Ja sam vidjela cure da idu na wc u spavaćici bez mantila i izgledalo mi je normalno.
Ja sam vidjela cure da idu na wc u spavaćici bez mantila i izgledalo mi je normalno.
Eva ja hrpu puta bila u postupcima tj. u sali (da ne prebrojavam sad) i moram reći ni jedan jedini puta nisam išla na WC kad sam se presvukla u spavaćicu..
I zaboravila sam prokomentirati kak mi je bio smješan ovaj zadnji dobitni transfer kad su promjenili politiku i vraćali embrije na pun mjehur da mogu lijepo uslikati "TAJ SVEČANI TRENUTAK".. a nakon pol sata ležanja smo se dogovarale koji redom ćemo na piškenje jer su nam mjehuri pucali..![]()
Šiškice ti si bar izdržala pola sata ležući. Ja sam već nakon 10 minuta pitala sestru jel se mogu ustati, da ne bude poplava.
Ja stvarno ne mogu vjerovati koji sam baksuz(kasljem imam osjecaj da ce mi cijela utroba izletit van kisem temperatura stalno 37,4 popila dva lupoceta..jos nista bolje nije..nema sanse da mi se sto primi u ovakvom stanju.
malena19 tako je kako si napisala..
Punkcija prazan mjehur a ET pun![]()
Drage moje, negdje sredinom 10.mjeseca bih trebala dobiti mengu,jedan dio mene mi govori da je sada pravi trenutak za pokret, a onaj drugi dio mene me baca u očaj od same pomisli na sve to...već sam sama sebi dosadna, no stvar je u tome što od tog zadnjeg puta i posjeti VV, ja više normalno niti spavam, niti radim, niti razmišljam o ičemu drugom osim o tome...pa si mislim, budem li odgodila i ovaj puta, ništa mi neće biti lakše poslije, samo ću još više brinuti i razbijati glavu time...Vi ste jako hrabre i ja vam skidam kapu na tome...kad bih barem i ja bila u pola barem tako hrabra kao i vi??!!šmrc![]()
tako je! Na dan punkcije, nakon što dobijete pikicu protiv bolova i za opuštanje mišića, mora se pričekati nekih pola sata (možda i više) za sam postupak (odnosno da pikice počnu djelovati!), sestra vam kaže u koje točno vijeme morate se javiti ponovno tamo u predprostor sale i moj je savjet da minutu dvije prije nego se morate javiti otiđete na wc i ispraznite mjehur. A na dan transfera, kod kuće uredno ispraznite mjehur i ponesite sa sobom bočicu vode, s tim da nemojte pretjerivati s ispijanjem vode rasporedite odprilke da do devet sati popijete veći dio vode (jer u salu najprije idu cure koje su taj dan na punkciji,pa računajte da će tek najranije oko devet (prije pola deset) biti pozvane na transfer.
Draga, kao i ti sve mi imamo isti cilj: dobiti barem jedno malo divno stvorenjea da dođemo do tog cilja spremne smo na sve kao i ti! Ne brini, mislim da se je svaka od nas u jednom trenutku osjećala kao ti ali na žalost nema nam druge nego stisnuti zube i upustiti se "u avanturu života"!
![]()
Ee,draga Zipice...jako si to dobro interpretirala...to je uistinu prava " avantura života !! "Znači prije same punkcije dobije se neka injekcija protiv bolova,ha???Ja sam prvotno pitala da li postoji mogućnost nekakve anestezije, jer poznavajući sebe osobno...vrlo je upitno kako će mi to doktor uspješno obaviti,jer ja se sva živa pokočim i kod običnog pregleda, što je svima "mačiji kašalj "..a meni je to nešto strašno...zato se jedino toga bojim...kako će doktor to meni ( takvoj pokočenoj ),uspjeti obaviti ono što treba????jedino da uzme neki omlat i lupi me po glavi, pa da nisam svjesna cijele te procedure...ha,ha,ha...malo karikiram...ali to je jedino što mene pati...kako izdržati bol???!!
na VV dobiješ prije punkcije dvije pikice, jedna u mišić ruke drugu u guzu i nakon punkcije dobiješ još jednu pikicu u guzukoliko ja znam na VV ne postoji mogućnost anestezije to je moguće u privatnim klinikama...vjeruj mi da ćeš nakon dobivenih pikica i pod utjecajem adrenalina zaboraviti na možebitnu bol...kad legneš na stol, opusti se, svira muzika, sestra te drži za ruke i pokušaj ne razmišljati o boli već o tome kako ćeš uskoro dobiti jednu(možda i dvije) malu mrvicu
... meni je sam postupak bio više neugodan (kad bi mi "usisavali" folikule naježila bih se) nego bolan, više me boljelo to popodne nakon punkcije ali i to je bilo zanemarivo! samo je važno da pozitivno razmišljaš i sve će biti o.k.!
Sretno ti bilo malena19!!!!Držimo palčeve na rukama i nogama da sve bude ok...i da uskoro dobiješ jednu malu cmizdravicu![]()
Anestezija se dobiva i u drugim državnim klinikama a ne samo u privatnima (SD, Vinogradska, Petrova). To su bolnice pa ima i uvjeta za dobivanje istih. Šteta da VV nema uvjeta za rad anesteziologa jer je razlika nebo i zemlja. Ali bitno je da su postupci uspješni. Sretno svim curama!
Zelim svima srecu koje iscekuju betu,idu na punkciju,transfer da sve bude ok...ja se ne nadam nicemu jer sam toliko prehladena da nema sanse nikakve..ali treba betu docekat..danas me taki trbuh boli i imam grceve kao da cu dobiti..toliko kasljem da mislim da mi je sve van izletilo..temperatura je izgleda svoje ucinila...
Hope31 možda baš zato što ti je pao imunitet se primi. Znam dosta cura kojima se primilo kad su bile prehlađene. Budi optimistična još imaš veeeelike šanse!!
Richy, i mene je bilo strah toga svega, ali kad kreneš i kad počneš često ići na preglede sve će ti to postat rutina, a što se tiče punkcije - nije to ništa strašno, više je neugodno nego bolno. Vjeruj mi, ja sam to prošli tjedan prošla prvi put i nije to ništa strašno, strašnije je sad čekat betu 15.10. Glavu gore i sve će biti ok!! Možeš ti to!!
Hey curke.Samo javljam da u srijedu idem na 3dc na prvi pregled nakon 1god.Rekla sestra da dodem iza 10h i ponesem sendvice i vodu jer nsam ima puno.
Znaci moram se naoruzati strpljenjem.Sad jeedva cekam sto ce mi doktor reci.Drzite fige da bude sve ok.
Kisssi
evo ja bila na punkciji danas i dobili 18JS![]()
ne znam koliko ih je zrelo i kakve su kvalitete, ali doktor je bio jako zadovoljan
bilo nas je 6 na punkciji i 4 na transferu pa je bila poprilicna guzva...
sama punkcija je bila manje bolna nego sto sam ocekivala... lagala bi kad bi rekla da je ugodno, ali uopce nije strasno... najvise me boljelo kad je probijao jajnik... ali kad je vadio stanice sestra je vec odnjela 2 epruvete do prozorcica kad sam ja skuzila da su pocelivaljda me sam ocekivala goru bol nakon sto su jajnik probili.. svi gore su super i doktorica i sestra su me tjesile jer su ocekivale da ce jace boljeti zbog velikog broja folikula.... ali, sve u svemu zaista se da izdrzati...
sad cekam da vidim kako ce se oploditi i u srijedu bi trebao biti transfer
sretno svima!
Malena 19...čestitam ti na hrabrosti!!želim da ti i transfer prođe tako lako...i naravno,držim palčeve da urodi plodom!!pozdrav..
malena, 18 js???
Vau!!!
Na kakvoj si stimulaciji bila?
Jel dugo trajala punkcija?
eva133, ma nisu baš tolike gužve, ono, već ujutro kad su folikulometrije ima mjesta za sjesti, ja sam kad sam dolazila 3.dc prije 10 dana čekala možda 15 min.
cure, meni je u srijedu prva punkcija, držite mi fige!
hvalai znam da se ti bojis punkcije, ali zaista nije bilo tako strasno... mi smo se doslovno smijali unutra i onda sam se bojala da se ne smijem previse i da se ne pomaknem... kad sam bila vani cure koje su bile sa mnom su bile zbunjene otkud smjeh
doktor je bio dobre volje, a kad je on dobre volje moras se smijati
jesu...misim da nas je bilo vise na punkciji jer nema punkcija nedjeljom pa smo se skupile... ali opcenito mi se cini da je veca guzva nego prije 2 tjedna kad sam bila na prvom pregledu. Folikolumetrije su mi bile brzo gotove jer nas prve zove pa ne znam kako je inace, ali danas je bilo toliko da doslovno nisam imala gdje sjesti nakon transfera... a bilo je vec oko 12... znam da su neke tete cekale kod endrokrinologa, ali i kod Alebica su jos ulazile i poslije nas s punkcije....
ma svih nas 6 ce danas uspjeti pa cemo napraviti mjesta novima... a zelim da i vi krenete nasim stopama
da.. bilo je dosta... bila sam samo na gonalima.. od 3dc po 1 dnevno, a samo u petak 1,5...i od 8dc po 1 cetrotide... dobila sam ih samo 10.5 gonala i doc i doktorica su bili jako zadovoljni reakcijom.. ali za mene se i bojao da cu buknuti, ali nije mogao sa manje... danas mi je bio 14DC. Punkcija je trajala nekih 15-tak minuta (zajedno sa pripremom i onim lezanjem nakon). Znam jer sam gledala na sat u sali, ali je zaista brzo proslo![]()
malena svaka cast na hrabrosti i toliko js...puno srece ti zelim
Kitty tebi puno srece na punkciji samo glavu gore i razmisljaj o svojoj mrvici ne gledaj uopce sto oni rade...sretnoooo
eva kad ti kreces?si dobila mengu?mene danas jajnici bole i imam grceve kao da cu dobiti
ma sve za bebu... hvala ne ljepim zeljama..
kako tvoja prehlada? jel pala temperatura? Jel spricas propolis? Mene je prosli tjedan ubijao kasalj i kihanje, ali mi je propolis puno pomagao..
ali nemoj odustati.... i ja sam negdje citala da ne mora propasti postupak..navodno se lakse primi bebac kad je imunitet slabiji sto mi ima logike.. tjelo se bori protiv prehlade pa nema vremena boriti se protiv njega pa se malac samo usulja i ostane tamo..
mada ja misim onako "ako se misli primiti, primit ce se"..nece pomoci ni lezanje niti ce propasti zbog kihanja... mislim.. i ja planiram mirovati, ali vise radi psihe da poslije ne razmisljam da sam mogla nesto vise.. sumljam bas da ce to utjecati na rezultat... ali vidjet cemo...
sve u svemu sretno i nadam se da ces brzo ozdraviti i da ce beta biti velika![]()
i ja bi ovaj tjedan trebala gore 3.dan ciklusa ili možda početkom idućeg tjedna;opet u stimulirani;i moram priznati da me malo frka jer sam prvi put to poprilično loše podnijela,što
fizički,što psihički...samo da ne moram piti onaj yasmin,probat ću ga nagovoriti da ne jer mi se onda sve to razvuče...a opet znam bit će kako dr.kaže![]()
Duže vrijeme pratim ovaj forum i konačno sam se odlučila registrirati. I ja imam u srijedu punkciju, nakon terapije klomifenima 3 js. Malo me strah, to mi je prva. U srpnju sam bila na inseminaciji na koju sam trebala i sada, ali je dr. A. odlučio nakon dobivenih stanica da idem na ivf. Zanima me moram li stvarno biti na tašte jer mislim da ću se onesvijestiti ako ne pojedem makar pecivo. Čula sam večeras da nas ima šest za srijedu.
cure, kako je vama bilo na dan punkcije?
ja sam bila super... dosla doma oko pola 1 i od tada sam u krevetu... jela cim sam dosla stapice po nalogu sestre jer mi je gore bilo malo slabo, ali pripisala sam to tome da nisam nista jela niti pila od jutra..
oko 1 stavila prve utrogestane i nekih 45 min poslije mi bilo slabo, ali sam zaspala i bilo mi je ok..
sad oko 10 opet stavila utrice i popila cefaleksin i oko 11 povracala.. inace ekstremno rijetko povracam (nisam bar par godina), a sad sam dusu ispustila...
jer vama bilo tako? jel to od utrogestana? citala sam ali kazu da su oralno jace nuspojave, a ja sam ih stavila vaginalno...
uz to me jos brine dal se cefaleksin absorbirao ili sam i njega povracala?
jela sam samo juhu i zitarice sa jogurtom (jogurt je isto sestra preporucika) i nis od toga nije tesko... sad mi je malo bolje, ali sam gladna![]()
ima li neka preporuka sto jesti u postupku?
a jajnici su mi super i uopce ne bole... osjetim ih, ali skroz lagano...tek toliko da znam da su tu
Pliz help...
Posljednje uređivanje od malena19 : 03.10.2011. at 23:55
malena hvala ti na lijepim zeljama..evo jutros prvi dan nemam temperaturu,kasljem jos ustvari iskasljavam..i ja sam tvog misljenja ako ce se primit primit ce se ako nece nece bez obzira na sve..i ja tebi telim puno srece da dobijes svoju mrvicu...pusa
Ivanicaaa normalni su ti bolovi u jajnicima.. neke bole još tjednima..
Meni su postale i ovulacije strašno bolne od ožiljaka od punkcije .. i sad kad je uspjelo i ostala sam T još duuugo su me jajnici žigali negdje do 12tt..
to su nažalost nuspojave MPO postupaka..
Moram priznati da sam ja osjećala bolove nakon punkcije par dana ali samo kad je bilo ispunktirano više folikula kod stimuliranih postupaka, kod prirodnjaka i femarskih ništa. Nisam primijetila da su mi menge bolnije, možda tek ovulacije ali ne znam je li to povezano s punkcijama. Zadnja stimulacija baš me boljela u smislu da sam par dana nakon punkcije osjećala probadanja i lagane bolove u jajnicima, mislila sam da će to štetiti i da od impantacije neće biti ništa, ali na sreću nije bilo tako. Inače, evo već smo skoro na pola trudnoće, moram priznati da mi vrijeme jako brzo prolazi u ovoj trudnoći... s nestrpljenjem očekujem sutrašnji UZV, imam detaljan anomaly scan na SD.
Ups, mislila sam da je ovo tema o MPO trudnoći, nadam se da nisam previše fulala post.
Šiškica hvala ti, nisam znala da su to nus pojave MPO postupka, sad mi je puuuuuuuuuno lakše. Hvala ti!
Hope31 ajme već sam sad nestrpljiva, ko će dočekat 15-i, katastrofa!!
Vidiš da ti ide na bolje, bit će to sve ok vidjet ćeš!