curke drage eto mala obavijest...upravo sam razgovarala s doktorom A...informacija je sljedeća...zasada se ne uzimaju novi postupci...rekao mi je da nazovem sestre u ponedjeljak pa će mi dati informaciju...
curke drage eto mala obavijest...upravo sam razgovarala s doktorom A...informacija je sljedeća...zasada se ne uzimaju novi postupci...rekao mi je da nazovem sestre u ponedjeljak pa će mi dati informaciju...
Meni stvarno vise nista nije jasno, vidim da neke narucuje, neke ne. Zvala sam u utorak i to 2 puta, imam sve vec spremno za postupak (3.put kod njih) i rekli su da im je zao, ali su dobili uputu da zbog strajka ne narucuju. Dodje mi da ih opet nazovem iako ja zbog toga ovaj mjesec ne mogu vise nista ni napraviti.
Po kojem kriteriju odlucuju koga ce primiti?
pa to bih i ja voljela znati...možda samo odrađuju postupke koji su tijeku...ja sam isto imala namjeru sada ići...očito ću čekati 10. mjesec...ni meni nije ovo prvi puta, već 6. tako da zaista ne znam koje kriterije primjenjuju...
ne znam sto reci, ocito je da primaju i nove jer je lberc danas zvala i sutra je gore. ne kuzim na temelju cega vrse selekciju...
izludit ce me.
ajvi kakva je situacija kod tebe?
Ma sve se mislim da ih sutra nazovem pa kaj bude - ovo naručuju pa ne naručuju mi kida živce
Nočas nisam uopće zbog toga spavala. Sve si mislim - aj menga pričekaj do ponedjeljka kad već nisi došla kak spada![]()
same here, draga, same here....
koliko mi se cini bit ce nas oooohohooo u 10 mj.![]()
Jel se koja susrela sa gardnerelom ' Kako to gore tretiraju? Naime, znam da se na papa testu može vidjet da li je prisutna pa me zanima jel da radim samo papu ili i bris na aerobe?
Arhang, dobrodošao!
Mogu razumjeti što te muči, ali nudim ti dva drukčija pogleda na stvari pa vidi može li ti to pomoći.
1. Sjeti se koliko ste (stotina) puta ti i tvoja žena na "prirodni" način radili bebicu. Nažalost, nije vam uspjelo, zato ste i tu među nama, ali nije li već puno ljubavi i vođenja ljubavi uloženo u tu bebicu koju ćete dobiti?
2. Seks i romantiku dobivate nazad, imate ih opet samo za sebe, to je opet užitak i zabava, a ne isplanirana i isprogramirana aktivnost koja se mora dogoditi u točno određeno doba mjeseca u točno određeno doba dana, samo s ciljem da ostanete trudni, a drugo je manje važno.
Ako ništa drugo, sjeti se da ti u toj groznoj kabini ipak mrvicu više "uživaš" nego tvoja draga na stolu za vrijeme punkcije.
Sretno u postupku i da što prije dobijete nekog malog drečavca.
i?
[QUOTE=bubekica;2487726]ne znam sto reci, ocito je da primaju i nove jer je lberc danas zvala i sutra je gore. ne kuzim na temelju cega vrse selekciju...
izludit ce me.
bubekica,moram te ispraviti,ja nisam nova,na vv sam od 2006 godine, a i sad imam sve nalaze napravljene i dogovoren postupak za početak devetog mjeseca,al kak je dr bil na godišnjem idem ciklus kasnije,tak da sam ja već bila naručena...valjda me zato nisu otkantali.
zaboravila sam napomenut da su mi i godine problem,jer budem imala sad 37 i ovo mi bude 11 postupak,pa možda i zato postupak jer stvarno mi vrijeme nejde na ruku
nisam ni mislila da si nova u smislu novog pacijenta na vv, ali si friski, a ne aktualni postupak (postupak u tijeku). ocito primaju maratonke, one koje su vec bile u postupcima, ali zasto su onda odbili nonek?
ajvi jel slavimo?
Biopsiju radila na SD, i dr. me nije odbila kaže samo zato jer se sjeća mojih suza, ali inače ju za vrijeme štrajka ne rade...i svejedno sam i jučer oplakala cijelo vrijeme dok sma čekala ( cca 2 sata), jer me ta bolnica podsjetila na moje bebe. Postupak nije bolan, kao malo jača menstrualna bol, s nekakvom "slamkom" postruže endometrij, te taj sastrugani uzorak istisne u čašicu koju sam odnjela na mikrobiologiju.
Djevojke,čitam vaše postove i muka mi je.
Ja se spremam sljedeći mjesec,al razumijem kak se osjećate.
Drž'te se,kaj drugo reći.
Zna li netko kak je u drugim klinikama?
Ekipa, hvala svima na odgovoru.
tina_julija - pretpostavljam da je utjeha u tome što ne moram ići na punkciju?.. Žao mi je čuti da morate to prolaziti, ali svakako držim fige, čvrstoo. Moram iskreno reći da bi mi bilo lakše možda preživjeti punkciju nego Ciklon B kabinu pošto sam klaustrofobičan, a kod punkcije je sve u doktorovim rukama (nažalost ili na sreću doslovno...ah..).
Znam da sam na neki način bezobrazan kad uz sve probleme iznosim i ovaj, ali on, zaista, realno postoji. Shvatio sam da ne mogu biti sa ženom (iako i dalje ne razumijem zašto su karte tako posložene). No sve manje shvaćam VV, zaista, zar svi muškarci bez problema daju uzorak i to je to? Ne mogu donijet uzorak od nekud na dan punkcije? Opet mi se javljaju proceduralna pitanja: Supruga na stolu čeka dok ja od nekud donesem sjeme, a to ne mora biti iz kabine. Je li tako? Zašto onda skupa ne dođemo od nekud sa sjemenom i onda skupa sudjelujemo u punkciji...![]()
bubekica: Kako mogu moju ženu pripremati za pukciju bez mene?
p.s. Osjećam potrebu napomenuti da sam ja sam registrirao problem kod sebe i guram nas u postupak. Isto tako osjećam kao da sam sam sebe gurnuo niz liticu... Možda je VV bio greška... ne znam
Hvala svima i svima držim palčeve
Pozdrav!
Evo od danas sam na menopuru,u srijedu kontrola.
Gore nije bila gužva,baš je nekak pusto.
lberc odlicno!
ajvi, Noemi, arlenacekam vijesti....
Posljednje uređivanje od bubekica : 27.09.2013. at 10:32
ja nemam ovulaciju pa kad idem u FET tabletama imitiramo ciklus (estrofem prijem od 3dc do bete, utrogestan vaginalno kad je kakti ovulacija pa do bete), mozda ti se javi piki, ona ima bolje iskustvo od mene. ali sigurno ti znam da tvoju jaju stanicu ne hvata, ona najnormalnije ode u jajovod.
sto se tice embrija, naravno, uvijek postoji mogucnost da propadnu ili budu lose kvalitete. to nazalost ne mozes znati do samog transfera (odmrzavaju se to jutro).
[QUOTE=bubekica;2488975]ja nemam ovulaciju pa kad idem u FET tabletama imitiramo ciklus (estrofem prijem od 3dc do bete, utrogestan vaginalno kad je kakti ovulacija pa do bete), mozda ti se javi piki, ona ima bolje iskustvo od mene. ali sigurno ti znam da tvoju jaju stanicu ne hvata, ona najnormalnije ode u jajovod.
sto se tice embrija, naravno, uvijek postoji mogucnost da propadnu ili budu lose kvalitete. to nazalost ne mozes znati do samog transfera (odmrzavaju se to jutro).[/QU
TE]
To mi je malo glupo, kad vec idem tamo zasto onda ne punktira jajnu stanicu kad je vec imam oplodi i... da sad kad bolje razmislim sta s njom? Tri embrija za vratit mi je previse. A mozda nebude niti jednog na kraju. Teska je ovo tema![]()
Posljednje uređivanje od arlena : 28.09.2013. at 11:09
zato sto to onda nije FET nego kombinacija prirodni/FET. a prirodnjak se ne radi ako imas smrzlica![]()
[QUOTE=bubekica;2488986]zato sto to onda nije FET nego kombinacija prirodni/FET. a prirodnjak se ne radi ako imas smrzlica[/QUOT
Da ima mi logike . A jel dobijemo i zabranu keksa ,da slucajno ne napravimo jos i sami
Nego, muci me jos nesto,a od soka nisam nista pitala,pa me zanima dal je netko imao slicno iskustvo-mm spermiogram je uvijek bio normo po rijecima doktora a i takav smo nalaz dobili doma,a biologica je isla metodom pola -pola i tih pola metodom ivf-a se niti iedna nije oplodila.
I ona se cudila i kaze da se to zna desiti ako jajna stanica ima tvrdju opnu ili da spermice ne privuce j.s.. spominjala je neke imunoloske pretrage. Jel to netko radio da mi malo pojasni sta to znaci dok ne dobijem priliku pitati doktora.
nije zabranjen keks do transfera, tak da teoretski...
o imunologiji slabo znam.
Cure nikako da se javim,bila sam gore prije 2dana i pregledao me,vadila krv i krenula s menopurom! Kasnila mi je 5dana pa bila guzva na poslu i kod kuće i nikako da se javim.U utorak sam nazad kod njega!
Ni ja nisam znala da odbija postupke??Zaista mi je zao,mene je odgodio prije godišnjeg,pa prošli put zbog biologa i dočekala sam...
Kako ste mi vi?
Tko nam je jos u postupku od vas osim Saan?
Arlena strašno mi je zao .....![]()
Ajviiiii javi seee!!!!
Evo je konačno! I to s dobrim vijestima! Ajde, baš mi je drago da si konačno krenula. Ja još uvijek čekam gaduru koja se inati.
Ajvi ajd fala Bogu da je i tvoja vise stigla!!cekaj,danas je subota,znaci ti si gore u ponedjeljak?
jaoooo krivo sam komentirala,i krivo pročitala!
to od ovih hormona mozak luduje!!
Ajvi mozda si u medjuvremenu dok me pročitao moj prošli post -dobila??
Nisam još dobila, ali možda si nešto dobro zacoprala, jer čini mi se da osjećam neke pretumbacije koje bi mogle biti to.
Evo bubekica me prozvala pa se javljam na raportMeni je fet bio isto ko i njoj, estrofem od 3 dc mada imam normalne ovulacije.Čekalo se da O prođe i transfer je bio 5d jer je bio 5-dnevni embrio. Taj ciklus se pusti da stanica propadne jer ne znam kak bi išlo i jedno i drugo. Keks nije nitko zabranio ali ja nisam ni pitala. Mi smo pred O prestali. Arlena draga žao mi je, oporavi se pa po eskimiće.
Cure teško mi je čitati sve ovo, odgode su grozne kad se nešto zakomplicira zbog nalaza, a odgoda zbog štrajka je jednaka katastrofi.
evo da se i ja javim cekam da procurim i viva brdo po pikiceee![]()