Evo da se i ja javim,danas sam trebala imati transfer drugi dan znaci,ali odgodili su ga do utorka,ici ce na blastociste...e sad nadajmo se da ce se dobro razvijati..
wow, hope31, pa to su odlične vijesti! sretno, navijamo za tvoje mrvice u labu!
Hvala vam cure,nadam se da ce se lijepo razvijati i da mi sve 3 budu vracene![]()
Sretno draga Hope31...
Evo meni je još malo bolje. Ugodno sam iznenadjenja pozivom dr Jukić, koja me maloprije nazvala da cuje kako sam. Pregledala je još jednom moje nalaze i rekla da nebi ništa smjelo bit strašno. Pa eto... Njena briga i lijepa riječ me baš obradovala i iznenadila.
Posljednje uređivanje od Strašna : 28.01.2012. at 13:25
Ma samo nek je tebi boljei lijepo od nje sto se brine i sto je nazvala
Da to je super, stvarno me iznenadila. Može reć ko šta hoce![]()
Postavit cu pitanje i na odmrzavanje ali vec sam
Skuzila da je podosta raZlicita procedura sto se sekundarnog tice od klinike do klinike. sad sam na estrofemima i ponovno moramo doci u uto vidjeti dal je dovoljno debeo emetrij pa da mm da uzorak i da se krene s odmrzavanjem,pa me sad cudi kak to da mi nije dr spominjala stopericu a opet znam da su je cure primale?
ja nisam dobila štopericu u sekundarnom, isto sam bila ne estrofemu. kad je dr procijenio da je endić ok, sljedeći dan je mm dao svoj doprinos i išlo je odmrzavanje i oplodnja.
nekad dr-i prate razvoj folikula u prirodnom ciklusu pa u tom slučaju ide štoperica, ovako kad se uzima estrofem i prati samo zadebljavanje endometrija štoperica nije potrebna.
Posljednje uređivanje od kitty : 28.01.2012. at 18:06
Samo da se javim i ja početnik u ovome svemu! Pozz svima, čitam vas i jaaako malo za sad kužim, ali nema veze polovit ću uskoro! Prijavila sam se na VV na prvi pregled isto kod dr. J. Čitala sam stare postove (od prošle god.) ali si mislim da ako je žena i relativno nova u MPO bar se više trudi! A možda bude i manja gužva pa dođem prije na red.
Strašna ovo je stvarno lijepo od nje što se brine i nazvala te! Takvo nešto se kod nas rijetko susreće.
Se možda netko od vas sjeća što se sve prvi put radi? Nosim sa sobom sve što smo do sad od pretraga napravili al ne znam kaj će mi raditi!
Prvi puta te ginekoloski pregledaju i pogledaju nalaz muzeva sgrama ako je u gotov nalaz (njihov),pogledaju i nalaze koje imate i daju misljenje za eventualan postupak,odnosno vrstu.Onda ce vas traziti da izvadite hormone u sljedecem ciklusu.to je to okvirno,naravno tu ne racunam eventualnu a opet mogucu terapiju izmedu prvog pregleda i prvog postupka jer to ce dr odrediti.ja sam isto kod dr.J i zadovoljna sam jer vise prica i jer je njeznija a ionako ces sigurno nekad i kod njega zavrsiti i obrnuto.
Kitty,draga,hvala ti ba odgovoru,sad kuzim![]()
Evo opet ja gnjavim
Jel se stavrno tako dugo čeka na s-gram? Mm ga je radio ali ne kod njih, nego privatno jer je bilo zgodnije, mogao je doći kasnije i nalaz je bio gotov isti dan, a da je otišao na VV već bi sad i taj bio gotov! Muškarci i njihova komocija![]()
Hvala ti,treba mi za te smrzliceeh i da,mozda te nece forsat sad u skorije vrijeme jer cekaju novi zakon.sretno vam!
boook cure,evo da se i ja javim. u 10. mjesecu sam imala neuspjeli IVF i tad mi je dok. A. rekao da se javim iza 15.01. I zvala ja njega tada i oon meni da moram čekati novi zakon, dakle negdje kraj drugog početak 3. mjeseca. P a ovo je za poluditi, ubijaju me ta čekanja a i nisam baš na čisto zašto i moram čekati novi zakon. još sam dosta neupućena u sve ovo pa dali je još netko imao što slično takvu situaciju
Ivana, ja sam bila na pregled kod dr A. u 11mj. i rekao mi je da se javim iza 15.01., i sad u 2mj. idem u postupak, tak da mi nije jasno zašto bi ti trebala čekati novi zakon. Ali početak 3.mj i nije tako daleko.... mada znam da je teško čekati
Ivanamaričić, ne moraš čekati novi zakon. No, bude li zakon onakav kakav nam je obećan, šanse za trudnoću su veće. Tvoj dr. je vjerojatno procijenio da bi postupak po ovom zakonu bio tebi na štetu. Ako ti se ne da čekati, vjerujem da možeš inzistirati i dogovoriti liječenje u ovim okolnostima kakve sada imamo (ograničena oplodnja na 3 jajne stanice, zabrana zamrzavanja zametaka). U uvjetima IVF-a, mlada si, moguće da će tvoji jajnici pod stimulacijom dati puno jajnih stanica, bilo bi šteta smjeti oploditi samo 3.
Potpisujem reny123, ivanamaricic super da je ti dr. to savjetovao, a ne da te je uzeo u posupak po ovom katastrofalnom zakonu i time te em mrcvario em smanjio znatno šanse za uspjehom. Strpi se još malo, barem po najavama izmjene bo trebali biti uskoro, a u ovom slučaju ti se stvarno isplati ona strpljen-spašen. Mjesec dva ti neće ništa značiti, iako je svima nama vrijeme dragocjeno.
Hej drage moje imam pitanje... U 10 mj. sam bila na IVF-u (neuspjeli), pa onda na kontroli u 12 mj. imala sam cistu 2,5 cm i postupak je odgođen. Sad sam opet bila na pregledu 21. dan ciklusa i pregledala me dr. J jer dr. nije bilo... Ginekološki je sve ok, ciste nema, ali imam veliku količinu slobodne tekućine u trbušnoj šupljini. Pa sad ja ne znam što raditi? Rekla je samo da to nije normalno, ali ništa dalje. Da li je koja od vas imala takav problem? Čitala sam malo i vidim da je takvo nešto moguće od hiperstimulacije (ali da se to treba riješiti) ne znam što sad dalje...uglavnom moram se javiti sad pri sljedećoj menstruaciji - to je kroz 10-tak dana kod dr. pa bi krenuli u novi pokušaj, ako on odluči tako...
MALECKA, ono što ja znam je da nešto slobodne tekućine u trbuhu može biti nakon ovulacije, ali to ne bi smjela biti velika količina. veća količina može se javiti nakon puknuća ciste - možda ti je baš ta cista iz 12.mj. pukla...
Pa i ja si tako mislilm da bilo od ciste...no dr. nije rekla ništa konkretno da bi to bilo od toga...malo me to sve skupa štrecnulo i zabrinulo...pa valjda bude sve ok!
pa ja pretpostavljam da gledaju po prijašnjem odgovoru na stimulaciju. ako netko dobiva malo stanica, ili ako želi ići u prirodnom ili klomifenskom ciklusu, onda nema ni potrebe čekati novi zakon. a svi ostali čekaju - što mi se čini skroz ok od njih da su tako odlučili.
sad kad nam je konačno optimalno liječenje tako blizu, ja prva nema šanse da idem ponovo u stimulaciju dok ne bude novi zakon na snazi, mjesec-dva mi ne predstavlja neki problem.
Meni je dr kad sam dosla na pregled u 1 mjesecu isto predlozila da cekamo zakon koji bi se trebao poceti primjenjivati krajem 2 pocetkom 3 mjesrca ili je rekla da pokusamo sad sa blagom stimulacijom odnosno klomifenima i par gonala,tako da sam ja pristala,ali vecinom svima koji dobiju puno js u punoj stimulaciji odgadaju do novog zakona da ne zamrzavaju js vec embrije...
nama je isto rekla da nam od srca savjetuje da pricekamo novi zakon jer sam ja u prvom kratkom protokolu dobila 10js ali onda je bolje pogledala karton i vidjela da imamo zamrznute js pa sada idemo to sve iskorisititi, da ne cekamo bezveze
Ja bih sredinom drugog mjeseca trebala u stimulirani, pretpostavljam da do onda neče biti ni blizu novi zakon. nebi još duže čekala, pošto je prošlo 3 mjeseca od postupka... ajoj
Ruza82, nitko vas na to nece tjerati, mislim da cekate, oni to samo savjetuju, posebice ako super reagirate na lijekove i dobijete hrpu stanica
jeli ko od suborki u četvrtak gore,ja idem na kontrolu i vaditi krv,vidim da imam i amh pa čisto me strah od te spoznaje i ishoda nalaza,jeli tko od vas zna dali te nalaze budu isti dan gotovi ili ih šalju na kučnu adresu.
Nadam se da sam ja,na transferu.nisam sigurna kad je taj nalaz gotov,obicno su sve krvne gotove do sljedece kontrole.inace u svakoj bolnici i skoro svakom odjelu postoji mogucnost slanja nalaza doma pa ne vidim zasto ne bi htjeli
ružo, zakon bi se trebao primjenjivati već krajem veljače/početkom ožujka - zar ne pratite događaje vezane uz MPO? s obzirom na tvoj PCOS, sigurno si među onima koji profitiraju novim zakonom i njime bi ti se šanse znatno povećale. bolje pričekati mjesec dana nego ispucati još jedan pokušaj po ovom ograničavajućem zakonom.
Hvala na odgovoru. Spermiogram ponavljamo nakon 2 mjeseca,al me buni vrijeme apstinencije?
Cure možete mi reći koliko ću se otprilike zadržati vremenski na pregledu i vađenju hormona (3-5dc)? Kad trebam doći da budem što prije gotova? Moram bit na poslu te dane pa me zanima kad bi mogla stići. Hvala
Evo da se javim cure danas sam imala transfer tri petodnevna embrija,uglavnom ja i jos dvije cure one su imale po dva...e sad cekamo betu i nadajmo se najboljem...uglavnom guzve su dr je sam radio bilo je 4 punkcije i 4 transfera...
hej hope, i ja sam bila danas gore, srele smo se onda, ali nije mi se cinila pretjerana guzva. Super je to brojkica no inace zna biti puno puno vise. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliku betu, koji to datum onda pada?
beta mi je 13.02. a sad vidjele smo se sigurno sto si imala na sebi..ja sam imala crvenu majicu i traperice visoka duga kosa...ti si bila na pregledu?
prvo mi je trebao opce trenutak da se sjetim sto sam imala na sebiprljavo rozu majicu, crne hlace, crna kratka kosa. yap, ja u cetvrtak imam odmrzavanje pa nadamo se u subotu transfer, da im malo popravim statistiku sto se toga tice
Mima235, stvarno nikada ne mozes biti sigurna. ja sam nekad znala biti gotova do 8.30 a nekad sam znala do podne sjediti tamo. Ako ikako mozes, taj dan si ipak uzmi slobodno ( ili barem pola ), cisto da ne zivcanis tamo bez razloga.
hope sretno i jedva čekam 13. da vidimo koliko se uhvatilo.
cure moje da vam se javim, u nas se naslo dosta plivaca i mi smo ih za svaki slucaj dali zamrznuti privatno, jer to vv ne radi.. Sad smo stali sa mnom jer moram izvaditi hormone i razne pretrage i onda vjerovatno krecemo u akciju... svima zelim puno srece i da sve bude super..