Da izgleda da sam se zabunila poveo me tvoj FSH koji je u biti dosta dobar onda s obzirom na taj AMH
saan,
antralni folikuli su mali folikuli promjera 2-8 mm, dr ih može prebrojati kod uz pregleda jajnika.
AFC-skraćenica od engleskoj naziva za "broj antralnih folikula". Kod tebe je dr izbrojao 4 antralna folikula, što je mali broj ali je u skladu sa tvojim amh nalazom.
saan, FSH na prvu izgleda dobro, ali treba se gledati u omjeru s LH. Omjer bi idealno bio oko 1:1, ako je veći tipa 3:1 u korist FSH to ukazuje na smanjenu rezervu. AMH i AFC su ti u skladu s ovim FSH:LH omjerom, tako da ja ne vidim razloga da ponavljaš AMH...kako je-tako je, izgleda da ćeš biti low responder, no to ne znači da ti već iz prve neće upaliti. Sretno!
Cure, da li se prekinuti postupak broji kao iskorišteni s obzirom na postupke koji plaća HZZO? I još mi je nešto palo na pamet- kad sam škicala u svoje nalaze činilo mi se da nema nalaza od hormona. Jel oni to sve stave u karton ili gledaju nalaze s kompa? Jer znam da je meni doktorica često nešto gledala s kompa.
Draga špelkice ja mislim da ti se to broji ko jedan potrošeni stimulirani postupak pošto si dobila lijekove i pikala si se... Nadam se da griješim..... Sretno ti bilo najesen....
Špelkice, i ja se bojim za postupak ali svakako pitaj...
Ovo za nalaze hormona mi nije jasno. Ne bi li ih ipak trebali davati na uvid?
ma na VV-u nikad ne dobiješ nalaze za sebe (osim ako npr. spermio šalju kući) - samo možeš prolistati karton dok čekaš u redu za sestru. meni su čak odbili dati nalaze na kratko da ih fotokopiram pa sam se iskrala dok sam čekala. nadam se da se nešto promijenilo po tom pitanju jer svatko ima pravo na svoje nalaze.
Svatko ima pravo na svoje nalaze.
Naravno.
Ma ne kužim zašto ne mogu imati svoje nalaze-kako da ih skopiram ako mi neće dati (osim ako ih na prevaru kao Frka). Ali ako su u kompu nalazi hormona ne mogu do njih osim ako ljubazno pitam da ih pogledam. Ipak i sama radim u labosu (malo drugačijem) pa ipak kužim neke stvari i bez njih.
Sretno cure, možda nešto uspijemo prije jeseni (jer mi je 9.mj uvijek najkritičniji za izostajat pa onda moram pričekat još pokoji mj).
Nama su jedino nalaz androloske obrade slali doma, sve drugo je u kartonu. Hormone sam doduse vadila prije nego sam postala njihov pacijent pa to imam kod sebe, alebic si je to sve pretipkao u komp na prvom pregledu. AMH nisam nikad vidjela, al sam pitalai dobila sam odgovor konkretnu brojku (a i vidim je svaki put jer je na ekranu to najveca brojka). Sgrame koje nam nisu slali, stanje smrzlica i slicno prelistam dok cekam kod kog vec cekam s kartonom u rukama. I uredno to sve prodiskutiram s alebicem i biologinjom, nisu me dosad kritizirali zbog tog. Trebali bi dat nalaze na kopiranje, definitivno.
Ja sam na jednom od onih papira dobila sve hormone,ali doduse bez referentnih vrijednosti...ako je to to..
Zna li netko zbog cega suprug/partner treba doci i nesto potpisati kad se ide u fet?treba i ona potvrda od j.biljeznika pa mi nije jasno sto jos treba potpisivati?i jel veliki problem ako dodju na sljedeci uzv?
Ako netko zna,thanx
riba76 to je pristanak na odmrzavanje (ako se dobro sjecam), tvoj muz to moze otici potpisati kad god hoce, mi smo to obavili mjesec dana prije kretanja u postupak, jer je mm isao na sluzbeni put.
Bubekica,kaj bi mi bez tebe
Thanx.znaci moze doci i sljedeci put.
da, al smisli neki dobar razlog. mi smo zapravo dosli mjesec dana prije fet-a jer smo bili gore skupa dok je mm isao andrologu i pokucali kod sestara i rekli da imamo problem jer ce mm bit na putu kad cemo kretat. mm je dosao to potpisat za par dana.
dosao je danas sa mnom tak da smo i to rijesili...
thanx bubekica.
Sandra, jesam![]()
Cure molim pomoć. Izgubila sam papir koji mi je dala soc. radnica, a na kojem piše kaj sve trebam donijeti ( po novom zakonu, nešto s javnim biljeznikom). Ona je na godišnjem pa molim dobru dusicu da mi prepiske sve s tog papira. Hvala. Baš mi je neugodno.
TinaB, nije problem prepisati, ali je problem što ti je teta sigurno dala dva papira, a jedan od njih je taj koji treba ovjeriti kod javnog bilježnika (pristanak na MPO).
Druge dvije stvari koje moraš donijeti su kopije osobnih i vjenčani list ne stariji od 6 mjeseci (izvadi novi, jeftinije je nego ovjeravati kopiju).
ne bi niti to trebao biti problem, izasao je pravilnik a ovdje mozes vidjeti kako izgleda taj obrazac/pristanak:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_70_1399.html
to bi se trebalo ovjeriti kog JB - tako to trazi VV
Obrazac je njihov, rađen prema ovome iz zakona. Na vrhu je, jasno, zaglavlje bolnice, dodali su rečenicu da pristaješ da se rezultati koriste u znanstveno-istraživačke svrhe i dobiješ ga potpisanog i pečatiranog
A ako ne pristaješ, ništa od liječenja? Pa što je njima, oni stalno svoj zakon provode? Ako je obrazac propisan, kako mogu dodavati svoje. Ako im je volja da traže suglasnost da se rezultati koriste u znanstveno-istraživačke svrhe (što je sasvim u redu), to bi trebalo biti odvojeno, stvar dobre volje pacijenata i nikako potvrđivano kod javnog bilježnika. Strašno.
Da parafraziram Argente s jednog drugog topića:ako će tražiti da potvrdimo da je Alebić najsimpa dr u MPO, hoćemo i to trčat potvrđivat, sve u ime liječenja. (Mislim, meni je, ali nisam to spremna potvrditi kod bilježnika da bi me liječio, ako se tako sjete).
Ajvi, taj "stari" obrazac si dobila nakon 23. svibnja kad je donesen ovaj iz NN?
Vidiš vraga, pravilnik je noviji od mog obrasca! Dobila sam ga krajem travnja, a kad sam bila gore 30. svibnja bez da sam ga potvrdila, doktor me špotao.
I do prije 3tjedna je bio stari obrazac.![]()
Posljednje uređivanje od mima235 : 02.07.2013. at 10:39
Hvala cure, a posebno hvala mimi235
Još jedno glupo pitanje (ja kao da sam s Marsa pala) - da li moramo oboje biti prisutni kod bilježnika ili ja mogu sve obaviti?
Mars je ok, tamo vjerojatno nema ovoliko papirologije.
Ne možeš sama jer se ovjerava i tvoj i potpis TM.
Na milom nam brdu danas ni žive duše. Svi nekako ležerni, dobre volje, pomislih - kakav krasan dan za započeti postupak. Ali niš od toga. Endometrij ovaj put ok, ali hormoni ne. Pa sad imam za popit 2.5 kutije kontracepcije (svaki put me oduševi ta ironija da nikad u životu nisam pila kontracepciju do sad kad silno želim ostati trudna) i čekam kraj 8. mjeseca kad se dr vraća s GO
Ajvi zao mi je, sto tocno ne valja?
Ajvi, baš mi je žao... Meni su nekako najteže bile takve neočekivane odgode... Nadam se da ćeš se onda barem odmoriti preko ljeta i uživati na nekom lijepom go pa da u 8. budeš punih baterija za postupak...
Hvala cure, bit će to sve ok. Iako znaš da moraš biti strpljiv, ne možeš si pomoći i uvijek si nestrpljiv. Inače, povišen mi je progesteron, a ono što dr nije rekao, ali je napisao, a ja ne uspijevam tu moju brojku smjestiti ni u kakve ref. vrijednosti koje mogu naći, je E2 0.127. Ima tko kakvu ideju o tome?
Reni, postoji ti tema bas za smještaj pa probaj i tamo pitati... Iako vjerujem da će ti se cure koje znaju brzo javiti... Sretno!
kroz skorije vrijeme počet ćemo i mi pohod na brdo... za novi postupak, šta mi točno treba brisevi i papa? definitivno su stariji od godine dana koje imam, da li trebam ponavljati hormone ili ne? nisam jos nazvala doktoricu, samo se informiram...![]()
Tina_julija, pa svakako bi ti bilo dobro ponoviti briseve i papu... Za hormone vjerujem da će ti ih gore napraviti... Sretno u novom pohodu ~~~~~~ da bude sa najboljim ishodom!![]()
Hvala ti... radim popis stvari da 'napadnem' soc. doktoricu...![]()
Tina_julija dobrodošla natrag!
Bila sam na punkciji u subotu i dobili smo 7 js. Čekam transfer u četvrtak, 5. dan jer ih se oplodilo više od dvije. Sretno curi koja je bila sa mnom na punkciji, koja nas škica ali ne piše. Punkcija je prošla puno bezbolnije od prethodne a dobila sam više stanica.
Bravo piki!!! Nek se lijepo nastave dijeliti do četvrtka i pričekamo tvoju lijepu betu za dva tjedna!Sretno i curi koja škica!
![]()
Hvala muma!
Nego u subotu su bile 2 punkcije i 5 transfera i bila je cura koja je dobila 18 js! Bila sam fascinirana tada i još uvijek sam. Od tih 18, 17 su bile zrele. Naravno, oplodili su ih samo 12 i sve su se razvile do 5-og dana. Ne znam točno za stimulaciju ali mislim da je primila cca 15 menopura. Ja s duplo jačom stimulacijom dobijem 7 i još sam jako jako sretna što je uopće toliko! Šteta što nemamo sve te podatke za statistiku jer mislim da se samo jedan mali dio javlja ovdje (sudeći po gužvi gore).