Ja sam do sad uvijek zvala između 13 i 14. Tad sam bila sigurna da nema više pacijenata i da ne smetam i uvijek se javila.
Djevojke,svima veliki pozdrav.
Pratim vas,al ne stignem se javiti.
Nadam se da će nam svima ova jesen biti dobitna
Tina_julija držjm fige u petak....
kakva je situacija gore obzirom na sutrasnji strajk?
Bubekice, ja sam ih zvala malo prije da ih pitam kaže mi sestra rade samo postupke i ništa drugo!
ajme meni, a ja bi trebala u pon za zg
Nova21 nazovi ih! A možda do ponedjeljka prestanu štrajkati... Sretno
Nazvat ću ih svakako kad nobijem, trebala bi sutra.
Molim pomoć..zna možda netko koje točno šifre moraju biti na novim uputnicama? ( trebam za krio et )
Bubekice! Ako sam dobro skuzila one koje su obrađene za postupke te će raditi. Sestra me je pitala jel mi na onom ambulantnom listu piše javiti se prvi dc doći 3 dc.
Pitanje? Za vas koje ste bile u postupcima... Jel vaši muževi, partneri imaju nalaz krvne grupe? Mi smo izvadili sve ono sida, hepatitis, sifilis... A nalaz krvne grupe imam samo ja. Jel to ok.?
Tina _julija hvala za Info. Jesi ti radila betu?
grlim draga
Drage forumasice, novi smo ovdje, prvi put krećemo u postupak. Molila bih ako mi netko može odgovoriti na slijedeća pitanja u vezi postupka na VV:
1) Može li se protokol dobiti na uvid? I općenito, daju li u VV ikakve dokumente na uvid kako bi bili upućeni u tijek postupka MPO-a?
2) Gdje se obavlja punkcija (aspiracija)? Kod njih na VV ili u nekoj drugoj ustanovi?
3) Daju li anesteziju?
Hvala na odgovorima
Lijep pozdrav
Hvala vrtirepka za ovu informaciju... našla sam i na stranicama HZZO-a da stare uputnice vrijede u sekundarnoj/tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti i da se očekuje da će biti u opticaju još godinu dana, samo u primarnoj zdravstvenoj zaštiti nisu više u opticaju.
Ja isto trebam na vađenje hormona i pregled u četvrtak, ako ne otkažu zbog štrajka. Možeš mi reći da li je nakon vađenja hormona pravi pregled iako je 3-5 dan ciklusa ili je to samo razgovor? I puno sreće s postupkom sljedeći mjesec![]()
1. Ne, s doktorom se sve usmeno dogovoriš prije kretanja u postupak. Načelno ti kaže koje stvari da si nabaviš prije početka postupka ( vaignalete, utrogestane i sl.). Svi nalazi su kod doktora u računalu. Dobiješ povijest bolesti s uputama kad se trebaš javiti i na koji broj npr. 1. dan ciklusa treba nazvati da se naručiš za prvi uzv
2. Tamo se obavlja, imaju salu
3. Nema potpune anestezije ni lokalne. Dobije se inekcija protiv bolova i za smirenje.
[QUOTE=riba76;2481997]Tina_julija![]()
![]()
![]()
Jako je puno negativnih vijesti.....
Koliko sad dugo morate čekati?
Rekao mi je za tri mjeseca opet, a ja sam ga glatko odbila i bio je u cudu, ipak dva stimulirana i kiretaza su bili u kratkom razdoblju... Moram tijelo dovest u malo bolji red.. A i mora mi muz zaboravit na svoje punkcije...![]()
TrudyC,hvala ti
Jel danas bio netko gore? Kakvo je stanje obzirom na štrajk?
tina_julija grlim.....mozda ovo zvuci bezobrazno od mene ali i bolje da se nije primilo.... meni kada su vracali bila je DVOSTANIČNA i ako si pratila moj slucaj onda sve znas.....ja se nadam da se ne ponovi kod mene dvostanicana jer ako se ponovi a moraju je vratit moli cu da mi se desi ovo sto se tebi danas...jer ja to nebi mogla vise reprizirat...i hrabro samo dalje...
Analoneta, hvala ti draga! I ne, nije bezobrazno od tebe, i meni je radije da se nije primilo vec da mucim i sebe i dijete! Grlim draga!![]()
Tina Julija![]()
Žene ja imam jedno pitanjce... Dr mi je rekao da sljedeći mj 3dc dođem sa uputnicom za ivf, reko mi je da ću vaditi hormone.. Jel onda trebam i uputnicu za vađenje hormona ili to sve ide na tu uputnicu za ivf? Isto tak kaj tu ne trebamo uputnicu za folikulometriju??? Sva sam zbunjenahvala
Hvala ti bubi!!! Još da te pitam, reko mi je da kad vidi hormone odlučuje jel to dobar ciklus za nas..Kaj to znači? Do sad su mi hormoni uvijek bilj ok? Radi čega bi odgodio postupak? Jel to onda neki kratki protokol? Kad se tu počinje sa pikicama? Na SD sam počela od 2dc... Hvala još jednom!!!
Sljedeći ciklus, početkom desetog.. Stavi me na svoju listu, valjda bude sve ok!
Pozdrav i sretno svima!!!
Na brdu rade normalno, ja sam zvala sada, naručena za ponedjeljak.
ja sam sutra na brdu.imam nervozu zeluca kad se sjetim da na poplavu koja je u puno jeku,a sutra treba na pregled. mislim da bude mi to jedno od najneugodnijih iskustava u zivotu.![]()
Kao što sam već napisala, je "mali" neugodnjak, ali kad pregrmiš prvi put, bit će ti to skoro pa normalno. U svakom slučaju, doktorima je normalno jer sve dolazimo u tom stanju. A kad se sjetiš koji nam je svima cilj, to bude tako malo važno. Sretno sutra!
Da vam samo uletim poželjeti svima puno sreće! Drago mi je da se radi i stimulira unatoč svoj buri o štrajku. Pratim vas ali nemam što drugo napisati, osim da vam držim fige svima! Nak vam jesen donese najljepše plodove!!!
serenity1 dok dođe vrijeme za skidanac i pregled, samo si ponavljaj da je to njima nešto svakodnevno i normalno. I obavit ćeš u kraćem vremenskom roku nego što će ti trebati da se skineš![]()
hvala vam cure,znam da govorite iz iskustva,al kad se sjetim....katastrofa.al mogu ja to,kako je rekla ajvi,znam svoj cilj![]()