Stranica 78 od 191 PrviPrvi ... 2868767778798088128178 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,851 do 3,900 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da... neki doktori i savjetuju more, lagano brčkanje itd nakon transfera. Bez forsiranja i sl. Marincezg zašto misliš da nije preporučljivo?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage moje suborke, zadnjih godina kampiram na ovim stranicama, imam pitanje, ako tko zna-nek javi svoje iskustvo
    2010. sam postala mama i opet razmisljam o tome. Jel zna netko od vas koja je procedura za povratak na VV, jel se mora sve one pretrage raditi iz početka? Ili doktor kopira (uspješan) prošli postupak? Unaprijed hvala!! (znam da moram zvati gore i pitati, zanima me vaše eventualno iskustvo)

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hej, ja mislim da ce tebe pregledati i poslati napraviti sve one hormone, tm na novi sgram i da cete morati ponoviti one sve analize krvi u Petrovoj ali to je samo moje misljenje

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Blondy, slažem se s gacetom... što se tiče krvnih pretraga u Petrovoj svakako ćete ih morat raditi jer to mora biti ne starije od 6 mjeseci, a za ostalo mi je logično da ti dr. pogleda hormone i s-gram prije nego kreće novi postupak... Ipak ljudima se svašta može promijeniti u 2 godine. No, svakako sretno sa novom bebicom... Da čim prije bude tu!

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Curke molim za malu pomoć..... kako ide s folikulometrijama na VV? Sestra mi je samo rekla da dođem u 07.30 da se nikome ne moram javljati???
    Jel mi treba uputnica za to ( zadnja uputnica mi je za postupak) ? Kako znam kad sam na redu ako se nikom ne javljam??? Hvala na pomoći... malo sam
    zbunjena jer mi je ovo prvi postupak na VV!!!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ako si dala sad uputnicu za postupak,ta tebe kod dr postoji lista.Dodes,sjednes i nachulis usi da cujes kad tebe proziva.Onda ide pregled,laboratorij,pikica.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Aha tako to ide... hvala ti puno geceta!!!!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

* za tebe postoji lista

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje sup(a)utnice nadam se da nas čeka uspješno ljeto....ja sam jutros bila na folikulometriji i doktorica mi je propisala štopericu večeras i postupak u srijedu...ne zna se još hoće li biti inseminacija ili ivf, zbog nepropusnog lijevog jajovoda...ali sretna sam jer stvari se pokreću...pa šta bude...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

LeeLaa SRETNO!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Je,je, i mislila sam tako nekako...Hvala na odgovoru...Želim nam sviiiima uspješnu godinu i da 2013. dočekamo trudne)). Puse!!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

curke, evo mene opet s pitanjem i filozofiranjem. moram pokrit sve opcije
    dr. A mi je na pregledu napisal ovako: kontrola 3-5 dc s nalazom androloskog pregleda i nalazom hsg. Donijeti uputnice za pregled i amh.
    Zanima me dal to znaci da definitvno taj ciklus nista od klomifena ili mozda odmah startam (planirani su ciljani + klomifen)? S obzirom da tek onda vadim amh. Ne bih htjela vadit ranije pa doc bez uputnice, a mami me vadit ranije ako to znaci da cu ubrzat stvari. Ajme sto filozofiram.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bubekica, mislim da nećeš na tom pregledu još startati s klomifenom.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

A kad bi ti to palo?jer oni krecu s GO

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

imamo malo junačko i bebu veliku 16,4 mm
    svima ostalima želim sreću u bilo koje vrijemeeeeeeee, neka roda dođe i k vama

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako se slucajno vrate vec 27.8. ili 32 dana kasnije. Ak ce bit rijec o regulaciji na par dana, mogu to duphastonom porihtat, ionako ga pijem.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Drage oje ako može jedno pitanje...ne znam da li je koja radila od vas imunološke oretrage, ja sam jedan dio odradila....e sad dobila sam samo jedan dio nalaza i imam još dosta pretraga za obaviti...pa bi molila pomoć ako koja zna....

mutacije u genu FVL -nema
    Mutacije (protrombin)-nema
    mutacije c-T na položaju 677 u genu MTHFR -heterozigot -mut/wt...pa eto ako koja zna neka se javi....samo sam to dobila od nalaza ostalo još čekam....

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hope31, ima ti posebna tema o imunologiji, možda da probaš tamo pitati: http://forum.roda.hr/threads/33266-I...%A0KE-PRETRAGE

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

MaliAnđeo, čestitam na srčeku!!!!!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kitty hvala....već sam malo gledala tamo....vibrice za daljnji nastavak prekrasne trudnoće

Štrumfet@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jel ima informacija kad im je godišnji i kad se vraćaju

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Štrumfet@ prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ima informacija kad im je godišnji i kad se vraćaju
    Štrumfet@ ja sam danas zvala gore i vraćaju se 27.08.2012, jer ja tada trebam krenut gore...e sad kad idu od kojeg datuma nisam pitala....nadam se da sam bar malo pomogla

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hope hvala, uljepsala si mi dan upravo, meni taman 27.8. 3dc

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Krece li itko ovih dana?M je uranila i krecemo

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    Gaceta, sretno!!!!!
    Mi iimamo 2 mjeseca terapije za snižavanje TSH pa tek onda vidjeti što dalje...

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ajoj kak mi je to promaklo?
    hvala ti!!

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ma mislim da nisam niti pisala... Nisam bila psihički spremna za nešto takvo jer sam bila sigurna da nam slijedi postupak pa mi je trebalo malo vremena da se priviknem na činjenicu da opet nešto čekamo. Uglavnom da ne idemo u postupak sve bi bilo ok sa stitnjacom jer su mi vrijednosti na gornjoj granici, ali ipak unutar intervala.. no, kaze endokrinologiju da bi za IVF trebalo biti negdje na sredini. I sad ja tako svaki dan pijem terapiju i 17.8. ponovno vađenje hormona, pregled endokrinologa pa ćemo vidjeti dalje. Uglavnom, sada sam već ok... No, tebi želim proljetnu bebicu ili bebice!!!!

Štrumfet@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Hope,naravno da si pomogla. I čestitke svim trudnicama

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Kuzim:/ ja sam isto na euthyroxu ali po nalogu dr.A.
    Hvala ti,draga

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

hej, jel znaš koliki ti je sad TSH nakon terapije... i nastavlja li se terapija sa Euthyroxom i kada se uđe u postupak ili je to samo prije postupka? Meni je endokrinolog rekao da liječnici reproduktivne med. obično žele da TSH za ulazak u postupak bude oko 2 (max. 3)...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    hope hvala, uljepsala si mi dan upravo, meni taman 27.8. 3dc
    eto super, i ja bi tako negdje očekujem da će mi doći....pa možda se i sretnemo gore i skupa u postupak

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kuzim:/ ja sam isto na euthyroxu ali po nalogu dr.A.
    Hvala ti,draga
    geceta sretno....za bingo ovaj put

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

svim trudnicama čestitammmmm

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    hej, jel znaš koliki ti je sad TSH nakon terapije... i nastavlja li se terapija sa Euthyroxom i kada se uđe u postupak ili je to samo prije postupka? Meni je endokrinolog rekao da liječnici reproduktivne med. obično žele da TSH za ulazak u postupak bude oko 2 (max. 3)...
    ja sam poslije isla samo jednom i bio mi je 2.64 sto je dr rekao da je super i da ocito terapija pase pa da se ne prekida

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    geceta sretno....za bingo ovaj put
    hvala ti puno, draga

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

optimalan TSH za nekog na Eutyroxu, a u postupku je do 2. u pravilu se s terapijom ne prestaje jer problematična štitnjača pod hormonima, a osobito u trudnoći zna još više podivljati tako da je u masi slučajeva tada potrebna prilagodba, tj. povećanje doze lijeka.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Frka, sad je mene frka, a dr mi tad rekao da su nalazi odlicni ( ??)

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

moj endokrinolog je rekao ovako: za IVF razina TSH treba biti 3, no ima onih dr. koji vole da je ta razina i na 2... Uglavnom, ako sam ja njega dobro skužila to je sve ok... Čim nije više od 3 sve je pod kontrolom! Zato ne brini! Ne bi ti dr. rekao da je nalaz odličan da to ne misli! Gaceta, sve će to biti super! Samo hrabro i bebačica će stići!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Frka, sad je mene frka, a dr mi tad rekao da su nalazi odlicni ( ??)
    ma ne treba te biti frka - 2.6 nije visok TSH i teško da će ti stvarati probleme... pogotovo kad stalno primaš terapiju.
    ja govorim o preporukama liječnika IZVAN Hrvatske. puno smo o tome pisali, a u zadnje vrijeme najviše na temi Potpomognuta u privatnim klinikama - malo si pogledajte da sad ne tipkam sve iznova... stvar je u tome da vani neki liječnici ženu neće pustiti u postupak čim je TSH veći od 2 jer je to kao neki optimum. a kod nas niti endokrinolozi niti MPO-vci uglavnom ne pridaju pažnju problemu subkliničke hipotireoze dok god je TSH unutar referentnih vrijednosti iako kod nekih žena to itekako zna stvarati probleme i ometati začeće. evo primjer - znam ženu s problemom sekundarnog steriliteta i po drugo dijete su se uputili na VV dr-u L dok je još tamo radio. svi su nalazi kao bili u redu i išli su na IVF. odmah je zatrudnila, ali na kraju se desio spontani. zatim postupak nije uspio. onda opet spontani. kopala je i sama skužila da njen TSH od 4 i nešto zapravo nije ok. našla dobrog endokrinca, počela s Eutyroxom i ubrzo prirodno zatrudnila i iznijela trudnoću do kraja. njen MPO-vac to nije smatrao relevantnim iako je na nekoj svjetskoj med. razini općepoznato da je optimum oko 2. ali nije sve crno-bijelo. ja sam recimo bez problema zatrudnila s TSH od 3,4 bez ikakve terapije. sestra mi ima hipotireozu pa sam dosta kopala o tome i znala da to i nije najsjajnije. dr.A je samo odmahnuo rukom. ja sam kopala dalje i konzultirala se s dr.R iz Vilija (on je u ZG jedini MPO-vac koji stvarno obraća pažnju na imunologiju i ako trebate savjet tog tipa, toplo ga preporučam). objasnio mi je da nije stvar samo u TSH. potrebno je provjeriti i fT4 koji bi trebao biti iznad 15 (može biti nešto niži u toplim mjesecima, ali zimi nikako) i antitijela štitnjače koja bi trebala biti negativna. s obzirom na to da je kod mene to bilo ok, moj TSH od 3,4 nije zahtijevao terapiju. zatrudnila sam u tom postupku i TSH mi je ubrzo pao ispod 2 jer zdrava štitnjača u trudnoći radi ubrzano. s druge strane, problematična štitnjača vrlo često u trudnoći dodatno podivlja pa je poželjno prije trudnoće TSH spustiti ispod 2 da se prvenira velik skok. tako sam ja to shvatila. kada dođe do trudnoće, obavezno vadi TSH i fT4 na početku, a zatim bar jednom mjesečno kako bi se mogla regulirati terapija. još nešto - T4 i fT4 nije jedno te isto! za trudnoću je bitan fT4 koji bi trebao biti iznad 15 (sada može i malo niže zbog vrućina).

eto na kraju sam odužila, ali nadam se da se kuži poanta...

sretno, cure!!!
    Posljednje uređivanje od frka : 04.07.2012. at 14:47

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

neka si se ti oduzila, korisno je, nije bzvz cak i da se ponavlja. Hvala

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

neka si se ti oduzila, korisno je, nije bzvz cak i da se ponavlja. Hvala
    Potpisujem

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ja se pikam od subote 30.06., sutra sam opet gore na folikulometriji!!!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma mislim da nisam niti pisala... Nisam bila psihički spremna za nešto takvo jer sam bila sigurna da nam slijedi postupak pa mi je trebalo malo vremena da se priviknem na činjenicu da opet nešto čekamo. Uglavnom da ne idemo u postupak sve bi bilo ok sa stitnjacom jer su mi vrijednosti na gornjoj granici, ali ipak unutar intervala.. no, kaze endokrinologiju da bi za IVF trebalo biti negdje na sredini. I sad ja tako svaki dan pijem terapiju i 17.8. ponovno vađenje hormona, pregled endokrinologa pa ćemo vidjeti dalje. Uglavnom, sada sam već ok... No, tebi želim proljetnu bebicu ili bebice!!!!
    I meni je slično bilo prošli mjesec kad sam vadila hormone pa je štitnjača podivljala (jer su mi mijenjali terapiju s 50 na 25) i ja sam ti u roku mjesec dana vratila sve na normalu sa terapijom od 75...i evo sad sam u postupku...meni samo nije bilo jasno kad su mi napisali da se vratim s reguliranom štitnjačom i donijela sam im uredan nalaz,..što im garantira da mi s tolikom dozom neće štitnjača otići u drugu krajnost..jer ipak iduće hormone vadim tek za par tjedana....

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel zna neko jel dr A danas gore? pokušavam ga dobiti, ali ne javlja se na mob

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Je,gore je.Ivana,nisam skuzila poruku do danas
    Doktorice nema u utorak,dezurstvo,guzve nije bilo

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Helpppp... danas sam bila kod dr.A i zaboravila sam pitat, a sad mi se gore nitko ne javlja...
    Sutra moram primiti 3 gonala, kako ih smješam? Sva 3 sa jednim otapalom ili svaki za sebe>?????

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Koliko se ja sjecam,gonali idu u jednu vodu

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Svaki za sebe, pa u jednu spricu.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Bok ekipa, evo da se javim i jA... punkciju sam imala u petak, uz 19 menopura i cetrotidA imala sam 5 folikula i iz svih pet po jednu jajnu stanicu.Potom mi je doktor rekAo da oni ne bi oplodili svih 5 nego samo tri, a one dvije ukoliko budu dobre smrznuli neoplođene. Sad ludim cili vikend sam u strahu hoće li se išta od toga oploditi ne mogu dočekati sutra, iskreno se nadam da ću imati et...btw nA punkciji sam bila sama.... koji užasss i s obzirom da sam prvi put punkciju s 19 folikula odradila bez problema, bilo mi je nezamislivo kako je ova sa 5 bila ovako bolna. tek danas dolazim k sebi... a tek sutra ću prodisati

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ivana2198 prvotno napisa Vidi poruku
    Helpppp... danas sam bila kod dr.A i zaboravila sam pitat, a sad mi se gore nitko ne javlja...
    Sutra moram primiti 3 gonala, kako ih smješam? Sva 3 sa jednim otapalom ili svaki za sebe>?????
    s jednim otapalom možeš miksati do tri gonala, piše i u uputama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •