cure...jel koja od vas imala kakvo iskustvo sa femarom? ja ga sad uzimam pa me čisto zanima jel tko trošio i kako je reagirao na nju?
hvala...
cure...jel koja od vas imala kakvo iskustvo sa femarom? ja ga sad uzimam pa me čisto zanima jel tko trošio i kako je reagirao na nju?
hvala...
Ja osobno ne ali nasla sam 7 tema za nju pa skicni tamo dok ti se netko tu ne javi
evo mene, preživjela punkciju. nije bilo dr A tako da mi je radila doktorica, baš me dosta bolilo, prošli put je bilo puno bolje. sve u svemu, dobili 6 stanica, 2 stavili oploditi a od ostalih ako koja bude dobra budemo smrznuli.
hope31, jesi bila gore? kaj ti je rekla dr, jesi u postupku? ja poslije punkcije bila malo ošamućena pa te nisam uspjela skužiti.
geceta, kako se držiš?
Hej,draga,~~~~~~~~~~ za tulum u labu!!! Bravo za 6!
Ajm okej,nista posebno ali niti se previse proucavam,jedino se nikako naspavati. drzi se,odmori danas!kad moras?u pon?
Hej draga bila sam gore jučer, al sam kasno došla jer mi kasnio vlak bila sam kod doktorice na redu oko pola 1...vjerojatno smo se mimoišle, uglavnom ne idem u postupak, ne mogu dobiti stimulaciju, rekla je da čekamo novi zakon a da dotle obavim imuno.pretrage i tako...di+ugo mi je to al što ću...bravo za 6js...držim fige da se sada cvrsto prime![]()
hvala curke!
ja se nadam sutra transferu, baš mi je bed što je danas nedjelja pa nisam mogla zvati lab, sad sam sva na iglama, baš me strah![]()
Poslije sam se sjetila da volis nazvat a bas se potrefilo da ne mozes:/ma sve bude u redu!!jos ~~~~~~~~~
Zaboravih vam spomenut razgovor koji sam jednom sad prilikom dozivjela na VV:pita jedna zena drugu dok su cekale punkciju:"ides li ti na potpomognutu ili umjetnu oplodnju?"
Nažalost ovakve situacije i nisu tako rijetke. Dosta žena/parova misli da AIH ne spada u MPO, a ima i onih koji, ako idu u postupak sa svojim stanicama, misle da to nije "prava umjetna oplodnja".Zaboravih vam spomenut razgovor koji sam jednom sad prilikom dozivjela na VV:pita jedna zena drugu dok su cekale punkciju:"ides li ti na potpomognutu ili umjetnu oplodnju?"
Svega ima - na nama je da educiramo.
ja posizim uopce na naziv umjetna jer jos uvijek nista nije umjetno u svemu tome!znam da ima svega ali ovo mi je jednostavno nevjerojatno bilo,nisam bila prenapadna (cudom!) ali skomentirala sam ihne kazem da svi moramo sve znati i bit upuceni u svaku sitnicu,mozda je i bolje nekim se stvarima ne opterecivati,ali opet mislim da bi se svi koji se misle upustati u ovo,trebali minimalno raspitati o svemu.cula sam i za punkcije iz pupka,moraju li se skinuti za et,da ak ides na ivf,onda si odmah i trudna ma izjave a la miletich
Joj bolje da se ne zivciram sada![]()
nemoj se živcirati draga. kakvih sam sve nebuloza čula u toj čekaoni, mislim da me više ništa ne može iznenaditi... neke ljude jednostavno ništa ne zanima i ne žele se ni malo informirati.
na jednom od prošlih transfera pita jedna žena drugu (gledaju one uzv sličice koje se dobiju): kako se tebi vidi samo jedna točkica a vratili su ti 2 zametka?![]()
totalno OT, ali..ja sam za spolni odgoj u školama, definitivno, upravo zbog ovakvih stvari (možda sat vremena tjedno vjeronauka manje-ne bih htjela da me se krivo shvati). ne samo da ljudi nemaju pojma o MPO, nego ne poznaju svoje tijelo, ne znaju metode kontracepcije...
na početku naše MPO priče ja sam puno toga i mužu morala objasniti, jer se nikad nije susretao s tim terminima.
mene osim "umjetna" oplodnja bode u oko i "prirodna" trudnoća (znam, i meni stoji u potpisu), ali nema ništa prirodnije od trudnoće, zar ne?
Kad sam ja jednom došla po uputnicu za vv nije bilo moje gin. nego kolega koji ju je mjenjao. Istina, je on stariji, ali pitao me odakle mi vade js, jel preko trbuha. Ostala sam zapanjena.
Potpisujem sve gore
Eva,nevjerojatno!!!jos gore nego moja bivsa ginicka koja mi je prvo rekla nemate sanse "prirodnim putem" no sad vas nece primit pa se opustite prek ljeta i bude nekaj,obicno na godisnjem se tak nekaj desi.aha,da,meni se jedino na go desi da mi dode M :D
Ah da!jos jedna prica s transfera:Nose oni sve one instrumente u salu (ne znam kak se zovu shame on me sad) i zena koja ceka punkciju:jao!pa ste je ovo??kud ce s tim??pa nije to valjda za nas!? -radilo se o obicnim instrumentima koje koristi soc.gin.pri svakom pregledu
Ja sam stvarno nova u svemu obzirom da još nismo došli niti do prvog postupka I samo sam jednom bila u čekaonici na vv, no ne mogu vjerovati da ljudi pitaju bas takve nebuloze... Pa sto su ranije u životu radili kod ginica...
Ja mislim da još uvijek ne znam ništa no općenito mi je nevjerovatno da ljudi neke osnovne stvari ne znaju.
A tek moje iznenađenje sa zatucanim stavom opće populacije!?!?!?! Strašno!!!!!
Dok se nismo našli u ovoj situaciji, naravno, Kao I većina ljudi nismo niti razmišljali o tim stvarima, no uvijek mi je sve to bilo sasvim normalno... Mpo, posvajanje I slično... Čak smo mm i ja pricali o ideji da pored svojih troje još posvojimo jedno dijete (uvijek smo mislili imati minimalno 3).
Ja sam toliko postala alergična na umjetnu oplodnju,da mi čak i ˝umjetna prehrana za bebe˝ diže kosu na glavi
Neki ljudi ne znaju,neki ne žele znati...a ostali su na forumu
hahahaha, ajme koje gluposti!!!!!!!
cure, uljepšale ste mi jutro ovim svojim razgovorom :D
cure moje, evo meni vraćena na čuvanje 2 4-stanična embrija (kaže biologica jako lijepa), beta 13.6.
ostale js su bile nezrele tako da ništa nije smrznuto.
Kitty držim fige za uspijeh!!Eee, sada to čekanje je ono meni najgore od svega!?Sretno!!![]()
kitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da ostanu i udobno se smjeste kod mamice slijedećih 9mj
cure imam pitanje, sad gledam dr A je davno napisao da mi izvade amh u labu, a nikad nisu, tj nemam nigdje da su mi ga izvadili, a voljela bi znat koliki je, jel mogu ja sad dr A prosit dok budem na VV-u da me odma pošalje u lab da to izvadim?
beilana ja sad kad dobijem trebam ići na VV vaditi hormone, među njima je i AMH, i piše mi da se naručim od 3-5 dana ciklusa..sad neznam jel se AMH može vaditi bilo koji dan..to će ti vjerojatno odgovoriti one koje imaju više iskustva..i piše mi da moram biti natašte..
da, uvijek sam natašte, a idem 3dc kod njega, ak će mi dat postupak, onda nebudem tražila da vadim amh, al ak će me stavit na čekanje iz nekog razloga, onda ću prosit da izvadim, ko zna kakav je s obzirom da imam pcos, možda baš i nisam kandidat da čekam novi zakon il ko zna kaj
kitty sretno! neka se smjeste pod tvojim srcem i da uskoro čuješ kako ti još 2 srčeka kucaju!!!!!
Ja sam vam malo zbunjena... Danas sam bila 3dc gore, vadila hormone i bila na dogovoru... rekao mi je dr. A. da neka obavimo još savjetovanje i vađenje krvi u Petrovoj pa da opet dođem 3 dc i da ću onda dobiti kontracepciju pa onaj tamo ciklus u neki postupak... Što se tiče savjetovanja to sam dogovorila već ovaj tjedan i samo još u Petrovoj izvadimo krv (mislim da se čak niti ne mora naručivati).
Uglavnom, obzirom da je sa mnom sve ok i da us moji ciklusi uredni ne kužim zašto ovaj jedan mjesec kontracepcije... Znam da su tu cure već imale takve terapije pa vas molim info u čemu je kvaka sa tom kontracepcijom. Ja sam se nekako nadala da ćemo za mjesec dana na ICSI, no eto još dodatnih mjesec čekanja...![]()
draga, za slučaj da nebude nekih cista, i da malo smiri jajnike prije neke stimulacije
ja sam prošli put bila 1mj na jasminu, a ovaj put sam 2 mj na jasminu, vjeruj mu, zna kaj radi
beilana, nalaz ti je vjerojatno kod dr u kartonu.
a za PCOS je tipičan visoki AMH.
visok? onda je to ok? misliš da je kod njega? ja ću ga baš pitat
123beba,i ja imam uredne cikluse i nemam cisti ali sam bila skoro puna 2mj na yasminu da se sve smiri i da se sve moze sto vise kontrolirati.zapravo,cekas onda jos 2mj do postupka ali vrijeme tako brzo prolazi da to nije normalno.sve u Petrovoj se obavi isti dan ali kad smo mi bili,guzva je bila nenormalna.ak se dobro sjecam,2tj se cekaju nalazi.
Kitty,i ovdje malo ~~~~~~~~ da se mrva koja primi i ne budi tuzna sto ti nisu ostale smrznuli,doista se ne isplati:/
hvala vam cure... nikako mi nije bilo i prije jasno zašto svi piju pilule prije ali sam mislila da je to možda zbog nekih drugih problema sa jajnicima... No, sve u svemu, čekamo 2 mjeseca, no ako smo čekali ovoliko možemo i ta dva!Bitno je da na kraju imamo svoje bebice! Čak mi je i danas vađenje krvi bilo bez ikakvih problema a inače se totalno bojim (mislim da sam gora od neke male dijece)... :D
bok! evo, obavili smo pretrage, kao svi nalazi će biti gotovi kad dođemo sljedeći mjesec na 3.dc kad ćemo dogovoriti za dalje....ajme jedva čekam!!! hvala na odgovoru!
a u kojoj ste vi fazi trenutno?
Bok curke samo da javim Betu ona iznosi 1670![]()
Cestitke!!!to iz prvog pokusaja ili?koji dpt,koliko zametaka?
musica, bravo, odlična beta!
beilana, s obzirom da imaš PCOS bilo bi vrlo neobično da imaš nizak AMH i smanjenu folikularnu rezervu. najvjerojatnije je sve ok, ali ništa te ne košta da pitaš.
hvala svima na vibricama![]()
Pozdravljam sve Vas trudilice i svima želim samo najbolje. Ja sam trenutno na sv. duhu imala sam 1 aih i 2 ivf/icsi-a sve negativno, zadnji postupak prošli mj...Sad idem u prirodnjak i još se nisam upisala na listu za lijekove.. zato sam vas htjela moliti za par inf o vv koliko se dugo čekaju lijekovi, kakvi su dr..itd.. na SD je ok ali koma je sa lijekovima, čeka se i do 7 mj.. I ja imam nizak amh..i pcos... visok fsh..u biti sam low responder( oba stimulirana postupka transfer samo 1 js...) pišite molim vas....
kika na VV nema liste i ne upisuje se za lijekove..
pozdrav...evo imam jedno pitanjce kolika bi trebal biti beta kada se vadi krv znaci od najmanjeg...13.6 idem raditi betu pa me sad vec nekako strah koji bi brojevi to trebali biti...naravno prvi put sam na vantjelesnoj i i sad vec razmisljam sta ce biti .nazalost imala sam dvije stanice od toga jedna nezrela ,oplođena jedna i to na dan transfera tj.jucer žena mi rekla da se podijelila samo na dva...ima li neko slicna iskustva da su mu je vracena jedna stanica koja je bila podijeljena samo na dva ...naravno žena mi nije dala puno nade...hvala...
Hej,meni je biologica govorila da oni pogledajh drugo jutro nakon punkcije a na dan et ne gledaju tak da si ju mozda krivo shvatila da ti se tek na dan et oplodila i podijelila.
to sto je bila 2-stanicna,ne mora znaciti nista lose,moze biti i blastica u super stanju pa se ne primiti,ne ovisi samo o tome i nazalost,ne mozemo tu nista.ima na netu tablica s vrijednostima bete, ovdje je jedna http://www.neplodnost.hr/trudnoa-v2/...a-trudnoa.html ali prerano je da se sada zamaras time,danas ti je tek 1.dpt. Odmaraj,uspori i cuvaj svoju mrvu!
još jedno pitanje na ovu temu... dr. A. mi je rekao da dođem 3 dc pa me zanima od kojeg dana se onda počinju uzimati pilule... Inače kad se koriste u svrhu kontracepcije znam da ih cure uzimaju od prvog dana ciklusa no kako je ovo sa sasvim drugim ciljem pretpostavljam da ima neko drugo pravilo...
I još ono što me malo muči je činjenica da je moj ciklus uredan i znam da će mi 1 dc biti u četvrtak 21.6. a onda se spajaju ona 2 neradna dana sa vikendom... Prvi radni dan nakon toga je meni već 6 dc. Zna li tko što u takvim slučajevima? može li se doći dr. ranije pa da on prepiše terapiju i da upute kada krenuti sa pilulama pa ako se dogodi da je to neradni dan da se krene sve na vrijeme... Hvala! I ako pitam neke gluposti samo recite...![]()
23.oni rade 100% a za sve ostalo ces se dogovoriti,radije nazovi i provjeri kako rade tak tjedan.u pravilu ne daje unaprijed,zato se i ceka 1dc da dobijes i da zoves.doziranje i startanje s kontracepcijskim ovisi o njegovoj procjeni,neki piju od 7.dc,neke cure od 3.,ovisi i o kontracepciji.
Geceta znaš li možda jel tog 23 rade oboje? ili samo jedno od njih? Znaš li za još koji dan da doktorica ne radi?
kitty da bile smo zajedni i na punkciji i na transferua sada cemo do 13.6
![]()
Gaceta hvala za info... Sutra idem na savjetovanje pa ću navratiti do sestre da pitam i za to... Nego, kada idem na savjetovanje moram li prvo k sestri po naš karton ili idem direktno gore na savjetovanje?