Ako jos sad i procurim,prestanem stavljat utrice jel?
Ako jos sad i procurim,prestanem stavljat utrice jel?
Prestani ih stavljat odmah, prije nego procuriš, čim je beta negativna
curke, meni je sad divna teta u labu rekla da su se od 3 smrzlića 2 oplodila! jupiii
geceta, pirica žao mi je cure![]()
curke, meni je sad divna teta u labu rekla da su se od 3 smrzlića 2 oplodila! jupiii![]()
Posljednje uređivanje od matahari : 17.12.2011. at 10:37
Kitty, bravo za smrzliće!!!![]()
bok svima...može pitanje jedno?
da li za vrijeme stimulacije (gonal,menopur i decapeptyl),može doći do prijevremene ovulacije,tj da puknu prije reda folikuli?
jučer mi je zadnja bila terapij,danas sam si dala decapeptyl i danas navečer u 22 ovitrelle....
za vrijeme pikanja sam stalno osječala pritisak i bockanje u jajnicima,a jučev navečer dosta jako,a danas ništa! kao da ni nisam na stimulaciji...kao da su mi pukli folikuli...
strah me da mi nisu noćas pukli folikuli...danas mi je 10 d.c.,a u ponedjeljak bi trebala na punkciju.
jučer sam vadila estradiol koji je 4160.0
joooj prva mi je stimulacija i nadam se da se nisam bezveze pikala....
i koliko sam shvatila da bi decapeptyl trebao očuvati folikule da ne puknu prije reda...
Sanda misli da se to ne može dogoditi pod stimulacijom, mogu stanice biti prezrele, ali koliko sam shvatila od drugih cura, u stimuliranom nema pucanja folikula prije punkcije. I meni se to znalo dogoditi, bolovi i onda kao da ih nikad nije bilo (inače u normalnim ciklusima osjećam svoje ovulacije) tako da sam se i ja znala brinuti, ali smirila bi se informacijama s foruma. Sretno u ponedjeljak.
Folikuli ti neće puknuti ako imaš supresiju (suprefact odnosno u tvom slučaju decapeptyl). da ne primaš injekcije decapeptyla, bilo bi moguće pucanje folikula prije punkcije, to se na žalost često dešava upravo zato jer ne rastu svima i ne pucaju folikuli podjednako.
evo ti link gdje su cure pisale o estradiolu. koliko imaš folikula?
http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-54647.html
evo mene sa VV-a. jedan embrij stao u razvojutako da je napravljen transfer samo jednog ali vrijednog 8-staničnog embrija
. beta 3.1.
danas je gore bilo 3 punkcije, 7 transfera i 1 aih.
sanda1977 bravo za punkciju i nek sa u labu sve trese od tuluma!
Drage moje dosli danas nalazi sa vv.. AZOOSPERMIJA - opeT- sta sad? ... Pomagaj te...
hedoniza, možda bi bilo dobro da probaš pitati na ovoj temi, sigurno će ti cure znati više reći što i kako dalje. sretno!
Hedoniza, draga, dobili ste nalaz i to je to, njega ionako nece tretirati. Vjerojatno su vam napisali i neku preporuku, sto napravit dalje i da ponovite nalaz kroz 2 mj je li tako? Sad ce tebe lijeciti, da ti se poboljsa papa a nakon toga ce ti reci kad cete krenut u postupak. Njegov nalaz im je vazan samo utoliko da izaberu metodu, za drugo nista.
cure sutra vadim drugu betu, kad doktor radi prvi pregled i da li onda daje nalaz? imam problem jer mi socijalna ginekologica ne želi otvoriti bolovanje (na osnovu papira o transferu i nalazu bete,želi da doktor još nešto napiše a )
za sad sam bila na bolovanju preko dokto,rice opće prakse na onu šifru Z31 ,ne znam šta da radim?
Capka čestitam i držim fige za veliku drugu betu! A zašto ti treba bolovanje? Ako doktor misli da moraš mirovati neka ti to napiše (meni moj MPO-vac uvijek napiše na povijest bolesti MIROVANJE tako da taj papir mogu odmah iskoristiti u slučaju da nedajbože krenu problemi, krvarenje i slično).
meni nisu još javili da li su se oplodile js...
uvijek mi jave drugi dan punkcije....a sada nisu....
kada su vama javljali?
Meni nisu bili javili niti sam cula da javljaju,eventualno da ti mozes nazvati lab.Mi smo dosli gore i onda su nam tek rekli
nisam od nikoga čula da su mu javljali, nakon punkcije ti kažu kad da dođeš na transfer i onda ujutro teta iz laba proziva cure koje su naručene na transfer i govori im da li će ga biti ili ne (ET-a). tako mi je bilo i prvi put i sada. doduše, ja sam njih zvala dan nakon punkcije pa sam znala da se oplodilo.
Prvi put čujem da lab javlja pacijenticama jesu li se js oplodile !!!!
Ja sam čula da to nije dobro zvat, jer onda otvaraju tamo to nešto i da to nije dobro za oplodjenu jajnu stanicu. Najbolje je doc kad i kazu.
Geceta draga hvala ti, ali moj papa u ova zanja 2 puta je jako los cin 1 uopce ne prolazi, sad mi je dao neke vaginalete alboltil, tako nekako.. Ne razumijem zasto mi taj papa ne prolazi, ali opet mora imat nesto spermija da bi usli u mpo, a na nalazu pise da 2mj ponavljame nalaza...
ne bi baš rekla da nešto otvaraju, kad sam ja zvala da pitam jel se oplodilo odgovor sam dobila u roku 3 sekunde tako da ne vjerujem da se išta otvaralo i provjeravalo. uostalom, da je štetno ne bi onda ni odgovarali, rekli bi ono sorry ne možemo sad provjeriti jer je štetno za embrije.
Kad smo vec kod pape i svih tih nalaza, pitanje za sve: Da li da ja u meduvremenu, dok cekam veljacu i valjda ponovni pokusaj, ponovim papu i briseve jer nisam od svibnja? mislim, hoce li me moja dr to traziti? da se znam pripremiti. i dal da mm ponavlja sgram vec sad negdje u sijecnju? ima li za to potrebe?
ma nemoš vjerovati,ma nejdem više u os...ma još nemam pojma da li se oplodilo ili ne! zovem cijeli dan lab,pa sam zamračila i otišla tamo i nema niti jednog dr!!!
inaće oni nas zovu,ali su me svaki puta zvali drugi dan punkcije! a sada me izluđuju!
ja dva dana živim kao na iglama!
stvarno sam ljuta!![]()
meni su javili da se nije oplodila niti jedna js.....
u prvom mj namjeravam kod vas,pa ako mi netko može malo objasniti kako to ide...hvala
Obavezno se naruči ko dr. Alebića, ni slučajno kod doktorice! Ja sam požalila
U Vinogradskoj gdje se plaća AMH je oko 260 kn, Inhibin B sam zaboravila, ali mislim isto tako nešto, a AMH na VV ide na uputnicu (za inhibin B ne znam, javit će ti se netko). S tim da ako nisi iz Zg u Vinogradsku možeš poslati serum. Možda da nazoveš VV pitati je li to moguće i kod njih, a da im u kuverti priložiš i uputnicu.
Posljednje uređivanje od anddu : 22.12.2011. at 12:40
I mi se vraćamo na VV, rekla mi je sestra s VV da mogu kod dr A samo treba zvati 1.dc da me naruči određeni dan, znam da je tak bilo kad sam išla u postupak, nisam imala pojma da je sad i za pregled tak??
Danas na VV bilo 5 transfera. Svima nam se oplodile sve js, vraćena po 2 tj. 3 embrija
bravo i za VV
i naravno da se mrvice ugnjezde ~~~~~~~~~~~~~~~![]()
bravo Alcantra, to su odlične vijesti! nek se mrvice lijepo ugnijezde i nek nam Nova godina donese veeeelike bete![]()