Stranica 50 od 191 PrviPrvi ... 40484950515260100150 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    kitty znam ja to ali u Osijeku se ceka po godinu na postupak,nemaju lijekova..zato svi i idemo u Zg..u
    draga aj isprazni inbox

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

renna ispraznila sam

ivanamaricic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

I samoj mi je problem što putujem iz Vinkovaca pa neznam da li će mi ginička htjeti dati ponavljajući nalog pošto sam i ovako na jedvite jade bila dobila obični putni nalog i to samo dva puta. Ništa, sad kad krenem u postupak morat ću se nakako izboriti da mi ga da ipak je to moje pravo. Do tada ću se još dobro raspitati u Hzzo-u da me nebi samo tako otkantala.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure jel mi možete objasniti kakvu imaju praksu što se naručivanja tiče na VV?
    Npr. prvi put sam bila naručena u 11,nije bila gužva došla sam na red u 1.
    Kakvu imaju praksu naručivanja kod pregleda 3-5dc,kakvu kod punkcija,kod folikulometrija?
    Već sam postavila slično pitanje,ali zbog posla ne mogu tražiti svaki put slobodan dan,pa pošto tek ulazim u postupak da si znam isplanirai g.o. i slobodne dane.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jel mi možete objasniti kakvu imaju praksu što se naručivanja tiče na VV?
    Npr. prvi put sam bila naručena u 11,nije bila gužva došla sam na red u 1.
    Kakvu imaju praksu naručivanja kod pregleda 3-5dc,kakvu kod punkcija,kod folikulometrija?
    Već sam postavila slično pitanje,ali zbog posla ne mogu tražiti svaki put slobodan dan,pa pošto tek ulazim u postupak da si znam isplanirai g.o. i slobodne dane.
    za pregled 3.-5.dc trebaš doći ujutro oko 8, onda ćeš izvaditi krv i nakon toga čekaš dr-a za pregled koji obično bude iza 11. folikulometrije su od pola 8 ujutro tako da ako si iz Zg ili okolice stigneš u neko pristojno doba na posao. za punkciju i transfer ćeš ipak morati uzeti bolovanje, to počinje iza 9 i kad si gotova još trebaš pričekati dr-a da ti da nalaz što obično ne bude prije 11, a i na te dane je pametno ipak malo odmirovati poslije.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Iz Zg sam i radim blizu i to u dvije smjene tako da si mogu malo iskombinirati da ne izostajem puno s posla što nažalost i ne mogu.
    Znači ovo prvo što me čeka pregled 3-5 dc prvo vadim hormone,a onda moram čekati do 11. Jel to najduže što se čeka?
    Za punkciju i transfer uzmem bolovanje taj dan ili je bolje da sam na bolovanju do bete?
    Ima li još nešto što bi trebala znati što se tiče uzimanja bolovanja ili naručivanja za pregled, mislim sve što se posla tiče?

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Preporuka je par dana mirovati nakon transfera a do bete penzionerski se vratiti normali

kaate avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

samo da se nadovežem na komentare oko putnih naloga. Zadnja dva naloga sam imala ponavljajuće sa pratnjom. Uspjela sam uvjeriti svoju doktoricu da je nemoguće da ja išta napravim na vv bez muža, a HZZO je priznao i isplatio mi iznos za nas oboje. Tako da ako Vam kažu da nemate pravo na to lažu. Doktorica je to i provjerila u HZZO.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hej, napokon da vam se i ja pridružim.
    Naime, 8.dan nakon transfera počela temperatura, s bolnim grlom, šmrcanjem... e sad neki kažu da su to mogući rani simptomi trudnoće, a meni je 1.put pa ne znam.
    Jel ima tko sličnih iskustava?!

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Destiny child prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dobila povrat sveukupno oko 1800 kn i čekam za još oko 300 kn, a živim nedaleko Zagreba. To je iznos koji sam dobila za sve dolaske od početka moje MPO priče, izuzev prvog puta jer do tada nisam niti znala da se putni nalog može dobiti pošto mi to moj ginekolog nije niti spomenuo). Iznos odgovara realnim troškovima putovanja.
    Nisam tražila putni nalog na kojem je naznačeno da mi je potrebna pratnja, ali mislim da se može dobiti i takav posebno kada je punkcija i transfer jer tada ide i suprug.
    Uglavnom su to bili jednokratni putni nalozi, a kada sam baš krenula u postupak onda sam dobila ponavljajući koji sam koristila od 1.dc kada sam počela sa kontracepcijom do transfera. Svaki put putni nalog treba dati svom MPO liječniku da ga potpiše i pečatira, a predaje se u HZZO (rok za predaju je mislim 3 mjeseca, ali možda čak i duži). Novce isplate za odprilike 2 mjeseca.
    zanima me ovo o putnim troskovima, kolika mora biti udaljenost od mene do bolnice???
    to ne kuzim... jer si napisala da ne zivis daleko od zg.....
    jer u zagrebacku zupaniju spada i vrbovec i dugo selo i sesvete itd.....

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Maybe baby prvotno napisa Vidi poruku
    Kadauna, mi smo bili u 11.mj pršle godine u postupku i onda se još davala sperma u WC-u kod biologa ali je MM rekao da su preuredili malo WC i da su stavili "literaturu"
    i jos se uvjek daje
    ali ovo za literaturu mm nije mi nista prical....

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pravo na naknadu troškova prijevoza imaju osigurane osobe HZZO-a koje su od strane svog liječnika upućene radi korištenja zdravstvene zaštite izvan mjesta svog prebivališta, odnosno boravka. Prema tome, ako vas je liječnik uputio da idete na VV trebali bi vam dati putni nalog bez obzira gdje vam je boravište ili najbliža bolnica u kojoj možete ostvariti zdravstvenu zaštitu. Ograničenje udaljenosti odnosi se na to da udaljenost od mjesta boravka do mjesta zdravstvene ustanove u kojoj ćete se liječiti ili idete na pregled mora biti veća od 30 kilometara. Znači oni koji žive na udaljenosti manjoj od 30 km nemaju pravo na naknadu troškova prijevoza.
    Mislim da čak i osobe koje se liječe u inozemstvu imaju pravo na naknadu troškova ukoliko ih je njihov liječnik uputio na liječenje u inozemstvo. Nisam sigurna, ne znam kako taj dio funkcionira, ali mislim da sam negdje na HZZO-stranicama pročitala da postoji i ta mogućnost.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo ja sam danas napravila test i negativan je tako daa čekanje bete je još gore

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo ja sam danas napravila test i negativan je tako daa čekanje bete je još gore
    koji ti je hope31 ovo dan nakon transfera odnosno nakon punkcije?

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

8 dnt ali su bile tri blastice

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

13 dan nakon punkcije

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hope, al svejedno je to puno rano, pričekaj ipak bar još dva dana pa ponovi......

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

a pričekat ću ali zar se kod blastica to ne bi trebalo već vidjeti?

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hope prerano je. Ja sam napravila test 9dpt i crtica se jedva nazirala.
    Kao što je mare rekla, pričekaj pa napravi opet za 2 dana.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pričekat ću ja pa ću napraviti u petak, ali danas je 8dnt a petodnevni embriji pa sam mislila da bi trebalo pokazati

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

a hvala vam cure malo ste me smirile i dale tračak nade

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni se uhvatila sva 3, ali je jedan odmah stao s razvojem. Vidiš da mi je beta 15dpt bila ogromna, a 9dpt se crtica nazirala. Čak i muž nije vjerovao da je to crtica.
    Vidjet ćeš za 2 dana.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se uhvatila sva 3, ali je jedan odmah stao s razvojem. Vidiš da mi je beta 15dpt bila ogromna, a 9dpt se crtica nazirala. Čak i muž nije vjerovao da je to crtica.
    Vidjet ćeš za 2 dana.
    Ma kužim ali sve cure kojima su vraćene blastice sam skužila da već 7,8 dnt imaju blijedu crticu, jer meni je 8 dan ali ja računam i 3 dana više jer su petodnevni

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ne znam draga, ne mora svima biti isto. Nemoj se bedirati već sad.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Neću, pričekat ću još dva dana pa ćemo vidjeti, hvala ti draga

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A jesam ti ja rekla da je prerano!!! Joj joj....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jel itko vidi vapaj:

Podižem jer vas trebamo!
    je li se netko možda predomislio, odvažio, ohrabrio? Imate li volje, želje mogućnosti?
    Tražimo nova lica da nam budu glasnogovornici kad zatreba, ne samo oko borbe protiv zakona, nego i u situacijama kad netko želi napisati neku MPO priču....
    Nije bitno jeste li uspjeli, koliko postupaka, jeste li odustali, jeste li tek na početku....bitna je volja za promjenom, želja da se Mpo približi svima i da ljudi napokon shvate da se neplodnost ne dešava nekom drugom i da naša djeca nisu "Umjetna, manje vrijedna ili štotijaznam"
    Dakle, ako ste spremni progovoriti pred kamerama, u novinama ili na radiju - javite se s kontakt podacima na pp.
    Unaprijed zahvaljujemo

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala sto si to kopirala,ja se vecinom spajam s mtela jer nastojim ne dizati laptop,drzati ga u krilu itd itd. Muz i ja smo razmisljali o slicnim stvarima i ponudama ali nekako se tesko uopce nosimo i s reakcijama ljudi koji znaju plus sto bih ja najprije morala uzeti nesto zestoko za smirenje jer sam brza na jeziku inace,potpis ti je mrak!!ne mogu se vise sloziti s tobom

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Neću, pričekat ću još dva dana pa ćemo vidjeti, hvala ti draga
    ja isto mislim draga da je to malo rani i da netreba gubit nadu, znam za jedan slucaj, pa zato velim!!!!!, drz se!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=renna;2064420]ja isto mislim draga da je to malo rani i da netreba gubit nadu, znam za jedan slucaj, pa zato velim!!!!!, drz se![/QUOTEhvala ti draga, vidjet ćemo za par dana

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Destiny child prvotno napisa Vidi poruku
    Pravo na naknadu troškova prijevoza imaju osigurane osobe HZZO-a koje su od strane svog liječnika upućene radi korištenja zdravstvene zaštite izvan mjesta svog prebivališta, odnosno boravka. Prema tome, ako vas je liječnik uputio da idete na VV trebali bi vam dati putni nalog bez obzira gdje vam je boravište ili najbliža bolnica u kojoj možete ostvariti zdravstvenu zaštitu. Ograničenje udaljenosti odnosi se na to da udaljenost od mjesta boravka do mjesta zdravstvene ustanove u kojoj ćete se liječiti ili idete na pregled mora biti veća od 30 kilometara. Znači oni koji žive na udaljenosti manjoj od 30 km nemaju pravo na naknadu troškova prijevoza.
    Mislim da čak i osobe koje se liječe u inozemstvu imaju pravo na naknadu troškova ukoliko ih je njihov liječnik uputio na liječenje u inozemstvo. Nisam sigurna, ne znam kako taj dio funkcionira, ali mislim da sam negdje na HZZO-stranicama pročitala da postoji i ta mogućnost.
    puno, puno hvala.......

MBM74 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hi curke, da li znate u kojoj je fazi donošenje novog zakon o potpomognutoj oplodnji što se tiče zamrzavanja embrija?

Pozdrav

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ministar je osnovao povjerenstvo za izradu prijedloga zakona. Navodno bi prijedlog trebao biti gotov sredinom mjeseca i tada kreće javna rasprava. Ne znam što je ministar mislio pod javnom raspravom, nadam se u Saboru, a ne po medijima s kojekakvim miletićima.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Prosli se tj shushkalo po kuloarima VVa o tj dana- za sto tocno,pojma nemam ali smjesak je bio prisutan

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

hej cure, kad već pričate o novom zakonu, jeste li negdje provjeravale kako bi trebao izgledati taj zakon? mislim i na ostale točke, a ne samo zamrzavanje embrija - npr broj stimuliranih i prirodnih tj. spontanih postupaka preko hzzo-a (čula sam da bi se broj stimuliranih postupaka trebao smanjiti, a prirodnih ograničiti!!!!!!!!!!!!!!!!). zna li netko nešto o slovenskom modelu?
    (malo sam u gužvi pa ne stignem pretraživati internet)
    Posljednje uređivanje od applepie : 09.02.2012. at 08:18

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

prema onome što se može pročitati u medijima prijedlog novog Zakona o med.pomognutoj oplodnji će biti jedan od liberalnijih u Europi, a kako važne novine spominje se sljedeće:
    1) dopuštena oplodnja max 8 jajnih stanica (zaštitna mjera kako bi se spriječio veliki broj zametaka za zamrzavanje), te oplodnjom 8 jajnih stanica u prosjeku dobiva se 4-5 kvalitenih zametaka
    2) dopušteni blagi postupci stimulacije ovulacije kako bi se u postupku dobilo max 12 jajnih stanica
    3) dopušten prijenos max 2 zametka kako bi se spriječio prevelik broj višeplodnih trudnoća koju su rizik kako za majku tako i za djecu iznimka bi trebale biti žene straije od 38 godina koje imaju više bezuspješnih pokušaja IVF-a, onkološke bolesnice i kod muškarca ako se radi o teškoj neplodnosti kod takvih parova oplodile bi se sve dobivene jajne stanice i ženi bi se vraćala 3 zametka
    4) par ima mogućnost izbora: zamrzavanje zametka ili zamrzavanje jajnih stanica, s tim da bi se zam.zametci čuvali na trošak države 5 godina s tim da bi par mogao nakon proteka tog vremena zatražiti produženje na daljnjih 5 godina uz snošenje troška čuvanja (procijena cca 5.000 do 10.000 kn)
    5) IVF postupci će biti financirani od strane države do 42. godine života žene iz razloga što nakon 43. godine više ne postoji medicinsko opravdanje za liječenje neplodnosti, s tim da će i dalje ostati ograničenje u broju postupaka kao i do sada 6 pokušaja izvantjelesne oplodnje na trošak države
    6) osnivanje banke spolnih stanica, s tim da bi donori imali financijsku kompenzaciju, te bi donorstvo bilo anonimno

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala,zipica,na podrobnom i konkretnom postu!
    Ja sad imam jedno pitanje koje sam postavila i u nakon transfera ali bitnije mi je sto drA kaze po tom pitanju pa ga ponavljam i vama ako ste bile su slicnoj situaciji a sigurno jeste: Buduci da sam si lijepo utempirala uzimanje estrofema sad mi je jos bolje utempirano to isto s utricima pa sam u nedoumici. U subotu idem raditi a utrice trebam staviti u 11,isto kad uzmem estrofem oralno,kak vi to rjesavate
    S obzirom da nakon toga treba lezati?bas sam si zakomplicirala
    Zanima me sto sad napraviti? Dal pomaknuti sve ili sam tu jednu turu uzeti ranije/kasnije? Ili uzeti pa sjediti tamo s dignutim nogama? Ili uzeti utrice na usta? Hvala vam svima!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prema onome što se može pročitati u medijima prijedlog novog Zakona o med.pomognutoj oplodnji će biti jedan od liberalnijih u Europi, a kako važne novine spominje se sljedeće:
    1) dopuštena oplodnja max 8 jajnih stanica (zaštitna mjera kako bi se spriječio veliki broj zametaka za zamrzavanje), te oplodnjom 8 jajnih stanica u prosjeku dobiva se 4-5 kvalitenih zametaka
    2) dopušteni blagi postupci stimulacije ovulacije kako bi se u postupku dobilo max 12 jajnih stanica
    3) dopušten prijenos max 2 zametka kako bi se spriječio prevelik broj višeplodnih trudnoća koju su rizik kako za majku tako i za djecu iznimka bi trebale biti žene straije od 38 godina koje imaju više bezuspješnih pokušaja IVF-a, onkološke bolesnice i kod muškarca ako se radi o teškoj neplodnosti kod takvih parova oplodile bi se sve dobivene jajne stanice i ženi bi se vraćala 3 zametka
    4) par ima mogućnost izbora: zamrzavanje zametka ili zamrzavanje jajnih stanica, s tim da bi se zam.zametci čuvali na trošak države 5 godina s tim da bi par mogao nakon proteka tog vremena zatražiti produženje na daljnjih 5 godina uz snošenje troška čuvanja (procijena cca 5.000 do 10.000 kn)
    5) IVF postupci će biti financirani od strane države do 42. godine života žene iz razloga što nakon 43. godine više ne postoji medicinsko opravdanje za liječenje neplodnosti, s tim da će i dalje ostati ograničenje u broju postupaka kao i do sada 6 pokušaja izvantjelesne oplodnje na trošak države
    6) osnivanje banke spolnih stanica, s tim da bi donori imali financijsku kompenzaciju, te bi donorstvo bilo anonimno
    ..... nastavljam
    7) dozvoljeno doniranje embrija (ne samo jajnih stanica i spermija)
    8) dozvoljena predimplantacijska dijagnostika
    9) obavezno pravno i psihološko savjetovanje za sve parove

No sve su to tek najave i ne treba očekivati realizaciju svega navedenog prije ljeta.....

applepie, što te zanima vezano za slovenski model/zakon?Broj postupaka na teret HZZOa ili nešto drugo? Javi!!

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

geceta ja sam imala isti "problem" i rješavala sam to tako da sam estrofem pila,a utriće stavila na wc-u i onda u šefičinu sobu spojila dvije stolice i tako

iskoristila pauzu(jedno 15 min.),naravno šefici sam morala objasniti...sad ovisi gdje radiš i s kim radiš...

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hh nikako nece ici,nastavu drzim:/mogu eventualno zaposlit klince i na 15min dic noge

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    za pregled 3.-5.dc trebaš doći ujutro oko 8, onda ćeš izvaditi krv i nakon toga čekaš dr-a za pregled koji obično bude iza 11. folikulometrije su od pola 8 ujutro tako da ako si iz Zg ili okolice stigneš u neko pristojno doba na posao. za punkciju i transfer ćeš ipak morati uzeti bolovanje, to počinje iza 9 i kad si gotova još trebaš pričekati dr-a da ti da nalaz što obično ne bude prije 11, a i na te dane je pametno ipak malo odmirovati poslije.
    kitty, to je pregled ginića jel da? Zanima me čemu točno pregled na taj dan? Početak ciklusa je pa... Jel se na tom pregledu dogovaraju daljnji koraci?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    kitty, to je pregled ginića jel da? Zanima me čemu točno pregled na taj dan? Početak ciklusa je pa... Jel se na tom pregledu dogovaraju daljnji koraci?
    da. iskreno, ne sjećam se točno da li se obavlja baš ginekološki pregled ili bude samo konzultacija, a i to je vjerojatno individualno.
    što se tiče početka ciklusa, u svakom postupku je prvi pregled na 3.dc., služi tome da se vidi početno stanje, da nemaš neku cistu i slično.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo i mene da se nadovežem sa pitanjima. Znači 3-5 dc ciklusa idem gore,vadim hormone i čekam pregled. Kad dobijem nalaze hormona? Kad onda idem u postupak? Znam da to ovisi,ali nekako najčešće.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U tekstu u novinama je bilo opisano ne samo darivanje spolnih stanica već i zametaka.
    Posljednje uređivanje od mima235 : 10.02.2012. at 10:57

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Tina,koliko god to tad neugodno bilo,da,to je pregled,iako imas menstruaciju.
    Mima,kad kreces u postupak,ovdje ti nitko ne moze odgovoriti,tko zna koje su vam dijagnoze,koje terapije morate uzimati,koje jos preglede obaviti itd itd.mozda vec sljedeci ciklus,mozda za 6mj.nalaz hormona ce bit u tvom kartonu do sljedeceg puta kad moras doci.strpljenja.vrijeme prolazi brzo a i bit ces zaokupljena pripremanjem papira ostalih i cekanjem postupka.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kitty, geceta - hvala na odgovoru. Još samo da M dođe. Danas mi je 38 DC i još uvijek ništa. Baš sam

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ha cuj,uvijek kad ju se ceka,ona kasni.Kad neces da dode,eto je na vrijeme.ziher ces dobit sutra il u ned,kad nema nikog gore,tak to uvijek bude al ne brini,sve ce bit kak mora bit

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

gecetaHvala na odgovoru, to mi je sasvim jasno da ovisi o dijagnozi. Zanima me na pregledu(3-5DC) vjerojatno dobijem što dalje od pretraga trebam napraviti, a onda mengu iza već sve imamo skupljeno što treba,ak je sve u redu idemo u postupak,ak ne onda dalje opet pretrage ili neki drugi postupci!?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    Ha cuj,uvijek kad ju se ceka,ona kasni.Kad neces da dode,eto je na vrijeme.ziher ces dobit sutra il u ned,kad nema nikog gore,tak to uvijek bude al ne brini,sve ce bit kak mora bit
    Dugi ciklusi su inače moj problem. Čak i po duphastonu koji sam pila od 16 do 25 DC dobijem M od 45 - 50 DC. Normalan ciklus sam imala jedino kad sam bila na pilulama prije prve T.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mima,u principu da ono sto cete svakako jos morati obaviti su testiranja na spolne bolesti pa si to mozete mozda polako obaviti. Jel ti muz vec gore narucen kod endokrinologa? Tad ima pregled,vadi hormone i daje uzorak za spermiogram,to bi isto bilo ok se vec naruciti jer se zna cekat. I nek te ne brine sto misljenje endokrinicha dolazi kasnije,bitno je da je sgram gotov a on bude isto zacas u tvom kartonu.
    Sretno i tebi i Tini!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •