona prosla, iako sam na duphastonima, racunam da mi je 1dc. 17.2. znaci 19.2. sam gore. ti?
pošto nemam redovite cikluse, kad sam bila u 12 mjesecu kod svog ginića smo se dogovorili da sačekam ako menga dođe sama, a ak ne dođe da si izazovem utrićima. pošto je još nema, nadam se da je ni nebudepa da si ja počnem lijepo stavljati utriće i da si naštimam ciklus na početak 2 mjeseca. jedva čekam krenut
![]()
kuzim, kuzim, meni je alebic rekao da moram uzimati duphastone 16-25dc. tak da nemam izbora. samo me muci ak ce mi opet bit ciklus 35 dana, necu ni imat 3dc. u veljaci jer veljaca ima 28 danavidjet cemo, kako bude, bit ce. koliko imas smrzlica?
dobra
nekad se čudim da mi ni Alebić a ni moj ginić ne vele da uzimam te duphastone, ni da si izazovem mengu,uvijek moram pitati, pa onda kao može. imam 6 smrzlića, 3 blastice i 3 morule, ti
i ja ih imam 6, sve su blastice. kak su ti ih "spakirali"? 3+3? meni su tak...
2+2+2.
Otišo post, htjela sam pitati na osnovi čega se "pakiraju" po 2 il po 3??
ja danas zvala gore i sestra se javila....u 10 tamo moram biti sutra...
Sanda javi onda dal doktor radi pa da proslijedim dalje.
sretno na uzv!!!!!!!!!!!!!!!!!1
meni je biologinja objasnila da je bolje pakirati po 3 jer prilikom odmrzavanja izaberu 2 najbolje od te 3 i onda vrate 2. kad smrzavaju po 2, moze se desiti da ne prezive obje, pa vracaju samo jednu, ili da ne prezivi nijedna. valjda oni znaju kaj je najbolje za nas, ja sam vise luda od usporedjivanja i preispitivanja.
doktor radi cure, culi smo se danas. I rekao mi je da ne trebam folnu kiselinu, nego da kupim centravit multivitamin, da tamo imam i folnu i sve sto trebam za sada. tak da ipak ne slusate slijepo cure sa foruma, nego ipak provjerite sve kod doktora. Ako je nekome receno da uzima folnu, to ne znaci i da vrijedi za sve.
o folnoj kiselini je pisano na odbrojavanju...a ne ovdje....pa bi bilo dobro da prebaciš post tamo.....
meni je moja ginekologinja rekla da je pijem i ja je pijem....a vrapci na grani znaju da se pije folna kiselina u trudnoći...ili nešto što ima svega kao u tvojem slučaju....ja osobno sve vitamine preko voća i povrća koristim,s tim da nisam bila ljubitelj ni voća ni povrća....sad ih jedem u duploj dozi....
bubekica i ovdje nazdravljam za listu....mislim da si pravi kandidat za nju...![]()
folnoj kiselini je pisano na odbrojavanju...a ne ovdje....pa bi bilo dobro da prebaciš post tamo.....
o, oprosti. nisam znala da si moderatorica. I ne znam sto se vrijedas. Ja jaaaaako dobro znam sto je folna kiselina i zasto se koristi, i to sam posebno napisala zbog jedne rasprave od malo prije nego sto si se ti učlanila na Rodu.
Cure su bez problema davale savjete drugim curama da slobodno povećaju doze utrogestana i takve stvari, koje nisu bas prihvatljive, ali to je samo moje misljenje. Koje valjda imam pravo napisati.
uloga pisanja na forumu nije u tome da prepisujemo jedni od drugih, zgodno je ponekad uspoređivat šta koja klinika prepisuje, neki andol, neki kortiće, neki folacin, neki traže dodatne pretrage, neki ne, ali niko ne pije crvene tablete zato što ih pije susjeda, niti je to ikom namjera!
anabanana, gdje je post u kojem se savjetuje povećanje utrogestana? to se ne tolerira, terapiju prepisuju doktori, i slušamo svatko svojeg
Problem je u tome sto neke cure usporedbe shvate kao terapiju.... Npr one koje na svoju ruku uzimaju klomifen - a znam ih dosta... No to nema veze s forumom nego s ljudskom gluposcu, a dobro je ponekad podsjetiti na razliku. Kakogod, nije ovdje tema.