I ja sam za prošli ciklus dobila yasmin i morala sam nazvati prvi dan da se naručim za 3.dc, tako da mislim da nema potrebe zvati prije
I ja sam za prošli ciklus dobila yasmin i morala sam nazvati prvi dan da se naručim za 3.dc, tako da mislim da nema potrebe zvati prije
Hvala vam curke moje! Ja već imam neki predosjećaj da ću uskoro procuriti...u subotu pijem zadnji yasmin...a što ako dobijem mengu u subotu ili nedjelju, kako onda???Ako se ne varam ako dobijem u subotu, trebala bih doći u ponedjeljak bez narudžbe, a ako dobijem u nedjelju slučajno...onda zovem u ponedjeljak i dolazim tamo u utorak...recite mi ako griješim??No ipak mislim da ce mene to zadesiti tamo negdje sredinom ili krajem idućeg tjedna!?Imam užasnuuu tremu, da vam ne mogu ni reći....Možda da sam već koji puta to prošla možda ne bi bilo tako, ali pošto još ne znam što slijedi ( jer sam prvi puta u postupku ) bojim se prestrašno već sada!!Je li to uistinu tako bolno i strašno kako čujem i čitam??Ma možda i bolje da mi ni ne kažete ništa, još će mi biti gore....šmrc(eee,voljela bih ja da bude plodno i rodno, još kako!!Valjda ću dočekati i taj dan??!!
cureeeeeeeeeeeeeeee, mene evo pod yasminom preduhitrila M i došla u noći, na 14dc, kaj se to dogodilo, kak se to dogodilo?? kad da sad dojdem kad dr.a nema, u ponedjeljak? ma sad mi se čini da bi mi zbog kratkog ciklusa mogao odgoditi sve, ili se varam?
cure, ako ima koja br moba od dr A molila bi da mi pošalje u inbox, hvala vam
Curke, dobila sam sve moguce uputnice za vadjenje hormona, jel se na VV mora narucit za vadjenje krvi? Rekla je ginicka da tam idem...
Ja kad sam vadila hormone nije se naručivalo samo se kod sestre javiš, ali možeš i nazvati sestre pa za svaki slučaj da provjeriš da se naručuje
Richy,pokusaj se smiriti jer ti ovo samo skodi,natrpaj si dane obavezama.cisti kucu ako nista jer poslije neces bas moci.znam da kad nist ne znas da je grozni al i kad znas,nije najbolje.
Ajmo po redu-ako dobijes u petak,idi u sub gore jer ces od ned krenut s terapijom a ned ne rade.ak u sub dobijes,ides u pon.ak u ned,u pon zoves pa ides u uto.sve druge dane isto tako,zoves.
Bol-punkcija moze biti vise,manje bolna.ovisi o br stanica,polozaju jajnika,dal te smetala i sama stimulacija,tvom pragu boli.ali ti ces to zdurati jer ces gledati na krajnji ciljpripremi se na bol, pricaj sa sestrama i dr o glupostima i sve bude ok,srecom,ne traje tako dugo i ne budes sama tamo.ako ista jos trebas,tu smo,sretno!!
Dođi prema dogovoru nema veze što nema doktora jer pregledat će te doktorica. Ja sam već više puta bila kad njega nije bilo i sve njegove pacijente je riješila ona. Ako si u ovom ciklusu naručena za IVF onda trebaš doći treći dan, to bi bilo sutra. Nazovi sestre i reci da si naručena u ovom ciklusu i da te zabilježe i to je to!
Tako je ako dobiješ u subotu tj. sutra onda ideš tamo u pon bez najave, ako u nedjelju onda u pon zoveš, ako dobiješ koji dan u tjednu onda prvi dan zoveš i naruče te za treći dan ciklusa. A što se tiče punkcije neznam kaj da ti velim, meni ovaj put bila ko pekmez, a prije toga nije bila baš, ali već sam to zaboravila. Uglavnom jako je važno da prebrodiš strah i da se opustiš jer onda te i manje boli. Dobiješ pikicu za smirenje i onda si high life![]()
Sve će to biti dobro, drži se i držim srećke za što lakšu pukciju i lijepe js.
Ako ti nije problem odi sutra gore pa pitaj dali je to moguće, jer sam i ja dva dana prije nego sam popila zadnju tabletu dobila m. (barem sam tako mislila!!), zvala da se naručim ali su se sestre čudile, kao da je to nemoguće, pa sam zvala dr koja mi je rekla da je to iscjedak. Na kraju je to i bio iscjedak samo puno jači pa sam mislila da je m koja je došla dva dana nakon zadnje tablete
pa od jutra mi je sve slabije, samo nakon nužde kad obrišem ima na papiru, zvala sam doktoricu jer dr.a nema, al nije mi se javila cijeli dan, a naručila se jesam za sutra, al mi se neide 200 km samo da mi kažu da je iscjedak, ne znam kaj da radim? da pijem jasmin još, i čekam?ili?
Meni je doktorica rekla nek tablete popijem do kraja i onda dođem, kao da je nemoguće da dobijem m kad pijem tablete. Bila sam malo zbunjena jer sam bila sigurna da je to m. Prvi dan sam imala kao taj iscjedak,drugi dan ništa, treći dan opet nešto malo... Tak je bilo kod mene, možda cure mogu dodati još koje iskustvo...
cure pomoc ako moze,poceo mi sad neki rozkasto smedi iscjedak nije prava menga jos...sad ne znam sto da radim da idem ujutro na VV..imam 350 km pa nije bas blizu..a ne znam oce veceras krenut menga
beilana, meni je od 5-og dana uzimanja yasmina, pa sve do M bio taj iscjedak, nije prestajao, trajao skoro dva tjedna, samo na dan M se pojačalo i dodalo svježe krvi ( to je bilo 3 dana nakon zadnjeg yasmina, pa sam po tome skužila da je to M), tako da mislim da je i kod tebe samo iscjedak, a ne M.
SRETNO!!!
Bok cure,evo taman sam popila zadnju tabletu yasmina i sad očekujem mengu nadam se da sam u ponedjeljak utorak u postupku.I meni je ovo prvi put al nije me stah samo nek prođe nek boli al da znam zašto al mora i bit če dobro DAT ČE BO.A što se tiče yasmina meni je več tjedan dana svaku dva dana ružičasti iscjedak i grozno sam napuhanaimam osječaj da sam dobila sto kila,al sve je to nevažno samo da sve prođe.....
Joj, ja sam skroz nekakako laganini nervozna....imam neke lagane simptome da će uskoro krenuti menga ( danas pijem zadnji yasmin..).Možda sutra dobijem, a možda i ne...joj, ovo čekanje me isto tako ubija, kao što me ubija i ovaj luđački strah od onoga što slijedi...šmrcnego, je li netko bio gore na VV ovih dana??Da li se šta priča o ovome novom zakonu,da li su zbog toga stavili nekoga na čekanje i produžili mu terapiju yasminom ili???Mislim ,ja bih bila presretna da taj zakon profunkcionira i da ne moramo više puta ići na te punkcije....grrrr...
Ajde ajde, trgi se malo. I ja sam brzo shvatila da nam ne vrijedi kukat...pogotovo ne pred curama koje su to prošle i više puta nego mi.))
Sad sam odlučila bit hrabra i jaka..da se svi ponose samnom![]()
Richy, ja sma bila u čet. I doktorica me htjela odgoditi za sljedeći ciklus, ali budući ja sumnjam da će za mjesec dana zakon biti na snazi ( to nam je i biolog Kniwald potvrdio kad ga je dr-ica pitala), inzistirala sam da me stavi na kolimfen. U utorak opet idem, pa ćemo vidjeti hoće li mi dodoati i koji gonal ili menopur. Bojim se da i ti nećeš ovaj ciklus dočekati novi zakon![]()
I meni je danas zadnja tableta yasmina i nadam se da sam u utorak srijedu gore.Ovo mi je prvi postupak tako da ni ja ništa neznam al nije me strah boli nego me stah neuspjeha tako me stah....
ah, onda ne znam vise... meni je rekla zvat kad dobijem ali buduci da ocito nist od tog boljeg zakona, cemu da onda cekam
meni nije nitko ništ spominjao novi zakon
ipak je M krenula pod jasminom, znaći, moguče je, dobila sam klomifene 3 dana po 3 komada i onda 2 dana po 2 komada. jel netko od vas dobio puno js nakon klomifena? kolko da se nadam? 1?
zato jer ti je prvi puta. to valjda spominju samo onima koje dobro reagiraju na kratki protokol pa da se ne bacaju sve te silne js. ne znam.
Evo napokon dobila menstruaciju,u utorak sam na vuku,napokon jedva čekam da krene postupak...
Sretno u postupku....Nemoj previše razmišljati o js - jer kaj da ti velim. Ja sam pod stimulacijom gonalima jednom dobila 5 js, a drugi put samo 1 js, a sad u kombinaciji s klomifenima i ukupno samo 8 gonala (jer nisam smijela više zbog zdravlja) dobili smo 2 js oboje se oplodile.... Nemoj se opterečivati s brojem. Dosta je 1 js, ali prava
Držim srećke ~~~~~~~~~~~
Curke trebam par info za prijateljicu..
Kad i na koji br se naručuje?
Koliko dugo se čeka na prvi pregled, što sve od nalaza traže i da li se moraju obaviti baš na VV?
I ono najvažnije, koliko se čekaju lijekovi?
Tnx
joj draga hvala ti. ma da, najbolje se ne nervirati. dobro je kaj jajnike osječam da rade, tj samo desni, lijevi mi je kao uspavan. desni policističan, lijevi normalan, a lijevi je uspavan...![]()
bubimitka, na prvoj stranici ove teme ti piše to sve kaj te zanima. a za lijekove ne znam, mislim da se ne čekaju
Bubimitka, broj je 2353 907. Koliko se ceka ce saznati kad nazove jer to varira. Lijekovi se odmah dobivaju.
pitanje....molim vas mi odgovorite...da li znate kavi su rezultati na vv-u za nas low respondere,tj sa niskim AMH-om...već sam ranije napisala da namjeravam za vv,pa me zanima da li je nekom uspjelo sa tom dijagnozom....da li da se nadam bar malo....?!
hvala van unaprijed...
uh....ja se još uvijek nadam i tješim kako se sve žale na našu biologinju...da je ona razlog za js da se ne oplode....javljaju mi se cure i žale na nju....pa i ja mislim da je i kod mene ona krivac zašto se ne oplode....i kakav je to biolog kada je jednoj curi čak 3 puta zaboravila odmrznuti js?!
na stimulaciji sam imala 3 js...dobre i onda sam par dama živjela u neznanju da li su se oplodile ili nisu....strašno...
nada se da ću imati više sreće na vv-u...
ako još netko ima takav kao ja neka mi se javi...
pozdrav svima,
sretno onima koje su dočekale svoje bete, sretno trudnicama...
samo mašem svima koje ste na VV, ja sam kod dr. A. 'bavila' svoj prvi transfer i čekam strpljivo svoju prvu betu...
Pozdrav Neumorna, nadam se da će nam petak biti dobitni!!!
jooj ja sam danas dobila m,a trebala sam dobiti oko 20.3.
hm....6 dana ranije....tako da mi je ovaj ciklus bio samo 21 dc....i odgađam odlazak na vv jer je m stigla ranije....
ne znam zašto je tako rano došla...nije mi to baš uobičajeno....
ma kupila sam neki čaj za žene u kući zelenog čaja...zove se women s tea...to je za reguliranje menstrualnog ciklusa,za hormonalne poremečaje....za mjehur...i to sam pila 2-3 dana...možda je od tog čaja...jer povezujem s njim zbog žene koja radi samnom i u menopauzi je i pile smo zajedno taj čaj i dobila je m...svašta
Joj, drage moje...ja sam prije nekih sat vremena počela lagano curiti, a i imala sam osjećaj....bubrezi, jajnici i to....i da,procurila sam lagano.zanima me da li računam sutrašnji dan kao prvi dan ciklusa???Sutra zovem sestre na VV da se naručim, pa me zanima da li će me onda naručiti za subotu???Pošto trebam doći treći dan ciklusa sa uputnicom za IVFI/ICSI postupak??!!!Bude li gužve subotom gore??Joooj,neka me trema hvata da vam ne mogu reći....ali ipak u neku ruku sam sretna što sam procurila i da napokon vidim na čemu sam!?!
Hvala ti plavusha!! To sam si i mislila, da sigurno bude strava od gužve...no kako bilo da bilo, kada se mora-mora se!
ne mora biti, ja sam se u zadnjem postupku jako iznenadilo koliko ni jednom nisu bile guzve pretjerane, cak ni ponedeljkom! Bila sam i 3 subote za redom i nije bilo strasno.
Pozdrav cure,
ja sam jučer imala transfer 1 četverstaničnog embrija, po riječima biologice jako dobar, betu vadim 30.03.
Trebala sam imati AIH pa je dr. odlučio IVF, oplodila se jedna js i nadam se da će ostati
Ovih dana su na VV gužve bile strava, jako puno puncija i transfera.
Neumorna i DJ, sretno u iščekivanju bete!
Ja čekam svoju M da se napokon mogu naručiti i ovoj je prvi put u dugo vremena da molim da dođe čim prije! Sad mi je to čudan osjećaj.
jeli se zna kako se radi za vrijeme blagdana nekada je to bilo malo duži odmor a sad od kada su se pripojili merkuru neznam kako funkcionira pa me zanima ako netko zna,dali nerade samo ona dva dana oko uskrsa ili malo duže.
jer ako je duže propade mi i ovaj mjesec.