Evo i ja prijavljujem, danas stigla M i u srijedu smo gore !!!!![]()
Evo i ja prijavljujem, danas stigla M i u srijedu smo gore !!!!![]()
I ja sam sutra tamo![]()
meni je danas 3 dc i bila sam gore kod dr A.
danas je bila ludnica, dosla sam u 7.20 a bila sam gotova oko 12....
nije bila puno transfera niti punkcija, nekak mi se cinilo uobicajno
ali zbog pada sistema na kompu sve se valjda posemerilo
a nekak mi se i cini da su nekaj i slavili![]()
Da se javim i ja s vijestima. Ipak nećemo čekati na postupak mjesecima, već krećemo s novom stimulacijom idući ciklus (drugačiji protokol + 2 štoperice, u 17h i u 21h). Pa ako se ponovi isti scenarij praznih folikula, onda ćemo vidjeti što dalje. Danas sam vadila dodatne hormone koji bi mogli uzrokovati takvo stanje ali njih ćemo korigirati usput ako je stvarno o tome riječ. Naravno, uvjet za postupak je da nema cista (ali mislim da će ipak biti potreban jedan mjesec kontracepcije). Sretna sam jer imamo barem nekakav plan kako dalje!
Šaljem vam svima puno ~~~~~~~~~~~ za dobitne postupke!
i ja sam bila danas gore, krenula s estrofemom, kontrola 7.2.
bubekice - kakva koincidencija - ja danas 1.estrofem.. ti od 3,dc ili?
Muma, tako mi je drago da ne morate čekati jako dugo (mene je uvijek čekanje deprimiralo)... držimda dr sve uspije "poštimati" i da ovaj postupak bude pun pogodak sa predivnom betom i kucajucim srcima!!!! Sretno!
Cure koje počinjete s estrofemom, 3dc ste bile naručene na 10 sati (tj poslije 10) zar ne???
ruza ja sam dobila u subotu pa se nisam narucila, dosla sam jutros oko 8 da se podruzim s mumom, a cekala sam do pol 12... tak da pretpostavljam da iza 10kad racunas da si gore?
Sutra sam gore, zvala danas ujutro a bila je neka strka (kako čitam s komp.) pa mi nije rekla u koliko sati da dođem. al ja sam si ionako na poslije 10 računala!! nadam se da bude sve ok, da me neće odgoditi zbog biločega i da konačno krenem...već jedva čekam da vidim doktora i ekipu.
I ja sam gore u srijedu poslije 10 h![]()
Posljednje uređivanje od NinaDrv : 28.01.2013. at 20:02
bubekdrugi put će i kavica pasti a ne samo druženje u čekaonici
Vidim da se zahuktala situacija na VV-u, sretno cure! Osvojite to brdo![]()
Posljednje uređivanje od Muma : 28.01.2013. at 20:33
I ja sam danas bila gore. Nisam ni pokušala doći prije 10 jer nema šanse da dođeš na red prije nego odu u salu. Bila sam gotova tek iza 12. Sve skupa (pregled, vađenje krvi, pikanje,socijalna radnica) dva sata! Čak i nije nešto strašno.
Cure sretno s smrzlićima, a nama drugima punooo dobrih jajčeka!
eto i mene gore u srijedu,mada mene pere neka depra neide mi se u nikakav postupak premišljam se da čekam ljeto ,
Hvala Inesz!
Morala sam jer sam zadnji put bila kod nje u 7 mj. pa da me obavijesti o novoj proceduri: ovjereni potpisi kod javnog bilježnika, o tome se već pisalo. Ona kaže da je to nebuloza, i svi to znamo al se mora. Čak mi je i provjerila koliko je star vjenčani list ali kaže da je OK (mada ne smije biti stariji od 6 mj, a naš je).
baš vas maltretiraju.
nije mi jasno što u mpo priči imaju raditi socijalni radnici? maltretirati mpo pacijente, e da bi socijalni radnik imao posao.
što je u opisu posla tim socijalnim radnicima na VV?
postoj pravno-psihološko savjetaovanje koje po novom zakonu nije obvezno. tko hoće nek ide, ali socijalni radnik ne može vršiti niti pavno niti psihološko savjetovanje. to je jasno kao dan.
piki zar nije to pravnica???
Ne, mislima da je Ivanka Faletar nešto socijalna radnica. Kaj sam u krivu?
Sad sam ljuta. Ja sam mislila da je ona pravnica, jer nas u njenu sobu vode kao u pravnu sluzbu.
Ivanka Faletar Rezo-ona je socijalna radnica. Pravno i psihološko savjetovanje po novom zakonu nije obavezno, ali je ''posjet'' socijalnoj radnici, tj. ona za VV prikuplja potrebnu dokumentaciju (vjenčani list ne stariji od 6 mj. i ovjereni pristanak kod javnog bilježnika o pristanku na mpo).
Nama je savjetovala da ne ovjeravamo presliku vjenčanog lista kod j.bilježnika već da izvadimo ''novi'' na općini jer je to jeftinije (platili smo 20 kn) i super je kaj nam je onaj od prošlog postupka uzela u obzir i za ovaj jer bi navodno za svaki postupak trebao novi vjenčani list, ali se i ona sama složila da je to totalna glupost. Ovjeru potpisa kod j.bilježnika smo platili 95 kn i morali smo donijeti svaki put novi pristanak (znači svaki put dati pare u državnu blagajnu), s tim da nam je rekla da ako ne dođe do transfera da će nam onda priznati taj pristanak za sljedeći put, a ni mi nismo išli kod j.bilježnika sve dok nismo saznali da će biti transfer, pa smo joj tek nakon transfera odnijeli pristanak.
potpis na nellie. meni se ocito nesto zbrkalo s terminima "soc. radnik", "pravnik"
kaj ces, hormoni![]()
Organizirani kriminal u državi.
Treba u svakoj klinici zaposliti socijalnu radnicu koja će od parova - šta - tražiti 2 papira.
To sestre ne mogu, ne znaju?
A onda treba još i dati posla javnim bilježnicima, kao da ne ubiru dovoljno novaca.
Oprosti Nellie - da ne shvatiš krivo, ovo nejde tebe, ni drugih parova koji se bore s neplodnošću, samo sam ljuta na ovaj nonsense od države!
ne brkajte kruske i jabuke. ta socijalna radnica radi u pravnoj sluzbi kb merkur, definitivno joj nije jedina uloga trazenje papira od parova. uostalom, te papire ne trazi ona nego ministarstv koje im je poslalo dopis. a svaka klinika ima pravnu sluzbu, samo je ne koristi u tu svrhu. jos.
a s ovim o davanju para javnim biljeznicima se slazem.
Posljednje uređivanje od bubekica : 29.01.2013. at 13:45
ma, prestrašno...
nema što socijalna radnica raditi sa mpo parovima. neka ide siromašnim i napuštenim starcima koji leže u bolnici i koji kad stignu kući iz bolnice dolaze u hladno jer nemaju za ogrijev, dolaze u glad jer nemaju kune za kruh. neka se ta socijalna radnica pobrine za nemoćne i siromašne građane koji leže u bolnici i osigura im prava iz socijalne skrbi. ali, ne... lakše je maltretirati svojim lametiranjima ljude koji ne mogu imati djecu.
što je rekla socijalna radnica-da će priznat ovjeru za sljedeći put ako ne dođe do transfera?!
sramota!
to treba na inspekciju ministarstva.
Dobro recimo da ajd - stvar može proći ako ta žena već radi na Merkuru i druge stvari.
Kako to konkretno izgleda u praksi? Vi morate ići u zgradu Merkura, ili ona dolazi u zgradu VV-a uzeti papire?
Ali kad već za postupak morate(mo) imati krvnu grupu, briseve i koješta od papira (pretraga), zar ne bi onda mogle i zajedno s tim papirima prije postupka priložiti i još ta 2 papira onome kome pokazujete/predajte pretrage?
Ovo s javnim bilježnikom ne mogu nikako probaviti naročito ne da se mora ići svaki put. Ne može li javni bilježnik jednom ovjeriti papir na kojem ima više mjesta za potpis para u postupku, i onda ako ne uspije MPO od prve - svaki put pred sestrama (ili socijalnom radnicom) se potpišete na taj isti papir s novim datumom?
Obzirom da su postupci besplatni (a u njima se utroši poprilična svota novca na lijekove i liječenje) onda sam mišljenja da bi bolnica trebala imati i ugovorenog javnog bilježnika koji će to obavljati na trošak bolnice/države - kad već inzistiraju na tome. To je ionako zanemariv trošak u odnosu na trošak jednog MPO postupka.
Ajme ljuta sam. Bolje mi je da se odjavim s teme.
Kako ih samo nije sram tako maltretirati ljude?! I gdje su sad inspekcije, povjerenstva i ne znam tko... - ako jedna bolnica to mora tražiti od parova a druga bolnica nema pojma da se to treba tražiti?!
inesz to je rekla zato jer se "postupak" smatra gotovim na dan transfera, tako je meni rekla.
ne znam odakle toliki gnjev na to radno mjesto. ako ona ostane bez posla, nece se otvoriti radno mjesto na kojem ce ona moci pomoci onima kojima treba.
moe merkur i vv su povezani hodnikom, pravna sluzna je u zgradi vv.
ne mogu ni ja probaviti, ne mogu ni oni, ali imaju nalog od ministrastva. da ga krse??? sve ove ideje - da se ovjerava jedan papir, da ovjeru radi pravna sluzba klinike, sve su predlagali, nije proslo.
a sad molim da preselimo na adekvatnu temu s ovom raspravom.
Posljednje uređivanje od bubekica : 29.01.2013. at 14:01
i jako se glupo osjecam kad ispada da branim nesto (s cim se uopce ne slazem potpuno) zbog hrpu netocnih info.
Socijalna radnica je predobra, žena samo radi svoj posao, kao i svi na vv.
O ministarstvu i javnim bilježnicima bi se dalo raspravljati, ali to nije tema.
Naravno da trazi, pogledaj sto pise u zakonu. E sad zasto oni to ne traze od pacijenata to ti ne znam. Zakon vrijedi za sve jednako, to sto je taj clanak nebuloza i isprika za punjenje drzavnog proracuna nije do nijedne klinike nego do divne nam drzave.
Inesz - da, kak je napisala bubekica, postupak se smatra gotovim ako dođe do transfera, uspio on ili ne, tj. bez obzira na ishod bete, pa u slučaju da ne dođe do transfera, ali dođe do punkcije, priznat će pristanak za sljedeći postupak, ali ne i u slučaju ako je transfer uspio, a beta je bila negativna. Tada ponovo nova ovjera.
Moe-socijalna radnica je na 3.katu VV-a.
Sve što ste napisale stoji. Uostalom, zar nismo samim time što smo se odlučile/li za postupak svjesne/i svega što on nosi, te zar ne bi trebao biti dovoljan pristanak pred mojim mpo dr-om, a ne pred osobom koja o meni i mom stanju nema pojma. Ali kako će država inače zaraditi, ako ne na malim ljudima?!
A kaj se soc.radnice tiče žena je fakat ok.
ja bih potpisala mimu... ja sam isto imala samo pozitivno iskustvo sa soc. radnicom na vv i sasvim mi je razumljivo da sada, nakon izmjene zakona, i dalje pomaže sestrama na vv u tom jednom dijelu posla ako može jer mi je puno draže da se sestre posvete nama pacijentima, a ne još dodatnim kontrolama prikupljenih papira. Da je ministarstvo i javni bilježnik posebno nebulozna tema, slažem se, no razumijem i one koji traže ono što mi je zakon propisao bez obzira kako glupo bilo... Na svima nama je da se žalimo na to sve dok se zakon ne izmjeni, ali ne uzimam to za zlo osobama koje to traže, već onim akoji su to propisali...
Inače, vidim da se opet zagužvalo na našem brdu pa vam svima šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve što je pred vama!!!!!!!!!!!!!!!! Cure SRETNO!!!!!
drage moje suborke!
danas vas je puno gore, javite nam lijepe vijesti!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ni ovo nije tema http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/book/part2/node1001.htm
Cure, jel' ima netko da je radio biopsiju testisa otkada je zaledjivanja? Ja cekam mengu pa onda po proceduri zovem gore, a dr. A je rekao da ce simultano pripremati/tempirati biopsiju mm...pa me zanima da li je netko mozda vec prosao kroz to?! Hvala
Bokić svima, hihihihi... evo službeno prijavljujem da sam od danas pikalica....danas 4 komada gonalčeka i tako do ponedjeljka, pa onda na brdo po rezultate!! Sretno svima!!!
![]()
opa krenulo je bogami bit če nas u ponedeljak popriličan broj ,mislim da se brdo osvaja.
rominka nisam se susretala s time nadam se da če ti uskoro netko odgovoriti.
svima sretno i neka vas sve obraduje ljepa beta i ljepe rezultate.
Cure, jeli bio tko kod dr. A na kombiniranom probiru? Jel on to radi u svojoj ordinaciji na svom UZV?
Da. Bar je radio meni prije par godina, a isti dan išla sam i u Vinogradsku na vađenje krvi.
Zanimljive su ove rasprave o tome što se i kada "priznaje" s papirima. U Vg recimo računaju kao postupak čim se dadne štoperica, pa makar bila negativna aspiracija. Ovdje to za papire nije tako ako sam dobro shvatila, dakle papiri vrijede za idući ciklus. Ajme kojeg li kupusišta....
samo da svim curama pozelim srecu u postupcima,neka vas sve docekaju lijepe bete![]()
Imam pitanje curke.. dali u stimuliranom postupku kad smo pikalice ili uopće u postupku trebamo koristiti utrogestan kao vaginalete...zasada mi nitko nije spomenuo, a na SD kad sam bila u postupku sam koristila... a ne sjećam se točno od kad do kad..![]()