Ja sam zadovoljna i jednim i drugim iako pripadam k njoj.On mi je simpa i otkacen,ona njezna i strpljiva.Njegov plus je sto to duze radi a njen da kod nje neces tak dugo cekati na pregled.punkcije i et rade naizmjence.
Ja sam zadovoljna i jednim i drugim iako pripadam k njoj.On mi je simpa i otkacen,ona njezna i strpljiva.Njegov plus je sto to duze radi a njen da kod nje neces tak dugo cekati na pregled.punkcije i et rade naizmjence.
Meni je doktor priznao sve nalaze, ali mi je napomenuo da je to tako jer smo na proljece bili u postupku u Pragu pa ih je u biti zbog toga uvazio. Inace, kaze da preferira njihove nalaze.
I doktor i doktorica su super, mladi ako ti je i to korisna informacija. Mislim da ti nije ni toliko važno koga odabereš...npr. ja sam kod doktora ali mi je doktorica odredila stimulaciju, i radila većinu folikulometrija i radila punkciju (ovisi naravno o tome kako tko radi koji dan...znači, kako ti se poklope dani ciklusa; pregleda te drugi doktor ako nema tvog odabranog doktora). Barem je takvo moje iskustvo.
curke, ima li mozda netko info otkad dokad je dr. peroš na go? hvala
Uffff,ne,ali mi smo jos krajem 6. Naruceni za 29.8. najbolje nazovi i odmah naruci muza jer se tog perosa najdulje ceka u svemu ovom:/
mm je obavio pregled 9.7., cekamo nalaze, zato pitam.
Ahaaaaali nalazi ti ionako odlaze dr a ili pj pa dakle kad oni dodu
Bubekica, pokušaj jedan dan nazvati broj na koji se inače naručuje kod androloga pa ih pitaj. Može ti se dogoditi da su nalazi gotovi ali čekaju da dr. Peroš napiše svoje mišljenje na nalaze. Tako je bilo kod nas, no ja sam otišla gore i pitala jel bi me dr. A htio primiti i bez napisanog mišljenja pa me primio... Meni se točno poklopilo da je bio 3 dc pa bi u suprotnom morala čekati opet čitav mjesec. I Sretno!
Piki, kako je prošla punkcija? Držim fige da je sve ok i da si dobila kvalitetne js!![]()
Cure, da pitam i vas ovdje...koliko je vremena potrebno štoperici da se izluči iz tijela (Brevactid)? Ujutro sam pišnula testić i pokazala se blijeda druga crta. Sad me brine da je to od štoperice, danas mi je 9. dan od AIH.
Beba hvala! Mm je peros rekao da on tadi sgram i da ce to napravit kad se vrati s godisnjeg. E sad, vjerojatno je mm nesto krivo pokopcao. Budem ih pocetkom 8. mj nazvala, treba mi samo sgram da se narucim za hsg, ali tek za mj. dana.
Bila danas na punkciji i dobili 4 js! Nadamo se transferu u srijedu, oplodit će 3 pa što budePunkcija je vrlo neobično iskustvo moram priznati. Nije bila toliko bolna koliko neugodna. Osjećala sam na momente da će mi nešto puknuti! Sad je već malo bolje, a sutra se nadam da će sve proći!
Posljednje uređivanje od piki : 23.07.2012. at 19:16
Bravo piki! Cekamo vijesti sutra!
Inace,ne znam jeste li vidjeli clanak u 24h gdje nas doktor A daje svoju rijec cijeloj MPO prici
Piki bravo!!!!!!!!!! Baš sam sretna zbog tebe! Držim fige za odličan tulum u labu i da sutra sve prođe ok!![]()
Geceta, to bilo u jučerašnjih 24sata? Probat ću potražit online, baš me zanima i njegov komentar![]()
Novi Zakon o MPO: Embriji su za nas baš poput živih bića
Zahvaljujući MPO na KB-u Merkur je lani bilo 250 trudnoća. Smatra se da će uz novi zakon biti još više trudnoća, a i EU sve više preporučuje smrzavanje embrija
Ponedjeljak, 23. 7. 2012. u 12:00 Piše: Jasmina Sarić
Davor Puklavec/PixsellMalena Lu začeta je uz pomoć MPO, a još čeka bracu ili seku
Čestitam, gdje ste rodili? Kako se zovu djevojčice, koliko su duge, teške – uz širok osmijeh i s neskrivenim veseljem govori na svoj telefon dr. Miro Šimun Alebić, voditelj Odjela za humanu reprodukciju KB-a Merkur (donedavne Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac).
Poziv je primio na svoj mobitel, a nazvala ga je pacijentica kako bi mu oduševljena priopćila da je rodila blizanke Veroniku i Antoniju. Jer tako stvari funkcioniraju na ovom odjelu. Tamo se suze pretvaraju u smijeh, životni problemi u ispunjenje najvećih želja. Svi su poput velike obitelji, zajedno prolaze suočavanje s dijanozom neplodnosti, liječenja, postupke, nadanja, strahove...
- Ovaj posao često iscrpljuje, nikad nemam dovoljno vremena za obitelj i prijatelje, ali za mene su Veronika i Antonija najljepša vijest. Pa mi ovdje pomažemo ljudima da im se rode djeca. Ima li ljepše? – kaže dr. Alebić.
Glavna metoda liječenja neplodnosti još uvijek je stimulacija ovulacije i svježi transfer embrija. Kao jednu od najvažnijih odrednica novog zakona, kombiniranog s najnovijim medicinskim dostignućima, dr. Alebić ističe omogućavanje smanjenja stope višeplodnih trudnoća koje su bile rizične. Danas se ciljano ide na to da žena nosi i rodi jedno dijete. O kontroverznom pitanju kad počinje život dr. Alebić ne želi previše polemizirati smatrajući ovu dvojbu teološko filozofskim pitanjem.
- Što se medicinski potpomognute oplodnje tiče, mi svaki zametak tretiramo kao živo biće. Volio bih nekad da se prema svoj djeci na svijetu ljudi odnose kao što se mi odnosimo prema embrijima, kaže dr. Alebić i dodaje da mu nisu posve jasne monstruozne tvrdnje protivnika Zakona o MPO da su žene koje se liječe od neplodnosti ubojice.
MPO postupci, zapravo, spašavaju jajne stanice koje su prirodno predodređene za propadanje.
Je,linkala bih vam ali pisem s mobitela pa ako tko nade,neka stavi
curke, mislim da to nije cijeli clanak, ak netko ulovi cijeli (pretplata ili papirnato izdanje) nek posta!
I ja mislim da nije ali za ostatak koliko skuzih,moras biti registriran
Cure , pliz da li je taj članak u današnjim ili jučerašnjim novinama??
novine su od 20.7. skinula sam ja sad u pdf-u, samo da uploadam negdje pa puknem tu link.
nemam pojma dal ce ovo sljakat.
http://www.4shared.com/folder/W29NiI0C/_online.html
Meni ne radi, treba se sign up!
Zvala danas VV: oplodila se 1 js!!!
a nemam pojma onda, a sad ni vremena.
super piki!
Piki, super! Nego daj mi reci jesi ti na IVF ili ICSI?
11 DNT, transfer 2 četverost.embrija- jutros sam radila test Clearblue test +, vadila sam i betu, beta 18.3
jel to premalo??? jel to ok??? napominjem da mi je danas 11 dnt..
strah me se radovat!!!
11. dan nakon transfera, a transfer je bio 2. ili 3. dan nakon punkcije?
Gledaj ovdje, imaš bete koje su iz validnih trudnoća a bete su DPO, kod nas se računa DPO = dan poslije punkcije, pa je tvoje ili 13. dan nakon punkcije i 13 DPO
http://www.betabase.info/showDailyDa...=Single&dpo=13
ili 14. dan nakon punkcije i 14 DPO:
http://www.betabase.info/showDailyDa...=Single&dpo=14
ona jeste manja rekla bih i za 13 DPO, ali nije nemoguće. Nema ti ništa drugo nego čekati.
U svakom slučaju sretno!
Posljednje uređivanje od Kadauna : 24.07.2012. at 14:46
2 dan nakon punkcije
Rano si vadila betu...ja bih sačekala još tri-četiri dana...sretno
Cure moje evo i mene. Moja punkcija danas uspješno prošla. Dva folikula-2 jajne stanice
Preživjela i nije bilo strašno. Sve je prošlo u znaku toga da sam vec "veteranka"
Sutra budem zvala biologicu da vidim jel se oplodilo. Transfer bi trebao bit u četvrtak
Doktor mi je rekao da ga u četvrtak podsjetim da mi da još neke tabletice. Zna li netko možda o čemu se radi. Nisu utrogestani, niti cefaleksin jer mi je to vec propisano.
Radi se ziher o decortinu,ja ga sad uzimam.
Bravo za punkciju a sad ~~~~~~~~~~ za tulum u labu!
Btw,tko me spominje? Ne prestajem stucati
Piki, bravo!!!!Kad ti vrate mrvicu, samo nek se lijepo ugnijezdi!
Strašna - nek se oplode...I ja pretpostavljam da je riječ o decortinu! Sretno!!!!!
![]()
Piki, Strašna ~~~~~ navijam za vas, nadam se lijepim vijestima
Geceta kad je beta?
ivana2198 puno sreće ti želim, i debelu betu uskoro. Teško je čekati, svi to znamo.
Pozz curke...molim pomoć...kakvo je stanje u VV?Jel ima kakve liste čekanje,jel priznaju nalaze druge bolnice???Ja sam bila na jednom postupku IVF u Petrovoj pa razmišljam nekak se ubaciti u VV dok dočekam termin u 4-5 mj u Petrovoj....
I kaže dosta cura da im je taj postupak bio zadnji, tj dobitni! Shvati ovo samo kao informaciju...da se ne okrene na loše, ali želim da bude tako i tebi!
Ono što se na VV čeka jesu pretrage, tj nalazi...ovisi i što imaš do sad prikupljeno. Ali i neke pretrage ne prihvaćaju iz drugih klinika pa će ti ponovno raditi...npr tvoje hormone, mužev spermiogram. Najduže se čeka za andrološku obradu - oko 2 mjeseca. Ali definitivno ćeš prije doći u postupak od ovog što si napisala. Kad obaviš sve pretrage brzo ideš u postupak, osim ako se nešto ne zakomplicira (ciste i sl.)
Strasna,otprilike kak ti je muma napisala,ima ovdje i pdf a i na netu upute o lijeku ( ne mogu copyrat s mtela ): za bolje js, za imunitet, kod transplantacija i sl.
Muma,draga,opce ne zelim taj datum imat u glavi nit gledat na njega.uskoro![]()
Geceta, ne daj se, hoćeš vaditi betu ili piškiti?
Iskopat ću ja datum, do tad, mislim i na tebe![]()
Evo mene, cure moje jutros s dobrim vjestima.
Zvala ja-obje se oplodile! Sad vas molim da me preporučite u svojim željama, vibricama i molitvama....))
ja se bojim jedino da mi se i na VV-u neće oplođivati js....od 4 postupaka jednom se samo oplodilo....
loše,jako loše.....ali vjerujem u lab na VV-u....![]()