Richy,mozes ih i sutra nazvat.koliko puta se desi da dobijes dok vise ne rade pa zoves drugo dan,nije bed.jedino ih nemoj zvat dok doista ne curis kak spada,crveno,ne spotting
Richy,mozes ih i sutra nazvat.koliko puta se desi da dobijes dok vise ne rade pa zoves drugo dan,nije bed.jedino ih nemoj zvat dok doista ne curis kak spada,crveno,ne spotting
Nazval sam ja danas i uspjela dobiti sestru...kažem ja njoj da mi je danas prvi dan i da bih se trebala naručiti za srijedu, 3. dan...a ona kaže da dr.A.u srijedu ne radi i da ako sam u pripravi za postupak da onda moram doći svakako sutra!!!Đizs krajst...tako da ja mogla ili ne moram sutra put Zagreba!!A baš mi nekako nikako ne odgovara sutra, ali što da radim...nemam izbora!A danas sam baš nikakva, curim...ali mislim da će tek sutra krenuti kako treba, ajme koma!baš me zanima što će mi ovaj puta reći???!!Nadam se da neće biti gužve....šmrc![]()
Pa zast ne bi mogla kod doktorice u srijedu???ja sam znala doci 3.dc pa bi me on pregledao.ak ti ne odgovara sutra i nije kak spada krenulo,zovi ga i idi u srijedu
Inace,ja cu sutra ici vaditi hormone stitnjace ako uzmognem pa me zanima moram li za to bit nataste?a i onda se mozda vidimo![]()
Što se tiče nalaza bilo kakvih hormona, koliko je meni poznato...vadi se sve isključivo na tašte!!Ma kod mene je krenulo danas i to previše, pa si mislim drugi dan će mi biti još jače...onda inače treći dan već lagano stagnira...no ipak, idem sutra jer su mi tako rekli da moram doći.tako da sam već i riješila slobodan dan na poslu, a što ću!Mene muči kako ću moći odsjediti u busu u tom stanju do Zg....i također idem natašte,jer nikada ne znam da li će biti potrebe vaditi kakve nalaze ili ne??!!Dolazim sama, pa sam još više u frci....samo da taj dan prođe kako treba?!![]()
Neki hormoni ne moraju nataste zato pitam ako tko zna.mislim da se ni ti ne moras patiti nataste,pogotovo ako imas dalek put.sretnooooo!!!
Vjerojatno nije neka pomoć, ja sam imala cijeli popis za vađenje, štitnjača, AMH, i još puno toga, morala sam bit natašte. To mi je pisalo i na zadnjem nalazu, uz taj popis.
Pise kod raznih labova da ne moram ali ne smijem uzeti terapiju a ona mora ic pola sata prije jela tako da cu opet morati biti nataste.ma ne bi to bilo problem da be mislim tek oko 11doci gore a bit cu od 6na nogama
Upravo se vracan iz Zg vidno jadna...opet nista od postupka,opet je prisutna cistica i endometrij jos nije dobar za postupak.Opet nastavljam sa yasminom do 25.4.,pa onda sve ispocetka.Danas su mi sestre bile totalno nejasne....pise mi na kraju povijesti bolesti;pripremiti na tetraborat vag.Sta to tocno znaci??Tako mi je pisalo i prosli puta...itko zna nesto o tome??
richy te vaginalete se koriste kad se krene u postupak i uvijek ih možeš nabaviti u ljekarni iduči puta kad budeš gore kupi si ih i kad kreneš u postupak da možeš odam krenuti stavljati ,pozz
To su vaginalete - Na tetraborat, sluze za dezinfekciju rodnice ja ih nisam koristila pa ne znam vise o tome. Bas mi je zao sto nikako da konacno krenes.
Ja sam se danas isto najahala po laboratorijima i pregledima. Prvo brisevi pa epidemioloska pa sam isla kod stare ginicke i saznala da mi je neprimjereno uzela uzorak za papu i sad sam bijesna ko ris. Bila sam i na VV, uzeli mi krfcu i sad jos samo cekam sve to pa da vidimo.
To znači da ih sada još ne trebam koristiti, jer nisam krenula u postupak nego sam još na yasminu??!!?jesam li dobro shvatila??ma mislim, totalno su me sludnili danas...imala sam uputnicu za IVFI/ICSI postupak- a kako nisam još spremna, onda su mi objašnjavali da sam dužna u roku tri dana poslati uputnicu za pregled, a da ovu za postupak trebam ponijeti idući puta sa izmjenjenim datumom, ako prođe mjesec dana...onda je sestra počela nešto mljet oko tih nekih vaginaleta, koje se kao kupuju i drže najbolje u hladnjaku....pobogu, totalno me smuvala...šta mi je onda to kog klinca i spominjala i zašto to pišu, ako to još ne trebam primjenjivati??!!I danas sam još vadila nalaze hormona prolaktina, i ja sam to izvadila...i ništa...valjda to oni dobiju kompjuterski prebačeeno, mislim te nalaze- pa vide kakvi su kada idući puta dođem!??Onda sam po izlasku iz bolnice, još navratila dolje do ljekarne i kupila jednu kutiju yasmina..i pravo se išokirala...jer su tablete drastično poskupileee!!!!!jedna kutija sada košta 103 kn!!!!Katastrofa...I naravno, kakva bih trebala biti na kraju toga svega....nemam riječi!!Ali šta da se radi, ako želiš doći do svoga cilja...koštat će to i para i živaca!!!Samo neka je zdravlja....
Bog Richy što ti se tiče vaginaleta koristiš ih tek kad kreneš u postrpak ja sam ih počela stavljat treći dan ciklusa.Sada samo piješ yasmin do kada ti je dok. rekao. 103kn!!!ja sam ih u 12 mjesecu platila 87kn prestrašno koliko su poskupile.
Ja sam pred 2tj u istoj toj ljekarni yasmin i folacin platila nekih 110kn.Richy,kad odmoris,odspavas,bit ces mirnija.i mene obicno posjete bolnicama,doktorima,labovima izivciraju i izmore.pogotovo jer obicno iskrsnu ni od kuda i jer se moras prilagodit i cijeli si raspored pretumbat i dokotrljat se do tam a onda jos kad nista ne obavis...razumijem te skroz ali kad sutra budes bistre glave,sjeti se da mozda krenes po boljem zakonu i da uvijek istovremeno netko od nas prolazi kroz jos gore stvari
....prošao uskrs,svi smo još tu....ja sam otišla u subotu kako ste me i savjetovale, dr.A nije bilo primila me doktorica....i pročita nalaz hormona sve u redu ali štitnjača divlja...neće raditi ništa dok se to ne smiri..prije mjesec dana je bila uredna i smnajili su mi dozu tableta...sad opet čekati....ne znam..svaki put nešto se iskomplicira....
(..nikako da dođem do ultrazvuka 3 dan, kamoli postupka...nadam se da su druge bile uspješnije...
ajojbas mi je zao... das malo meni tu svoju stitnjacu? kod mene ti je pak malo usporena ali mi je on dao kod prvog postupka euthyrox tek toliko i isli smo s time u postupak. meni pak dosao nalaz pape jako los, vidjet cemo sto ce na to reci. cekam jos briseve. jel se kome desilo da su isli u postupak s losim papa testom?
Može li mi samo netko reći da li još uvijek vrijede oni isti brojevi koji su na prvoj stranici?Prvi put se naručujem na VV i nisam sigurna u proceduru niti da li moram tražiti nekog isključivog liječnika ili me oni dodjele proizvoljno,vidim da većina cura ide kod dr.Alebića iako je i doktorica ok (tako barem čitam) može neka preporuka??
Unaprijed hvala!
Sanda,isto cin 1 ali i neprimjeren uzorak za analizu:/hvala ti!!
nina,da,jos vrijede oni brojevi.meni su oni oboje ok![]()
geceta, meni u 3mj nije endometrij bio kak spada, al me doktorica(koja je mjenjala doktora)pustila u postupak, na pregledu 7dc još nije bilo kak spada, al na 9dc je sve bilo super, samo su folikuli na 11dc malo prerano popucali, s endometrijom nije kasnije bilo nikakvih problema
cure, jel još uvijek vrijedi da se za spermiogram netreba naručivati, da se samo pojaviš s uputnicom
Beilana,meni je inace uvijek endometrij ok i uvijek je kod mene sve ok.ovo cu ziher morati ponoviti buduci da pise da je opce uzorak bio neprimjereno uzet pa se pitam dal da uopce pokazujem to na vv.pricekat cu jos 7dana za nalaze briseva.
Ivanamaricic,mi zvali prosli tj i usmjerili nas odmah na androloga koji nas je narucio tek 23.5.!!a trebali bi u postupak krajem travnja.
Meni je Alebić rekao da do idućeg dolaska izvadim nalaz papa i da sa uputnicom za postupak opet dođem 3. dan...no kako pijem yasmin do 25.04., a još uvijek imam mengu, znam da moram čim prije napraviti taj papa test jer se na nalaz kod nas dugo čeka...pa ne znam što ako mi nalaz pape ne bude gotov dok budem trebala ići na VV??Ovaj puta mi je dao da pijem yasmin samo dva tjedna, pa ne znam kako to da ne trebam piti cijelu kutiju??prošli puta mi je ostalo dvije tablete, a sada će ostati njih pet prema mojoj računici?!?!Nadam se da on zna što radi....??!!
Ja sam mj dana cekala na nalaz pape a na kraju je onda jos i ispalo da je uzorak bio
Neprimjeren za analizu:/ zna dr sto radi,desi se da se zbuni pa mozes onda nazvati i provjeriti.meni je dr dala cijelu kutiju ali isto tako rekla da mogu i vise uzeti,da su stempiram s poslom,samo ne znam koliko vise
Draga Richy,ja sam imala isti problem sa papom kao i ti,znači treći dan ciklusa trebala sam doći na uzv sa uputnicom za postupak i novim nalazom papa testa.Da ,i kod nas se dugo čeka nalaz ali mi je sestra kod mog ginekologa rekla da mogu platiti uzimanje papa testa i za četri dana išla sam sama u bolnicu po nalaz.Papa me je koštao 50,00 kn.Raspitaj se malo kod svog gin.možda možeš to tako riješiti.![]()
Posljednje uređivanje od hrki : 12.04.2012. at 10:36
Richy samo polako, lijepo obavi sve što ti je dr. rekao i kako ti je hrki rekla možeš platiti nalaz pape i on je onda gotov na vrijeme. Situacija sa cistama meni je jako poznata. Svaki put kad bi išla gore samo sam si mislila šta će biti sad jednom cista, drugi put nakon postupka hiperstimulacija koja nikako da prođe, pa višak slobodne tekućine u trbušnoj šupljini, pa štitnjača divlja i tako to. Sve je to nažalost normalno kad si u MPO vodama, ali eto i meni se posrećilo i držim ti srećke da krajem mjeseca bude sve ok i da kreneš u uspješan postupak![]()
Hrky...hvala ti! Nisam znala da se to može tako sa nalazom pape, baš moram pitati kad budem vadila.
Malecka...divna si, hval ti na ovim riječima potpore!!Jako mi to puno znači...Nadam se da ću i ja uskoro imati razloga za veselje kao i ti...Prava si sretnica!!Big hug!!
ja sam mislila biti 1,5 mj na yasminu ali ne, hvala :/ lose mi je strasno od njega
Pozdrav svima,jel dr.Alebić radi preglede i konzultacije vikendom i jel vrijedi još ono pravilo da se naručuje od 13-14 h?
Draga inna28...ha,ha...imamo iste slikice...čuj, ma nije ti pravilo da se naručuje od 13 - 14 h...slobodno možeš zvati već ujutro od nekih 10.00 h...ja barem tako uvijek zovem i naručujem se bez ikakvih problema- tako da slobodno možeš zvati!!
Da) nadam se da ćemo ubrzo dobiti jedan takav poklon.....ok,zovem ujutro pa ćemo vidjet,hvala
Ne vrijedi vise pravilo za zvanje od 13-14 ali zgodnije je kad ih jos i mi telefonski ne opterecujemo odmah ujutro jer tad idu cure u postupku:folikulometrije,vadenje krvi,injekcije,pa pripreme za punkcije,punkcije,transferi.najbolje je pokusati oko 10.30 kad je cca pauza 1.dijela ili od 12 na dalje.no,u biti,kad god da zovemo,netko ce se javiti.
Ali...što te ne ubije....ojača te...ovih dana se vodim za tim...
I hrabro dalje...s nadom da i mene negdje čeka moja sreća...![]()
Strašna, žao mi je![]()
Strašna, žao mi je....ali palac gore na tvojoj pozitivi, tako i treba!!Nema predaje....sada ti je to postalo kao neka rutina i sve si bliže svome cilju!!Bit će to vrlo brzo!!Big hug
![]()
Strašna,žao mi je...![]()
Posljednje uređivanje od hrki : 16.04.2012. at 13:40
molim info - vrijedi li i dalje da na VV priznaju samo kod njih napravljen spermiogram?
Bubekica, to i mene upravo zanima. Naime moj suprug bi trebao napraviti kontrolu pa me zanima dali moramo u Zagreb samo zbog toga ili možemo i u Osijeku pošto nam je bliže
Ako mislite na VV u se lijeciti,morat cete i gore jedan sgram + pregled kod androloga obaviti.ali nalaze za uopce utvrdivanje prvotnog stanja i eventualne neplodnosti s muske strane mozete donijeti i iz drugih bolnica,daklem uvazit ce njihovu dijagnozu ali svejedno cete od strane MPO lijecnika bit poslane na daljnju obradu kod njih ili za druge pretrage koje oni ne obavljaju,dalje.Ivana,ti to vec znas,pa sto nije prvi postupak bio gore?morate ponavljati?mi smo naruceni tek 23.5.,narucili nas pred 2tjedna.tad cu vec bit na punkciji
odlucila sam danas ipak otic gore cim prije, prosli put kad sam zvala mi je sestra rekla da nazovem na 1dc, tako da sad cekam M i zovem pa cu vidjeti kad ce me naruciti. zapravo me zanimalo dal da MM obavlja sgram prije toga s obzirom da nije nikad, tj. dal je neki problem ako taj nalaz nemamo? malo zvucim kao streber![]()
Obicno ne kazu nazvati 1.dc nego za 1.puta naruce neovisno o tome. ovo sto ti kazes se tice vecinom parova koji ulaze u postupak.nisam jos cula da je netko isao bez ijednog obavljenog sgrama no mozda mozes.no i tad ce ti reci da moras to obavit a i za to se narucuje.
nemam pojma, ja sam tak prije mjesec i pol zvala na blef, rekla da zovem na preporuku te i te doktorice zbog tog i tog razloga i rekla je da nazovem na 1 dc i da ce me dalje uputit i za dodatne pretrage i za pregled (napominjem i tu - sestre na telefonu su predivne). naime danas nakon sto sam s doktoricom iskomentirala svoje nalaze ispalo je da su tak losi da me vjerojatno ceka visemjesecno saniranje, pa je rekla da pozurim s tim svojim odlaskom.
geceta, je prvi postupak je bio na VV, kad je suprug dobio nalaz od spermiograma rekli su mu da ga ponovi za 2-3 mjeseca, ali sad je prošlo i više od toga. Iako znam da mora u Zagreb samo zbog toga, reko idem ipak pitati , bilo bi obro da može i u Osijeku. A eto opet što je tu je, sutra ću zvati da ga naručim, iako mislim da neće biti gotov do postupka, neće me valjda zbog toga pomaknuti...
Je,tak je i mom pisalo,sve ista stvar i napisah ti vec kad je dobio termin,malo sam bila zatecena time.ugl,moras zvat centralni salter a ne nase sestre
Zanima me dali je nekome od yasmina mučno, i otkada sam to počela piti pojavio mi se iscjedak i to svaki dan, a ne pamtim kada sam ga imala, mislim da su za to sve krive tablete.
Kada to popijem idem treći dan gore na pregled i šta dalje sljedi, šta sa tim pregledom, dali to znači da samo tražim uputnicu za pregled