Zna li netko vrijede li 'stare' uputnice? Naime imam uputnicu iz srpnja (bez datuma), ali su mi zbog odsutnosti biologa odgodili postupak u 8.mj, pa ne znam treba li od 1.9. ipak donijeti ove nove uputnice.
Zna li netko vrijede li 'stare' uputnice? Naime imam uputnicu iz srpnja (bez datuma), ali su mi zbog odsutnosti biologa odgodili postupak u 8.mj, pa ne znam treba li od 1.9. ipak donijeti ove nove uputnice.
V
Meni je kolegica isto imala uputnicu bez datuma no sestra joj je rekla da vrijedi mjesec dana i da se samo nazove i onda ona nes preko kompa napravi i opet vrijedi, a da ipak nazoves soc.gin?
Meni je rekla da vrijedi ako nema datum
Ako niš drugo, uvijek možeš doći s tom uputnicom koju imaš pa im naknadno donijeti novu ako ne valja.
sg12, vidim i ti si među nama odgođenima. Jel i tebi ciklus bio narihtan za tad ili ti je m slučajno došla u tom "crnom" tjednu?
pa ljuta sam zbog toga sta bi trebale svakih 6 mj. to ponavljati, ali
to sta se stedi na nama to je drugi par cipela.....tako ja mislim
jer kad sam bila prosle god na vv i nije bilo dr A onda ga je mjenjala doktorica
i rekla mi je da moram to sve ponoviti jer nesmiju nalazi biti stariji od 6 mj.
e tko sad tu koga????
evo i ja se spremam na vv ponovo. ma da mislim da ima vremena, prije 11-12 mjeseca necu ni ici na ivf, ali bar da vidimo jel bum isla na hsg i jel treba brisevi, hormoni i sl.
kakvo je stanje na VV??? jel štrajkaju ili ne???
ima li guzve???
šteta, ovo što si napisala da je manje postupaka nego ranije, zato i ima manje trudnoća, ali i zato što se daje manji broj lijekova pa je i manja uspješnost od stimuliranih postupaka............... opća štednja svugdje, pa tako i na Vuku, stvarno za plakati i za
manje postupaka = manji broj trudnoća godišnje
manje lijekova u stimuliranom postupku = još manji broj trudnoća
Vrijedan nam je doc.
Jel to sad, 18.9. ili 18.10.?
http://www.contres.hr/outgoing/gin.html
Evo mi odgovora, brisel 18-21.9.
Danas sam zvala na VV da pitam u vezi starih uputnica.. Rekli su mi da stare uputnice ne vrijede bez obzira što na njima nema datum.
Bubekice kad ti kreces? Ja bi trebala 27.9. Biti gore![]()
ufff, to ti se kod mene nikad ne zna 100%, ali najvjerojatnije cu dobiti m 22-og.
Koliko sam ja vidjela--jučer je sestra vratila ženama (4) uputnice,pa ih preprae..kao neka šifra nije dobro napisana
Pisalo je u novinama jučer da su nove uputnice od 1.9. Jer imaju različite rubrike i šifre. Ali nisam uspjela shvatiti da li one izdane prije još vrijede ili ne
Zvala HZZO vezano na stare uputnice i situacija je slijedeća:
Uputnica vrijedi od dana izdavanja 30 dana odnosno mora se biti naručen na pregled/postupak u roku 30 dana od dana izdavanja uputnice.
Kako je moja izdana 13/08, a nema datuma na sebi ne znam kako da si protumačim ovaj odgovor. Teoretski vrijedi do 30/09 jer su nove od 01/09.
Ako netko ide uskoro na brdo neka pita šta je sa starim uputnicama...
Posljednje uređivanje od mg1975 : 13.09.2013. at 12:57
koliko ja kuzim nece ti vrijediti uputnica, nije stvar datuma nego promjene sifre. da si poslije 1.9. dobila uputnicu bez datuma, ta bi ti vrijedila do nove promijene sifri, a s datumom mjesec dana.
Mg! stare uputnice ne vrijede zbog novih sifri koje moraju biti na njima. Bubekica je upravu.
Ajojj... Nadam se da ćeš brzo riješiti " blagu katastrofu " i da ćeš nam se pridružiti što prije![]()
izdane su mi uputnica 29.8...po vašem pisanju one ne vrijede a ja sam
u ponedjeljak gore na vadenju hormona...moj ginekolog u Os je danas radio ujutro,,znači mogu se "slikati"...
propada mi vađenje hormona,,ili će me htjeti primiti unatoč starim uputnicama??
da li da idem za Zg uopće!?!?!?
idi, vjerojatno ces morati naknadno donijeti novu uputnicu, sumnjam da ce biti toliko ludi da te nece primiti.
mahh...napraviti ću se blesava..a to mi neće biti teško![]()
Posljednje uređivanje od vrtirepka : 13.09.2013. at 16:25
Ja sam jučer bila na brdu, i meni je dr napisao krivo na uputnicu i skoro me nisu primili, pošto imam 60km do tam molila sam sestru i uspjela.. Došla sam doma i brzo išla po drugu uputnicu koju sam preporučeno poslala poštom!!!!
Bubi, stavi me molim te na listu za IVF/ICSI za10mj...Nevjerojatno, čekala sam samo 6mj....
Iberc možda se i vidimo...pozz i sretno svima...
Pa zar je moguće da Dr A. opet kongresira krajem idućeg tj???
Pa ja trebam krenuti u postupak tada( danas sam iz zvala pa se nitko ne javlja,e ako mi i 3.put otkaze pa stvarno ne mogu vjerovati..cure,tko od vas treba iz onog "crnog tjedna" pa sad krenuti ponovno?
vrtirepka obavezno se javi poslije posjeta dr u ponedjeljak !
Noemi, dr je mozda na kongresu od srijede do kraja tjedna, svakako nazovi 1dc, mozda ce te doktorica primiti. Subotom se nitko ne javlja, to je uobicajeno. Kad trebas dobiti?
Noemi, draga, nadam se da neće opet biti odbijanac. Budući da se dr i dr-ica inače pokrivaju kad jednog nema, nadam se da ćeš moći početi kod nje pa da te on preuzme kad se vrati. Ja računam da ću zaobići njegovu odsutnost, jer je meni ciklus uglavnom oko 29 dana što znači da bih trebala dobiti oko 23. Ne znam imaju li ona dva mjeseca kontracepcije kakav utjecaj.
A tko zna, naš je doc možda pohađao Klasičnu gimnaziju u kojoj postoji grupa "Putujem i učim" pa mu je to kongresiranje kao neka navika iz školskih dana?![]()
Bubekica oko 19.-og
cure zanima me dal se ovaj tjedan radi normalno na brdu? cekamo od 5.mj i ne ceka nam se jos jedan![]()
serenity navodno rade normalno a sad vidim da cure pišu da dr opet od srijede nije na poslu pa sad nemam pojma ni ja za sebe hoću li krenuti ili ne![]()
Pozdrav svima!
Iako smo vjerovali da do toga neće doći, evo i mi se spremamo na prvu ivf tj.prvo na konzultacije. Zanima me koliko se čeka od konzultacija do prvog postupka?
Totalno smo pogubljeni u svemu tome, jedino što znam je to da se moramo što prije naručiti na konzultacije. S tim pozivom sve počinje biti stvarno...
Svima nama želim puno sreće.![]()
ja očekujem m. u srijedu, znači u pet. bi trebala na pregled...nadam da ne bude još jedna odgoda![]()
Cure koje ste kod doktorice, kad se ona vama javlja na telefon? U koje doba? Zovem ju a nikako da mi se javi, ne zelim ju pitat kako je, vec je hitno...![]()
Iva28, dobrodošla i da što prije kreneš u (uspješan) postupak. Ono što sama možeš napraviti da bi smanjila mogućnost bespotrebnog odugovlačenja, sredi si papu i briseve ako nemaš friške, naruči sebe za prve konzultacije, a prvo, zapravo, naruči muža kod androloga, jer, kao što je bubekica rekla, dosta se čeka.
Sve dalje ide svojim tempom, relativno brzo, kako ti već dr-i kažu.
Posljednje uređivanje od Ajvi : 16.09.2013. at 12:01