Stranica 26 od 191 PrviPrvi ... 1624252627283676126 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Richy prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, ja sam konačno procurila!!Danas sam se naručila za četvrtak!Može li mi netko reći kako na taj 3 dc doktor obavlja pregled??vaginalnim ultrazvukom ili još nešto radi??Ja sam naručena za pregled i obradu i idem po tablete, pa od idućeg mjeseca sam u postupku, ako Bog da??!!Grozim se toga što će pregled obavljati u vrijeme kada još curim,grozota...a uza sve to još dok ja iz Požege dođem do Zagreba, mogla bih još koji puta pod tuš....ovako če mi biti koma...daj recite mi kako obavlja taj pregled pod mengom, zašto je baš bitan taj treći dan ciklusa??I onda kada počinjem piti tablete, odmah taj dan ili idući??Ma, mislim sve ću ja to njega preispitati, ali bih ipak voljela znati neke stvari!?
    ako sam te dobro shvatila ti tek sad ides po antibebi pilule, a onda tek sljedeci mjesec u postupak?

ja nisam imala pregled taj dan kad sam isla po pilule. Doduse ja tada nisam znala da idem po pilule, nego sam isla vadit hormone i onda na razgovor kod dr. I onda mi je dao yasmin i onaj popis za vaditi hiv, hepatitis i sl. I tada me nije pregledao nego je rekao da opet dodjem 3dc i da idem u postupak.

i meni je bilo bed da me pregledava dok jos curim, ali nije bilo tako strasno. Njima je to normalno. A koliko ja znam taj pregled 3dc prije nego krenes s postupkom je zato da vidi u kakvom su stanju jajnici, da nema nekih cista i sl koji bi mogli odgoditi postupak i da vidi opce stanje pa da vidi kako reagiras na terapiju.

jesi ti vec bila gore ili ti je ovo prvi put?
    Sto su ti rekli/napisali na povijest bolesti? jesi izvadila sve ono sto treba? testiranje na HIV, hepatitis, krrvna grupa....?

kokos avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Puno hvala. Danas sam popila zadnji yasmin i trebala bih ići u postupak ako bude sve ok.
    Richy, 3. dan doc napravi vaginalni UZV a ako ideš u postupak, onda te pošalje i na vađenje krvi (barem je samnom bilo tako).
    Ne trebaš se brinuti oko krvi, to je najprirodnija stvar... Zašto je bitan 3. dan, to će ti vjerojatno druge bolje objasniti, a doc će ti reći od kad da počneš piti tablete.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

malena19, pun ti je inbox.

Richy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja sam zapravo bila prošli mjesec, 22.09. na VV,tada smo muž i ja obavili razgovor sa socijalnom radnicom, razgovor sa psihologom, a prije tih razgovora ja sam išla vaditi nalaze krvi...svih mogućih hormona, ali baš nisam sigurna da sam vadila krv zbog hepatitisa i testiranja na HIv...mislim da mi to nisu tada vadili, a te nalaze nisam ni dobila doma, valjda su proslijeđeni doktoru direktno?!?I tada mi je doktor, taj puta htio dati tablete i da od 10. mjeseca krenemo u postupak, ali ja sam bila izbombardirana svim tim informacijam u svezi potpomognute oplodnje, zvučalo mi je kao da se to ne dešava meni...jednostavno tada još nisam bila spremna da uzmem te tablete, pa mi je onda doktor rekao da kada se odlučim, da opet nazovem prvi dan ciklusa i naručim se za treći dan, pa de ćemo onda obaviti pregled i da će mi dati tablete....a prošli puta me nije zato pregledavao...I tako, ja sam se odlučila više ne čekati, mada mi je zbrka još uvijek u glavi...i krenuti u borbu!Moram barem probiti led, što se kaže...da vidim kako to sve ide...jako se bojim i nije mi baš svejedno, ali što je tu je...ako želim bebača, onda moram biti spremna na sve!i još nešto, alebić mi je u povijesti bolesti prošli puta napisao samo da izvadim sviježe nalaze na bakterije i da donesem uputnicu za pregled, ali nije mi napisao da trebam ponovno uputnicu za vađenje krvi???!!!Pa sada mi nije jasno, da li će mi onda vaditi ponovno ili ne??ne bih voljelča doći tamo, a da se ispostavi na kraju da mi nešto fali?!Ali ne piše u povijesti bolesti...samo uputnica za pregled!Šta vi kažete??

Richy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kada sam obavljala pregled onaj prvi puta kod Alebića, rekao je da je to sve ok, da mi jesu malo jajnici policistični, ali da to nije ništa strašno i da je s moje strane sve ok?!!?kao te cistice malo nastaju, malo pucaju...ništa strašno...pa ja sad više ne znam što bih rekla i mislila, da li to smeta postupku ili ne??

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    malena19, pun ti je inbox.
    ocistila

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam zapravo bila prošli mjesec, 22.09. na VV,tada smo muž i ja obavili razgovor sa socijalnom radnicom, razgovor sa psihologom, a prije tih razgovora ja sam išla vaditi nalaze krvi...svih mogućih hormona, ali baš nisam sigurna da sam vadila krv zbog hepatitisa i testiranja na HIv...mislim da mi to nisu tada vadili, a te nalaze nisam ni dobila doma, valjda su proslijeđeni doktoru direktno?!?I tada mi je doktor, taj puta htio dati tablete i da od 10. mjeseca krenemo u postupak, ali ja sam bila izbombardirana svim tim informacijam u svezi potpomognute oplodnje, zvučalo mi je kao da se to ne dešava meni...jednostavno tada još nisam bila spremna da uzmem te tablete, pa mi je onda doktor rekao da kada se odlučim, da opet nazovem prvi dan ciklusa i naručim se za treći dan, pa de ćemo onda obaviti pregled i da će mi dati tablete....a prošli puta me nije zato pregledavao...I tako, ja sam se odlučila više ne čekati, mada mi je zbrka još uvijek u glavi...i krenuti u borbu!Moram barem probiti led, što se kaže...da vidim kako to sve ide...jako se bojim i nije mi baš svejedno, ali što je tu je...ako želim bebača, onda moram biti spremna na sve!i još nešto, alebić mi je u povijesti bolesti prošli puta napisao samo da izvadim sviježe nalaze na bakterije i da donesem uputnicu za pregled, ali nije mi napisao da trebam ponovno uputnicu za vađenje krvi???!!!Pa sada mi nije jasno, da li će mi onda vaditi ponovno ili ne??ne bih voljelča doći tamo, a da se ispostavi na kraju da mi nešto fali?!Ali ne piše u povijesti bolesti...samo uputnica za pregled!Šta vi kažete??
    ne brini se ... treba ti samo ona uputnica koja pise na povijesti bolesti, a i uvijek mozes naknadno donjeti uputnicu.
    ako si vec vadila hormone, onda ti ih vjerojatno nece opet vaditi.
    A jesi napravila svježe nalaze na bakterije, odnosno briseve (na ureaplazmu,klamidiju,mikroplazmu...)? te nalaze obavezno uzmi sa sobom jer bez toga ne mozes u postupak.

oni gore sigurno ne rade krvnu grupu (koliko ja znam u ZG jedino petrova daje certifikat za to, ali ne znam dal to vrijedi za cijelu Rh)
    A koliko znam ne rade niti testiranje na hepatitis i hiv.
    Mozda to mozes napraviti u ovih mjesec dana dok si na pilulama, ali ne znam koliko se cekaju nalazi. Ja ih vadila prije ljeta i otisla po njih tek nakon 4-5 tjedana jer mi nije bilo hitno pa ne znam koliko minimalno treba vremena da budu gotovi. Ali koliko znam bez tih testova i krvne grupe ne mozes u postupak (osim ako rade iznimke, a to ne znam)

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Kada sam obavljala pregled onaj prvi puta kod Alebića, rekao je da je to sve ok, da mi jesu malo jajnici policistični, ali da to nije ništa strašno i da je s moje strane sve ok?!!?kao te cistice malo nastaju, malo pucaju...ništa strašno...pa ja sad više ne znam što bih rekla i mislila, da li to smeta postupku ili ne??
    mislim da nacelno ne smeta i da se rjetko zbog toga odgadja postupak... osim ako je bas neka jako jako velika.. ali nemam tu iskustva... mozda ce cure biti pametnije...

ali nemoj brinuti bezveze... samo polako... bit ce sve ok

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

krvna grupa i testovi na hepatitis, hiv i to se izvan Zg-a rade u bolnicama na odjelu transfuziologije. nalazi bi trebali biti za nekih 7-10 dana, bar je meni tako bilo.

Richy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala vam,drage moje!!Šta bih ja bez vasdržite mi fige da sve prođe kako treba!ljubim vas

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Richy prije svega se probaj skulirati. Tek si na početku, ako ćeš tako paničariti za svaki korak koji ti slijedi onda ćeš do kraja poluditi. Duboko udahni i izdahni i polako korak po korak. Ono što ti je doktor rekao to napravi i donesi. Testovi na HIV, hepatitis i određivanje krvne grupe je dosta bitno, pa bi ako to nisi izvadila onda otiđi na transfuziologiju u bolnicu u Požegi i tamo to napravi, pa kada dobiješ nalaz onda im donesi. Ako to ne bude za ovaj put kada ideš gore neće propasti svijet, donijet ćeš sljedeći put ionako ćeš sada često ići gore.

A što se tiče pregleda 3dc ne bediraj se. Doktori su vidjeli puno gorih stvari od menstruacijske krvi. Osim toga ako ideš po pilule možda te neće sada ni gledati nego tek nakon što popiješ pilule 3 dc. Tako je barem meni bilo. Svatko ima neko svoje iskustvo i zato relax...

_plavusha_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pozz svima...

sad me lagana panika kad čitam šta vi sve dobile od pretraga za napraviti.. Naime, mm i ja smo bili prvi puta kod dr.A prošli tjedan, na pregledu i konzultacijama. Mene pregledao (papu i briseve sam imala otpije napravljene) a mm samo uputio na spermiogram, i rekao kad dobijemo nalaze doma da onda se javim 1dc da me sestra naruči za 3dc pa ćemo dalje po programu. Jedino mi rekao da donesem uputnicu idući puta za hormone... Dakle nije me slao ni na testove za HIV i hepatitis, ni krvnu grupu... Čak nas nije ni uputio na psihološko i pravno savjetovanje... Nečija pogreška u koracima ili ja samo malo previše brzam?!

I btw, zamolila bi nekog od osoblja na forumu da ispravi na početnoj stranici da se za s-gram ne naručuje... Naručuje se.. MM je naručen za 7.11.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

_plavusha_, polako, reći će ti sljedeći put za ostale pretrage, mora vidjeti spermiogram tm-a da može dalje planirati (ivf ili aih).

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo mene očajne opet po savjet.
    Dakle pila sam Duphaston da izazovem mengu. Nakon popijene ture-menga nije došla. a trebala sam u drugi postupak. Ako odem kod doktora kod nas u Pz, nece me ni pogledat nego ce mi samo reći da opet popijem turu Duphastona.
    Da li mi šta vrijedi da zovem gore na VV?
    Bojim se da nije neka cista......(u prošlom postupku sam pila Klomifen)
    radije bi i njima otišla da me pogledaju...
    Molim savjet!
    Posljednje uređivanje od Strašna : 25.10.2011. at 19:35

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Na VV sam tri godine pacijent i imam 7 postupaka iza sebe i nisam trebala vaditi krv za HIV, Hepatitis i krvnu grupu..
    Kojom logikom doktor traži te pretrage ne znam..

među rijetkima sam koje nije tražio te nalaze..sve ostale pretrage su bile uobičajene, čak i p/p savjetovanje premda sam bila stari pacijent ..

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ajme, Siskice, nadam se da si ti samo iznimka, da se u vasem slucaju to slucajno zaboravilo... jer ako se to cesto dogadja, ne valja nikako...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I nitko nema savjet za mene (((((((

Richy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

_plavusha_...i ja sam ti tek na početku, no ipak imam već dva posjeta VV iza sebe.Prvi puta mi je doktor obavio pregled, pregledao sve moje i muževe papire, nalaze spermiograma i rekao da čekamo još jedan nalaz spermiograma, kako bi mogli ustanoviti kakvo je pravo stanje,drugo ništa.Samo mi je rekao da idući puta moram donjeti njegove nalaze i ja da izvadim tamo kod njih nalaze hormona ( izvaditi krv ), i onda smo išli i muž i ja na razgovor kod socijalne radnice i psihologinje, pa onda opet kod doktora - i tada mi je on htio dati tablete, ali ja još nisam bila spremna za taj puta.I eto, sada u četvrtak idem po treći puta gore sa sviježim nalazima bakterija ( koje sam napravila prethodno u PŽ, a te nalaze sam nosila i taj drugi puta kada sam bila tamo! ) i uputnicom za pregled.Nadam se da ću u četvrtak dobiti svoje tablete i da od idućeg mjeseca idem u postupak!Korak,po korak....ali bitno da se kreće prema naprijed!Samo hrabro!
    Strašna.....nemaš što izgubiti, nemoj se više izjedati i gristi i misliti da je ovo ili ono u pitanju, nazovi ih...pitaj....i bez panike!!Sve će biti dobro

Richy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Destiny child...hvala na savjetima!!Ja se pokušavam skulirati kolko god mogu,mada je to vrlo teško!Ali sve ste vi to proživjele i ostale žive, pa se nekako tješim da ću i ja nekako preživjeti cijelu tu avanturu života!

_plavusha_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala na ovako brzim odgovorima naime, mi znamo da idemo na IVF, jer ja nemam jajovoda... ali sam malo bila zabrinuta da se ne oteže duže nego što treba..

hvala još jednom curke!

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Po meni ima dosta logike. HIV i hepatitis se prenose i na bebu, a krvna grupa i Rh faktor isto bitni zbog antitijela što ponekad može biti bitno za buduće trudnoće. Ne znam detalje, ali znam da moja mama ima rh-, a tata+ i mama je trebala primati nešto kako se ne bi razvila antitijela. Sorry ne znam baš te detalje i kako to funkcionira...

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Na VV sam tri godine pacijent i imam 7 postupaka iza sebe i nisam trebala vaditi krv za HIV, Hepatitis i krvnu grupu..

među rijetkima sam koje nije tražio te nalaze..sve ostale pretrage su bile uobičajene, čak i p/p savjetovanje premda sam bila stari pacijent ..

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    I nitko nema savjet za mene (((((((
    jutro, trudnice, čekalice, strašljivice i ine.....

mislim, ustvari znam, da ti je najpametnije nazvati dr. A,

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj kiša prvotno napisa Vidi poruku
    jutro, trudnice, čekalice, strašljivice i ine.....

mislim, ustvari znam, da ti je najpametnije nazvati dr. A,
    Hehe, a ja sam kod doktorice.....al sve mi se čini da ću ju svejedno zvat.

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kojom logikom doktor traži te pretrage ne znam.. [/SIZE]..

ne kužim, mislim da je to pod obavezno, svi te nalaze traze, daj ti njega malo priupitaj, možda čovjeku promaklo

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dijelim mišljenje da je to pod obavezno. Kao što je Destiniy rekla - ima logike jer je bitno i za bebu.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Baš me neće......zvala sam gore...doktorice nema do sutra.......

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Strasna, a da ti za svaki slucaj napravis jedan test za trudnocu prije svega?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Napravila sam 4-jučer zadnji.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Napravila sam 4-jučer zadnji.
    I svi negativni? Bas mi je zao, nadala sam se da bi to mogao biti razlog kasnjenja. Onda ti ne preostaje nista drugo nego da pricekas jos koji dan, pa ako i dalje ne dodje po mogucnosti odes na UZ ili zaista uzmes jos jednu turu progesterona. Utrogestana mozda radije nego Duphastona.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Joj ne znam više šta bi rekla.....blago rečeno da sam očajna...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj ne znam više šta bi rekla.....blago rečeno da sam očajna...
    Ako nije u pitanju trudnoca, razlog kasnjenju moze biti cista, koju bi onda vjerojatno rijesila iduca tura progesterona. Ako nije cista, onda se mozda odnekud priprema ili je nastupila ovulacija. U tom slucaju treba proci lutealna faza i moze potrajati jos 10-ak dana prije iduceg ciklusa... Jedan UZ pregled bi pokazao u cemu je problem i ako ne zelis cekati probaj zamoliti svog ginekologa da te pogleda. Ili odi privatno na UZ, ako ti je odlazak u Zagreb predaleko... U svakom slucaju, samo su ta dva ili tri razloga zbog cega kasni i to se relativno lako moze rijesiti, kada odlucis koji put izabrati (jos cekati odredjeno vrijeme, uzeti jos jednu turu progesterona ili provjeriti na UZ gdje je zapelo).

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da, ta me cista plaši. Još pogotovo zato sto sam na prvoj inseminaciji uzimala Klomifen. Ali poslije toga sma imala jednu mengu, nakon utrogestana bez problema. Nista, očito sam osudjena na čekanje. Moj ginekolog u PZ radi tek u petak popodne, a na VV mogu tek sutra zvati. Pa cemo vidjeti. Samo da se sto prije rijesi.

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

pa daj ti njega pitaj jel ti on to zaboravio rec da izvadis ili kaj??????
    da nebi bilo nismo znali

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jeli mi može netko odgovoriti koji su biolozi na vv,jeli kinewald još uvjek u timu ili je otišo .

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    jeli mi može netko odgovoriti koji su biolozi na vv,jeli kinewald još uvjek u timu ili je otišo .
    kinwalda sam neki dan vidjela gore....
    znaci ipak dođe a to je jako dobro....

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    pa daj ti njega pitaj jel ti on to zaboravio rec da izvadis ili kaj??????
    da nebi bilo nismo znali
    Sad u trudnoći sam radila pretrage za hepatiti i nalaz ok, krvna grupa A+ i B+.. a za HIV opet ništa valjda ljudima neugodno tražiti (kad skuže moje zanimanje)..

Znam da su antitjela štitnjače jako važna (i izgleda da je baš u njima bio problem) i njih sam radila kojih 5 puta ..I kao što sam rekla sve drugo je bilo uobičajeno!!

NerdyD avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni i suprugu je dr.A tražio da obavimo te pretrage na transfuziji kada je odlučio da krečemo u postupak. Znači uputnice od mog ginekologa, tamo se isto treba naručiti za vađenje krvi u Petrovoj ulici i dođe se po nalaze nakon 10 dana.

NerdyD avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Imam par pitanja za sve vas koje ste već prošle postupak IVF. Ja sam još uvijek malo izgubljena i uzbuđena što se sve to događa, bliži se dan punkcije i još ne mogu vjerovati da ću biti trudna ako sve to skupa uspije. Nekad se ni ne sjetim pitati dr. sve što me zanima, pola zaboravim u toj svoj brzini kod njega, kad smo ono doslovno ko na traci kad krene prozivati . Ugl. danas sam bila na pregledu na 10 dc, drugo vađenje krvi nakon inekcija, dosad primila 7 menopura i 2 cetrotida i rekli su mi da dođem opet sutra na pregled, zanima me jel to tako sad ide, po svaki dan na ultrazvuk, sve me nešto strah da ne napredujem kako bi trebalo pa da sada to želi motriti svaki dan, a nije mi ništa specijalno rekao na pregledu danas. I još jedno pitanje, još uvijek stavljam tetraborat, zanima me smijem li imati odnose sad s obzirom na sve te inekcije i te vaginalete, malo smo pauzirali kad sam krenila sa stimulacijom i pripremama?

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Kniewalda sam viđala svaki put kada sam bila gore, a to je u zadnja 2 i pol tjedna bilo svaki drugi dan. Čak je na dan transfera došao do nas i popričao sa nama, dao par savjeta... Zaista jedan divan, genijalan i toliko pristupačan čovjek. A takvo mišljenje imam i za doktora i doktoricu, te većinu sestara na humanoj reprodukciji VV, posebno sestra Goga (crna kosa do ramena). Žena je tako draga i divna...

Richy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I ja sam tek krenula, ali odmah se može vidjeti i skužiti koliko je tko dobar i pristupačan. Već prvog dana kada sam bila i upoznala dr. Alebića, odmah sam uvidjela da je on uistinu fenomenalan doktor, cijelokupno osoblje tamo mi se jako sviđa, u odnosu na ove naše u Požegi...ma,nije uopće za usporediti,ni malo!I uvijek iznova ponavljam svima da mi je u tome svemu jedina svijetla točka taj dragi dr. Alebić!Baš ima pristup, ima vremena za svakoga i jednostavno zrači dobrotom, a to je ono što mene drži!!I vi cure, naravno!!Iskreno se nadam da će još dugo raditi tu na VV, jer da on ode...ne smijem ni zamisliti kako bi mi bilo??!!Šta vi kažete??

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj NerdyD prvotno napisa Vidi poruku
    Imam par pitanja za sve vas koje ste već prošle postupak IVF. Ja sam još uvijek malo izgubljena i uzbuđena što se sve to događa, bliži se dan punkcije i još ne mogu vjerovati da ću biti trudna ako sve to skupa uspije. Nekad se ni ne sjetim pitati dr. sve što me zanima, pola zaboravim u toj svoj brzini kod njega, kad smo ono doslovno ko na traci kad krene prozivati . Ugl. danas sam bila na pregledu na 10 dc, drugo vađenje krvi nakon inekcija, dosad primila 7 menopura i 2 cetrotida i rekli su mi da dođem opet sutra na pregled, zanima me jel to tako sad ide, po svaki dan na ultrazvuk, sve me nešto strah da ne napredujem kako bi trebalo pa da sada to želi motriti svaki dan, a nije mi ništa specijalno rekao na pregledu danas. I još jedno pitanje, još uvijek stavljam tetraborat, zanima me smijem li imati odnose sad s obzirom na sve te inekcije i te vaginalete, malo smo pauzirali kad sam krenila sa stimulacijom i pripremama?
    ne brini se... sve je to normalno....i ja sam ponekad isla dan za danom i svaki put su mi vadili krv..... jednom sam cak bila 2 puta u jednom danu.. prvo ujutro u pola 8 imala pregled, inekcije i vadjenje krvi... i onda mi dr rekao da dodjem opet oko 11 kad budu nalazi krvi... i tad me opet pogledao ...
    samo je oprezan i pazi da ti ne da stopericu prekasno pa da mu ne pobjegnu folikuli... ne brini se...

Sto se vaginaleta tice meni su rekli da zadnju stavim tu vecer kad sam dobila stopericu, znaci ne stavlja se noc prije punkcije.

sto se tice odnosa mislim da su oni zabranjeni za vrijeme postupka.. ako i nisu ja sam ih zabranila
    mada i da nisam mislila da je zabranjeno nije mi bas ni bilo do toga zbog mojih bolnih jajnika sa 20 i nesto folikula...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

I ja sam tek krenula, ali odmah se može vidjeti i skužiti koliko je tko dobar i pristupačan. Već prvog dana kada sam bila i upoznala dr. Alebića, odmah sam uvidjela da je on uistinu fenomenalan doktor, cijelokupno osoblje tamo mi se jako sviđa, u odnosu na ove naše u Požegi...ma,nije uopće za usporediti,ni malo!I uvijek iznova ponavljam svima da mi je u tome svemu jedina svijetla točka taj dragi dr. Alebić!Baš ima pristup, ima vremena za svakoga i jednostavno zrači dobrotom, a to je ono što mene drži!!I vi cure, naravno!!Iskreno se nadam da će još dugo raditi tu na VV, jer da on ode...ne smijem ni zamisliti kako bi mi bilo??!!Šta vi kažete??
    i ja sam odusevljena sa dr Alebicem! I sestre su super.... drage, ljubazne, simpaticne (osim jedne zloceste.. nadam se da se necete susresti s njom, ali vjerujem da cure koje su se srele znaju o kojoj govorim )
    na prvom i drugom pregledu je sve pricao, objasnjavao MM i meni kolika je uspjesnost i svasta nesto... zaista je super doktor...

Jedino sto me smetalo je sto je bio jako sutljiv na folikulometrijama... ali koliko sam skuzila on je cesto sutljiv... Ja imala minimalnu stimulaciju od 1gonal dnevno i dosla na prvu folikolumetriju i on gleda u monitor a ja u njega i on gleda, gleda.. meni se cini ko vjecnost.. i pitam ja jel ima sta, kaze on "ima, bit ce nesto"... ni koliko, ni dal je zadovoljan ni nis... a ja u strahu dal cu uopce reagirati na tako malu stimulaciju... na kraju tek na punkciji saznala da ih je preko 20 i to kad sam ja pitala koliko ih ima da se znam psihicki pripremiti....

ostalo zaista sve super!!!!

NerdyD avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

@malena19
    ma meni je danas tako bilo, skoro :D bila na pregledu, vadila krv, dobila dvije inekcije i rekli mi da dođem u 11, ja došla i samo su mi sestre rekle da dođem opet sutra ujutro na pregled.
    Zabranila i ja stalno imam neke grčeve i bole me jajnici neprekidno.

"Jedino sto me smetalo je sto je bio jako sutljiv na folikulometrijama... " -e to je ono što mene smeta, onako nekako bi više voljela da pogleda pa da iskomentira nešto tipa bit će nešto, neće ovo ono, ovako se samo sekiram, a na prvoj f-metriji je samo prokomentirao da mu je odjednom nekako čudan moj lijevi jajnik, kaže izgleda kao da sam imala nekakvu operaciju, a nisam...a kak bude inače, dođeš kući pa te svi ispituju šta je bilo, kak je prošlo, šta je rekao, a ja ne znam šta bi rekla jer jednostavno ne znam šta se događa :D al sve ostalo kod njega je super, i to što kažeš oni prvi posjeti su bili odlični, sve fino ispričao, objasnio.
    A sestre su stvarno svaka im čast, odlične su, a mislim da jesam jednom naletila na tu što kažeš al sva sreća ne vidim ju često tamo

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Malena 19 znam na koju zločestu misliš. Tu ne možeš promašiti Mene je toliko razljutila da sam joj jedan dan odgovorila, pa me gledala ko tele jer očito nije navikla da joj netko odgovori. Nije mi bilo svejedno jer sam se bojala da mi ne bude na punkciji (i bila je), al joj nisam mogla prešutiti. Niti je zainteresirana niti je skoncentrirana na to šta radi. I zaboli nju što je meni ovo bitno...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jaaaaaaooooo a meni krulji li krulji....više nisam sigurna jel to želudac...ili dolje...jajnici....... poludjet cu.......

NerdyD avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I meni se to događa a nekad me uhvati tako jako da ne znam jel mi se piški, oću li na wc, jesam li napuhnuta ili jednostavno nešto želi ispast van

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

@malena19
    ma meni je danas tako bilo, skoro :D bila na pregledu, vadila krv, dobila dvije inekcije i rekli mi da dođem u 11, ja došla i samo su mi sestre rekle da dođem opet sutra ujutro na pregled.
    Zabranila i ja stalno imam neke grčeve i bole me jajnici neprekidno.

"Jedino sto me smetalo je sto je bio jako sutljiv na folikulometrijama... " -e to je ono što mene smeta, onako nekako bi više voljela da pogleda pa da iskomentira nešto tipa bit će nešto, neće ovo ono, ovako se samo sekiram, a na prvoj f-metriji je samo prokomentirao da mu je odjednom nekako čudan moj lijevi jajnik, kaže izgleda kao da sam imala nekakvu operaciju, a nisam...a kak bude inače, dođeš kući pa te svi ispituju šta je bilo, kak je prošlo, šta je rekao, a ja ne znam šta bi rekla jer jednostavno ne znam šta se događa :D al sve ostalo kod njega je super, i to što kažeš oni prvi posjeti su bili odlični, sve fino ispričao, objasnio.
    ma znam kako ti je... ali sve to ima svoj tok i znaju oni sto rade... mislim daje inace malo sutljiv tip, ali s druge strane ne zna niti on tko od nas koliko o tome zna i tko zna sto su folikuli, a tko ne.... pricala mi jedna biologica da je nakon transfera dosao biolog do cure i prica joj da su joj vratili 4stanicni zametak, a ona sva u cudu pita "sto su cetvorke?"... tako da ih i s te strane i razumijem...

mislim da ga treba maltretirati s pitanjima i onda ce reci.. meni je bio prvi pa sam bila uplasena i zbunjena mada inace nisam takva u zivotu... ali pitajte ga direktno i reci ce vam sve...
    da me ne bi netko krivo razumio... ja sam super zadovoljna sto sam njega odabrala i da sad biram opet bi isla kod njega... i to ne zato sto mi je iz prvog postupka pozitivna beta.. zaista mislim da je odlican doktor!

A sestre su stvarno svaka im čast, odlične su, a mislim da jesam jednom naletila na tu što kažeš al sva sreća ne vidim ju često tamo

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Destiny child prvotno napisa Vidi poruku
    Malena 19 znam na koju zločestu misliš. Tu ne možeš promašiti Mene je toliko razljutila da sam joj jedan dan odgovorila, pa me gledala ko tele jer očito nije navikla da joj netko odgovori. Nije mi bilo svejedno jer sam se bojala da mi ne bude na punkciji (i bila je), al joj nisam mogla prešutiti. Niti je zainteresirana niti je skoncentrirana na to šta radi. I zaboli nju što je meni ovo bitno...
    slazem se...bas mi je koma... ali bitno da su svi ostali savrseni pa nije tako strasno... a i nije me ona puno puta zapala

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Jaaaaaaooooo a meni krulji li krulji....više nisam sigurna jel to želudac...ili dolje...jajnici....... poludjet cu.......
    a jesi mozda mjerila bazalnu temperaturu? Ako je pala znaci da ces dobiti uskoro. Naravno to pomaze samo ako znas kakva ti je temp inace...
    znam da to kod tebe vec dugo traje... ali mislim da jedino uzv moze pokazati sto se desava...
    mada vjerojatno niti tvoja nervoza ne pomaze... znam da si nervozna i ja bi bila... ali i to moze utjecati na nedolazak

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja zvala i skratila si muke.....sutra idem u ZG, pa će me doktorica pogledat!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •