Stranica 180 od 191 PrviPrvi ... 80130170178179180181182190 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,951 do 9,000 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Kjara prvotno napisa Vidi poruku
    I nama dvije vracene ....ma naravno da ce se primiti. Misli m da smo lezale jedna do druge bila sam prva a ti druga na ET ili?
    Da ja sam plava šiškica super !!! Sretno ti bilo!!!!

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam kaj da ti velim..razgovaraj s njim,pokaži mu nalaz i čuj kaj savjetuje.Možda neće biti potrebna histero.
    A da, tako će biti, šta bude bude, samo još da dođem do njega :D, nedaju mi bakterije već mjesecima

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo,ja jučer upoznala doktora A Pregledao me ultrazvukom,rekao mi da imam blago srcoliku maternicu što mi je novost.MM s-gram odličan i nije potrebna daljnja obrada,a ja se moram pojaviti sljedeči 3. dc na vađenju hrpe hormona i mogu vam reči da se jako veselim tome
    Žužy koji dan ciklusa si išla na pregled?Ja trebam prvo nazvat kad dobim menstruaciju i onda će mi reči kad će me naručit za prvi pregled

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zna li se kada na vv idu na go u 12.mj?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    zna li se kada na vv idu na go u 12.mj?
    obicno od bozica do tri kralja.

anitsirk na prvi pregled dolazis 8dc.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku

znam da je obicno tako, mislila sam da se vec zna datum do kojeg ce primat (datum 1.dc)

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala Bubekica, možda sam več to i pitala...ma več mi se sve pobrkalo, samo nikak da dođe taj dan

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Anitsirk 84 prvotno napisa Vidi poruku
    Žužy koji dan ciklusa si išla na pregled?Ja trebam prvo nazvat kad dobim menstruaciju i onda će mi reči kad će me naručit za prvi pregled
    Da,tak sam i ja..nazvala prvi dc i rečeno mi je da dođem 8. dc.Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    znam da je obicno tako, mislila sam da se vec zna datum do kojeg ce primat (datum 1.dc)
    nazovi ih iduci tjedan, mozda vec i znaju. kalkuliras za fet?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nazovi ih iduci tjedan, mozda vec i znaju. kalkuliras za fet?
    da

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

ŽELIM SE ISPRIČATI SVIMA KOJE SAM UVRIJEDILA SA LINKOM KOJI SAM STAVILA. STVAR JE MOG NE ZNANJA I ŽELJE DA POMOGNEM A NISAM ZNALA TKO STOJI IZA TOGA. STVARNO MI JE ŽAO, NIJE BILO NAMJERNO I NADAM SE DA ĆETE MI OPROSTITI. UŽASNO MI JE NEUGODNO VEĆ PRI SAMOM PISANJU OVE PORUKE AL TO JE NAJMANJE ŠTO MOGU SADA NAPRAVITI. JEDNA SAM OD SVIH KOJE SU U POSTUPCIMA OPLODNJE A NASJELA SAM NA LIJEPO SLOŽEN TEKST. JOŠ JEDNOM SVIMA ISPRIKA. POZDRAV

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ifkaa, ako je bilo iz neznanja isprika je prihvaćena.
    Teško je osobama koje se pate i bore s neplodnošću biti stalno i iznova metom napada jedne marginalne, ali glasne i agresivne skupine koja nas neplodne parove, naše liječnike i biologe proziva da smo ubojice nerođene djece.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Potpisujem ljube, i fer je da prihvatimo ispriku.
    I užasavam se što takvi agresivni manipulatori stvarno ne biraju sredstva.

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    marnice,

ja bih na tvom mjestu odmah zakazala konzultacije sa doktorom i razgovarala o novim postupcima. ne bih čekala da vrijeme prolazi i da dr kaže uskoro:

"evo, imate 42 godine i više nemate pravo na postupke".

iskoristi sve na što imaš pravo, ne povlači se, budi odlučna i daj doktoru do znanja da želiš iskoristiti sve postupke na koje imaš pravo.

kakve si stimulacije do sada imala? kakve protokole? kakvi su ti amh i fsh?

neka te uzme čim prije u postupak, pažljivo evaluira tvoje stanje i odredi protokol koji bi mogao odgovarati tvojem statusu.

idi odmah sljedeći tjedan na VV na konzultacije.

prije toga ja bih otišla i nekom privatnom mpo-ovcu na konzultacije, tek toliko da imaš i drugo mišljenje.
    draga moja....
    kako da iskoristim sve postupke na koje imam pravo kad moram imati pauzu između...
    zato mi je valjda i rekao da dođem u 2 mj. 2014 zbog toga sta sam sad bila na puregonima
    to je moje misljenje...
    do sad sam koristila klomifene, pa jednom gonale, pa menopure,
    i uvjek 1 js ili eventualno 2
    neznamkakvi su amh i fsh jer nemogu naci te nalaze

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    marnice,
    razmišljam.... ako zbilja ne možete ni u stimuliranim postupcima dobiti više od 1 stanice i ako su nalazi tako loši... donacija js možda?

ako vam je to opcija, neka dr napiše preporuku za donaciju.
    da napomenul mi je donaciju js i usvajanje djeteta ali jos se sa muzem
    nisam konkretno dogovorila sta cemo i kako....

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku
    Kika222,Kjara ~~~~~~~~~~~~~~~~ za ogromne bete
    X

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kika naravno i tebi sretno
    Meni beta 13.11.sad treba docekat taj dan...
    Curke moje zelim vam svima srecu i da ubrzo sve postanete trudnice,a trudnicama skolsku trudnocu.

Bubekica ipak se nismo vidjele,A je dosla tocno u 8 ti si mozda bila i gotova,sto je rekla doktorica?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

marince, koliko ti je postupaka po novom zakonu ostalo? Ako sam dobro skužila, potrošila si 2 prirodnjaka i 1 stimulirani, dakle ostala su ti 3 stimulirana koja ne stigneš potrošiti.
    OK, u stimulirani si rekla još jedan da ideš, a da onda ona preostala 2 koja ne stigneš iskoristiti zamijeniš za prirodnjake? Njih možeš iskoristiti u pauzi...pa ako još ima smisla podebljati ih klomifenima, možeš u ovih preostalih 6 mjeseci stvoriti 3 šanse umjesto jedne...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hzzo odobrava donacije ženama do 42. godine.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kjara otisla sam malo prije 8. buduci sam dosla prva prije 7 (srela se sa sestrom na hodniku), prva sam bila i na redu kad je dr. pocela prozivati. ne kaze nis pametno, samo da sve izgleda odlicno, buduci je 6dc nisam htjela ispitivati, budem sutra. a valjda cemo dobit koji folikul

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Šta mislite jel mogu na folikulometriju doći poslije 10? Jel bi me primili?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Vjerojatno da, ali trebala si im to jucer najaviti. Kak je jucer proslo?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

doktoria rekla da će bit nešto al pošto su jajnici izrazito policistični da sve ide sporije, ne da mi se 1 dan prije ić u zg da dođem ujutro u pol 8 gore.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Marinezg, jel doktor tebi tek sad ili vec ranije spominjao donaciju jajnih stanica i posvajanje kao opciju odnosno jel ti vec ranije govorio da je situacija kod tebe losa s zalihom jajnih stanica?

Vuk Vrhovec je stvarno skrt s informacijama i posebno Alebic je uvijek i bio, uzasno mi je zao sto ti recimo ne znas svoj AMH i FSH a samim time uopce kakve su ti sanse da uspijes s vlastitim jajnim stanicama, mozda te je mnogo ranije trebalo navigirati prema donaciji...... Gotovo isto vrijedi i za Sandru 1971, mozda vam je trebalo otvoreno reci da su sanse vise nego male pa Vas je ranije trebalo uputiti prema donaciji........ Ovako ne znate pravo stanje i nadate se novim postupcima a mozda je trebalo jednostavno krenuti drugim putevima ranije.

A bolnica Vuk Vrhovec, evo saljem jos jednom ono cega se posebno Vuk Vrhovec jako drzi, a to je utjerivanje ovjerenog

OBRAZAC PRISTANKA KORISNIKA PRAVA NA MEDICINSKI POMOGNUTU OPLODNJU ZA PROVOĐENJE POSTUPKA MEDICINSKI POMOGNUTE OPLODNJE koji kaze:

Izjavljujem/o da smo obaviješteni i o mogućim oblicima prirodnog planiranja obitelji, o mogućnostima liječenja neplodnosti te o drugim načinima ostvarenja roditeljstva.

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kadauna, nikad nije spomenuo donaciju... Mi smo jednom razgovarali o donaciji i posvajanju, ali ne kao pacijent i liječnik, već vise sto mislimo o tome s profesionalne strane i gotovo kao frendovi, ali ne kao opciju za nas! Meni je dr. A. zaista bio ok, al sam ja sad ogorčena na sve pa malo i na njega sto nismo uspjeli ništa...i sto nismo ništa uspjeli utvrditi da je uzrok neplodnosti...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

sandra draga,
    koliko dugo ste vi pokušavali ostvariti spontanu trudnoću a koliko dugo ste bili u mpo?

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Inesz, od 2009.,a u MPO smo bili od ožujka 2012.do srpnja 2013.
    Posljednje uređivanje od Sandra1971 : 01.11.2013. at 19:11

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

[QUOTE=Kadauna;2509263]Marinezg, jel doktor tebi tek sad ili vec ranije spominjao donaciju jajnih stanica i posvajanje kao opciju odnosno jel ti vec ranije govorio da je situacija kod tebe losa s zalihom jajnih stanica?

Vuk Vrhovec je stvarno skrt s informacijama i posebno Alebic je uvijek i bio, uzasno mi je zao sto ti recimo ne znas svoj AMH i FSH a samim time uopce kakve su ti sanse da uspijes s vlastitim jajnim stanicama, mozda te je mnogo ranije trebalo navigirati prema donaciji...... Gotovo isto vrijedi i za Sandru 1971, mozda vam je trebalo otvoreno reci da su sanse vise nego male pa Vas je ranije trebalo uputiti prema donaciji........ Ovako ne znate pravo stanje i nadate se novim postupcima a mozda je trebalo jednostavno krenuti drugim putevima ranije.

A bolnica Vuk Vrhovec, evo saljem jos jednom ono cega se posebno Vuk Vrhovec jako drzi, a to je utjerivanje ovjerenog

[COLOR=#000000]OBRAZAC PRISTANKA KORISNIKA PRAVA NA MEDICINSKI POMOGNUTU OPLODNJU ZA PROVOĐENJE POSTUPKA MEDICINSKI POMOGNUTE OPLODNJE koji kaze:

[/C
    sOLOR]
    [/QUOTE

spomenul mi je sad donaciju i posvojenj...mada sam ja znala i ranije da bi mogli i posvojiti ako hocem...a a za slabu rezwrvu js mi je rekao jos prije 3 god i to skoro svaki put napomene kad se vidimo...mozda dr. a nema petlje mi rec cuj sanse su vam 0.5 %...bila su i 3 transfera do sad ali nedolazi do t.
    Neznam zasto me nije slao na detaljnije pretrage

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno visoke reproduktivne godine

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku
    Kadauna, nikad nije spomenuo donaciju... Mi smo jednom razgovarali o donaciji i posvajanju, ali ne kao pacijent i liječnik, već vise sto mislimo o tome s profesionalne strane i gotovo kao frendovi, ali ne kao opciju za nas! Meni je dr. A. zaista bio ok, al sam ja sad ogorčena na sve pa malo i na njega sto nismo uspjeli ništa...i sto nismo ništa uspjeli utvrditi da je uzrok neplodnosti...
    Sandra , otpusti ogorčenost i ljutnju. Vjerojatno i sama znaš gdje je uzrok neplodnosti. Visoke reproduktivne godine. Priroda nije blaga ni milosrdna prema ženama kad je u pitanju reprodukcija. Optimalno vrijeme za imati djecu za žene završava već oko 30. rođendana, a nakon 35. plodnost se rapidno smanjuje... šanse za imati dijete sve su manje i manje. Zašto? Odgovor leži u naglom smanjivanju broja i kvalitete jajnih stanica i naglom porastu poremećaja u broju i strukturi kromosoma. Okrutna je ta priroda, jer čak kad i 40-godišnjakinje ostvare trudnoću spontanim putem ili pomoću MPO, postotak spontanih pobačaja penje se i do 70%. Radi toga čak i kod žena starijih od 40 koje imaju dobru zalihu jajnih stanica i dobivaju velik broj stanica u stimulaciji, imaju transfer velikog broja embrija, šansa za imati živorođeno dijete nije veća od 10%.

Gotovo 40% 40-godišnjakina je neplodno, naspram 5% neplodnih 25-godišnjakinja. Kad govorimo o 43-godišnjakinjama praktički je 70 % žena te dobi neplodno. Neplodnost žena starije životne dobi nije bolest već prirodno stanje. MPO gotovo da ne može pomoći kod žena visoke dobi koje imaju praktički ispražnjenu zalihu jajnih stanica i koje radi toga ne dobivaju više od 1-2 jajne stanice na visokim dozama stimulacije. Naravno, među ženama postoje individualne razlike, tako postoje plodne 45-godišnjakine ali i žene koje su sa u ranim tridesetim već neplodne ne zbog nekog bolesnog stanja već radi bioloških karakteristika.

Da li je dr mogao nešto više učiniti za vas? Ne znam.

Bili imali veću šansu za roditeljstvo da ste ranije krenuli u mpo? Vjerojatno da, ali opet svi znamo da u MPO nema garancije uspjeha.

Sandra

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Inesz hvala na prekrasnom objasnjenju i sve apsolutno sve potpisujem.

IVF nije svemoguc, ipak oko 20-30% parova nece uspjeti ostvariti roditeljstvo, a taj je postotak nerazmjerno veci kod parova s zenama starije dobi.

MariceZG, 3 transfera nije puno - uopce nije puno - i iskreno obzirom na dobivanje 1-2 j.s. u postupcima tim, tko zna kakve kvalitete su bili i embriji koji su transferirani. Znano je da treba oko 12 j.s. za zdravu trudnocu, pogledaj i ovu prezentaciju koja prikazuje stanje svih zena u IVF-u dakle i onih od 26 godina (koji su dio ovog prikaza ali s nesto vecim sansama nego prikazano), ali i onih s 41 g. (ali s ipak nesto ili znatno manjim sansama nego tu prikazano) a tu je prikaz da ce mozda jedna od 9 dobivenih jajnih stanica dati trudnocu:
    http://www.slideboom.com/presentatio...-mpo-zakon-los
    od stranice 5 na prezentaciji. Hocu reci da nisam sigurna na koje si Marince dodatne pretrage trebala ici!?

Na Rodinom forumu ima tema 39+ i ona nije slucajno nazvana tako. Vjerujem da ste i same pratile tu temu, rijetke su trudnoce na toj temi, nisu nemoguce - dapace ali su rjedje nego na drugim temama upravo zbog onog sto je napisala Inesz koja je i sama u tim godinama a i ja sam od nedavno clanica kluba 39+. Donacija jajnih stanica se po meni cini opcija koju doktori u Hrvatskoj trebaju predloziti kad postoje indikacije za istu. Na njima je da otvoreno predloze, na pacijentima je da to prihvate ili odbace.

Sandra1971, kazes da ste o donaciji i posvajanju pricali na neki prijateljski nacin, vise na profesionalnoj razini (ne znam cime se bavis), ali mozda je to bio nespretan pokusaj doktora da ti ukaze u potrebu donacije, mozda i nase lijecnike treba dodatno skolovati za takve otvorene razgovore. Mene uistinu jeste rastuzilo jucer sto niti ti Sandra a niti Marince ne znate svoj status hormona pa samim time i situaciju kakva je.

Da ste recimo znale da su sanse za uspjeh vlastitim jajnim stanicama ispod 1% i da ce vam trebati 100 prirodnjaka kako biste mozda ostvarili trudnocu, biste li uopce krenuli u IVF s vlastitim stanicama ili biste razmislili o donaciji j.s. i IVF-u tim putem kad je mogucnost zaceca 50%?

Mislim da je slicna situacija i u drugim klinikama, tesko nasi lijecnici progovaraju o potrebi donacije i to mislim jeste nesto sto moramo promijeniti u Hrvatskoj.

Ovako ukucavamo bezbroj postupaka, bezbroj nadanja, puno energije i emocija s upitnim rezultatima. A na donaciju j.s. imamo pravo do 42. godine zivota.

Stoga jos jednom, ponavljam, doktori nas moraju i po nekoj moralnoj obavezi ali i sukladno zakonu obavijestiti o mogucnostima lijecenja neplodnosti te o drugim nacinima ostvarenja roditeljstva.
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 02.11.2013. at 06:13

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mislim da je nas dr.A. dovoljno otvoren da ne okolisa u svezi tih stvari ne znam za druge doktore... mislim da bi mi rekao da je to jedina šansa, a nije-rekao je da šanse ima(naravno da su smanjene) ali...necemo biti ni prvi ni zadnji par koji nisu uspjeli i ciji zivot ide dalje bez djece...
    Posljednje uređivanje od Sandra1971 : 02.11.2013. at 08:31

mary1107 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Cure drage,imam jedno pitanjce..Jel zna neka od vas treba li uputnica za podizanje nalaza od hormona i spermiograma?Jednom sam u Petrovu isla po neki nalaz pa mi ga nisu dali jer nisam imala uputnicu..kakva je situacija na VV?Hvala

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga mary1107 ako ste imali uputnicu kada ste radili te pretrage, za podizanje nalaza ti ne treba nikakva nova uputnica.... ako je na VV nešto drugačije od kak sam ja tamo bila, neka me neka od cura ispravi ....

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ja sam vadila hormone preko humane i nalaze je doktor pregledao sljedeći ciklus kad sam bila na pregledu

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj nova21 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam vadila hormone preko humane i nalaze je doktor pregledao sljedeći ciklus kad sam bila na pregledu
    znači trebala mi je za pregled uputnica

slavonika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pozdrav svima,evo pridružujem se k vama,da ne duljim mm i ja planiramo put vv,imamo kćer 9 god a druga beba ne dolazi nikako pa je vrijeme da se nešto poduzme.Nismo nikada išli u nikakvu kliniku pa nam je sve to novo ali valjda ćemo se snaći. Za sada sam ja radila nalaze hormona koji su ok, ali vidim da priznaju nalaze samo sa vv no nema veze idemo polako

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da, za podizanje nalaza ne trebaš nista,ali ako ideš s nalazima na pregled onda ti treba uputnica

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

jel neko u ponedjeljak gore

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jel neko u ponedjeljak gore
    Jesam

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ujutro ili?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ujutro ili?
    Da, u pol 8, nadam se zadnja folikulometrija.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma Sandra1971, ne zelim uopce da me krivo shvatis - ne mislim ja da se bez djece ne moze voditi lijep i ugodan zivot, dapace - brat mi zivi takav zivot svjesno i pokusavanja, ali mislim da lijecnik ala Alebic koji na folikulometriji ne govori koliko se folikula razvija - koji tebi usput spominje donaciju i posvajanje, nisam bas sigurna da bi otvoreno progovorio o donaciji...... mozda grijesim, pa nek se javi ona pacijentica kojoj je otvoreno i jedino sugerirao donaciju j.s.

mary1107 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hvala vam puno cure!

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Od danas na čuvanju male mrvice

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sretno ti mona22~~~~~~~~~~~~ da uskoro budeš trbušasta

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kadauna nisam krivo shvatila, sve 5... A znam ja da me naceo zub vremena Nije on usput spomenuo, već sam ja nesto spomenula pa smo malo procavrljali! Mona sretno, da uskoro javis + i ogromnu betu!!!

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

sretno mona....

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mona sretno,vibrice za lijepu betu

mona22 avatar
    Datum pristupanja