Stranica 36 od 191 PrviPrvi ... 2634353637384686136 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mi odbrojavamo do petka i molimo da se od nasih 10js oplode krasne 2 a onda cemo dalje molit da se lijepo prime onima kojima nisam jos do sad cestitam!!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure, još jedno pitanje. Jel na VV zamrzavaju j.s.?

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

šiškica hvala puno na savjetu.samonake sve bude ok.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, još jedno pitanje. Jel na VV zamrzavaju j.s.?
    Da

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    Da
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    joj mury bas sam sretna sto se ne predajes , samo naprijed curo

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    cure, jel ko krenuo u postupak s cistom?
    e to i mene zanima....i ja imam problem s time i uvijek me odbije dr...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    e to i mene zanima....i ja imam problem s time i uvijek me odbije dr...
    meni dva puta za redom odgođen postipak zbog ciste,samo što kod mene je vodena i veličine je 17,7mm,što nije nešto strašno,ali na moj upit zašto bolje ne iči u postupak zbog ciste je da cista može pojesti stimulaciju i može postupak propasti jer neče se dobiti j.stanice,naravno svi smo mi drugačiji i drugačije reagiramo.prošle godine sam isto imala manju cistu,ispočetka se je mislilo da je folikul a na kraju se ispostavilo da je cista postupak mi je bio upitan jer folikuli su sporo rasli,na kraju smo uspjeli doči di transfera i završiti sa biokemijskom.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Imam pitanje za cure koje su nedavno bile na punkciji/transferu na VV - vrijedi li jos uvijek da se maximalno mogu oploditi 3 jajne stanice i u slucaju da 3 budu oplođene da li se obavezno sve tri vracaju tijekom transfera?

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Ja sam dite s mora moja mati je Dalmacija

Početno

Citiraj uplašena prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje za cure koje su nedavno bile na punkciji/transferu na VV - vrijedi li jos uvijek da se maximalno mogu oploditi 3 jajne stanice i u slucaju da 3 budu oplođene da li se obavezno sve tri vracaju tijekom transfera?
    meni su 3 oplođene i 3 vraćene

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Možeš oploditi tri i kasnije se dogovoriti s dr. koliko želiš da ti vrate

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš oploditi tri i kasnije se dogovoriti s dr. koliko želiš da ti vrate
    ne može se kasnije dogovarati sa dr-om, nakon punkcije se potpisuje izjava koliko stanica želiš da ti oplode. sve što se oplodi vraća se.

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

mi smo se bilo dogovorili za 3 al samo su 2 vracena jer ovaj treci nije bio najbolji pa se nije isplatilo stavljati i taj treci.Ma bite mi dosta i jedan samo nek bude sve u redu

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    ne može se kasnije dogovarati sa dr-om, nakon punkcije se potpisuje izjava koliko stanica želiš da ti oplode. sve što se oplodi vraća se.
    Nitko te ne može prisiliti nakon punkcije i oplodnje da primiš u sebe išta. Već je bilo tu puno rasprava baš o tome, kao i navoda iz zakona. Nakon što oplode tri stanice, ti se i dalje imaš pravo predomisliti, uzeti 1, 2 ili sve 3.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nitko te ne može prisiliti nakon punkcije i oplodnje da primiš u sebe išta. Već je bilo tu puno rasprava baš o tome, kao i navoda iz zakona. Nakon što oplode tri stanice, ti se i dalje imaš pravo predomisliti, uzeti 1, 2 ili sve 3.
    Upravo zbog toga sto smo culi sve kombinacije, i da moras vratiti sve sto se oplodi, sam sada u nedoumici..
    Priznajem da sam vec zaboravila onaj dio pravnog savjetovanja kada je o tome bilo riječi (ili mi mozda u tom trenutku je to bilo toliko daleko da i nisam slusala kako treba).
    Znam da je vracanje embrija individualna odluka iza koje trebas stajati, no ipak se bojim rizika viseplodne trudnoce, jer nam je ovo tek prvi postupak.

Da li nakon punkcije, a prije transfera imas priliku razgovarati sa doktorom i savjetovati se da mozes lakse donijeti odluku?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Na žalost puno toga ovisi o tome kako se pacjentica postavi. I mi smo uvijek bili protiv vraćanja više od 2 embrija, no išli smo na oplodnju sva tri. Čak me je u zadnjem postupku na VV dr. pozvao k sebi prije transfera i razgovarali smo o tome. Uglavnom stoji da si ti ta koja se imaš pravo odlučiti i predomisliti i poslije punkcije, a po meni, nitko nebi trebao donositi odluku da se oplode manje od te tri dozvoljene stanice. Kasnije ako su sve tri odlične ili ako jednostavno ne želiš, to kažeš dr. na transferu i to je to.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Na žalost puno toga ovisi o tome kako se pacjentica postavi. I mi smo uvijek bili protiv vraćanja više od 2 embrija, no išli smo na oplodnju sva tri. Čak me je u zadnjem postupku na VV dr. pozvao k sebi prije transfera i razgovarali smo o tome. Uglavnom stoji da si ti ta koja se imaš pravo odlučiti i predomisliti i poslije punkcije, a po meni, nitko nebi trebao donositi odluku da se oplode manje od te tri dozvoljene stanice. Kasnije ako su sve tri odlične ili ako jednostavno ne želiš, to kažeš dr. na transferu i to je to.
    Hvala ti. I mi smo naravno za oplodnju sve tri... A bitno mi je da nakon punkcije imam priliku prodiskutrati njihovu kvalitetu (naravno ako se oplode) i savjetovati se sa doktorom i da ne moram nesto raditi na slijepo -tipa 3 se oplode i sva tri moram vratiti, pa sto bude, bude.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Čim je ovaj zakon stupio na snagu MM i ja smo se pozabavili i pitanjem dati 2 ili 3 js dati u oplodnju.. Rasprava je trajala danima i unatoč riziku da nemamo uopće ET odlučili smo se da ćemo uvjek pristati dati 2 js u oplodnju..
    (Jedna cura iz Osijeka je rodila svoje tri curice u nekom 25 TT i sve tri su umrle u kojih 8 dana, ta priča me je totalno uplašila i rekli smo sami sebi da nećemo našu djecu dovesti u svijesnu opasnost)
    U tri postupka u kojim je bilo js za oplodnju ( 4 js, 9 js, 4js)- naravno samo po 2 su išle u oplodnju , dobili smo prvi puta samo 1 embrij, drugi i treći puta po 2 embrija i evo od toga trećeg ET se primila naša curka..
    POnavljam mi smo svijesno prihvatili rizik da se možda ni jedna js ne oplodi jer se panično bojimo višeplodne trudnoće, točnije trojčeka.. Mislim da morate uzeti u obzir i kakve si fizičke građe i jel imaš doma uvjete za trojčeke tj. jel imaš koga da ti pomogne..
    I dr. A mi je isto preporučio oplodnju 2 js , osim zadnji dobitni put kad me malo gledao u čudu al ja se nisam dala, jer ipak smo MM i ja imali dogovor i mi biramo..

I još moram reći da su se kojim čudom embriji podjelili u jednojajčane blizance kod oplodnje naravno da bi ih sve uzela nazad bilo ih troje ili četvero ..(al to sam ja ) jer mi je moralno nedopustivo ih baciti..
    Zamrznuti da, al nikako baciti (onda bi sve rizike prihvatila i rodila koliko god da dječice bilo)

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

očito ovisi o tome kako tko tumači zakon kao i da li želi ili ne želi (tj. može ili ne može) koristiti "rupe" u njemu. ne funkcionira na svim klinikama isto.
    ja sam isto mislila da nakon oplodnje možeš odlučiti koliko embrija želiš vratiti ali očito nije tako. odmah nakon punkcije sam dobila papir na kojem sam potpisala da želim oplodnju 2 js i da se sve što se oplodi vraća. pričala sam s dr A o tome, on nikako nije bio za oplodnju 3 stanice jer bi ih onda sve morali vratiti.

iva.gita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Čestitam svima na pozitivnim rezultatima, nadam se da će i kod mene biti tako, beta je 14.12.

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj hallo prvotno napisa Vidi poruku
    meni su 3 oplođene i 3 vraćene
    cestitam ti od srca draga hallo, jako sam presretna,

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Ja sam dite s mora moja mati je Dalmacija

Početno

Citiraj hedoniza prvotno napisa Vidi poruku
    cestitam ti od srca draga hallo, jako sam presretna,
    hvala ti draga ja još strahujem al valjda će bit sve dobro,,,pusa velika

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ne zelim sad sve ovo gore kopirati.Mi smo prosli tj bili na pravnom savjetovanju a ja jucer na punkciji.Receno nam je ako se radi s odredenim brojem stanica (dakle bilo 1,2 ili 3),tada se isti taj broj,ako je doslo do spajanja stanica naravno,vraca u tijelo.Tako su govorile pravnice a isto tako je jucer i ponovio doktor te sam potpisala to i na papiru.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ima li tko broj laboratorija? tek sam sad saznala da ih se moze nazvati i pitati ima li sto oplodenog

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni su rekli da je bolje ne zvati jer se onda otvaraju inkubatori, a to nije dobro.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

aha, okej onda bolje ne, hvala strpit cu se do sutra, valjda

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Strpi se bolje do sutra. Svejedno moraš ići gore.
    Koliko si imala js i koliko će ti oploditi? Sretno.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

10 js, 2 za oplodnju. I ja mislim da je bolje da pricekamo, bzvz nas je sad frendica scimala da se moze zvati, bolje da to nisam znala.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Može se nazvati, ali ona starija biologica mi je rekla da bolje ne. Ja sam prije zvala dr.Kniewalda, ali sad više nemam njegov broj. Samo sam tad jednom nazvala i više nisam. Šta ću se živcirati prije reda.
    Sretno sutra.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala ti samo se nadam da ce nas prozvati a onda cemo brinuti dalje, korak po korak i ti si sutra gore na beti ili?

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ne, nisam iz Zg pa mi se ne isplati ići gore samo radi bete. Ja ću sutra nazvati dr.

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku

I dr. A mi je isto preporučio oplodnju 2 js , osim zadnji dobitni put kad me malo gledao u čudu al ja se nisam dala, jer ipak smo MM i ja imali dogovor i mi biramo..

I još moram reći da su se kojim čudom embriji podjelili u jednojajčane blizance kod oplodnje naravno da bi ih sve uzela nazad bilo ih troje ili četvero ..(al to sam ja ) jer mi je moralno nedopustivo ih baciti..
    Zamrznuti da, al nikako baciti (onda bi sve rizike prihvatila i rodila koliko god da dječice bilo)
    i ja sam ovakvog mišljenja, znači nisam za bacanje, e sad mene zanima kad se počne raditi po novom zakonu, znači zamrzavati, da li je moguće da pacijentica odredi koliko će se js oploditi, jer opet ne bih da mi ih sve oplođuju zato što ih svaki put imam puno po 15 čak i više, pa da ne bi došla u situaciju da ne uspijem iskoristiti sve zamrznute, i na kraju ih baciti, što nikako ne bih mogla,
    please help

svim trudnicama čestitke od srca, baš mi je drago što vas toliko ima

vala mala, ti si već prošla polovicu, jel tako, čestitam draga

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Jos jedno pitanje,jucer nisam bila svoja gore,na dan transfera utrogestan isto vaginalno jel?hvala!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

geceta utrogestan ide vaginalno. Malo se ranije probudiš i staviš.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala,draga bilo mi je zlo pa pola nisam cula opce

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj kiša prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam ovakvog mišljenja, znači nisam za bacanje, e sad mene zanima kad se počne raditi po novom zakonu, znači zamrzavati, da li je moguće da pacijentica odredi koliko će se js oploditi, jer opet ne bih da mi ih sve oplođuju zato što ih svaki put imam puno po 15 čak i više, pa da ne bi došla u situaciju da ne uspijem iskoristiti sve zamrznute, i na kraju ih baciti, što nikako ne bih mogla,
    Kiša, na koji novi zakon misliš? Onaj Kukuriku koalicije koji tek treba biti donešen ( a prije toga trebaju pobijediti na izborima, konstituirati Sabor, staviti zakon na dnevni red, imati većinu za izglasavanje, čekati 8 dana od objave u NN da stupi na snagu,pa još neko vrijeme dok klinike i pacijenti razriješe nedoumice u primjeni) ili na ove Milinovićeve dopune za koje nitko ne zna na koga se i kako primjenjuju, pa svi čekaju izbore.

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

curke sam da prijavim drugu betu koja iznosi 1303(prekjucer je bila 410)Tako sam sretna.
    Svim drugim trudilicam drzim fige i zelim puno srece, da dobijete najljepsi Bozicni poklon.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Tigrice bravo.

king avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja prijavljujem drugu betu 6 967.
    svima čekalicama puno sreće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cestitam,Tigrice i King na super beti
    Posljednje uređivanje od geceta : 01.12.2011. at 13:56

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Tigrice i King bravo.......
    Pomalo vam zavidim...

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

King bravo!!!!!

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

tigrice i king čestitam, uživajte

uh koliko lijepih beta

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima da li netko ima slično iskustvo. Naime....ovaj mjesec sam imala neuspjeli AIH (2.po redu), kada sam zvala svoju MPO doktoricu za dogovor dalje, rekla mi je da dodjem u 1. mj na dogovor za IVF. E sad, ono sto me zbunilo, rekla mi je ovaj mjesec kad procurim (a procurila sam 29.11) 3DC počnem pit yasmin tablete i pijem ih do 15.1. (da mi zadnja tableta bude 15.1.).
    Nije li to malo dugo?
    Naglasila mi je da mi je to više od jedne kutije....
    Ali opet nekako me to zbunilo....Znači slijedeća menga ce mi se pomac za nekih 15-20 dana.....jer cu onda slijedecu mengu dobit kad prestanem pit yasmin, dakle iza 15.1. (ZM 29.11).
    Ima li netko savjet ili slično iskustvo?
    Po meni bi bilo bolje da sad ovaj ciklus probam raditi na bebi, a na iducem, dakle onom u 12 mj krenem s yasminom. Ali strah me da to nece biti dovoljno...sta ako dodjem kod nje i ona mi kaze da mi se jajnici nisu dovoljno "smirili", jer kazu da se yasmin i uzima prije postupka da se "smire" jajnici.
    Evo draga i ja sam danas zvala meni je dans 17dc i rekla mi je doktorica da slijedeći mjesec znači 12 počnem piti yasmin na 3 dc i pijem ga do 08.01. i onda kada dobijem prvi dan se javim i meni će malo produljiti menstruaciju ali sada su im godišnji pa ćemo popiti par tabletica više....ništa ne brini znaju oni što rade...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Tigrica84 prvotno napisa Vidi poruku
    curke sam da prijavim drugu betu koja iznosi 1303(prekjucer je bila 410)Tako sam sretna.
    Svim drugim trudilicam drzim fige i zelim puno srece, da dobijete najljepsi Bozicni poklon.
    Ovo su bliaznčeki

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Čestitam svima na prekrasnim betama i da se tako i nastavi

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kiša ni meni baš nije jasno o kojem novom zakonu ti govoriš, o ovom za teške slučajeve ili?
    Mislim da ti možeš izabrati neke lagane stimulacije s klomifenom ako ne želiš da ti se stvaraju viškovi j.s.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo draga i ja sam danas zvala meni je dans 17dc i rekla mi je doktorica da slijedeći mjesec znači 12 počnem piti yasmin na 3 dc i pijem ga do 08.01. i onda kada dobijem prvi dan se javim i meni će malo produljiti menstruaciju ali sada su im godišnji pa ćemo popiti par tabletica više....ništa ne brini znaju oni što rade...
    Khm...malo....ali ja cu morat krenut s trecom kutijom yasmina...bez stanke....
    ali pomirila sam se s tim i prihvatila to...valjda zna sta radi....

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    kiša ni meni baš nije jasno o kojem novom zakonu ti govoriš, o ovom za teške slučajeve ili?
    Mislim da ti možeš izabrati neke lagane stimulacije s klomifenom ako ne želiš da ti se stvaraju viškovi j.s.
    ma mislila sam na ovu promjenu za teške, što oni uopće smatraju teškim slučajem?
    nema veze mene je samo zanimalo da li bi se moglo tražiti od dr. -a pismeno koliko želiš da ti se oplodi js u slučaju da se mogu embriji zamrzavati, samo to.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne zna se još točno koje dijagnoze ulaze ali mislim da se ne moraš brinuti oko tog, to će vrijediti za najteže dijagnoze (azoo. low respondere?) i to ako tvoj dr. pošalje zahtjev na nac. povjerenstvo za vaš slučaj i oni to odobre, ja sam sad recimo htjela da meni oplode više od 3 j.s. ali naravno da nisu jer nije to samo tako lako, to je cijela procedura
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 01.12.2011. at 16:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •