Kjara, ma kakvi, nit spottinga. Znala se vec tak blesirat, moguce da ce doc s tjedan dana kasnjenja, znaci za vikend.
Meni ovo za alebica nema smisla nikakvog, ide li netko sutra gore da ispita situaciju?
Kjara, ma kakvi, nit spottinga. Znala se vec tak blesirat, moguce da ce doc s tjedan dana kasnjenja, znaci za vikend.
Meni ovo za alebica nema smisla nikakvog, ide li netko sutra gore da ispita situaciju?
Hvala na lijepim željama
Bubekice ja sam dr. A.
Danas nije bila gužva... Pišem s mobitela pa su mi zato postovi tako kratki! Komp. Mi je u kvaru!
Ja danas nisam ništa pitala u vezi štrajka, nisam znala da su nekog odbili! Da sam znala pitala bi:$
Sretno svima
Jao, muka mi je čitat sve ovo! Neće valjda opet biti isti odj.. kao pred mjesec dana?!
saan, sretno!!!
ajvi, ocito nase menge cekaju doktora![]()
U petak kad sam bila na vv nije bilo gužve, ali kod doktorice sam bila ravno 1. min i nisam sretna izašla van. rekla mi je da idući ciklus dođem 3. dc s ostatkom nalaza (hepatitis, hiv...) tad će biti gotovi i nalazi hormona koje sam tada vadila i da se dogovorimo za postupak i početak uzimanja kontracepcije ???? Nisam htjela objašnjavat da mi je dr. A. predlagao stimulirani postupak baš u 10mj zato što će on biti prisutan cijeli mj. i da želi baš on pratiti cijeli postupak (nismo komplicirani po dg ali smo ga zaintrigirali zbog neuspjeha). I sad kad sam si već sve posložila u glavi i poslovno i kad je prošla godina dana od zadnjeg postupka i skupila sam snage... sad u 10 mj kontracepcija? Probat ću još pričati s dr A, ali mislim da je to sve nuspojava ušteda i smanjivanja postupaka u bolnicama....
marlen, i mene je doktoressa prosle godine stavila na neplaniranu kontracepciju prije stimulacije, a doktor je rekao da nece ovaj put, vidjet cemo kako ce biti. mozda doktorica jednostavno voli davati kontracepcijske prije stimulacije, ima i to svojih pro. moguce je da kad dodjes 3dc gore krenete odmah.
Bokić,drage moje!
Eto i ja sam obavila svoj pregled kod dr.A i od danas sam pikalica.Nisam do sad znala da su nekog odbili zbog štrajka,žao mi je.
može pomoć kako puntiraju jajnu stanicu?
Bubekica nadam se da dr A ima svoju shemu i da ću u 10 mj krenuti sa stimulaciom.
Hrki sretno u postupku-da ispuni svoj cilj!
Uh nova21, kroz maternicu, na više-manje-više bolan i neugodan naćin....
dali se radi slično kao hsg, tj jel isto bolno
nova21 punkcija folikula, odnosno aspiracija jajne stanice vrsi se pod nadzorom UZV, dugom iglom kojom se prvo probija zid rodnice, ulazi u trbusnu supljine a zatim pika jajnik, tj. pojedini mjehuric na jajniku (folikul). hsg nisam radila, ali poucena iskustvom ovdje, mogu samo reci 2 stvari: prvo prag boli je kod svake od nas razlicit, a drugo je moje iskustvo - aspiracija 10 jajnih stanica - boli ali izdrzljivo.
marlen, moram te malo ispraviti, prilikom punkcije se niti u jednom trenutku iglom ne prolazi kroz maternicu.
Trebat ću ovakvog doktoraak se uskoro nekaj ne pokrene. A možda pribjegnem i drugim taktikama.
Ne znam više kaj da si mislim, samoda će se uskoro svi konačno sinhronizirati: da će doći menga, da će biti doktora, da neće biti kongresa, štrajka, viška progesterona, manjka dobre volje i sl.
hrki, sretno!
Marlen, nadam se da će ispasti onako kako ti bolje paše
Noemi, draga, nešto si mi tiha.
Si dobila? Ili si trudna?
Anyway, nemoj šizit sama, dođi tu pa vrišti skupa s nama
![]()
curke hvala vamdržim čvrsto palčeve da i vi već jednom krenete
arlena,za ogromnu betu
ukratko sretno nam svima
Ajme cure, pa što je ovo, kakva odgađanja, grrrrrrrrrrrrrrr....
Mene su sestre naručile u utorak na konzultacije, pa se nadam ako nalaz biopsije endometrija ( radim ga sutra) bude ok, u listopadu krećemo po bebe/bebu!!!
Sretno svima koje su u postupcima, a one koje čekaju, da već sljedeći ciklus krenu u dobitne postupke ~~~~~~~~~~~~
drage žene ja sam nova ovdje, 2005. bila na Ivf u VV i uspjelo.. imam 3 smrznuta embrija, ako prežive odmrzavanje idem u subotu na transfer.. ima li kakvih saznanja o uspješnosti odmrzavanja? pozz iz Zagorja
Naručena sam za četvrtak i ne sviđa mi se ovo sa štrajkom.
Mogli bi me otkantati jer idem na prvi pregled (ponovo)a s druge strane si brijem sestre imaju moj br. telefona i mogu mi javit da ne dolazim, tak da sam se odlučila pravit grbava i doć u dogovoreno vrijeme
Kad sam se naručivala( u petak ) već je bio štrajk na snazi i mogli su mi reć da ne primaju pacijente..al nisu , pa ko ga šiša.. pravit ću se da ne čitam RODU![]()
Ja sam bila na vv danas,nevezano mpo... tamo ni trag strajku,nema niti onih plakata. Parova puna cekaonica, dr i sestre radili. I na mpo odjelu i na drugima
Marlen - nazovi dr. A i dogovori s njim onako kako ti paše. I ja sam imala neki "nesporazum" s doktoricom, nazvala sam njega i sve smo izgladili.![]()
Cure,čitam kaj pišete za štrajk i niš mi se to ne sviđa. Ja trebam sutra dobit i javit se 3 dc za postupak...valjda me ne budu odbili.
Sretno svima.
Ajde neka me netko utjesi-jel imala koja cura smedjarenje a da to nije bila menga koja se probija kroz utrice?
Ja sam imala smedjarenje, ali je neslavno zavrsilo! ~~~~~~~~~~ da bude sve ok!! Kad betu vadis?
Prvo smedje pa onda krv i sve ispocetka, ovisno koliko sam hodala ili mirovala... A neki testic mozda? Citala sam da je bilo dosta i pozitivnih smedjarenja, nisam te srece bila...
Nemoj se onda mucit, bolje da pricekas betu... U svakom slucaju drzim fige da ce pokazati lijepu brojkicu, barem troznamenkastu..![]()
Arlena,moje smeđarenje nažalost bila menga.
Držim fige da je tvoje ono drugo![]()
Pozdrav svima od novog muškog člana foruma![]()
Po prvi puta se javljam i imam jedno kreativno pitanje i molim Vas pomoć, posebno apeliran na članove koji su već prošli jednom postupak.
Ukratko:
Čuo sam da na dan uzimanja stanica od žene uz nju mora biti prisutan i suprug. Da li je moguće da supruga bude uz mene kad ja budem morao dati sjeme?
Mrvicu detaljnije: Zaista ne znam da li sam ja izdvojeni slučaj (osjećam se tako), ali bi jako volio da smo supruga i ja skupa u tom trenutku kako bi (daj Bože) mogao jednog dana reći svome djetetu klasičnu otrcanu priču: "...tata i mama su bili skupa i tako si nastao/la ti
".
Problem je u tome što ne mogu ištitati iz gomile postova precizno tijek postupka. Ako ženi prvo uzmu stanice, da li imamo vremena donijeti sjeme ili Ona čeka na stolu dok ja idem u onaj pregrozan wc (kabina a ili b) dati sjeme? Da li je postupak koji prolazi žena toliko bolan da je ne-fer očekivati da se uključi u moje probleme? Kad sam išao dati uzorak na VV za spermiogram doživio sam to jakooo stresno (nije išlo) pa bih želio barem uzorak koji dajem za bebu dati uz osobu koju volim i s kojom želim imati dijete. To je jedina dvojba koju imam po pitanju MPO: da li je ispravno da sam ja zatvoren u vrlo nedostojanstvenu kabinu? Kad me dijete jednog dana pita kako je nastalo bojim se da ću se prvo sjetiti (u sebi) kabine.
unaprijed tnx na savjetima
Dragi Arghan, iza sebe imam dva postupka i nadam se da cu te barem malo utjesiti... Naime zamisli da moras cekat od 7,30h, gledati kako ti draga prvi put odlazi u sobu ( lijekovi mjerenje tlaka, upute ) gledati sve muske kako odlaze dati svoj doprinos i kako drugi put zena odlazi na punkciju i vraca se te ti i dalje cekas dok te ne prozovu tek oko 11, jer ti ides na isti stol gdje ti je zena bila prije manje od sat vremena, jer ides na punkciju... Vjerujem da kad jednom i dobijemo dijete mozemo mu reci da je zaceto na istom stolu...i da kad idemo doma oboje hodamo ko patke i tjesimo jedno drugo i veselimo se svakom pokusaju, jer svaki pokusaj je blizi najdrazem nam cilju... Drzati u rukama nasu mrvu ili mrve... Sretno!
arhang dobrodosao!
nazalost, nema u MPO bas romantike, pogotovo ne na VV. dok tvoju zenu pripremaju za punkciju, ti dajes uzorak, u istoj prostoriji kao za spermiogram, jedan za drugim.
zelim vam svu srecu!
moja smeđarenja su uvjek, baš uvjek bila predznak M.. jedini ciklus u zadnji deset godina kad nije bilo spotinga je onaj dobitni ciklus kad sam ostala T.. al to sam ti ja i moji zdrmani hormoni..
prijateljica ima malecku od 15 mj. s VV iz valjda ukupno 15. pokušaja i njoj je bilo lagano brljanje /mrljanje i pozitivna beta..
Tak da znas ima i ovih priča i onih priča... a de nadam da je tvoja ova sa sretnim završetkom.
Joj, nadam se, jučer bila biopsija nalaz za tjedan dana...pa ako ne bude beštija u nalazu biopsije, nadam se da idem u postupak ( baš bi mi bilo drago da se upoznamo)
arlena, meni je u zadnjem postupku večer prije bete bio obilan narandžasti iscjedak, umrla od straha, kad sutradana beta 4452, želim ti najblji scenarij!!!
arhang, dobrodošao, želim vam sreću, i vjeruj, problem koji te sada muči će biti najmanji problem, MM je pvi put nakon davanja uzorka bio sav izgubljen, imao je jadan osjećaj da ga svi gledaju, a sada nakon xy postupaka mu je to rutina, bitno samo da čim prije dođete do cilja!
Bubekice, što je s tvojom gospođom mengom, kad je start?
Mury mila gospodje nema, ocekujem je najkasnije u nedjelju, ako do onda ne dodje idem ginicki...
Bubekice koliko se često ide na folikolometrije? U sub. Idem gore to mi je 7dc. I kad onda ponovo? Pitam jel nisam iz zg.
Ok. Hvala ti! Onda ostajem u zg.
Mury, analoneta drage cure, sretno! Da startate čim prije i u duetu nam prijavite plusiće, a poslije toga, ono najvažnije, da vam trudnoća ovaj put bude najljepše putovanje života!
hrki načekala si se (ja bi već kosu čupala), sad razvali! Hoćemo puno prijavljenih folikula i js a poslije i barem jednu bebicu!
Arhang sve su rekle cure, nažalost, nema na brdu romantike, zgurat ćete to nekak
arlena moja frendica je imala smeđarenje, trudna je. To je jedna bebica odustala, ali je druga ostala. Nek je na kraju veselja i kod tebe.
nova21 ako se sjećaš uboda prilikom namještanja instrumenata (ako su ti uopće pričvrstili iglama za cervix - čula sam da nekima to ne rade već samo uguraju instrumente), to ti je to, samo svaki takav ubod za svaki folikul...to bi ti bio najsličniji opis.
Čekalice crvenih gospođicaajmo što prije po vaše srećice...
Bubekica,niš mi sestra nije spominjala štrajk,samo je rekla da sutra dođem.
TrudyC tako ću i napraviti s dr.A, sad samo da stigne taj 10 mj
Mury gdje si radila biopsiju i tko ti je radio i kako to izgleda? Sto pitanjaŽelim ti najblistaviji i najzdraviji nalaz biopsije~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ u bilo kakvom iščekivanju za najsretnije rezultate!