Da... neki doktori i savjetuju more, lagano brčkanje itd nakon transfera. Bez forsiranja i sl. Marincezg zašto misliš da nije preporučljivo?
Da... neki doktori i savjetuju more, lagano brčkanje itd nakon transfera. Bez forsiranja i sl. Marincezg zašto misliš da nije preporučljivo?
Drage moje suborke, zadnjih godina kampiram na ovim stranicama, imam pitanje, ako tko zna-nek javi svoje iskustvo
2010. sam postala mama i opet razmisljam o tome. Jel zna netko od vas koja je procedura za povratak na VV, jel se mora sve one pretrage raditi iz početka? Ili doktor kopira (uspješan) prošli postupak? Unaprijed hvala!! (znam da moram zvati gore i pitati, zanima me vaše eventualno iskustvo)
hej, ja mislim da ce tebe pregledati i poslati napraviti sve one hormone, tm na novi sgram i da cete morati ponoviti one sve analize krvi u Petrovoj ali to je samo moje misljenje![]()
Blondy, slažem se s gacetom... što se tiče krvnih pretraga u Petrovoj svakako ćete ih morat raditi jer to mora biti ne starije od 6 mjeseci, a za ostalo mi je logično da ti dr. pogleda hormone i s-gram prije nego kreće novi postupak... Ipak ljudima se svašta može promijeniti u 2 godine. No, svakako sretno sa novom bebicom... Da čim prije bude tu!![]()
Curke molim za malu pomoć..... kako ide s folikulometrijama na VV? Sestra mi je samo rekla da dođem u 07.30 da se nikome ne moram javljati???
Jel mi treba uputnica za to ( zadnja uputnica mi je za postupak) ? Kako znam kad sam na redu ako se nikom ne javljam??? Hvala na pomoći... malo sam
zbunjena jer mi je ovo prvi postupak na VV!!!
Ako si dala sad uputnicu za postupak,ta tebe kod dr postoji lista.Dodes,sjednes i nachulis usi da cujes kad tebe proziva.Onda ide pregled,laboratorij,pikica.
Aha tako to ide... hvala ti puno geceta!!!!
Drage moje sup(a)utnice nadam se da nas čeka uspješno ljeto....ja sam jutros bila na folikulometriji i doktorica mi je propisala štopericu večeras i postupak u srijedu...ne zna se još hoće li biti inseminacija ili ivf, zbog nepropusnog lijevog jajovoda...ali sretna sam jer stvari se pokreću...pa šta bude...
![]()
Je,je, i mislila sam tako nekako...Hvala na odgovoru...Želim nam sviiiima uspješnu godinu i da 2013. dočekamo trudne)). Puse!!
curke, evo mene opet s pitanjem i filozofiranjem. moram pokrit sve opcije
dr. A mi je na pregledu napisal ovako: kontrola 3-5 dc s nalazom androloskog pregleda i nalazom hsg. Donijeti uputnice za pregled i amh.
Zanima me dal to znaci da definitvno taj ciklus nista od klomifena ili mozda odmah startam (planirani su ciljani + klomifen)? S obzirom da tek onda vadim amh. Ne bih htjela vadit ranije pa doc bez uputnice, a mami me vadit ranije ako to znaci da cu ubrzat stvari. Ajme sto filozofiram.
bubekica, mislim da nećeš na tom pregledu još startati s klomifenom.
A kad bi ti to palo?jer oni krecu s GO
imamo malo junačkoi bebu veliku 16,4 mm
svima ostalima želim sreću u bilo koje vrijemeeeeeeee, neka roda dođe i k vama![]()
Ako se slucajno vrate vec 27.8. ili 32 dana kasnije. Ak ce bit rijec o regulaciji na par dana, mogu to duphastonom porihtat, ionako ga pijem.
Drage oje ako može jedno pitanje...ne znam da li je koja radila od vas imunološke oretrage, ja sam jedan dio odradila....e sad dobila sam samo jedan dio nalaza i imam još dosta pretraga za obaviti...pa bi molila pomoć ako koja zna....
mutacije u genu FVL -nema
Mutacije (protrombin)-nema
mutacije c-T na položaju 677 u genu MTHFR -heterozigot -mut/wt...pa eto ako koja zna neka se javi....samo sam to dobila od nalaza ostalo još čekam....
hope31, ima ti posebna tema o imunologiji, možda da probaš tamo pitati: http://forum.roda.hr/threads/33266-I...%A0KE-PRETRAGE
kitty hvala....već sam malo gledala tamo....vibrice za daljnji nastavak prekrasne trudnoće![]()
hope hvala, uljepsala si mi dan upravo, meni taman 27.8. 3dc![]()
Krece li itko ovih dana?M je uranilai krecemo
Ajojkak mi je to promaklo?
hvala ti!!
Ma mislim da nisam niti pisala... Nisam bila psihički spremna za nešto takvo jer sam bila sigurna da nam slijedi postupak pa mi je trebalo malo vremena da se priviknem na činjenicu da opet nešto čekamo. Uglavnom da ne idemo u postupak sve bi bilo ok sa stitnjacom jer su mi vrijednosti na gornjoj granici, ali ipak unutar intervala.. no, kaze endokrinologiju da bi za IVF trebalo biti negdje na sredini. I sad ja tako svaki dan pijem terapiju i 17.8. ponovno vađenje hormona, pregled endokrinologa pa ćemo vidjeti dalje. Uglavnom, sada sam već ok... No, tebi želim proljetnu bebicu ili bebice!!!!![]()
Kuzim:/ ja sam isto na euthyroxu ali po nalogu dr.A.
Hvala ti,draga![]()
hej, jel znaš koliki ti je sad TSH nakon terapije... i nastavlja li se terapija sa Euthyroxom i kada se uđe u postupak ili je to samo prije postupka? Meni je endokrinolog rekao da liječnici reproduktivne med. obično žele da TSH za ulazak u postupak bude oko 2 (max. 3)...
Frka, sad je mene frka, a dr mi tad rekao da su nalazi odlicni ( ??)
moj endokrinolog je rekao ovako: za IVF razina TSH treba biti 3, no ima onih dr. koji vole da je ta razina i na 2... Uglavnom, ako sam ja njega dobro skužila to je sve ok... Čim nije više od 3 sve je pod kontrolom!Zato ne brini! Ne bi ti dr. rekao da je nalaz odličan da to ne misli! Gaceta, sve će to biti super! Samo hrabro i bebačica će stići!
![]()
ma ne treba te biti frka - 2.6 nije visok TSH i teško da će ti stvarati probleme... pogotovo kad stalno primaš terapiju.
ja govorim o preporukama liječnika IZVAN Hrvatske. puno smo o tome pisali, a u zadnje vrijeme najviše na temi Potpomognuta u privatnim klinikama - malo si pogledajte da sad ne tipkam sve iznova... stvar je u tome da vani neki liječnici ženu neće pustiti u postupak čim je TSH veći od 2 jer je to kao neki optimum. a kod nas niti endokrinolozi niti MPO-vci uglavnom ne pridaju pažnju problemu subkliničke hipotireoze dok god je TSH unutar referentnih vrijednosti iako kod nekih žena to itekako zna stvarati probleme i ometati začeće. evo primjer - znam ženu s problemom sekundarnog steriliteta i po drugo dijete su se uputili na VV dr-u L dok je još tamo radio. svi su nalazi kao bili u redu i išli su na IVF. odmah je zatrudnila, ali na kraju se desio spontani. zatim postupak nije uspio. onda opet spontani. kopala je i sama skužila da njen TSH od 4 i nešto zapravo nije ok. našla dobrog endokrinca, počela s Eutyroxom i ubrzo prirodno zatrudnila i iznijela trudnoću do kraja. njen MPO-vac to nije smatrao relevantnim iako je na nekoj svjetskoj med. razini općepoznato da je optimum oko 2. ali nije sve crno-bijelo. ja sam recimo bez problema zatrudnila s TSH od 3,4 bez ikakve terapije. sestra mi ima hipotireozu pa sam dosta kopala o tome i znala da to i nije najsjajnije. dr.A je samo odmahnuo rukom. ja sam kopala dalje i konzultirala se s dr.R iz Vilija (on je u ZG jedini MPO-vac koji stvarno obraća pažnju na imunologiju i ako trebate savjet tog tipa, toplo ga preporučam). objasnio mi je da nije stvar samo u TSH. potrebno je provjeriti i fT4 koji bi trebao biti iznad 15 (može biti nešto niži u toplim mjesecima, ali zimi nikako) i antitijela štitnjače koja bi trebala biti negativna. s obzirom na to da je kod mene to bilo ok, moj TSH od 3,4 nije zahtijevao terapiju. zatrudnila sam u tom postupku i TSH mi je ubrzo pao ispod 2 jer zdrava štitnjača u trudnoći radi ubrzano. s druge strane, problematična štitnjača vrlo često u trudnoći dodatno podivlja pa je poželjno prije trudnoće TSH spustiti ispod 2 da se prvenira velik skok. tako sam ja to shvatila. kada dođe do trudnoće, obavezno vadi TSH i fT4 na početku, a zatim bar jednom mjesečno kako bi se mogla regulirati terapija. još nešto - T4 i fT4 nije jedno te isto! za trudnoću je bitan fT4 koji bi trebao biti iznad 15 (sada može i malo niže zbog vrućina).
eto na kraju sam odužila, ali nadam se da se kuži poanta...
sretno, cure!!!
Posljednje uređivanje od frka : 04.07.2012. at 14:47
neka si se ti oduzila, korisno je, nije bzvz cak i da se ponavlja. Hvala![]()
I meni je slično bilo prošli mjesec kad sam vadila hormone pa je štitnjača podivljala (jer su mi mijenjali terapiju s 50 na 25) i ja sam ti u roku mjesec dana vratila sve na normalu sa terapijom od 75...i evo sad sam u postupku...meni samo nije bilo jasno kad su mi napisali da se vratim s reguliranom štitnjačom i donijela sam im uredan nalaz,..što im garantira da mi s tolikom dozom neće štitnjača otići u drugu krajnost..jer ipak iduće hormone vadim tek za par tjedana....
jel zna neko jel dr A danas gore? pokušavam ga dobiti, ali ne javlja se na mob
Je,gore je.Ivana,nisam skuzila poruku do danas
Doktorice nema u utorak,dezurstvo,guzve nije bilo
Helpppp... danas sam bila kod dr.A i zaboravila sam pitat, a sad mi se gore nitko ne javlja...
Sutra moram primiti 3 gonala, kako ih smješam? Sva 3 sa jednim otapalom ili svaki za sebe>?????
Koliko se ja sjecam,gonali idu u jednu vodu
Bok ekipa, evo da se javim i jA... punkciju sam imala u petak, uz 19 menopura i cetrotidA imala sam 5 folikula i iz svih pet po jednu jajnu stanicu.Potom mi je doktor rekAo da oni ne bi oplodili svih 5 nego samo tri, a one dvije ukoliko budu dobre smrznuli neoplođene. Sad ludim cili vikend sam u strahu hoće li se išta od toga oploditi ne mogu dočekati sutra, iskreno se nadam da ću imati et...btw nA punkciji sam bila sama.... koji užasss i s obzirom da sam prvi put punkciju s 19 folikula odradila bez problema, bilo mi je nezamislivo kako je ova sa 5 bila ovako bolna. tek danas dolazim k sebi... a tek sutra ću prodisati![]()