Mi odbrojavamo do petka i molimo da se od nasih 10js oplode krasne 2 a onda cemo dalje molit da se lijepo primeonima kojima nisam jos do sad cestitam!!
Mi odbrojavamo do petka i molimo da se od nasih 10js oplode krasne 2 a onda cemo dalje molit da se lijepo primeonima kojima nisam jos do sad cestitam!!
Cure, još jedno pitanje. Jel na VV zamrzavaju j.s.?
šiškica hvala puno na savjetu.samonake sve bude ok.![]()
meni dva puta za redom odgođen postipak zbog ciste,samo što kod mene je vodena i veličine je 17,7mm,što nije nešto strašno,ali na moj upit zašto bolje ne iči u postupak zbog ciste je da cista može pojesti stimulaciju i može postupak propasti jer neče se dobiti j.stanice,naravno svi smo mi drugačiji i drugačije reagiramo.prošle godine sam isto imala manju cistu,ispočetka se je mislilo da je folikul a na kraju se ispostavilo da je cista postupak mi je bio upitan jer folikuli su sporo rasli,na kraju smo uspjeli doči di transfera i završiti sa biokemijskom.
Imam pitanje za cure koje su nedavno bile na punkciji/transferu na VV - vrijedi li jos uvijek da se maximalno mogu oploditi 3 jajne stanice i u slucaju da 3 budu oplođene da li se obavezno sve tri vracaju tijekom transfera?
Možeš oploditi tri i kasnije se dogovoriti s dr. koliko želiš da ti vrate
mi smo se bilo dogovorili za 3 al samo su 2 vracena jer ovaj treci nije bio najbolji pa se nije isplatilo stavljati i taj treci.Ma bite mi dosta i jedan samo nek bude sve u redu![]()
Upravo zbog toga sto smo culi sve kombinacije, i da moras vratiti sve sto se oplodi, sam sada u nedoumici..
Priznajem da sam vec zaboravila onaj dio pravnog savjetovanja kada je o tome bilo riječi (ili mi mozda u tom trenutku je to bilo toliko daleko da i nisam slusala kako treba).
Znam da je vracanje embrija individualna odluka iza koje trebas stajati, no ipak se bojim rizika viseplodne trudnoce, jer nam je ovo tek prvi postupak.
Da li nakon punkcije, a prije transfera imas priliku razgovarati sa doktorom i savjetovati se da mozes lakse donijeti odluku?
Na žalost puno toga ovisi o tome kako se pacjentica postavi. I mi smo uvijek bili protiv vraćanja više od 2 embrija, no išli smo na oplodnju sva tri. Čak me je u zadnjem postupku na VV dr. pozvao k sebi prije transfera i razgovarali smo o tome. Uglavnom stoji da si ti ta koja se imaš pravo odlučiti i predomisliti i poslije punkcije, a po meni, nitko nebi trebao donositi odluku da se oplode manje od te tri dozvoljene stanice. Kasnije ako su sve tri odlične ili ako jednostavno ne želiš, to kažeš dr. na transferu i to je to.
Hvala ti. I mi smo naravno za oplodnju sve tri... A bitno mi je da nakon punkcije imam priliku prodiskutrati njihovu kvalitetu (naravno ako se oplode) i savjetovati se sa doktorom i da ne moram nesto raditi na slijepo -tipa 3 se oplode i sva tri moram vratiti, pa sto bude, bude.
Čim je ovaj zakon stupio na snagu MM i ja smo se pozabavili i pitanjem dati 2 ili 3 js dati u oplodnju.. Rasprava je trajala danima i unatoč riziku da nemamo uopće ET odlučili smo se da ćemo uvjek pristati dati 2 js u oplodnju..
(Jedna cura iz Osijeka je rodila svoje tri curice u nekom 25 TT i sve tri su umrle u kojih 8 dana, ta priča me je totalno uplašila i rekli smo sami sebi da nećemo našu djecu dovesti u svijesnu opasnost)
U tri postupka u kojim je bilo js za oplodnju ( 4 js, 9 js, 4js)- naravno samo po 2 su išle u oplodnju , dobili smo prvi puta samo 1 embrij, drugi i treći puta po 2 embrija i evo od toga trećeg ET se primila naša curka..
POnavljam mi smo svijesno prihvatili rizik da se možda ni jedna js ne oplodi jer se panično bojimo višeplodne trudnoće, točnije trojčeka.. Mislim da morate uzeti u obzir i kakve si fizičke građe i jel imaš doma uvjete za trojčeke tj. jel imaš koga da ti pomogne..
I dr. A mi je isto preporučio oplodnju 2 js , osim zadnji dobitni put kad me malo gledao u čudu al ja se nisam dala, jer ipak smo MM i ja imali dogovor i mi biramo..
I još moram reći da su se kojim čudom embriji podjelili u jednojajčane blizance kod oplodnje naravno da bi ih sve uzela nazad bilo ih troje ili četvero ..(al to sam ja ) jer mi je moralno nedopustivo ih baciti..
Zamrznuti da, al nikako baciti (onda bi sve rizike prihvatila i rodila koliko god da dječice bilo)
očito ovisi o tome kako tko tumači zakon kao i da li želi ili ne želi (tj. može ili ne može) koristiti "rupe" u njemu. ne funkcionira na svim klinikama isto.
ja sam isto mislila da nakon oplodnje možeš odlučiti koliko embrija želiš vratiti ali očito nije tako. odmah nakon punkcije sam dobila papir na kojem sam potpisala da želim oplodnju 2 js i da se sve što se oplodi vraća. pričala sam s dr A o tome, on nikako nije bio za oplodnju 3 stanice jer bi ih onda sve morali vratiti.
Čestitam svima na pozitivnim rezultatima, nadam se da će i kod mene biti tako, beta je 14.12.
Ne zelim sad sve ovo gore kopirati.Mi smo prosli tj bili na pravnom savjetovanju a ja jucer na punkciji.Receno nam je ako se radi s odredenim brojem stanica (dakle bilo 1,2 ili 3),tada se isti taj broj,ako je doslo do spajanja stanica naravno,vraca u tijelo.Tako su govorile pravnice a isto tako je jucer i ponovio doktor te sam potpisala to i na papiru.
ima li tko broj laboratorija? tek sam sad saznala da ih se moze nazvati i pitati ima li sto oplodenog
Meni su rekli da je bolje ne zvati jer se onda otvaraju inkubatori, a to nije dobro.
aha, okejonda bolje ne, hvala
strpit cu se do sutra, valjda
Strpi se bolje do sutra. Svejedno moraš ići gore.
Koliko si imala js i koliko će ti oploditi? Sretno.
10 js, 2 za oplodnju. I ja mislim da je bolje da pricekamo, bzvz nas je sad frendica scimala da se moze zvati, bolje da to nisam znala.
Može se nazvati, ali ona starija biologica mi je rekla da bolje ne. Ja sam prije zvala dr.Kniewalda, ali sad više nemam njegov broj. Samo sam tad jednom nazvala i više nisam. Šta ću se živcirati prije reda.
Sretno sutra.
hvala tisamo se nadam da ce nas prozvati a onda cemo brinuti dalje, korak po korak
i ti si sutra gore na beti ili?
Ne, nisam iz Zg pa mi se ne isplati ići gore samo radi bete. Ja ću sutra nazvati dr.
i ja sam ovakvog mišljenja, znači nisam za bacanje, e sad mene zanima kad se počne raditi po novom zakonu, znači zamrzavati, da li je moguće da pacijentica odredi koliko će se js oploditi, jer opet ne bih da mi ih sve oplođuju zato što ih svaki put imam puno po 15 čak i više, pa da ne bi došla u situaciju da ne uspijem iskoristiti sve zamrznute, i na kraju ih baciti, što nikako ne bih mogla,
please help
svim trudnicama čestitke od srca, baš mi je drago što vas toliko ima
vala mala, ti si već prošla polovicu, jel tako, čestitam draga
Jos jedno pitanje,jucer nisam bila svoja gore,na dan transfera utrogestan isto vaginalno jel?hvala!
geceta utrogestan ide vaginalno. Malo se ranije probudiš i staviš.
Hvala,dragabilo mi je zlo pa pola nisam cula opce
Kiša, na koji novi zakon misliš? Onaj Kukuriku koalicije koji tek treba biti donešen ( a prije toga trebaju pobijediti na izborima, konstituirati Sabor, staviti zakon na dnevni red, imati većinu za izglasavanje, čekati 8 dana od objave u NN da stupi na snagu,pa još neko vrijeme dok klinike i pacijenti razriješe nedoumice u primjeni) ili na ove Milinovićeve dopune za koje nitko ne zna na koga se i kako primjenjuju, pa svi čekaju izbore.
curke sam da prijavim drugu betu koja iznosi 1303(prekjucer je bila 410)Tako sam sretna.
Svim drugim trudilicam drzim fige i zelim puno srece, da dobijete najljepsi Bozicni poklon.
i ja prijavljujem drugu betu 6 967.
svima čekalicama puno sreće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Cestitam,Tigricei King na super beti
![]()
Posljednje uređivanje od geceta : 01.12.2011. at 13:56
tigrice i king čestitam, uživajte
uh koliko lijepih beta
Evo draga i ja sam danas zvala meni je dans 17dc i rekla mi je doktorica da slijedeći mjesec znači 12 počnem piti yasmin na 3 dc i pijem ga do 08.01. i onda kada dobijem prvi dan se javim i meni će malo produljiti menstruaciju ali sada su im godišnji pa ćemo popiti par tabletica više....ništa ne brini znaju oni što rade...
Čestitam svima na prekrasnim betama i da se tako i nastavi![]()
kiša ni meni baš nije jasno o kojem novom zakonu ti govoriš, o ovom za teške slučajeve ili?
Mislim da ti možeš izabrati neke lagane stimulacije s klomifenom ako ne želiš da ti se stvaraju viškovi j.s.
ne zna se još točno koje dijagnoze ulaze ali mislim da se ne moraš brinuti oko tog, to će vrijediti za najteže dijagnoze (azoo. low respondere?) i to ako tvoj dr. pošalje zahtjev na nac. povjerenstvo za vaš slučaj i oni to odobre, ja sam sad recimo htjela da meni oplode više od 3 j.s. ali naravno da nisu jer nije to samo tako lako, to je cijela procedura
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 01.12.2011. at 16:25