Stranica 47 od 191 PrviPrvi ... 3745464748495797147 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Strpit ćemo se još malo, bit će novog zakonskog prijedloga ja vjerujem kroz koji dan/tjedan pa će svima koji žele oplodnju više j.s. oploditi više, čekati do 5. dana i do faze blastociste, ako bude više od 1-2 embrija, te će embrije biti dozvoljeno zamrzavati za sljedeći postupak. Ovo što se radilo i kako se radilo u protekle 2,5 godine je apsolutni kaos, po meni mnogo gori nego ranije!
    Oni koji ne žele mogući višak embrija koji bi se zamrzavali za neki sljedeći postupak, njima nek se i dalje oplodi 1-3 j.s. i ako dođe do transfera super, ako ne.... nek im se višak neoplođenih j.s. (ako ih ima i ako budu dovoljno dobre) zamrzne za neki mogući sljedeći postupak.
    totalni x na ovo! i btw, potpis ti je genijalan !

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da se i ja javim,danas sam trebala imati transfer drugi dan znaci,ali odgodili su ga do utorka,ici ce na blastociste...e sad nadajmo se da ce se dobro razvijati..

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

wow, hope31, pa to su odlične vijesti ! sretno, navijamo za tvoje mrvice u labu!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Ruža82, koliko si ti dobila j.s.na punkciji tad kad su išli na transfer 2. dan? I Pirice, koliko ste j.s. imale vas 5? Možda je tu fora, ako netko dobije samo 2 j.s. onda ziher idu na transfer 2. ili 3. dan.....................
    ja sam imala 5 i imala sam najviše od svih, samo su meni i još jednoj curi tri oplodili (njoj se 1 prestala razvijat) tako da su samo meni tri embrija bila vračena, a znaš kakva je ekipa ako ja imam najviše js

hope bravo
    Posljednje uređivanje od pirica : 28.01.2012. at 10:25

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala vam cure,nadam se da ce se lijepo razvijati i da mi sve 3 budu vracene

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sretno draga Hope31...
    Evo meni je još malo bolje. Ugodno sam iznenadjenja pozivom dr Jukić, koja me maloprije nazvala da cuje kako sam. Pregledala je još jednom moje nalaze i rekla da nebi ništa smjelo bit strašno. Pa eto... Njena briga i lijepa riječ me baš obradovala i iznenadila.
    Posljednje uređivanje od Strašna : 28.01.2012. at 13:25

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma samo nek je tebi boljei lijepo od nje sto se brine i sto je nazvala

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da to je super, stvarno me iznenadila. Može reć ko šta hoce

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Postavit cu pitanje i na odmrzavanje ali vec sam
    Skuzila da je podosta raZlicita procedura sto se sekundarnog tice od klinike do klinike. sad sam na estrofemima i ponovno moramo doci u uto vidjeti dal je dovoljno debeo emetrij pa da mm da uzorak i da se krene s odmrzavanjem,pa me sad cudi kak to da mi nije dr spominjala stopericu a opet znam da su je cure primale?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja nisam dobila štopericu u sekundarnom, isto sam bila ne estrofemu. kad je dr procijenio da je endić ok, sljedeći dan je mm dao svoj doprinos i išlo je odmrzavanje i oplodnja.

nekad dr-i prate razvoj folikula u prirodnom ciklusu pa u tom slučaju ide štoperica, ovako kad se uzima estrofem i prati samo zadebljavanje endometrija štoperica nije potrebna.
    Posljednje uređivanje od kitty : 28.01.2012. at 18:06

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Sretno draga Hope31...
    Evo meni je još malo bolje. Ugodno sam iznenadjenja pozivom dr Jukić, koja me maloprije nazvala da cuje kako sam. Pregledala je još jednom moje nalaze i rekla da nebi ništa smjelo bit strašno. Pa eto... Njena briga i lijepa riječ me baš obradovala i iznenadila.
    Samo da se javim i ja početnik u ovome svemu! Pozz svima, čitam vas i jaaako malo za sad kužim, ali nema veze polovit ću uskoro! Prijavila sam se na VV na prvi pregled isto kod dr. J. Čitala sam stare postove (od prošle god.) ali si mislim da ako je žena i relativno nova u MPO bar se više trudi! A možda bude i manja gužva pa dođem prije na red.
    Strašna ovo je stvarno lijepo od nje što se brine i nazvala te! Takvo nešto se kod nas rijetko susreće.
    Se možda netko od vas sjeća što se sve prvi put radi? Nosim sa sobom sve što smo do sad od pretraga napravili al ne znam kaj će mi raditi!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Prvi puta te ginekoloski pregledaju i pogledaju nalaz muzeva sgrama ako je u gotov nalaz (njihov),pogledaju i nalaze koje imate i daju misljenje za eventualan postupak,odnosno vrstu.Onda ce vas traziti da izvadite hormone u sljedecem ciklusu.to je to okvirno,naravno tu ne racunam eventualnu a opet mogucu terapiju izmedu prvog pregleda i prvog postupka jer to ce dr odrediti.ja sam isto kod dr.J i zadovoljna sam jer vise prica i jer je njeznija a ionako ces sigurno nekad i kod njega zavrsiti i obrnuto.
    Kitty,draga,hvala ti ba odgovoru,sad kuzim

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

geceta, hvala na odgovoru i sretno!

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Evo opet ja gnjavim
    Jel se stavrno tako dugo čeka na s-gram? Mm ga je radio ali ne kod njih, nego privatno jer je bilo zgodnije, mogao je doći kasnije i nalaz je bio gotov isti dan, a da je otišao na VV već bi sad i taj bio gotov! Muškarci i njihova komocija

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala ti,treba mi za te smrzlice eh i da,mozda te nece forsat sad u skorije vrijeme jer cekaju novi zakon.sretno vam!

ivanamaricic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

boook cure,evo da se i ja javim. u 10. mjesecu sam imala neuspjeli IVF i tad mi je dok. A. rekao da se javim iza 15.01. I zvala ja njega tada i oon meni da moram čekati novi zakon, dakle negdje kraj drugog početak 3. mjeseca. P a ovo je za poluditi, ubijaju me ta čekanja a i nisam baš na čisto zašto i moram čekati novi zakon. još sam dosta neupućena u sve ovo pa dali je još netko imao što slično takvu situaciju

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ivana, ja sam bila na pregled kod dr A. u 11mj. i rekao mi je da se javim iza 15.01., i sad u 2mj. idem u postupak, tak da mi nije jasno zašto bi ti trebala čekati novi zakon. Ali početak 3.mj i nije tako daleko.... mada znam da je teško čekati

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ivanamaričić, ne moraš čekati novi zakon. No, bude li zakon onakav kakav nam je obećan, šanse za trudnoću su veće. Tvoj dr. je vjerojatno procijenio da bi postupak po ovom zakonu bio tebi na štetu. Ako ti se ne da čekati, vjerujem da možeš inzistirati i dogovoriti liječenje u ovim okolnostima kakve sada imamo (ograničena oplodnja na 3 jajne stanice, zabrana zamrzavanja zametaka). U uvjetima IVF-a, mlada si, moguće da će tvoji jajnici pod stimulacijom dati puno jajnih stanica, bilo bi šteta smjeti oploditi samo 3.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Potpisujem reny123, ivanamaricic super da je ti dr. to savjetovao, a ne da te je uzeo u posupak po ovom katastrofalnom zakonu i time te em mrcvario em smanjio znatno šanse za uspjehom. Strpi se još malo, barem po najavama izmjene bo trebali biti uskoro, a u ovom slučaju ti se stvarno isplati ona strpljen-spašen. Mjesec dva ti neće ništa značiti, iako je svima nama vrijeme dragocjeno.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Ivanamaričić, ne moraš čekati novi zakon. No, bude li zakon onakav kakav nam je obećan, šanse za trudnoću su veće. Tvoj dr. je vjerojatno procijenio da bi postupak po ovom zakonu bio tebi na štetu. Ako ti se ne da čekati, vjerujem da možeš inzistirati i dogovoriti liječenje u ovim okolnostima kakve sada imamo (ograničena oplodnja na 3 jajne stanice, zabrana zamrzavanja zametaka). U uvjetima IVF-a, mlada si, moguće da će tvoji jajnici pod stimulacijom dati puno jajnih stanica, bilo bi šteta smjeti oploditi samo 3.
    X
    mi smo npr. 2008. od prvih konzultacija do inseminacije čekali 6 mjeseci, a do IVF-a 10 mjeseci (u međuvremenu odradili još jednu inseminaciju)

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hope31 sretno draga.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    hope31 sretno draga.
    hvala ti draga,samo nek se oni meni lijepo razviju do utorka..malo me i strah

MALECKA avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hej drage moje imam pitanje... U 10 mj. sam bila na IVF-u (neuspjeli), pa onda na kontroli u 12 mj. imala sam cistu 2,5 cm i postupak je odgođen. Sad sam opet bila na pregledu 21. dan ciklusa i pregledala me dr. J jer dr. nije bilo... Ginekološki je sve ok, ciste nema, ali imam veliku količinu slobodne tekućine u trbušnoj šupljini. Pa sad ja ne znam što raditi? Rekla je samo da to nije normalno, ali ništa dalje. Da li je koja od vas imala takav problem? Čitala sam malo i vidim da je takvo nešto moguće od hiperstimulacije (ali da se to treba riješiti) ne znam što sad dalje...uglavnom moram se javiti sad pri sljedećoj menstruaciji - to je kroz 10-tak dana kod dr. pa bi krenuli u novi pokušaj, ako on odluči tako...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

MALECKA, ono što ja znam je da nešto slobodne tekućine u trbuhu može biti nakon ovulacije, ali to ne bi smjela biti velika količina. veća količina može se javiti nakon puknuća ciste - možda ti je baš ta cista iz 12.mj. pukla...

MALECKA avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa i ja si tako mislilm da bilo od ciste...no dr. nije rekla ništa konkretno da bi to bilo od toga...malo me to sve skupa štrecnulo i zabrinulo...pa valjda bude sve ok!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ivanamaricic prvotno napisa Vidi poruku
    boook cure,evo da se i ja javim. u 10. mjesecu sam imala neuspjeli IVF i tad mi je dok. A. rekao da se javim iza 15.01. I zvala ja njega tada i oon meni da moram čekati novi zakon, dakle negdje kraj drugog početak 3. mjeseca. P a ovo je za poluditi, ubijaju me ta čekanja a i nisam baš na čisto zašto i moram čekati novi zakon. još sam dosta neupućena u sve ovo pa dali je još netko imao što slično takvu situaciju
    Prema čemu se onda odlučuje da netko čeka novi zakon, a netko ne???
    A zapravo koliko će se i čekati na novi zakon???

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja pretpostavljam da gledaju po prijašnjem odgovoru na stimulaciju. ako netko dobiva malo stanica, ili ako želi ići u prirodnom ili klomifenskom ciklusu, onda nema ni potrebe čekati novi zakon. a svi ostali čekaju - što mi se čini skroz ok od njih da su tako odlučili .
    sad kad nam je konačno optimalno liječenje tako blizu, ja prva nema šanse da idem ponovo u stimulaciju dok ne bude novi zakon na snazi, mjesec-dva mi ne predstavlja neki problem.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni je dr kad sam dosla na pregled u 1 mjesecu isto predlozila da cekamo zakon koji bi se trebao poceti primjenjivati krajem 2 pocetkom 3 mjesrca ili je rekla da pokusamo sad sa blagom stimulacijom odnosno klomifenima i par gonala,tako da sam ja pristala,ali vecinom svima koji dobiju puno js u punoj stimulaciji odgadaju do novog zakona da ne zamrzavaju js vec embrije...

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nama je isto rekla da nam od srca savjetuje da pricekamo novi zakon jer sam ja u prvom kratkom protokolu dobila 10js ali onda je bolje pogledala karton i vidjela da imamo zamrznute js pa sada idemo to sve iskorisititi, da ne cekamo bezveze

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja bih sredinom drugog mjeseca trebala u stimulirani, pretpostavljam da do onda neče biti ni blizu novi zakon. nebi još duže čekala, pošto je prošlo 3 mjeseca od postupka... ajoj

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ruza82, nitko vas na to nece tjerati, mislim da cekate, oni to samo savjetuju, posebice ako super reagirate na lijekove i dobijete hrpu stanica

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jeli ko od suborki u četvrtak gore,ja idem na kontrolu i vaditi krv,vidim da imam i amh pa čisto me strah od te spoznaje i ishoda nalaza,jeli tko od vas zna dali te nalaze budu isti dan gotovi ili ih šalju na kučnu adresu.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nadam se da sam ja,na transferu.nisam sigurna kad je taj nalaz gotov,obicno su sve krvne gotove do sljedece kontrole.inace u svakoj bolnici i skoro svakom odjelu postoji mogucnost slanja nalaza doma pa ne vidim zasto ne bi htjeli

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja bih sredinom drugog mjeseca trebala u stimulirani, pretpostavljam da do onda neče biti ni blizu novi zakon. nebi još duže čekala, pošto je prošlo 3 mjeseca od postupka... ajoj
    ružo, zakon bi se trebao primjenjivati već krajem veljače/početkom ožujka - zar ne pratite događaje vezane uz MPO? s obzirom na tvoj PCOS, sigurno si među onima koji profitiraju novim zakonom i njime bi ti se šanse znatno povećale. bolje pričekati mjesec dana nego ispucati još jedan pokušaj po ovom ograničavajućem zakonom.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ne ragiram bajno na stim i isto je dr tražio da čekamo novi, valjda će mi dat konjsku stim.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala na odgovoru. Spermiogram ponavljamo nakon 2 mjeseca,al me buni vrijeme apstinencije?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure možete mi reći koliko ću se otprilike zadržati vremenski na pregledu i vađenju hormona (3-5dc)? Kad trebam doći da budem što prije gotova? Moram bit na poslu te dane pa me zanima kad bi mogla stići. Hvala

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da se javim cure danas sam imala transfer tri petodnevna embrija,uglavnom ja i jos dvije cure one su imale po dva...e sad cekamo betu i nadajmo se najboljem...uglavnom guzve su dr je sam radio bilo je 4 punkcije i 4 transfera...

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hej hope, i ja sam bila danas gore, srele smo se onda, ali nije mi se cinila pretjerana guzva. Super je to brojkica no inace zna biti puno puno vise. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliku betu, koji to datum onda pada?

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

beta mi je 13.02. a sad vidjele smo se sigurno sto si imala na sebi..ja sam imala crvenu majicu i traperice visoka duga kosa...ti si bila na pregledu?

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

prvo mi je trebao opce trenutak da se sjetim sto sam imala na sebi prljavo rozu majicu, crne hlace, crna kratka kosa. yap, ja u cetvrtak imam odmrzavanje pa nadamo se u subotu transfer, da im malo popravim statistiku sto se toga tice

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se javim cure danas sam imala transfer tri petodnevna embrija,uglavnom ja i jos dvije cure one su imale po dva...e sad cekamo betu i nadajmo se najboljem...uglavnom guzve su dr je sam radio bilo je 4 punkcije i 4 transfera...
    Sretno draga!!!!

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    ej draga, nije to nikakva guzva, znalo je biti i po 10 punkcija i recimo 8 transfera
    i ja sam danas bila gore ali samo na pregledu.....

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure možete mi reći koliko ću se otprilike zadržati vremenski na pregledu i vađenju hormona (3-5dc)? Kad trebam doći da budem što prije gotova? Moram bit na poslu te dane pa me zanima kad bi mogla stići. Hvala
    za vađenje krvi ujutro najkasnije do 8h,a poslije pregled računaj si cijeli dan

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mima235, stvarno nikada ne mozes biti sigurna. ja sam nekad znala biti gotova do 8.30 a nekad sam znala do podne sjediti tamo. Ako ikako mozes, taj dan si ipak uzmi slobodno ( ili barem pola ), cisto da ne zivcanis tamo bez razloga.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    prvo mi je trebao opce trenutak da se sjetim sto sam imala na sebi prljavo rozu majicu, crne hlace, crna kratka kosa. yap, ja u cetvrtak imam odmrzavanje pa nadamo se u subotu transfer, da im malo popravim statistiku sto se toga tice
    od srca ti draga zelim da popravis statistikusretno u cetvrtak

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    ej draga, nije to nikakva guzva, znalo je biti i po 10 punkcija i recimo 8 transfera
    i ja sam danas bila gore ali samo na pregledu.....
    onda smo se i vidjele danas samo da sam znala da si gore mogle smo ubiti vrijemeznaci novi postupak je na redu...sretno..a sto se tice guzvi znam da je bilo i vise al ja sam bila u svom filmu pa sam valjda mislila da je i ovo puno

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    mima, ja sam bila prije dva tjedna na vađenju i da se nisam zadržala sat i pol kod psihologice bila bi gotova već prije 9. Mislim da ti je bitno da si u 7.30 gore, nije još gužva pa prije dođeš na red

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hope sretno i jedva čekam 13. da vidimo koliko se uhvatilo.

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cure moje da vam se javim, u nas se naslo dosta plivaca i mi smo ih za svaki slucaj dali zamrznuti privatno, jer to vv ne radi.. Sad smo stali sa mnom jer moram izvaditi hormone i razne pretrage i onda vjerovatno krecemo u akciju... svima zelim puno srece i da sve bude super..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •