Stranica 150 od 191 PrviPrvi ... 50100140148149150151152160 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,451 do 7,500 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj popsy15 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovoru. Zelimo_bebu, ma jasno mi je da bi bilo dobro prvo sve obaviti pretrage, samo je stvar da mi ona ne želi davat uputnice niti za hormone jer će mi navodno u klinici reći šta će mi trebati, a nije mi htjela niti dat uputnicu za kliniku da se naručim. Malo mi je to nelogično.
    najjednostavnije ti je naruciti se 1.dc na konzultacije na VV (brojevi su na prvoj stranici teme), dolazis 8.dc, a doktor ili doktorica (ovisi koga izaberes) ce ti reci sto dalje morate napraviti. na VV se nazalost ne moze ustedjeti puno vremena ako unaprijed napravis pretrage jer ukoliko postoji faktor muske neplodnosti, inzistiraju na adnroloskoj obradi koja se ceka skoro 2 mj. (a onda jos i nalaz mjesec dana). za to vrijeme ti i tm stignete obaviti sve ostalo sto je potrebno.

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

da, hehe,ja se sad samo bojim da kad mi bude 8. dan ciklusa a tek mi je danas 9 da će mi isteći ova uputnica sa 23. 5. pa će mi ginekologica reć, "eto vidite" , ali iskreno,nisam znala sistem naručivanja u VV, jer u petrovoj nije tako već se šalje sken uputnica mailo

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pa lako odes promijenit datum na uputnici, ginekologici mozes rec biolokoji razlog za to. a sto se tice ginekologice, ona je tamo zbog tebe, ne ti zbog nje.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 24.05.2013. at 11:38

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga moja daj ti promjeni ginekologicu ako već počinje stvarati probleme....sva se naježim od takvih usporenih filmova od DR.....

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Koliko sam shvatila ,za naš prvi put,naručujem se na 1DC, a sad, jeli to za oboje ili muža moram posebno naručivati?

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

popsy15, uvijek se naručuješ 1 dc. Pošto idete na prvi dogovor i pregled sestre će te automatski naručiti 8 dc i na to možeš i bez partnera. Također, kada ubuduće budete dolazili k dr. naručuješ sebe i to je to... samo ćeš muža posebno naručivati ako bude morao andrologu ili na spermiogram... no to će ti već sve reći dr. na prvom pregledu. Sretno!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da, hehe,ja se sad samo bojim da kad mi bude 8. dan ciklusa a tek mi je danas 9 da će mi isteći ova uputnica sa 23. 5. pa će mi ginekologica reć, "eto vidite" , ali iskreno,nisam znala sistem naručivanja u VV, jer u petrovoj nije tako već se šalje sken uputnica mailo
    Mene su prvi put bili narucili na 10.dc, tako da ti nije kasno....

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pa mi i idemo na MPO zbog mog muža , tako da mi je bitniji on da ide nego ja .I da, a što se sve radi na prvom pregledu? Ili se samo konzultiramo?
    Posljednje uređivanje od popsy15 : 24.05.2013. at 15:32

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

konzultacije i tebi pregled ultrazvukom, nek i muž ide s tobom, ali teoretski on ti treba samo u ono ključnom dijelu postupka to ti cure žele reći...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U mpo svijetu si bitnija ti, kakogod okrenes. Iduci ciklus se naruci (ovaj je kasno jer ce ti u ponedjeljak vec biti 12dc), a doktor ce ti sve reci na konzultacijama. Mozda mozes prije probati uloviti termin kod androloga, ali nisam sigurna dal ce ti to proci.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 24.05.2013. at 15:35

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Da ,da, kužim. ma baš zbog tog androloga mi je i bitno da se njega prije naruči, pošto se čeka dosta dugo. Al dobro, ne žuri nam se baš toliko. Da bar bude u 9,10 mj ,mi sretni i zadovoljni.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Probaj u pon nazvati broj za narucivanje kod androloga, uputnicu kasnije lako nabavite. Sretno!

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Popsy koliko imaš godina i TD? Jesi ikada vadila spolne hormone? Vaginalni UZV kod te pametne DR??
    Meni je 34, a Mm 33. Moji ciklusi su svi uredni,nisam nikad imala s tim problema, ovulacije imam, jedino nisam nikakve hormone vadila. Suprugu je na SD dvaput dijagnozirana blaga oligoasteno , a sad kad je bio u Petrovoj , nalaz je potpuno drugačiji,skoro pa teška astenoterato.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    ako spermiogram nije ocajan, a pogotovo jer imate terato dio, mozda je ivf bolja opcija od icsi-a. ovoj jajne stanice privlaci one spermije koji su zreli i sposobni za oplodnju tako da vam sama jajna stanica djeluje kao svojevrsna selekcija spermija. na tom principu funkcionira picsi. kad se radi icsi, biolog na osnovu mikroskopskog pregleda odabire spermij. laicki receno - jajna stanica bolje bira spermije od oka biologa. naravno za ivf je potreban dovoljan broj pokretnih spermija.
    Hvala na info!
    Nažalost mm ima užasno puno statičnih spermija, a čak 99% abnormalnih, pa me bilo strah da malci ne budu sami našli put, odnosno da ne bu ni došlo do oplodnje. Zato je valjda meni u glavi odmah bio icsi. Ovaj 3.put su opet radili icsi, bez da smo mi sugerirali kaj bi htjeli. Ma...

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Meni je 34, a Mm 33. Moji ciklusi su svi uredni,nisam nikad imala s tim problema, ovulacije imam, jedino nisam nikakve hormone vadila. Suprugu je na SD dvaput dijagnozirana blaga oligoasteno , a sad kad je bio u Petrovoj , nalaz je potpuno drugačiji,skoro pa teška astenoterato.
    Sad cu ja opet graktati....ali...oprosti unaprijed! Kak znas da je kod tebe sve ok, bez da si napravila pretrage?

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

možeš ti graktati, ali ja nisam ni napisala da je samnom sve ok nego da su mi ciklusi uredni i da imam ovulacije.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

potpisujem ZB, meni osobno je najbitnija posvecenost doktora iskljucivo MPO.

arlena na ovo sto su cure napisale samo bih dodala da je AIH znatno jednostavnijii manje invazivan oblik MPO. ne vidim zasto ne biste probali...
    Bubekica,znam ja to,imali smo lani u 10. mj prvi aih. Prije toga smo cekali godinu dana da upce dodjemo do aih,dijagnoze nemamo,sve je ok ,plus godine ( kao mladi smo)
    U mom slucaju,aih sam otpisala. Znam kad ovuliram, koristim i trakice i mjerim temp. Tri godine nista od ovog (i plus jos sto drugih stvari) nije pomoglo

Ugl. evo ja sam cvrto odlucila svoje razloge iznijeti dr pa sta bude (al tek za mjesec dana,ovaj ne mogu zbrisat s posla)

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Moji ciklusi su isto uredni cijeli zivot, imam dokazane ovulacije, spolni hormoni uredni....i samo jedna prirodna trudnoca s losim zavrsetkom. Prosla ivf postupak, bez ostvarene trudnoce i tek sad nakon par godina saznam da imam hipotireozu. Nemoj me pogresno shvatiti, ne napadam te, samo ti hocu skrenuti pozornost da obavis pretrage zbog sebe, jer neki doktori te nece slati na pretrage, pa ces ispucati postupak bezveze. Ja sam tako sretna sto sam napokon otkrila sama di je problem, jer su me doktori zavlacili godinama, i dali mi dijagnozu idiopata!

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pa obavit ću naravno što će trebat. Sastavila sam popis svih hormona koje bi trebala izvadit, a ako će mi doktorica pravit problem oko pisanja kojeg na uputnicu fino ću ga obavit u obližnjoj poliklinici uz plaćanje.Glavni razlog koji ona navodi da mi trenutno ne trebaju uputnice jer mi hormoni kao vrijede 6 mj pa da mi nalazi nebi bili stari.I ja sam nekako počela u zadnje vrijeme sumnjat na hipotireozu ,zato jedva čekam da izvadim tu krv
    Posljednje uređivanje od popsy15 : 24.05.2013. at 19:09

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj wanna be mommy prvotno napisa Vidi poruku
    Moji ciklusi su isto uredni cijeli zivot, imam dokazane ovulacije, spolni hormoni uredni....i samo jedna prirodna trudnoca s losim zavrsetkom. Prosla ivf postupak, bez ostvarene trudnoce i tek sad nakon par godina saznam da imam hipotireozu. Nemoj me pogresno shvatiti, ne napadam te, samo ti hocu skrenuti pozornost da obavis pretrage zbog sebe, jer neki doktori te nece slati na pretrage, pa ces ispucati postupak bezveze. Ja sam tako sretna sto sam napokon otkrila sama di je problem, jer su me doktori zavlacili godinama, i dali mi dijagnozu idiopata!
    Ma ni blizu ne shvacam ovo kao napad
    Mozes li mi molim te reci sto je to i kako se to otkriva? Meni nekako isto nema logike da je sve u redu pa opet nista?? Mada znam da tu nisu 2+2=4

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pa obavit ću naravno što će trebat. Sastavila sam popis svih hormona koje bi trebala izvadit, a ako će mi doktorica pravit problem oko pisanja kojeg na uputnicu fino ću ga obavit u obližnjoj poliklinici uz plaćanje.Glavni razlog koji ona navodi da mi trenutno ne trebaju uputnice jer mi hormoni kao vrijede 6 mj pa da mi nalazi nebi bili stari.I ja sam nekako počela u zadnje vrijeme sumnjat na hipotireozu ,zato jedva čekam da izvadim tu krv
    Popis hormona ces dobiti od doktora na konzultacijama, na osnovu te preporuke ti socijalna ginicka pise uputnice. I sve te hormone mozes izvaditi na VV. Nema potrebe da to vadis prije prvih konzultacija.

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Istina. Dok MM dođe na red kod androloga ili urologa ja stignem 6 pzuta krv izvadit i izlječit koju beštiju ak slučajno brisevi ne budu u redu.

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

popsy15 ako ideš na vv mislim da se ne moraš sama gnjaviti ishođenjem uputnica ili odlaskom privatniku. Meni je nakon mojih prvih konzultacija dr u povijesti bolesti napisao da sljedeći put dođem s uputnicom za FSH, LH, E2, AMH, PRL, TSH, T, SHBG, DHEAS, GUK, inzulin i to sam tamo i obavila na sljedećem pregledu.

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

evo, bubekica me preduhitrila

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

E, al briseve rijesi prije prvih konzultacija. I papu.
    Ajvi

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Briseve sam jučer napravila, papu ću ponovit uskoro,radila sam je u 9 mj. Moram 3 tjedna čekati na rezultate briseva

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

To je ok, taman za konzultacije iduci ciklus. Papa ti vrijedi godinu dana, tako da ces morat ponovit prije postupka, za konzultacije je ok.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pa mi i idemo na MPO zbog mog muža , tako da mi je bitniji on da ide nego ja .I da, a što se sve radi na prvom pregledu? Ili se samo konzultiramo?
    mi smo isto išli prvo zbog mm, no on taj prvi put nije mogao doći zbog posla i nije niti falio... Ja sam samo ponijela i svoje i njegove nalaze (sve što sam do tada imala), dr. je sa mnom popričao, napravio uzv da vidi aktivnost jajnika i rekao što trebamo i muž i ja dalje... Tako da ne brini ako m ne može s tobom taj dan (on je na tom prvom pregledu ionako više statist ) Naravno, nakon našeg dogovora, androloga smo čekali 2 mjeseca...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj wanna be mommy prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kako je bilo prije i kako je u drugim bolnicama, kod drugih dr., no mislim da je dr. A. po tom pitanju stvarno ok... Koliko mi je bilo teško kada me "nije pustio" u postupak dok hormoni ne budu super, toliko sam zahvalna što smo ipak čekali jer ovo moje malo čudo vjerovatno ne bi sad već bilo na putu da nismo sredili štitnjaču prije ulaska u postupak...

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Bas mi je drago zbog tebe. Izgleda da na VV puno ozbiljnije pristupaju postupku nego u Petrovoj. Mozda i ja predjem tamo.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

wbm kad središ tsh možda ti neće trebati ni Petrova ni VV

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mene strašno iritira ova situacija s čekanjem na androloga - gube se mjeseci, ciklusi, jer on nije u stanju, pardon my French, prepipkati par jajca, dok ovi naši dnevno obave desetke pregleda, uzv, fm, punkcija, transfera, konzultacija i to uglavnom sa smiješkom na licu. Mi smo na čudan način izbjegli to načekavanje jer se MM jednostavno ugurao njemu na pregled. Došao je obaviti spermiogram bez da se naručio (tako se to moglo pred 3 godine), blijedo su ga gledali i rekli da mora prvo na pregled i da se za to mora naručiti, ali on je inzistirao, gnjavio i na kraju bio pregledan. Ne mogu reći da je bilo "preko reda", jer reda nije ni bilo - nitko živ taj dan nije čekao na pregled.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ajvi dr. peros gore nije samo u funkciji androloga.

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Svaka čast, ali svejedno na prvi (drugi, peti) pogled, djeluje relativno besposleno.

orhideja. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Ajvi prvotno napisa Vidi poruku
    Mene strašno iritira ova situacija s čekanjem na androloga - gube se mjeseci, ciklusi, jer on nije u stanju
    Slažem se s ovim. Znam da dr P. nije samo u funkciji androloga, ali predugo se čeka. MM je 02.04. bio na zadnjem pregledu-spermiogram je bio gotov isti dan (znam jer smo ga čekali da ga doktorica vidi),a nalaz smo dobili tek sredinom 5.mj)

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ajvi prvotno napisa Vidi poruku
    MM jednostavno ugurao njemu na pregled. Došao je obaviti spermiogram bez da se naručio (tako se to moglo pred 3 godine), blijedo su ga gledali i rekli da mora prvo na pregled i da se za to mora naručiti, ali on je inzistirao, gnjavio i na kraju bio pregledan. Ne mogu reći da je bilo "preko reda", jer reda nije ni bilo - nitko živ taj dan nije čekao na pregled.
    ovo je mm svjesno radio sva tri puta! i svaki put upalilo. malo bi zatreptao okicama sestrama i to je to!

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

imam pitanje za cure koje su bile na fet-u. u cet bi trebao biti transfer. ja smotana jedva pohvatala terapiju. uzimam estrofem 3x1 od 3dc i utrogestan 3x1 od danas. za utrogestan znam da stavljam i na dan fet-a al sam zaboravila jel trebam popiti i estrofem. molim pomoc.

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Da se nadovežem na svoju misao od prije. Svaka čast doktoru, imam u obitelji i među prijateljima liječnike i znam kako i koliko rade i možda griješim dušu što ga panjkam, ali svejedno mi se čini preveliki nesrazmjer između količine pacijenata i zahtjevnosti pregleda s jedne strane i vremena potrebnog da se sam pregled dočeka s druge.
    Ispravite me ako griješim, ali većina naših mužića na pregled aparature mora ići relativno rijetko, pogotovo ako je s njima sve ok pa idu samo jednom na početku cijele priče. Koliko pacijenata doktor može pregledati u sat vremena, 2, 3, 4? Dakle kad bi dnevno pregledavao samo sat vremena i još jedan sat očitavao spermiograme i pisao mišljenja, u mjesec dana bi pregledao 40 - 80 ljudi i još bi mu ostalo 6 sati dnevno za sve druge radne obaveze. Ima li mjesečno toliko kandidata za pregled?
    Da vrijeme nije u ovoj našoj priči ogroman faktor, to bi sve bilo manje važno, ali mnoge od nas osjećaju sat kako otkucava i gubljenje jednog mjeseca tu, dva tamo, može činiti ogromnu razliku.
    I dodatni element je što na vv za to ne priznaju nalaze izvana pa se ne može ubrzati procedura negdje drugdje.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sandy0606 prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanje za cure koje su bile na fet-u. u cet bi trebao biti transfer. ja smotana jedva pohvatala terapiju. uzimam estrofem 3x1 od 3dc i utrogestan 3x1 od danas. za utrogestan znam da stavljam i na dan fet-a al sam zaboravila jel trebam popiti i estrofem. molim pomoc.
    estrofem pijes skroz do bete. sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ajvi mislim da peros samo jedan dan tjedno radi androloske, ostatak radi kao endokrinolog. nek me netko ispravi ak sam u krivu. a inace - za svaku pretragu postoji limit koliko godisnje pacijenata po doktoru smije na racun drzave. uzz dojke se na klinici za tumore ceka preko pola godine. to mi je friski primjer, nije najgori.
    ne branim perosa, al ne volim kad se kritizira neduzne, a stvarne krivce se ni ne pomene (drzava, recesija).
    Posljednje uređivanje od bubekica : 25.05.2013. at 14:44

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bubekica ti si išla na uzz dojke na Kliniku za tumore ili? Ja se trenutno kontroliram kod onkologice na Rebru, a kad su me isto tak htjeli naručiti za cca. pola godine, rekla sam da sam u postupcima i gle čuda, našlo se mjesto za manje od mjesec dana.
    Posljednje uređivanje od Nellie : 25.05.2013. at 18:44

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

bubekica hvala na odgovor. trebat ce nam puno srece u cet... imamo samo jednog smrzlica. nadam se borca...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Nellie prvotno napisa Vidi poruku
    Bubekica ti si išla na uzz dojke na Kliniku za tumore ili? Ja se trenutno kontroliram kod onkologice na Rebru, a kad su me isto tak htjeli naručiti za cca. pola godine, rekla sam da sam u postupcima i gle čuda, našlo se mjesto za manje od mjesec dana.
    Ne, procitala sam tu na forumu. Uzv dojke obavljam privatno.

Sandy sretno!!!!
    Posljednje uređivanje od bubekica : 26.05.2013. at 01:08

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ajvi mislim da peros samo jedan dan tjedno radi androloske, ostatak radi kao endokrinolog. nek me netko ispravi ak sam u krivu. a inace - za svaku pretragu postoji limit koliko godisnje pacijenata po doktoru smije na racun drzave. uzz dojke se na klinici za tumore ceka preko pola godine. to mi je friski primjer, nije najgori.
    ne branim perosa, al ne volim kad se kritizira neduzne, a stvarne krivce se ni ne pomene (drzava, recesija).
    ne mogu tvrditi kako često gdje dr P radi, no ja sam na vv dosla osobno provjeriti jesu li nalazi mm gotovi jer sam tu subotu dobila m pa da ostanem u pon kod dr. a ako su gotovi nalazi... Sestra mi je provjerila da permiogram gotov, no da je dr. P upravo na izlasku iz bolnice jer je bio u dežurstvu na odjelu zadnjih, ako se ne varam, 24 h... Uglavnom, mislim da ne mogu očekivati da netko nakon toliko vremena ostaje još na poslu da bi nam napisao mišljenje... I to mi je bilo sasvim razumljivo... Ono što je meni u svemu tome ispalo super je to da mi je sestra savjetovala da pokušam otići k dr. A na pregled i bez mišljenja androloga jer i sam dr. A može vidjeti naš nalaz pa sam tako i napravila. Dr me primio, a mišljenje je samo naknadno uloženo u nas karton.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drage moje... ja sam ovdje nova krećem u potupak ivf na VV slijedeći mj. zanima me ako netko zna, obzirom da je lipanj pun praznika dali bi to magao biti problem za punkciju i transfer? Dali se nekome poklopio praznik ili nedjelja baš na dan kada je trebala biti punkcija ili tansfer?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

punkcije i transferi se ne rade nedjeljom, za praznik ne znam, ali doktori tako namjeste da ne bude punkcija ili transfer u nedjelju.

dobrodosla!
    Posljednje uređivanje od bubekica : 27.05.2013. at 12:52

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

draga saan dobro došla!
    Nema ti veze što su praznici u lipnju, samo su nedjelje neradne a sve drugo rade. A punkcija se isplanira tak da nije nedjelja. Želim ti sreću u prvom postupku!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a kako se to punkcija isplanira da ne bude u nedjelju? tj., ako baš ispadne da bi trebala biti u nedjelju, kako to dr-i "namjeste"?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tak da stopericu daju prerano ili prekasno.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

e pa onda tako ženi i treba reći - ak ti pada u nedjelju, tough luck. planirati se (donekle) može samo početak ciklusa, a reakcija na stimulaciju je individualna i ne da se namjestiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •