Stranica 127 od 191 PrviPrvi ... 2777117125126127128129137177 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,301 do 6,350 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sivka s utrogestanima kreces od punkcije i stavljas ih vaginalno do bete. sretno!

sivka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala ti bubi puno... sva sam se spetljala... kad nije bilo drA a doktoricu nisam uspjela sve poispitati...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nema problema, mislim da smo svi malo smotani kad udjemo u ordinaciju

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    premda sam čula da vg takve postupke pise pod aih????
    Na žalost, ne. Mojoj frendici računali su tako prirodnjak - imala je štopericu i negativnu aspiraciju (to je sada stimulirani klomifenski). Još jedno kupusište.

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    opa krenulo je bogami bit če nas u ponedeljak popriličan broj ,mislim da se brdo osvaja.

rominka nisam se susretala s time nadam se da če ti uskoro netko odgovoriti.
    svima sretno i neka vas sve obraduje ljepa beta i ljepe rezultate.
    i ja sam u poned. gore (u pola 8)
    sretno svima

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    samo da svim curama pozelim srecu u postupcima,neka vas sve docekaju lijepe bete
    hvala od srca.....

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam imala stimulirani postupak s negativnom aspiracijom, dakle potrošila sam jedan stimulirani, koliko ja znam

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Cure, zna li netko, ako već imamo od ranije nalaze za krvnu grupu i rh, može li se to donijeti kada budemo išli u postupak? Mislim, to nije nešto što se mijenja pa me zanima da li je bitno da budu "svježi"?

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ako se dobro sjećam, za krvnu grupu mi je rekla da vrijedi godinu dana, a za hiv i sve ostalo 6 mjeseci...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja sam bila uvjerena da krvna grupa i rh faktor vrijede uvijek, no markeri na hepatitis i hiv moraju biti ne stariji od 6 mjeseci...

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa to je suprugu rekla i njegova dr opće prakse i nije mu napisala na uputnicu za transfuziju to dvoje..mislim, to je logički tako ali ne bih htjela da mi zbog neke procedure propadne ciklus

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

a obzirom da vjerovatno mora ionako vaditi markere, a ima uputnicu i za ovo, neka mu izvade pa ste mirni... Ili nazvati sestre na vv i pitati za svaki slučaj...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sami_os prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, zna li netko, ako već imamo od ranije nalaze za krvnu grupu i rh, može li se to donijeti kada budemo išli u postupak? Mislim, to nije nešto što se mijenja pa me zanima da li je bitno da budu "svježi"?
    Marketi i HIV moraju biti svježi. Imam ih iz 2011. i jedva me doktorica uzela u postupak. Do punkcije moram donijeti nove nalaze. Novi nalaz krvne grupe i RH faktor nije tražila.
    Posljednje uređivanje od NinaDrv : 01.02.2013. at 07:42

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Puno hvala svima

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Krvna grupa i rh faktor se nemora vaditi više od jedanput, meni je još prije 4,5 god. kad sam izvadila rekao dr. A da si to čuvam i više nikad nisam ponovo vadila i nitko mi nije ni gledao to iako sam mjenjala klinike i u Rijeci su to imali na popisu potrebnih pretraga prije postupka (ali to je više vezano za trudnoću uopće ne kužim zašto se mora vaditi ranije)

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ako se ne varam, nek me netko ispravi ako sad lupim....ako je buduća majka rh-negativna, a tata pozitivan, u tom slučaju trudnica treba primiti injekciju imunoglobulina. Pa im je to valjda zato u praksi tražit prije ičeg

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se ne varam, nek me netko ispravi ako sad lupim....ako je buduća majka rh-negativna, a tata pozitivan, u tom slučaju trudnica treba primiti injekciju imunoglobulina. Pa im je to valjda zato u praksi tražit prije ičeg
    ne ne treba
    nego u T se prate antitijela, a nakon poroda u roku 72h (ako je dijete rh+) prima antid

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislim da se krvne grupe vade jer prilikom punkcije nedaj boze mozda dodje do potrebe za transfuzijom.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam nalaze krvnih grupam i rh faktora donijela, pokazala i dobila ih odmah natrag "da ostavim kod sebe". Nadam se da su ih barem negdje zapisali, zbog ne daj Bože komplikacija kod punkcije ili bilo čeg drugog?!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zapisali su, bez brige

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se krvne grupe vade jer prilikom punkcije nedaj boze mozda dodje do potrebe za transfuzijom.
    Ja se nemogu sjetiti jesu to uopće mene tražili prije operacije, ja mislim da oni to mogu provjeriti i na licu mjestu ako bude potreba za tim jer kako bi recimo tretirali sve one koji dođu kao hitnoće a nikad prije nisu vadili krvnu grupu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kaj s nejde prije svake operacije anesteziologu s nalazima krvne grupe/rh faktora? naravno da mogu provjeriti na licu mjesta, pretpostavljam da je to znatno veci trosak. kakogod - kad jednom izvadis taj nalaz, ne moras vaditi ponovo. markere moras - to se ipak moze promijeniti.

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Da krvna grupa i rh faktor vade se samo jednom (prvi put sam ih vadila 2009.godine i svaki put kad sa doktorom prolazimo po mojim papirima ja mu ih samo pokažem i sve je ok.) dok se markeri moraju vaditi svakih 6 mjeseci.Isto tako prije svake operacije obavezno se ide anesteziologu sa nalazima krvne grupe i rh faktora (bila na dvije operacije i oba puta taj pregled je obavezan kao i odlazak kardiologu).

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Nama su isto rekli da su nalazi za krvnu grupu i Rh faktor trajni, te smo im ih samo pokazali i rekli su da ih pospremimo kod sebe. A ostale (HIV, ...) treba vaditi svakih 6 mj. . Oni u svakom slučaju zapišu bilo u karton ili komp naše krvne grupe, osobito od nas pacijentica jer je npr. meni 2006. pukla cista, imala sam lpsc i prilikom prve punkcije bojali su se da ne dođe slučajno do krvarenja jer ni dan danas im nije jasno kaj se desilo te 2006. (to puknuće nema veze sa mpo), pa su mi za svaki slučaj uveli branilu da mi mogu dati transfuziju, tako da su morali znati koja mi je krvna grupa, bez da su me ponovno pitali taj dan.
    A uostalom krvna grupa 0 - je univerzalni davatelj, pa je mogu primiti sve krvne grupe jer nema u sebi niti jednog antigena što znači da je kompatibilna sa svim krvnim grupama.

Vezano uz ono kaj je spominjala Strašna na ovoj stranici ima tablica o tome
    http://www.plivazdravlje.hr/aktualno...vne-grupe.html

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure,trebala bih malu pomoć.
    Trebam izvadit hormone,ali kao vanjski pacijent.Da li znate broj tel. od labosa za narucit se i koliko se ceka-jel mogu napr. doći već slj ciklus ili..?
    I koliko se čekaju nalazi?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Nellie prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su isto rekli da su nalazi za krvnu grupu i Rh faktor trajni, te smo im ih samo pokazali i rekli su da ih pospremimo kod sebe. A ostale (HIV, ...) treba vaditi svakih 6 mj. . Oni u svakom slučaju zapišu bilo u karton ili komp naše krvne grupe, osobito od nas pacijentica jer je npr. meni 2006. pukla cista, imala sam lpsc i prilikom prve punkcije bojali su se da ne dođe slučajno do krvarenja jer ni dan danas im nije jasno kaj se desilo te 2006. (to puknuće nema veze sa mpo), pa su mi za svaki slučaj uveli branilu da mi mogu dati transfuziju, tako da su morali znati koja mi je krvna grupa, bez da su me ponovno pitali taj dan.
    A uostalom krvna grupa 0 - je univerzalni davatelj, pa je mogu primiti sve krvne grupe jer nema u sebi niti jednog antigena što znači da je kompatibilna sa svim krvnim grupama.

Vezano uz ono kaj je spominjala Strašna na ovoj stranici ima tablica o tome
    http://www.plivazdravlje.hr/aktualno...vne-grupe.html
    Bez obzira što imate nalaz krvne grupe da vam se desi da morate primiti transfuziji prije nego vam je daju bolnica tj. njihov odjel transfuzije će još jednom provjeriti taj nalaz jer je takav protokol.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

curke, koliko puta se ide na uzv i svakih koliko dana? negdje oko 10.2. idem prvi puta u postupak. ja sve ok, suprug oligoasthenozoospermija

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Bez obzira što imate nalaz krvne grupe da vam se desi da morate primiti transfuziji prije nego vam je daju bolnica tj. njihov odjel transfuzije će još jednom provjeriti taj nalaz jer je takav protokol.
    Ma naravno, to je logično. Postoje određeni propisi i mjere koje se moraju poduzeti. Ali hoću reći da su u mom slučaju već na ''pola'' poduzeli mjere predostrožnosti, tako da u svakom slučaju podatke imaju pohranjene.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj tajcigb prvotno napisa Vidi poruku
    curke, koliko puta se ide na uzv i svakih koliko dana? negdje oko 10.2. idem prvi puta u postupak. ja sve ok, suprug oligoasthenozoospermija
    Ja sam u prvom postupku (stimuliranom) išla na uzv, svaki drugi dan, od 3. dana ciklusa kada sam počela sa stimulacijom (znači to je bio 1.dan kada sam došla na pregled), pa do štoperice, koja je u mom slučaju bila 11.dan.
    U ovom drugom postupku (prirodnom) išla sam prvi put na uzv 2.dan ciklusa (tada sam bila na pregledu, a ne 3.dan jer je 3.dan padao u subotu, pa su mi rekle da dođem u petak), klomifene sam počela piti 3.dan, sljedeći uzv je bio 8.dan ciklusa, pa zatim 10.dan c. (taj dan je bila štoperica), i zatim opet 12.dan c. (dan punkcije).

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Smije li se piti čaj od vrkute u stimuliranom postupku MPO?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nina ne, niposto!

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj mia74 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,trebala bih malu pomoć.
    Trebam izvadit hormone,ali kao vanjski pacijent.Da li znate broj tel. od labosa za narucit se i koliko se ceka-jel mogu napr. doći već slj ciklus ili..?
    I koliko se čekaju nalazi?
    mia, nisam ti sigurna kako ide obzitom da mi sve obavimo kod naših sestara, no pokušaj nazvati ovaj broj pa pitati... Tu se inače naručuje za androloga, a čini mi se da bi se na tom pultu moglo naručiti i za ovo... a vjerujem da bi mogla doći odmah idući ciklus obzirom da je to samo vađenje krvi... Sretno!

Administrator – naručivanje: tel. 23 53 904
    Laboratorij (biokemija i imunologija)
    /2. kat - lijevo, soba 403/

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mia ja kad sam prvi put vadila hormone nisam jos bila pacijent klinike - samo sam se pojavila tamo na 4dc. i sestre su mi izasle u susret. koji god da broj nazoves, sigurna sam da ce te znati preusmjeriti. mislim da sam ja vec negdje napisala broj endokrinološkog laboratorija, probaj naci...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    ne ne treba
    nego u T se prate antitijela, a nakon poroda u roku 72h (ako je dijete rh+) prima antid
    Moja prijateljica je dobila injekciju u trudnoći. Rekli su joj da je to obavezno i da prije slijedeće trudnoće mora naglasit to.
    Al možda sam ju krivo skužila...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Strašna, 3.dc si ponovno gore?

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo nam je dan poceo sa placem(
    molim vas koliko mozete uplatite maloj Nori....svaka minuta je bitna za spas zivota lipe srecice,a to mi bar ovdje znamo....
    Stvar je stvarno hitna....drzimo joj fige!

http://m.dalmacijanews.com/article/?...ticle-id=46843

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Nina ne, niposto!
    Ok, hvala na informaciji :D

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj NinaDrv prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, hvala na informaciji :D
    np

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Thanx cure!
    Za svaki slučaj ću nazvati i pitati jel se trebam naručit..Bitno mi je da sljedeći ciklus to uspijem obavit.

orhideja. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

pozdrav svima
    danas stigla m.....8 dc trebam na pregled (prvi put)
    u ponedjeljk zove--mislite li da će me naručit petak ili ???

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Orhideja, možda te naruče za subotu, no sve će ti reći sestre kada nazoveš! Sretno!

orhideja. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ok, hvala puno (nisam znala da li naručuju za subotu)

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bok! TRebam pomoć frendica mi sutra ide na punkciju na vv da li je koja i primala cefaleksin prije punkcije ako da dali se sjecas da li je zadnju tabletu morala popiti da prije transfera?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bok! TRebam pomoć frendica mi sutra ide na punkciju na vv da li je koja i primala cefaleksin prije punkcije ako da dali se sjecas da li je zadnju tabletu morala popiti dan prije transfera?

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Snupi, ako se dobro sjećam, te kapsule se piju nakon ppunkcije pa tamo negdje do transfera, no to će joj još reći sestre na vv nakon punkcije. Ako se ne varam, piju se po dvije svakih 12 h i tako 2 ili 3 dana...
    Da je bilo potrebe išta piti prije punkcije dr bi joj rekao.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

snupi evo i ovdje - 2 poslije punkcije. 2x 2 dan nakon punkcije i 2 dana iza punkcije 2 kapsule ujutro. sve skupa 8 tableta raspodijeljenih 4x2, u razmacima od 12 sati.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala puno!

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Strašna, 3.dc si ponovno gore?
    Ovaj put ne. Idem kod svog ginekologa u PŽ, na pregled 3 DC da vidimo sta je s cistom. Jos menge nema. čekam ju svaki tren

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj put ne. Idem kod svog ginekologa u PŽ, na pregled 3 DC da vidimo sta je s cistom. Jos menge nema. čekam ju svaki tren
    Nadam se da je nestala. Ma da, kaj ćeš ići u Zg ako je ne daj Bože još tu. Ali, kaj ako je nema? Onda bi mogla krenuti u postupak, ne?
    Posljednje uređivanje od Muma : 04.02.2013. at 08:53

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mislim da cu svakako jos jedan ciklus na kontracepciju...
    btw, stigla menga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •