kitty meni je punkcija sutra znaci cetvrtak,strasna bravoobi navijamo dalje![]()
kitty meni je punkcija sutra znaci cetvrtak,strasna bravoobi navijamo dalje![]()
Strašna, ne mogu prestat biti oplođene, mogu se prestati razvijati, ne dijeliti pravilno i sl.
~~~~~~~~~ za tvoje zigotice, da budu savršene i za 9 mjeseci ne daju spavati mami i tati
čini mi se da ti nitko nije odgovorio...... Cure, nismo ovdje samo kako bismo napisali koliko folikula imamo, kako teče moj postupak nego kako bismo dale i jedna drugoj savjet, pa please![]()
mima235, već dugo nisam na Vuk Vrhovcu no od ranije znam, bar je tako bilo do recimo 2009.g. da svi nalazi s Vuk Vrhovca ostaju u kartonu kod njih. Ako je spermiogram rađen gore na Vuku, vjerujem da je kod njih u kartonu i tamo po njihovom i treba ostati. Ako ti treba spermiogram i za vašu arhivu (ja imam ogroman registrator s našim nalazima), vjerujem da će ti dati da ga kopiraš.
Kadauna slazem se s tobom trebamo odgovarat jedna drugoj meni je ocito promaklo...dok nisam krenula u postupak jedno vrijeme nisam bila na forumu...samo da se nadovezem mk kad smo krenuli u postupak suprug kad je rafio spermiogram dobio je dva nalaza i njemu je ostao jedan primjerak jedan sam dala doktorici naravno jer njima treba u kartonu..e sada da li je svima tako ne znam...mi uglavnom imamo tri spermiograma od gore i imamo tri primjerka jer smo ih dobili duplikate
Promakne dosta toga, posebice ako pogledas forum s mtelaMi ga nismo nikad primili, gore je sve to njima u online datotekama ali ako ti bas treba, kako kaze Kadauna, mozes ih traziti. Mi smo samo dobili misljenje androloga u kojem stoji i dijagnoza.
Pozdrav cure, jedno pitanjce! Ako me moja vještica po običaju ne iznevjeri i dođe, ovih dana krećemo u postupak na VV.
Moram se javiti na 1dc pa da se dogovorimo dalje. Ono što me zanima je jel za to uvijek treba zvati između 13 - 14 h. Bojim se da budem na poslu (škola) a u 5 min. odmora ne znam dal ih budem dobila. A opet ne bih htjela ženu iznervirat sad na početku ako u krivo vrijeme nazovem. I ako mi 1 dc bude subota mogu li onda isto zvati ili tek ponedjeljak?
Piki cure su pisale da su zvale u bilo koje vrijeme i dobile. Nećeš tamo nikoga iznervirati, ne brini. Svi su ljubazni i nema bojazni.
Ako ti je subota 1dc u ponedjeljak se samo pojaviš. Ne moraš zvati.
piki mozes zvati i subotom ne moras cekati ponedjeljak..najbolje je zvat izmedu 13 i 14 sati ali ja dobijem i oko 11 ili bas rano ujutro jer poslije su dosta zauzeti sa punkcijama i transferima...mozes zvati i ujutro,ja sam zvala..sve ovisi o guzvi![]()
piki, službeno vrijeme za zvanje je od 13-14 sati, ali javljaju se oni i u drugo vrijeme tako da se nemoj ustručavati nazvati. a što se tiče ovoga ako ti 1.dc bude u subotu, onda ne moraš ni zvati nego se samo pojaviš gore u ponedjeljak.
a što se tiče ovog o davanju savjeta, mislim da svi znamo čemu služi forum, a s obzirom da je mima235 nova na forumu, postovi joj se pojavljuju naknadno pa nije čudno da nam je promakao. pa onda evo i mog odgovora: naš spermiogram je isto ostao kod dr u kartonu, nismo ga dobili za doma, ali mm je išao i na pregled androloga tako da u tom nalazu androloga imaju napisane i vrijednosti spermiograma.
Hvala cure, brze ste!
eva133 ne mogu se samo pojaviti jer još nisam bila nijednom pa mi je sestra rekla prvi pregled 8, 9 dc. Moramo proći cijelu početnu proceduru. Krenuli smo privatno, ali se zavuklo, pa sad mislim da bi mogli i ovdje čekati na red.
A ja sam prije ovih svih posjeta forumima mislila da moram ionak sve plaćati jer imam 38 god. pa ću rađe privatno jer je brže i komotnije i nisam ni probala u bolnicu!
Sve ovisi o nalazima i procjeni doktora koliko ćeš čekati, ali na vv se ne čeka dugo.
Piki,ides li ti onda privatno (jer imaju i oni temu) ili na vv? Inace,sestra mi je rekla u 11.mj da su to stari podaci i da ih mozes dobiti do 15h,nekad i duze.najbolje je ne rano ujutro jer je guzva (pregledi i injekcije),od 9 su u sali,od podne nadalje uvijek imaju vremena.Buduci da se radi o prvom pregledu a dobijes u sub ujutro,zovi tad.Ako dobijes pop ili u ned,zovi u pon.A kasnije,kad budes vec stalna gosca gore i u slucaju da dobijes u sub,u pon se samo pojavis.
Cure, imam jedno pitanje...na dan punkcije, kao i svima dobila sam Ceporex koji sam i sama trebala kupiti. Dolje u ljekarni nije bilo ceporexa, ali su mi dali Cefaleksin i rekle da je to isto i da ga koristim isto kao i Ceporex. E sad...pijem po 2 ujutro i 2 navečer. jel to dok cijelu kutiju ne popijem? ima 16 kapsula... Zanima me do kad se to pije. Sutra mi je transfer. Ujutro da popijem 2?
Jel ima isti broj tableta u kutiji od Cefaleksina i Ceporexa?
Hvala cure. Mislim da je na spermiogramu pisalo da se treba ponoviti nakon 3-4 dana apstinencije,a teta na šalteru nam je rekla da dođe nakon 5,pa sam to htjela provjeriti,ali nemam stari spermiogram.
Ceporex i cefaleksin imaju isti broj tableta. Ceporexa već odavno nema.
bez obzira sto ce to biti i dan i pol nakon transfera zadnja tableta? super
Za ceporex su ti vec odgovorili : nema ga vec dugo, pijes do kraja kutije.
A sada ovo za sgram: mislim da nema smisla ponavljati ga u tako kratkom roku. Obicno se savjetuje ponavljanje kroz 2,3 mjeseca. Ovo s danima se samo odnosi na preporucljivu apstinenciju prije davanja uzorka.
Evo cure samo da se javim,danas je bila punkcija dobili smo 5 js,nadamo se transferu u subotu![]()
Evo da se i ja javim, prošao moj današnji transfer.sad čekamo!
Strašna sretno, ovo je transfer 2. ili 3. dan? Jesu li ti rekli što za kvalitetu embrija, koliko stanični su? I kad vadiš betu?
ne idu uvijek na transfer 2. dan, meni je u sekundarnom transfer bio 3. dan. a neke cure su pisale i da su imale blastociste. ne znam o čemu to ovisi.
da, sjetila sam se čim je napisala kitty.............. pretpostavljam da još uvijek biolozi odlučuje, prate razvoj i onda na licu mjesta kažu danas transfer ili dođite sutra/preksutra
Moj transfer je bio isto drugi dan, i odma nakon punkcije su mi rekli da na transfer dođem 2 dan. e sad , koji su im kriteriji??? (pacijent sam dr. Alebića)
cure koje su bile sa mnom na transferu, njih 5, sve su imale transfer 5 dan, jedino ja 2 dan... 10/11mj
Cure moje, ja sam cijelo popodne u ogromnim bolovima. Jajnici me prebole i kao da su oteceni. Nemam temperaturu, nit me ista drugo boli...osim što mi curi nos. odmah sam posumnjala na hiperstimulaciju. Zvala svoju MPO doktoricu koja je rekla da se ne brinem da nije hiperstimulacija, po visini mog estradiola. I rekla je da bi za hiperstimulaciju trebali bit još neki simptomi. Da je vjerovatno sve bolno od svega toga-i od punkcije koja me jako boljela. Ja jedva hodam.
Nisam pametna sta da radim. Za sada duram, a sutra cemo vidjet.
Strašna, kako si jutros, jel bolje? Punkcija je bolna i može biti bolan i period nakon punkcije. Mene je jednom nakon punkcije samo 2js tjedan dana boljelo sve tako da sam jedva sjedila (a radila cijelo vrijeme), a neki drugi put nakon punkcije s 11 j.s. me ništa nije boljelo osim sam dan punkcije. Punkcija je invazivna metoda, nažalost može doći i do krvarenja (kod mene uvijek) i do bolova, vjerujem da nije ništa strašno, ako nema temperature (nema upale) i ako liječnica kaže da ne može biti hiperstimulacija, samo odmori ovaj vikend, vidjet ćeš - bit će sve ok.
Ruža82, koliko si ti dobila j.s.na punkciji tad kad su išli na transfer 2. dan? I Pirice, koliko ste j.s. imale vas 5? Možda je tu fora, ako netko dobije samo 2 j.s. onda ziher idu na transfer 2. ili 3. dan.....................
nije ni u tome stvar. ja sam u stimuliranom imala 8 stanica, 2 oplođene i transfer bio 2. dan. a onda u sekundarnom isto 2 oplođene i transfer 3. dan.
ali kad u kojim slučajevima kažu odmah na dan punkcije da će transfer biti vjerojatno 5. dan, mora postojati neka logika, neko pravilo!?
znam da razlika izm 2. i 3. dana nije neka, dakle po svim statistikama i istraživanjima nema neke razlike u uspješnosti, ali itekako ima između 2. i 5. dana transfera, naravno u normalnim okruženjima s normalnim zakonom. Nažalost su u protekle 2,5 godine rijetko išli na transfer 5. dan, bojeći se da od onog malog broja oplođenih j.s. niti jedna neće doći do blastociste.
Kadauna, dobila sam 6 stanica, dvije su oplodili, obje vratili četverostanične 2 dan, ostale nisu bile dobre za zamrzavanje.
Inače iz moje grupe od 5 punkcija, samo sam ja došla do transfera...
ovo bi i ja voljela znati, ali nisam uspjela doći do točnog odgovora. meni se kad sam bila u stimuliranom (10. mjesec) činilo da svima idu na transfer 2. dan pa se nisam bavila razmišljanjem o 5. danu, tek sam kasnije skužila da nekima idu i na blastociste. a onda kad sam išla u sekundarni bila sam sretna da uopće imam ikakav transfer pa nisam ni pitala za blastociste.
uf - ovo je grozan skor, od 5 započetih postupaka samo jedan transfer!? Nije mi jasno kako onda bolnice, pa tako i Vuk čini mi se barataju s postocima od 30ak% trudnoća, ne znam od čega računaju, od transfera ili od započetih postupaka....... ma na kraju krajeva, tko zna kako se i vode te evidencije i postoci uspješnosti, sve dok nema centralnog registra u koji se unose od prvog dana svaki započeti postupak možeš frigati sve naše HR rezultate..... A tko zna, možda kod tebe Ružo ipak relativno mlade godine (ispod 30) i dijagnoza (PCO) ili činjenica da su oplodili SAMO 2 j.s.(a ne više j.s.) pa nisu htjeli riskirati da ne dođu do transfera
Strpit ćemo se još malo, bit će novog zakonskog prijedloga ja vjerujem kroz koji dan/tjedan pa će svima koji žele oplodnju više j.s. oploditi više, čekati do 5. dana i do faze blastociste, ako bude više od 1-2 embrija, te će embrije biti dozvoljeno zamrzavati za sljedeći postupak. Ovo što se radilo i kako se radilo u protekle 2,5 godine je apsolutni kaos, po meni mnogo gori nego ranije!
Oni koji ne žele mogući višak embrija koji bi se zamrzavali za neki sljedeći postupak, njima nek se i dalje oplodi 1-3 j.s. i ako dođe do transfera super, ako ne.... nek im se višak neoplođenih j.s. (ako ih ima i ako budu dovoljno dobre) zamrzne za neki mogući sljedeći postupak.
Posljednje uređivanje od Kadauna : 28.01.2012. at 09:51
Evo mene! Jutros je bolje. Boli me ali ne onoliko kao jučer. Mirujem i odmaram.