sivka s utrogestanima kreces od punkcije i stavljas ih vaginalno do bete. sretno!
sivka s utrogestanima kreces od punkcije i stavljas ih vaginalno do bete. sretno!
hvala ti bubi puno... sva sam se spetljala... kad nije bilo drA a doktoricu nisam uspjela sve poispitati...![]()
nema problema, mislim da smo svi malo smotani kad udjemo u ordinaciju![]()
Ja sam imala stimulirani postupak s negativnom aspiracijom, dakle potrošila sam jedan stimulirani, koliko ja znam![]()
Cure, zna li netko, ako već imamo od ranije nalaze za krvnu grupu i rh, može li se to donijeti kada budemo išli u postupak? Mislim, to nije nešto što se mijenja pa me zanima da li je bitno da budu "svježi"?
ako se dobro sjećam, za krvnu grupu mi je rekla da vrijedi godinu dana, a za hiv i sve ostalo 6 mjeseci...
Ja sam bila uvjerena da krvna grupa i rh faktor vrijede uvijek, no markeri na hepatitis i hiv moraju biti ne stariji od 6 mjeseci...
Pa to je suprugu rekla i njegova dr opće prakse i nije mu napisala na uputnicu za transfuziju to dvoje..mislim, to je logički tako ali ne bih htjela da mi zbog neke procedure propadne ciklus![]()
a obzirom da vjerovatno mora ionako vaditi markere, a ima uputnicu i za ovo, neka mu izvade pa ste mirni... Ili nazvati sestre na vv i pitati za svaki slučaj...
Puno hvala svima![]()
Krvna grupa i rh faktor se nemora vaditi više od jedanput, meni je još prije 4,5 god. kad sam izvadila rekao dr. A da si to čuvam i više nikad nisam ponovo vadila i nitko mi nije ni gledao to iako sam mjenjala klinike i u Rijeci su to imali na popisu potrebnih pretraga prije postupka (ali to je više vezano za trudnoću uopće ne kužim zašto se mora vaditi ranije)
Ako se ne varam, nek me netko ispravi ako sad lupim....ako je buduća majka rh-negativna, a tata pozitivan, u tom slučaju trudnica treba primiti injekciju imunoglobulina. Pa im je to valjda zato u praksi tražit prije ičeg![]()
Mislim da se krvne grupe vade jer prilikom punkcije nedaj boze mozda dodje do potrebe za transfuzijom.
Ja sam nalaze krvnih grupam i rh faktora donijela, pokazala i dobila ih odmah natrag "da ostavim kod sebe". Nadam se da su ih barem negdje zapisali, zbog ne daj Bože komplikacija kod punkcije ili bilo čeg drugog?!
Zapisali su, bez brige![]()
kaj s nejde prije svake operacije anesteziologu s nalazima krvne grupe/rh faktora? naravno da mogu provjeriti na licu mjesta, pretpostavljam da je to znatno veci trosak. kakogod - kad jednom izvadis taj nalaz, ne moras vaditi ponovo. markere moras - to se ipak moze promijeniti.
Da krvna grupa i rh faktor vade se samo jednom (prvi put sam ih vadila 2009.godine i svaki put kad sa doktorom prolazimo po mojim papirima ja mu ih samo pokažem i sve je ok.) dok se markeri moraju vaditi svakih 6 mjeseci.Isto tako prije svake operacije obavezno se ide anesteziologu sa nalazima krvne grupe i rh faktora (bila na dvije operacije i oba puta taj pregled je obavezan kao i odlazak kardiologu).
Nama su isto rekli da su nalazi za krvnu grupu i Rh faktor trajni, te smo im ih samo pokazali i rekli su da ih pospremimo kod sebe. A ostale (HIV, ...) treba vaditi svakih 6 mj. . Oni u svakom slučaju zapišu bilo u karton ili komp naše krvne grupe, osobito od nas pacijentica jer je npr. meni 2006. pukla cista, imala sam lpsc i prilikom prve punkcije bojali su se da ne dođe slučajno do krvarenja jer ni dan danas im nije jasno kaj se desilo te 2006. (to puknuće nema veze sa mpo), pa su mi za svaki slučaj uveli branilu da mi mogu dati transfuziju, tako da su morali znati koja mi je krvna grupa, bez da su me ponovno pitali taj dan.
A uostalom krvna grupa 0 - je univerzalni davatelj, pa je mogu primiti sve krvne grupe jer nema u sebi niti jednog antigena što znači da je kompatibilna sa svim krvnim grupama.
Vezano uz ono kaj je spominjala Strašna na ovoj stranici ima tablica o tome
http://www.plivazdravlje.hr/aktualno...vne-grupe.html
Cure,trebala bih malu pomoć.
Trebam izvadit hormone,ali kao vanjski pacijent.Da li znate broj tel. od labosa za narucit se i koliko se ceka-jel mogu napr. doći već slj ciklus ili..?
I koliko se čekaju nalazi?
curke, koliko puta se ide na uzv i svakih koliko dana? negdje oko 10.2. idem prvi puta u postupak. ja sve ok, suprug oligoasthenozoospermija
Ja sam u prvom postupku (stimuliranom) išla na uzv, svaki drugi dan, od 3. dana ciklusa kada sam počela sa stimulacijom (znači to je bio 1.dan kada sam došla na pregled), pa do štoperice, koja je u mom slučaju bila 11.dan.
U ovom drugom postupku (prirodnom) išla sam prvi put na uzv 2.dan ciklusa (tada sam bila na pregledu, a ne 3.dan jer je 3.dan padao u subotu, pa su mi rekle da dođem u petak), klomifene sam počela piti 3.dan, sljedeći uzv je bio 8.dan ciklusa, pa zatim 10.dan c. (taj dan je bila štoperica), i zatim opet 12.dan c. (dan punkcije).
Smije li se piti čaj od vrkute u stimuliranom postupku MPO?
Nina ne, niposto!
mia, nisam ti sigurna kako ide obzitom da mi sve obavimo kod naših sestara, no pokušaj nazvati ovaj broj pa pitati... Tu se inače naručuje za androloga, a čini mi se da bi se na tom pultu moglo naručiti i za ovo... a vjerujem da bi mogla doći odmah idući ciklus obzirom da je to samo vađenje krvi... Sretno!
Administrator – naručivanje: tel. 23 53 904
Laboratorij (biokemija i imunologija)
/2. kat - lijevo, soba 403/
mia ja kad sam prvi put vadila hormone nisam jos bila pacijent klinike - samo sam se pojavila tamo na 4dc. i sestre su mi izasle u susret. koji god da broj nazoves, sigurna sam da ce te znati preusmjeriti. mislim da sam ja vec negdje napisala broj endokrinološkog laboratorija, probaj naci...
Evo nam je dan poceo sa placem(
molim vas koliko mozete uplatite maloj Nori....svaka minuta je bitna za spas zivota lipe srecice,a to mi bar ovdje znamo....
Stvar je stvarno hitna....drzimo joj fige!
http://m.dalmacijanews.com/article/?...ticle-id=46843
Thanx cure!
Za svaki slučaj ću nazvati i pitati jel se trebam naručit..Bitno mi je da sljedeći ciklus to uspijem obavit.
pozdrav svima
danas stigla m.....8 dc trebam na pregled (prvi put)
u ponedjeljk zove--mislite li da će me naručit petak ili ???
Orhideja, možda te naruče za subotu, no sve će ti reći sestre kada nazoveš! Sretno!
Bok! TRebam pomoć frendica mi sutra ide na punkciju na vv da li je koja i primala cefaleksin prije punkcije ako da dali se sjecas da li je zadnju tabletu morala popiti da prije transfera?
Bok! TRebam pomoć frendica mi sutra ide na punkciju na vv da li je koja i primala cefaleksin prije punkcije ako da dali se sjecas da li je zadnju tabletu morala popiti dan prije transfera?
Snupi, ako se dobro sjećam, te kapsule se piju nakon ppunkcije pa tamo negdje do transfera, no to će joj još reći sestre na vv nakon punkcije. Ako se ne varam, piju se po dvije svakih 12 h i tako 2 ili 3 dana...
Da je bilo potrebe išta piti prije punkcije dr bi joj rekao.
snupi evo i ovdje - 2 poslije punkcije. 2x 2 dan nakon punkcije i 2 dana iza punkcije 2 kapsule ujutro. sve skupa 8 tableta raspodijeljenih 4x2, u razmacima od 12 sati.
Mislim da cu svakako jos jedan ciklus na kontracepciju...
btw, stigla menga![]()