Sia, javi kako je prošao tulum u labu... SRETNO!![]()
Sia, javi kako je prošao tulum u labu... SRETNO!![]()
EVO javljam se sretna I
zadovoljna...danas mi je obavljen et da 2 osmostanična embrija...svio Su jako zadovoljni pa tako I ja.... Sad cekamo betu 24.07.
Cure ja sam u iščekivanju menge. Jel netko zna do kad oni primaju cure za postupak? znam da početkom 8 kreću godišnji.
Meni je zadnji put doktorica brojila dane i spomenula nešto da mora stići menga do 12.7. pa pretpostavljam da je subota zadnji dan za kretanje u postupak (to je onda 3 dc onima koje dobe 12.7). Ne znam kako je kod dr. A. Nadam se da ćeš dobiti ovih dana i uloviti ih prije godišnjeg. Ja sam popila zadnji Yasmin u četvrtak i danas mi je stigla. Tako da sam gore u srijedu.
Imam pitanjce: kak ide priča s lijekovima? Oni napišu na povijest bolesti a ja kod socijalnog gina uzmem recept pa lijekove? A što ako ne stignem do njega isti dan a moram početi koristiti nešto? Kako ste se onda snašle? I jesu sve injekcije u pitanju? Sorry kaj gnjavim ali ne znam kaj me čeka.
Piki, injekcije ćeš dobiti dmah na VV, sestre će te piknuti, a za dalje ćeš se s njima dogovoriti, ili ćeš ići njima na pikanje, ili će ti one dati potrebnu dozu da se doma pikaš. Sretno!!!
A ako se radi o tabletama i vaginaletama,uzmes dolje u ljekarni,cuvas racun i kad dodes ponovo,vrate ti novce kad stigne recept.
Može li mi netko reći da li se ovih dana može na VV napraviti spermiogram?
U 5mj.bila sam na prvom razgovoru kod dr.A.,sad bih trebala opet doći i izvaditi hormone a suprug spermiogram nismo iz Zagreba pa sad ni sama nisam pametna da li da ja dolazim ako se spermiogram ne radi preko ljeta!?
Nina, mi smo spermiogram radili u sklopu androloške obrade za koju se inače mora naručiti i poprilično se čeka (u našem slučaju 2 mjeseca). Nisam sigurna kako to šljaka samo sa spermiogramom no pokušaj nazvati 2353 904 između 13 i 15 h pa ih pitaj... To je inače broj za naručivanje kod androloga, ali vjerujem da će ti oni dati neku konkretniju informaciju. Ja pretpostavljam da se i za sam spermiogram tako čeka. Sretno!
Danas na VV u nije bilo guzve,mozda 7cura na folikulometriji i 1 za punkciju
Bok cure!
Pratim vas svakodnevno ali nikako da vam se pridružim. MM i ja se borimo već 2 godine, ali nikako. Sad smo u prvom postupku kod dr.A - klomifeni i estrofemi... Danas je dr. najavio da će vjerojatno u subotu trebati i mužića, ali ne spominje još ništa o vrsti postupka (inseminacija, IVF?). Ja se nadam da će biti IVF.
ej cure evo mene opet...danas mi je samo dan nakon transfera i lijevi jajnik me boli za pop.... je li to normalno... jedva hodam, a i kad idem na wc boli ... šta da radim?
A daaaaaj,sto smo se mimoisle??Kad je beta?
Nadam se! nekako imam osjećaj da sam se od yasmina bolje "čistila"....izlazili su mi ugrušci i rekli su mi da je to super...i nije bilo cista. Sad od ovih lyndinette sve nešto brlja mrlja....
Evo, noćas je to pravo krenulo, jutros sam zvala i u petak idem :D
Doktorica radi!
radi doktorica,da, nije samo u utorak zbog dezurstva. ajd supermimoichi chemo se. sretno!!
Hvala Geceta.... I tebi sretno!
Reni76, koliko sam ja načula doktor prima još one koji se jave za prvi dan ciklusa do 12.7.
Neka me netko ispravi ako griješim.
Hej, nadam se da si bolje.... lagana bol je ok, ali čuvaj se - pij puno tekućine i u horizontalu (samo krevet i wc bar par dana) i pazi da nije slučajno došlo do hiperstimulacije...budeš vidla kak će ti bit, ali ako nebude dobro javi se doktoru... držim ti srećke da nam javiš veliku betu![]()
ajmo ljudi slati letak laži i istine o potpomognutoj oplodnji kako bismo širili istine kontra laži koji se šire ovih dana o nama pacijentima MPO - da smo ubojice i slično!!!
Proslijedite jednostavno mailom niže navedeni tekst i linkove, dižite na FB! Ovo se ljudi tiče svih nas!
Svatko od nas može pomoći u širenju istine i zalaganju za prava svih građanki i građana ove zemlje, a osobito onih kojima je potrebno liječenje kako bi ostvarili najljepši dar roditeljstva.
Pročitajte ovdje http://www.roda.hr/article/read/isti...nutoj-oplodnji
i podijelite ovaj letak http://www.roda.hr/uploads/neplodnos...5%BDI_2012.pdf
Pomozite prenijeti istinu o tome što medicinski potpomognuta oplodnja uistinu jest!
Pomozite demantirati neistine te skandalozne, lažne i neutemeljene optužbe koje se šire u javnosti na štetu pacijentica i pacijenata koji imaju stvaran medicinski problem i potrebu za liječenjem!
Pomozite u edukaciji svoje okoline i šire javnosti kako bi zaustavili hajku i stigmatiziranje neplodnih osoba. Širenjem točnih informacija spriječite da dovoljno puta izrečena laž o postupcima medicinski potpomognute oplodnje postane istina.
Pomozite nepolodnim osobama u borbi za pravo na optimalno liječenje!
taman sam dosla napraviti isto ovdjeHvala, Kadauna što si me preduhitrila. Svatko od nas ima vremena sastaviti jedan mail i proslijediti ga na par adresa. Napisati nešto iz srca, iz dubine duše. Osvjestite ljude da ovo nije samo naš već i njihov problem. Ako je danas svaki 6. par neplodan, što će biti kroz neko vrijeme. Ako je to danas svaki 6. par, tko kaže da kroz godinu dvije netko tko je danas protiv MPO , neće imati sestru, brata, kćer, sina, unuke koji će se morati boriti s neplodnošću? Tiče se svih nas!!! Oni koji se pozivaju na vjeru, ne znaju što je prava vjera. Pravu vjeru imamo svi mi koji se suočavamo s ovime. Mi smo ti koji se svakodnevno mole, u sebi, u privatnosti a ne pred ekranima.
Proslijedite ljudi, za sve nas
Kad stavim link na fb neće ga otvorit ni meni ni drugima....kaj smo prebukirani?
hm, ne znam, evo mm pokusao sad moj link otvorit sa svog profila i uspio.
Danas bila kod Dr. Nije me pogledao vec rekao da je sve to normalno I da popijem neki analgetik protiv bolova...valjda bi na et-u vidio
hiperstimulaciju...
Cure, nesto me muci. Zna li netko da li je Alebicu inace praksa da simultano sprema mene dok mm ide na biopsiju, a u pitanju je azoo i do sad nismo imali niti jedan dobar nalaz? Malo mi je to cudno. Zar ne bi prvo trebali obaviti biopsiju pa u slucaju da se nesto nadje mene pripremati?
Geceta mislim da smo prosli tjedan zajedno bile kod A, samo nisam znala koja si![]()
strašna sretno u petak, nisam ni skužila da ideš u postupak....držim fige za bingo![]()
Rominka,a vjerojatno:/steta! I sutra sam gore kog god ima,nek se javi!i valjda prvi put solo!
Može pomoć, kako da stavim link u mail?
Pitanje za cure koje su koristile vaginalete Natrii Tetraboratis - jeste li potrošile čitav paket ili ste ih koristile 5 dana (kad i klomifene)? Danas mi je sestra na VV rekla da sam trebala potrošit sve - a doktorica mi je rekla 5 dana klomifeni i vaginalete. Nadam se da nisam zeznula s time...(znam da su za dezinfekciju ali ipak...pušemo na hladno, ne?)
Inače, u subotu imam prvu inseminaciju ili punkciju za IVF - ovisno što će ostati od folikula. Od uzbuđenja ne mogu ni spavati...ipak nam je prvi postupak.
ja sam ih stavljala skroz do punkcije...barem mislim....cak i na dan punkcije...
vise ni sama ne znam od silnih lijekova
jel tko misli kupiti tablete femaru??? ja imam viska 20 kom
nek mi se javi na pp
[QUOTE=geceta;2184065]ja sam ih u proslom ciklusu stavljala par dana, doktor rekao da je dosta a sad je doktorica rekla da cu stavljat sve do punkcije. kako uz utrice, nemam pojma[/QUOTE
Ne možeš utriće oralno? Ili vaginalni koktelčić![]()
U petak imam transfer, dali , ujutro, prije transfera stavljam utrogestane li ne????
Stavljaš utrogestan, samo čim prije da se stigne rastopiti
Ehej cure imam jednu kutiju natrij tetraboratum neotvorenu (ja uzela jer mi jedna vag. upala u wc ...) pa Sam mislila da ce mi trebati,Ali nije). Anyway poklanjam...javite se
eh sia, ja taman jucer kupila ali to ti moze dugo stajati i mozda ce ti jos trebati. U svakom slucaju, lijepo da poklanjas ali mozda bolje pricekati zimu jer se to skladisti u frizideru a sad je ipak pretoplo da se salje.
Evo mene, sad se tek vratila iz zga..... Uglavnom, u postupku smo!!!!!
Riješila sam se cista, i endometrij je super...doktorica je jako zadovoljna.
Jedino što sam malo sumnjičava prema klomifenima.....hoce me na čisto klomifenski postupak..... a vidjet cemo...
Cure, sutra imam možda insemnaciju, a možda i punkciju. Pošto mi je sve to novo molim vas informaciju...znam da punkcija boli ali ipak....da popijem nešto prije protiv bolova? Ili je njihov koktelčić dovoljan? HSG mi nije bio toliko strašan pa me ni punkcije nije previše strah ali ipak, htjela bih si olakšati muke.
Iskreno se nadam da mi nece
trebati a do ozujka vrijede ja mislim I u zg- u su pa netko moze doci po njih I da u frizideru su....zao mi da se ne iskoriste ipak svaka kuna zlata vrijedi![]()
Strasna,wuhu!!!zast ti se ne svida klomifenski? Ja sam bila u polustim zadnje,sad sam cist na klomifenskom i sve ok.
Muma,nekom njihov koktelcic pomogne pa bar poslije spavaju. Meni ne pomaze nist,boli me uzasno zbog polozaja jajnika,poslije isto nist ali nisam jos ni jednom nista uzela nit cu sada.sretno!