hvala plavuša i ja bih trebala tako nekako dobiti mengu krajem trečeg mjeseca,bilo bi dobro ,sad pije duhapston jer imam cistu koju čekam da pukne ...
mozda vam se i ja pridruzim krajem mjeseca, jos se premisljamo :/
Drage moje ja cu poludjet. Danas je 8 dan od zadnjeg Duphastona amenge još nema....u pretprošlu srijedu navečer je bila zadnja tebleta...test pravila i negativan..nemogu dočekat!
Zašto zvat? Sad si me zbunila? menga bi trebala doć od 7 do 10 dana nakon prestanka s tabletama. Nekom, naravno i prije... Mislim da je rano da već zovem...ili???
Trebam vašu pomoć. Ovo mi je 5. postupak kod dr. A, ali do sada nije je bila ona standarna procedura, yasmin zatim 3 dan pa terapija. Sada me je stavio na yamin i to 17 dana, a 18 dan da dođem na VV s uputnicom za kontrolni pregled. Zbog novog zakona me je prebacio na 3 mjesec (trebala sam u 1. mjesecu), a sada ovo pa neznam što mogu očekivati 29.03. kad dođem gore. Da li je netko imao slićnu terapiju?
Mene prpa hvata....sutra sam na Vuk Vrhovcu!Nadam se da ću i taj dan preživjeti nekako?!iako me hvata gadna panika i strah!?šmrc![]()
Strasna,pitam samo zato jer si mi djelovala zabrinuta:/nista drugo.
Plavusha,hvalaa vidjet cu jos,isto su me odgodili zbog zakona a sad nista jos novo od toga
Znam da je glupo nagovarati te... ali je meni bedasta cijal ta priča oko novog zakona..... kako stvari stoje mogli bi dočekati i jesen dok stupi na snagu. Neznam kako reagiraš, niti koliko stanica dobivaš po postupku (pa da je uzalud ići po ovom zakonu), ali znam da ovo iščekivanje novog zakona frustrira...... što god da odlučiš, sretno!![]()
ja bih s 10 stanica sigurno čekala novi zakon... bar do ljeta, tj. do prije kolektivnog go na VV-u (ako ga još uvijek ima)...
mislim...meni se plače kad se sjetim da su mi 3 js bile bačene - možda bi baš među njima, da su ih smjeli oploditi, bila seka ili braco mojoj curki...
i dio mene bih da cekam ali opet dio bi da idem ... mislim da ce prosudit trenutak
ja sam sve odgodila za 5. mjesec. čekam novi zakon, ne da mi se ići po suboptimalnim uvjetima.
Hvala vam curke,sve vise naginjem vasoj opciji.Znaci da se vidimo u svibnju?![]()
pa s obzirom da (kao i ja) dobivaš dosta stanica, mislim da ti je to najbolja opcija.
ja sam na 18 Gonala dobila 8 stanica, 2 su stavljene odmah u oplodnju a ostale koje su bile dobre (njih 3) su zamrznute. na kraju sam u sekundarnom imala 1 embrij i još sam bila sretna da uopće imam transfer. tako da ne bi to ponovo prolazila. a 5. mjesec će začas![]()
Ja sam danas bila gore. U postupku sam. prva 3 dana pijem po 3 klomifena, u srijedu i četvrtak pijem po 2, u petak ponovo gore da vidimo stanje.
Danas mi je dala i Siofor da uzimam uz Klomifen.
joooj mene je ova glupa gripa čopila....i sve mi je premetilo...eh...sad se nadam drugom ciklusu....da krenem opet u postupak...
I ja sam danas bila gore,i jako sam tuzna jer jos nisam u postupku-imam neku malu cisticu,a kaze dr.A.da endometrij jos nije u dobroj fazi za kretanje u postupak...pa mi je dao jos da do 4.4.pijem jos yasmin i da opet cekam ciklus i 3.dan opet dodjem gore sa uputnicom za postupak!Ajme bas sam nekako potonula kada mi je to rekao,ali valjda on najbolje zna sto treba i kako dalje!?!smrc...
evo da se i ja javim, u subotu bila gore 8 dc, danas štoperica u utorak punkcija..e sad dala mi je dr estrofeme da pijem3x1dva dana samo do punkcije..ima li netko iskustva s tim?prvi put i pijem, al sam mislila da se to pije 1x dnevno...
tak sam i ja imala,ne cistu nego endometrij, al mi je doktorica dala klomiće, a meni prava M krenula tek za dva dana. bila sam u petak, kao da je još ostalo starog endometrija koji se ljušti, idem opet sutra da vidim kaj će reć. u međuvremenu mi je ta prava M stala, pa ne znam kaj će mi sutra reć.
ali imam pitanje, pila sam yasmin,došla M, a 3dc mi je pogesteron bio 6,9. jel se sve iznad 5 ne računa kao da je bila O?
Drage moje, od srca vas sve pozdravljam. Sutra mi je punkcija, nadam se da ću dobiti jednu, al vrijednu stanicu. Jedva čekam jutro, da ugledam dr. Alebića i da krenemo...ima li koja od vas, da sutra isto ide na punkciju?![]()
Ima li itko nekakav savjet kako se riješiti tih policističnih jajnika??ja sam danas nekako skroz u nekom lošem raspoloženju, iako mi je dr. rekao da imam " jednu cisticu" i da endometrij nije još u dobroj fazi za postupak??!!Zna li itko što to znači??Nisam mislila da će to tako loše danas djelovati na mene....da li te tablete yasmin mogu to izregulirati ili se moram pripremiti na još neke druge torture??Jer opet sam u slijedećem ciklusu, 3. dan gore pa me zanima što još može biti??
ja imam policistične jajnike i to dosta. prvo mi je moj gin rekao da malo omršavim, i jesam, i stvarno se smanjilo. al eto na svu sreću ostala sam trudna od 1.pokušaja, premda su jajnici još policistični, al kaže dr da se zato nebrinem. imala sam problema i sa prolaktinom(bio je 2500). sretno)
richy ja bih se nadovezala na veki, ako su kilogrami veci svakako smrsaviti. a i otvorili smo temu prehrana kod policističnih jajnika, svakako smanjiti ugljikohidrate (zaboravi kruh, šecer, gazirane sokove, krumpir, cak i zitarice koje svi nesto hvale kao zdrave)
pogledaj si blog istine i lazi o hrani, a na gore spomenutoj temi imas i neke linkove
pozdrav prvi put sam na forumu, molim vas za pomoć, bila sam prošli tjedan na pregledu i doktorica mi je dala da izvadim RH faktor i krvnu grupu i i još neke pretrage ali sam ja izgubila taj papirić gdje mi to piše, dali mi možete napisati što još treba, znam da sve počinje sa A
Musica dobrodošla! Ovo su pretrage koje trebaš napraviti ako ideš u postupak medicinski potpomognute oplodnje:
nalaz KG i Rh faktora (samo pacijentica, ne partner!)
Biljezi na Hepatitis A, B i C;HIV,WAR (Sifilis)-OBOJE (ne starije od 6 mjeseci!)
PAPA test i cervikalni brisevi.
Ne znam jel to to što trebaš, još ima nalaza raznih hormona i svašta nešto. Ali ako si izgubila papir s VVa najbolje ih nazovi i zamoli sestru da ti pročita, ili ako si blizu odi tamo.
Mene muči nesnosna glavobolja....to je vjerovatno od Klomifena, jel?
evo mene s nalazom
beta = 0
debela, odvratna nula
a ja bila uvjerena da je to - to
podsvijest je gadna stvar(
nazvala doktora, čudio se (!!!)
i sad fino čekanje
ni više ni manje nego do maja![]()
Evo našla sam papirić, svejedno hvala!!
Nije mi jasno radi čega moram piti jasmin
cure, molim pomoć! Do kojeg vremena su dozvoljeni spolni odnosi za vrijeme postupka??![]()