Stranica 185 od 191 PrviPrvi ... 85135175183184185186187 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,201 do 9,250 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eto ja prošla i porod i to prilično bolan, 10 sati trudova uz drip i još neki lijek za otvaranje uglavnom bilo je jako bolno ali nikad neću zaboraviti punkciju s VV kad sam skakala po stolu (jer su folikuli bili jako nezgodno smješteni) a moraš biti miran da te doktor ne ozljedi, drugačija je ta bol mehanička i nema tog lijeka za bolove koji ti to mogu olakšati samo koktel odnosno anestezija...

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nisam prošla porod i imala sam tu sreću da sam postupke odrađivala u klinikama gdje je postojala mogućnost biranja anestezije.
    Ali bilo je pacijentica koje su u VG dolazile s Vuka-i prva im je konstatacija bila-vau, pa ovdje postoji anestezija-fala Bogu!
    I nemali broj žena koje su rađale kažu da im je više u sjećanju ostala bol prilikom punkcije-jer ona nije 'prirodna'. Kao i bol prilikom kiretaže s tzv.
    lokalnom anestezijom.
    Mogućnost biranja anestezije prilikom punkcije standard je u gotovo svim europskim klinikama.
    Žalosno je što u 21. stoljeću o tom 'standardu' ,umjesto da je već pravilo, ovdje, u Hrvatskoj još uvijek raspravlja.
    A još me više žalosti inercija nadležnih da se konačno taj 'standard' uvede i u njihovu kliniku i da se za njega moraju boriti pacijenti.
    Žalosno, ali je to tako i morat će se.
    Posljednje uređivanje od amazonka : 10.11.2013. at 09:22

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kadauna nemam konkretnih ideja, osim sto smatram da u ovu borbu moramo grupno, a potpora "sa strane" uvijek dobro dodje - za pomoc oko sastavljanja eventualne petici, pisma nadleznim sluzbama i sl.

meni je prva punkcija bila katastrofa, ova druga sasvim podnosljiva, ali tocno je ovo sto amazonka kaze - ta bol je prije svega neprirodna jer dolazi iznutra i ne mozemo se na nju nikako pripremiti.

sto se "dirigiranja" dr. p.j. o vristanju tice, tu sam bez komentara, bas bi joj trebalo priustiti jedno iskustvo.

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

bubekica a mozda žena nije mislila nista tako loše mozda me je htjela samo upozoriti da se nekako saberem i da se suzdržim al trebala je to samo mozda na malo ljepši nacin reci a ne ovako pa sam se ja usra*la od straha vec sad..bolit ce to sigurno još pogotovo zato sto je rijec o lijevoj strani a mozda nece bas tako strasno biti...kako god znam zbog cega idem na to...a da bi se moglo promjenit to da mi ne osjecamo makar tu bol moglo bi se ...medicina je napredovala i svasta se danas radi pa bi i oni mogli zakoraciti u taj dio da daju anesteziju ali dobro...pomoć ce valda i taj koktel

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa meni je jedan od vecih razloga promjene klinike bilo to da ne zelim vise na punkciju bez anestezije. Nakon prvog neuspjeha stalno mi je bio u glavi taj strah od nove punkcije (prvi puta sam imala 9js, nije bilo smrzavanja embrija).

Nisam znala da VV nema anesteziju, mislila sam da to svaka bolnica nudi pod normalno. A mislim da bi to trebalo biti u svakoj klinici...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nije ni u Petrovoj neka anestezija,mada ju oni tako nazivaju.Dobiš neku kombinaciju nečeg protiv bolova + nešto za smirenje,u venu.U biti isto kao i na VV,jedino neznam dal isto u venu i kolko to igra ulogu?Dali onda brže djeluje?Zvrti ti se ali bolovi su skroz prisutni,barem bili meni.Tako da nisam upče razmišljala o punkciji kad smo odlučili promjeniti kliniku.
    Mislim da bi stvarno bilo u redu kad bi davali lokalnu anesteziju prilikom punkcije.Bar za to ne treba anesteziolog. Kad sam imala kiretažu,dobila sam tri injekcije u grlič maternice i nisam ništa osjetila,bar ne prebolno.Jedino neznam dali pak to djeluje i na jajnike,i kam opče piknut lokalnu a da ništa ne osjetiš kod aspiracije...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bar koliko su cure pisale Zuzy, ono sto dobivate u Petrovoj jeste ipak anestezija, neka vrsta anestezije. Sijecam se kad sam ja lezala u Petrovoj nakon vanmaternicne vratili su jednu zenskicu s punkcjie i budili su ju, tako da je to sigurno nesto drugo od onog sto dobivate na Vuku.

Kao sto je Bubekica napisala, problem je rjesiv samo treba biti u bolnici volje za promjene. Jedino na VV se ide bez anestezije a to ces uskoro Zuzy i upoznati, to je sve drugo nego bezbolno, lako za 1-2 folikula, problem je kad ih je vise ili kad je jajnik u nezgodnom polozaju.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ni u Petrovoj neka anestezija,mada ju oni tako nazivaju.Dobiš neku kombinaciju nečeg protiv bolova + nešto za smirenje,u venu.U biti isto kao i na VV,jedino neznam dal isto u venu i kolko to igra ulogu?Dali onda brže djeluje?Zvrti ti se ali bolovi su skroz prisutni,barem bili meni.Tako da nisam upče razmišljala o punkciji kad smo odlučili promjeniti kliniku.
    Mislim da bi stvarno bilo u redu kad bi davali lokalnu anesteziju prilikom punkcije.Bar za to ne treba anesteziolog. Kad sam imala kiretažu,dobila sam tri injekcije u grlič maternice i nisam ništa osjetila,bar ne prebolno.Jedino neznam dali pak to djeluje i na jajnike,i kam opče piknut lokalnu a da ništa ne osjetiš kod aspiracije...
    Lokalna anest.se daje venozno u ruku,i nekako djejuje na centar za bol,a ne u grlić maternice ili jajnike.Malo zamanta,neke cure i zaspu.I kako to na kiretažu sa 3 injekcije,ja sam sa 8 tj,imala kiretažu pod općom anestezijom.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    bar koliko su cure pisale Zuzy, ono sto dobivate u Petrovoj jeste ipak anestezija, neka vrsta anestezije. Sijecam se kad sam ja lezala u Petrovoj nakon vanmaternicne vratili su jednu zenskicu s punkcjie i budili su ju, tako da je to sigurno nesto drugo od onog sto dobivate na Vuku.

Kao sto je Bubekica napisala, problem je rjesiv samo treba biti u bolnici volje za promjene. Jedino na VV se ide bez anestezije a to ces uskoro Zuzy i upoznati, to je sve drugo nego bezbolno, lako za 1-2 folikula, problem je kad ih je vise ili kad je jajnik u nezgodnom polozaju.
    Da,da jako bolno,često se sjetim te boli koju ja opisujem kao da ti netko usisava cijelu utrobu,2 sestre stoje sa strana,drže za ruke i pritisnu odozgo jajnike da dr.lakše bode i izvadi js,znalo se iz ambulante čuti vrištanje kao da netko rađa.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Lokalna anest.se daje venozno u ruku,i nekako djejuje na centar za bol,a ne u grlić maternice ili jajnike.Malo zamanta,neke cure i zaspu.I kako to na kiretažu sa 3 injekcije,ja sam sa 8 tj,imala kiretažu pod općom anestezijom.
    Oprosti to sto opisujes nije lokalna anestezija, nego kratka opca.
    Lokalna anestezija daje se u rodnicu i eliminira bol probijanja zida rodnice, ali ne i bol u aspiracije oocita. Za ovo je otvorena i posebna tema al ne mogu linkat jer sam na mobu.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Eto i mene s brda. Rezultat punkcije: 1 prazan folikul. Žali Bože truda! Nastavljamo u 3.mj. (valjda)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sami_os prvotno napisa Vidi poruku
    Eto i mene s brda. Rezultat punkcije: 1 prazan folikul. Žali Bože truda! Nastavljamo u 3.mj. (valjda)
    ajoj - zao mi je ( jesi ovaj put dobivala vecu stimulaciju nego prosli put?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    ajoj - zao mi je ( jesi ovaj put dobivala vecu stimulaciju nego prosli put?
    Hvala ti
    Ne..manju. 3 menopura..Ili je moja reakcija sve lošija ili je stimulacija bila preslaba..Ni sa 4 menopura se nisam pretrgla (6 j.s. , od toga 2 zrele) ali je ovo velika 0.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Lokalna anestezija daje se u rodnicu i eliminira bol probijanja zida rodnice, ali ne i bol u aspiracije oocita.
    Da,da,to me zanimalo..dali djeluje i na probijanje jajnika.Očito ne.
    sretna 1506 ,rekla bi da samo (ne)davanje anestezije tokom kiretaže ovisi od bolnice do bolnice. Prije kiretaže mi je doktor objašnjavao što me čeka i između ostalog mi je rekao da ću dobiti tri injekcije lokalne anestezije (radilo se o trudnoči u 9. tj) u sam grlić maternice a u venu sam dobila nešto slično na punkciji u Petrovoj i kod HSG-a. Dakle,za smirenje i protiv bolova. I to mi nekak nejde pod neku anesteziju Kadauna...mada jesu neke cure zaspale tokom aspiracije. Ista koja je zaspala na prvoj aspir.,na sljedečoj (na kojoj sam bila i ja) je bila skroz budna. Ali kolko su mi objasnili,taj koktel određuju prema tvojoj težini. Izgleda da to ovisi od žene do žene,možda ne reagiramo sve isto. Ili neke slažu kilažu
    Ja sam uvijek mislila da postoji opča an. (kad te uspavaju skroz) i lokalna (koja djeluje na određen dio koji se obrađuje,umrtvi jel,i budan si).

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Prijatelj mi je anesteziolog i stazirao je na punkcijama u petrovoj, sigurna sam da daju kratkotrajnu opcu, imena anestetika se ne sjecam.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Lokalna anestezija daje se u rodnicu i eliminira bol probijanja zida rodnice, ali ne i bol u aspiracije oocita. Za ovo je otvorena i posebna tema al ne mogu linkat jer sam na mobu.
    Lokalna je,nikakva kratka opća,budna sam i sve znam i razgovaram sa dr. a ne boli,koktel koji ima svoje ima ali ja sad neznam koje.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Lokalna je,nikakva kratka opća,budna sam i sve znam i razgovaram sa dr. a ne boli,koktel koji ima svoje ima ali ja sad neznam koje.
    Sretna, imamo ovjde malo teškoća oko razumijevanje termina.
    Lokalna anestezija pri aspiraciji folikula, kako je Bubekica napisala, daje se u rodnicu.

Lokalna anestezija je npr. kad vam zubar da injekciju i u miru izvadi zub. Nema boli, nema vrištanja, nema skakanja sa stolice...

Ono o čemu si ti pisala da se inicira intravenozno, npr. kroz venu na ruci ili nozi, svejedno , ono što zamanta (dobro zamanta) i što aspiraciju manjeg broja folikula učini bezbolnim ili gotovo bezbolnim je najvjerojatnije injekcija dolantina.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Samo da se ubacim vezano za anesteziju...
    Ja sam u ivf poliklinici dobila taj koktel u ruku i oni su to zvali lokalna anestezija - mozda je i tu zovu tako
    A radi se o kombinaciji lijekova protiv bolova i necega za smirenje (mislim da sam dobila voltaren i apaurin)
    Osamutilo me, al ne i previse ublazilo bolove
    Dok je prava lokalna, koju mi je dr.R dao pri zadnjoj punkciji, isla u rodnicu i bila mi je super - nije me bolilo nista (2 folikula)
    Za veci broj, ja bih ipak pravu opcu

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kombinacija analgetika i sedativa u injekciji ili intravenozno nije anestezija već neki koktel koji bi trebao umanjiti bol. a ovo što je Inesz napisala - dolantin - je anestetik i daje se intravenozno. često se daje i na porodu. to su prije davali u petrovoj. na VV-u je samo injekcija tramal+apaurin. kad sam jučer vidjela analonetin post i komentar doktorice, izgasila sam komp da ne dobijem ban jer bih svašta napisala. imala sam 2 punkcije na VV-u i 1 porod (bez epiduralne) i, što se boli tiče, rodila bih još 100 puta bez obzira na to što porod traje neusporedivo duže i boliiiii, ali na punkciju bez anestezije više ne idem. to je toliko neprirodna i meni strašna bol da je stvarno nehumano u 21.st. ne omogućiti ženama da je izbjegnu. a dr bi se stvarno trebala suzdržati tako glupih komentara.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

koktel se ne daje iintravenozno nego intramuskulatorno!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

frka, ma je, al dio njih to valjda tako zove zbog nas laika...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

koktel se ne daje iintravenozno nego intramuskulatorno!
    Hm, bilo je davno, al rekla bih da je bilo intravenozno
    Al, kazem, ne mogu 100% tvrdit, bilo je davno...
    Trebalo bi pitati cure koje su nedavno to dobile
    U ruku je bilo sigurno, al ne znam di...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I na ovoj temi sto si otvorila dio cura pise intravenozno, a dio intramuskulatorni
    Valjda ovisi sto tocno daju, ne znam....

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislila sam na ovaj na vuku.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Aha, ok
    A bas si sad mislim, pa ak sam dobila u ruku, mora biti intravenozno, kaj ne?
    Bas sam tuka...

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    kombinacija analgetika i sedativa u injekciji ili intravenozno nije anestezija već neki koktel koji bi trebao umanjiti bol. a ovo što je Inesz napisala - dolantin - je anestetik i daje se intravenozno. često se daje i na porodu. to su prije davali u petrovoj. na VV-u je samo injekcija tramal+apaurin
    Samo mala digresija- Tramal spada isto u skupinu opoidnih analgetika kao i Dolantin samo što mu je analgetska aktivnost slabija u odnosu na Dolantin ili Fortral koji se isto može koristiti za analgeziju pri punkciji.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Prijatelj mi je anesteziolog i stazirao je na punkcijama u petrovoj, sigurna sam da daju kratkotrajnu opcu, imena anestetika se ne sjecam.
    kratka i. v. anestezija, anestetik je propofol. koliko sam istrazivala prije, oocite koje su aspirirane nakon anestezije propofolom prolaze drugaciju obradu (ispiranje).

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pozdrav svima,
    Budući da mi je menstruacija kasnila poprilično a nije došlo do trudnoće moj gin. mi je prepisao duphaston 2*1 i činilo mi se da je rekao 7 dana da pijem.Naravno kad sam izašla nisam više bila saigurno koliko dana trebam piti i još uz to kad sam pročitala za što se koristi ništa mi nije jasno.I još mi je rekao da slobodno treći dan mogu vaditi hormone!?
    Trebala sam već odavno to izvaditi na vv ali nikako da dobijem tu m. ovo mi je prvi put da mi se ovako nešto događa.Totalno sam zabrinuta. Jel netko bio ili je u sličnoj situaciji!?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sami_os prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti
    Ne..manju. 3 menopura..Ili je moja reakcija sve lošija ili je stimulacija bila preslaba..Ni sa 4 menopura se nisam pretrgla (6 j.s. , od toga 2 zrele) ali je ovo velika 0.

draga sami_os, zašto pobogu su ti smanjivali stimulaciju? i zašto nisu probali s gonalima ili puregonima? I daj se molim te upiši tu u našu listu stimulacija, dobivanja j.s.:

http://forum.roda.hr/threads/80273-K...smrzlica/page5

i koja vam je dijagnoza? Kojih si godina?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

[QUOTE=Kadauna;2514920]draga sami_os, zašto pobogu su ti smanjivali stimulaciju? i zašto nisu probali s gonalima ili puregonima? I daj se molim te upiši tu u našu listu stimulacija, dobivanja j.s.:

http://forum.roda.hr/threads/80273-K...smrzlica/page5

Upisala se Bože, koliko nula

Ne znam zašto su mi smanjili stimulaciju...što se tiče moje reakcije ne očekujem nešto značajno s obzirom na AMH, doktor baš nije bio nešto optimističan kad sam prvi puta u 12.mj došla kod njega, na ostvarenje trudnoće općenito. Tako da sam s realnim očekivanjima ušla u sve ovo...Zadnji put mi je nešto progesteron skočio prije reda pa sam mislila možda mi je doktorica zato smanjila stimulaciju..ionako znam da je ovo sve isprobavanje šta kome odgovara..
    Ja imam 37 god..endometrioza koja se vratila i jedan jajnik koji je već ranije poluodstranjen..

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni punkcije na VV nisu bile bolne, to je bio neki čudan osjećaj, više kao pritisak, ali ne bol. Nisam navikla na te lijekove i spavala sam cijeli dan, nisam mogla oči držat otvorene i to mi je bilo super.

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Slazem se i ja sa vama da bi trebala anestezija pogotov cure koje imaju vise od 3, 4 js...
    Ja sam uvjek imala 1-2 js i ponekad me boljelo a ponekad nije nista...
    uglavnom jos bi trebalo svasta promjeniti na vv
    bilo je davno receno da ce se prosiriti kat i da ce biti samo za nas.....
    imali bi onda puno vise mjesta i muzevi nasi takodjer ali nazalost od toga nema nista

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se i ja sa vama da bi trebala anestezija pogotov cure koje imaju vise od 3, 4 js...
    Ja sam uvjek imala 1-2 js i ponekad me boljelo a ponekad nije nista...
    uglavnom jos bi trebalo svasta promjeniti na vv
    bilo je davno receno da ce se prosiriti kat i da ce biti samo za nas.....
    imali bi onda puno vise mjesta i muzevi nasi takodjer ali nazalost od toga nema nista
    A da ne spominjem ženski WC - (šteta kaj tu nema rigo smajlića jer bi taj bio primjereniji onomo što taj wc zapravo jest )

Ne razumijem kako sanitarna to već nije zatvorila ili bilo koja druga inspekcija. UŽAS

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    A da ne spominjem ženski WC - (šteta kaj tu nema rigo smajlića jer bi taj bio primjereniji onomo što taj wc zapravo jest )

Ne razumijem kako sanitarna to već nije zatvorila ili bilo koja druga inspekcija. UŽAS
    Slažem se u potpunosti,i još da sa svoje strane zatvorim temu anestezije na punkciji,mi imamo papir Upute za pripremu postupka ivf-icsi,između ostalog piše na dan aspiracije doći u 7 i 30,natašte,zbog anestezije.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

i mi dolazimo nataste.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mislim da se svima tako najavi,na tašte prije punkcije.I ko ju ne daje...ako nedaj bože dođe do komplik.,pa ako bi bilo potrebe za opčom..

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Mislim da se svima tako najavi,na tašte prije punkcije.I ko ju ne daje...ako nedaj bože dođe do komplik.,pa ako bi bilo potrebe za opčom..
    Točno tako,ali kako rekoh piše zbog anestezije,a ne piše zbog mogućih komplikacija,što je i to ne daj Bože moguće.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Jel netko saznao do kad primaju ovaj mjesec? Jel se još uvijek može ili treba čekati siječanj? Moja M koja samo jedan mjesec godišnje zeza sad je odlučila štrajkati
    Strašna kakvo je stanje? Jesi išla gore?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kratka i. v. anestezija, anestetik je propofol. koliko sam istrazivala prije, oocite koje su aspirirane nakon anestezije propofolom prolaze drugaciju obradu (ispiranje).
    zadnji put su mi rekli ime lijeka koji dobijemo i nisu spominjali propofol (anestetik) već neki sa N, a možda je i taj sa N dodatak propofolu u vidu analgetika. još je anesteziologica ili je tehničarka-šta već pitala hoćete jaču ili slabiju (a možda se i šalila da nas umiri) i svi smo povikali jaču. i sve tri smo poslije spavale do skoro 11. ništa me nije bolilo. osjetila sam samo ispiranje

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj piki prvotno napisa Vidi poruku
    Jel netko saznao do kad primaju ovaj mjesec? Jel se još uvijek može ili treba čekati siječanj? Moja M koja samo jedan mjesec godišnje zeza sad je odlučila štrajkati
    Strašna kakvo je stanje? Jesi išla gore?
    Draga moja i ja još čekam mengu....danas počelo brljavit...sve joj se nadam pa nikako...test negativan...
    Posljednje uređivanje od Strašna : 12.11.2013. at 12:41

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    sve tri smo poslije spavale do skoro 11. ništa me nije bolilo. osjetila sam samo ispiranje
    Da sam znala bi išla kad i ti ,meni ko da je s cirkularom vadio js..
    I sjetila sam se ipak jedne razlike između koktela s kiretaže,propuhivanja i punkcije.Kod ovog s punkcije osjetiš gorko u grlu,sekundu nakon ubrizgavanja.
    Ako na VV nema tog filinga,onda u Petrovoj ipak jest neka anestezija,koja god več bila.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Draga moja i ja još čekam mengu....danas počelo brljavit...sve joj se nadam pa nikako...test negativan...
    Eh i moj je bio prošli tjedan, grlim!
    Još nisi zvala, čekaš crveno?

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Da sam znala bi išla kad i ti ,meni ko da je s cirkularom vadio js..
    I sjetila sam se ipak jedne razlike između koktela s kiretaže,propuhivanja i punkcije.Kod ovog s punkcije osjetiš gorko u grlu,sekundu nakon ubrizgavanja.
    Ako na VV nema tog filinga,onda u Petrovoj ipak jest neka anestezija,koja god več bila.
    Nema ništ od toga na VV. Kod zubara se dobiju jače droge!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nema ništ od toga na VV. Kod zubara se dobiju jače droge!
    ili na malo boljem tulumu

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Eh i moj je bio prošli tjedan, grlim!
    Još nisi zvala, čekaš crveno?
    Pa da..čekam da pravo krene...ti isto?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ili na malo boljem tulumu
    Povedi me koji put sa sobom van.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Strašna kod mene još ničega.
    bubekica mogli bi organizirat nešto pa onda direkt drugo jutro u salu pa da i mi iskusimo punkciju s anastezijom

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

evo analonete ŽIVE!!!! dobro je sve proslo ...lose sam reagirala na apaurin sestra me vodala na wc i do sale strasno koliko mi je bilo slabo tlak sam imala 110 sa 65 strasno...od 9 folikula imamo 5 js doktorica prezadovoljna..sestre danas savrsene ..bila sam sama na punkciji i sve se vrtilo oko mene...desna po obicaju samo pritisak a lijeva je bila onakooo malo ali evo me tu...nisam vristala pricali smo o tortama ..na kraju je sestra jedna bila glasnija nego ja el radite ovo el radite ovo.ali hvala joj jer znam da mi je htjela okrenuti plocu da nemislim o boli ali eto u meni je bio taj strah da se ne pomaknem i da neupropastim sve...sad me boli ali dobro sam.....e sad samo neka se moje stanice i muzevi udvaraci upoznaju najbolje sto mogu i dajem im dozvolu za sex sutra zovem lab da vidimo sta se desava

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

analoneta, sretno!
    ~~~~

koliko su ti punktirali folikula? svih 9?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •