Bok svima! Imam pitanje...opetKoliko ste čekali na doktorovo mišljenje za partnera (1.androloški pregled)? Kao da stiže kući poštom, a sad se brinem hoće li to biti do sljedećeg ciklusa da nam cijeli mjesec ne propadne...
![]()
Bok svima! Imam pitanje...opetKoliko ste čekali na doktorovo mišljenje za partnera (1.androloški pregled)? Kao da stiže kući poštom, a sad se brinem hoće li to biti do sljedećeg ciklusa da nam cijeli mjesec ne propadne...
![]()
pregled danas obavljen, idemo u prirodni sa klomifenima....u srijedu opet gore pa što bude...danas je bila jako gužva na VV nisam vidjela koliko punkcija i transfera jer sam došla iz a1 ali bilo je jako puno parova...
Nov@, ja sam otišla gore na vv provjeriti jesu nalazi gotovi. Ako ti je daleko, kada dobiješ, možeš zvati onaj broj za narucivanje kod androloga između 13 i 15 h da ti provjere jel možda sve gotovo pa da dodete 3dc. Samo im reci da si dobila i da ih molis da ti provjere za nalaze kako vam nebi propao čitav mjesec...
ali ako je njoj to prvi postupak, ionako nece taj mj u postupak. barem ja tako mislim. i ide kao i sanda tek kad je narucena ili 8dc
Ćao evo ja sam ovdje nova čitam vas već godinu i pol i nikako da se prijavim pa eto odlučila idem ja.Mislim da sam se lani u 6 mjesecu našla u jednom komentaru od šiškice ako to nije bila slučajnost mi smo dobili svog malog princa ove godine u 1 mjesecu i to iz 4 pokušaja i on je bio smrzlić kad sam 4 puta saznala da je beta pozitivna toliko sam plakala da nismo ni muž ni ja mogli prestat čak ni kad sam zvala doktora od uzbuđenja sam zaboravila sve što je reko i zvala ga ponovo kad sam se smirila želim vam svima reći da sam presretna kad god vidim da neko novi ima plus i pozitivnu betu ja se nadam da ćemo i mi uskoro ponovo krenuti po bracu ili seku držim fam fige i želim plodnu jesen.
jel istina da na Vuk Vrhovcu ne zamrzavaju embrije? Unatoc zakonskim promjenana? Navodno im za to fali licenca
????????????????
prvi glas i nadam se da nije istina.zast bi onda meni dr rekla da cekamo novi zakon pa da mi mozemo smrznuti embrije buduci puno stanica imam?raspitat cemo se
Isto kao i geceta mislim da nije točno jer baš zbog broja jajnih stanica koje sam dobivala dr.je čekao da se izglasa novi zakon .Na pregledu ovaj mjesec rekao je još mjesec dana kontracepcije i idemo u postupak.A moram reći da na postupak čekam od drugog mjeseca ove godine i to sve zbog novog zakona.
mi smo planirali postupak za rujan/listopad ali je do daljnjeg odgođeno jer im fali licenca za punkciju testisa...zbunjuju me te licenceza zamrzavanje nemam info.
vecer cure moje!!!!
moram vas pitati jer sam priznajem pogubila po forumu jer me nije bilo jako dugo... prije 5 god ostavili smo 2 smrzlica i evo sad se vracamo po njih... e sad je moje pitanje meni se pojavila danas tj oko 5 ipo 6 m. i kako da je racunam sad kad mi je 3 dc jer mi se vrti nesto po glavi da se racuna sutra dan ako dode u popodnevnim satima... zanima me jel se moram pojaviti u zg u pon ili uto???? hvala vam
ako ima koja cura koja je u slicnom procesu nek se javi ili ako sam ne krivoj " adresi " prebacite me na pravu!!!
Istina je draga...ja sam jucer bila gore i trebala sam u punu stimulaciju ali sam odbijena zbog toga sto ne zamrzavaju...nazalist
d13 uputi se gore u ponedjeljak, to je moj prijedlog..
a ovo za smzavanje ne mogu vjerovat... nadam se da ce dobit licencu do mog postupka, grrrr!
Laky i Bubekica hvala!!!! Javim se kad obavim pregled!!!!
Sto se tice tog zamrzavanja to je strasno!!!! ;(
Posljednje uređivanje od d13 : 22.09.2012. at 22:32
Ovo sa zamrzavanjem ne racunam ko njihovu gresku i propust,u lijepoj nasoj sve ide preko necijeg dzepa i interesa.
d13,pisali smo i polemizirali zadnje 2strane o tome:sada na VV racunaju prvi dan pod prvi dan bez obzira na sat,nije tu bitno ujutro,popodne,navecer.tebi je dna prvi i u utorak je prekasno ici gore.prije je bilo onako,sada vise nije.evo nedavno i hrki to napisala.
Geceta zasto joj je prekasno utorak?ne određuje na VV liječnik kako se računa prvi dan nego ima stav malo vise drugih liječnika kako se računa.ja ću ako budem bila u njenoj situaciji ići 4 dc jer je to FET a u svim klinikama se za FET javlja 9dc .
Uostalom dokaz da M koja dođe nakon 17-18 sati nije prvi dan je moj prošli avatar dobila sam 20.10.2008 poslije 17 i prvi dan na VV je bio 23.10.a ne 22.10 .
Posljednje uređivanje od laky : 23.09.2012. at 00:41
hope31,
žao mi je da su ti odbili stimulirani.
vidim u potpisu da idete sa klomifenom. bit će samo klomifen ili ćete dodati koji gonal?
pitam te jer mi nije jasno kako će računati postupak sa klomifenom, onosno klomifen+gonal.
po zakonu imamo pravo na 2 prirodnjaka i 4 stimulirana.
ako planiraju ovo klomifen plus par gonala računati kao stimulirani postupak, to se ne smije dopustiti.
stimulirani postupak=individualno prilagođena količina ampula gonadotropina a ne klomifen plus koja ampulica gonala
Draga idem samo sa klomifenom i računa mi se kao prirodni jer neću dobijat gonale...tako sam i zadnji puta samo na klomifenima bila i dobila 3 js e kako ce sada biti vidjet ćemo...neću dobijat gonale jer da dobijem i jedan, dva odmah mi se računa postupak kao stimulirani...dr je rekla uglavnom da se nada da će bolnica dobiti licencu za mjesec dva jer ako ovo ne uspije onda idemo u puni stimulirani....
Laky,ti odi kako zelis,meni svejednoja sam samo rekla kako je danas i ovo je PDF VV pa ne vidim sta stalno gledas druge lijecnike.u Mb je drugacije,na SD je drugacije, na KbO drugacije. A isto tako se praksa mijenja pa je i onda kad si zamrzavala,bilo drugacije i na samom VV. Ti svima stalno pilis kako se ne moze racunati kao prvi dan ako dobijemo kasno popodne a to nije tocna informacija,zastarjela da,tocna ne. Neki dan je i hrki potvrdila sa svjezim odgovorom s VVa. Kazem,ti odi kad zelis i misli sta zelis,moj je savjet uvijek svima: bolje doci prerano nego prekasno.
A sad jedna forumska kavica za sve pa se posluzite![]()
Geceta, super.. zato i služi forum da se izmjenjuju nove, friške informacije. Ako sad liječnik na Vuku priznaje da je 1. dan menstruacije upravo taj kad menstruacija dođe bez obzira na to koliko je sati, jel prijepodne ili poslijepodne, onda je to ok i nisu jedini koji tako gledaju i rekla bih da su to ipak finese...
Za ovo zamrzavanje bih stvarno voljela da cure koje su trenutno u postupku gore da nas i dalje obavještavaju o tome ima li zamrzavanja embrija ili nema i kad će napokon dobiti tu licencu. Nije taj detalj nevažan, na to smo čekali dugo. Ista priča i za TESE, što kažu, kad misle uvesti napokon TESE na Vuku?
ja u srijedu idem gore...akk sto saznam a trudit cu se....obavijestim vas o svemu....nadam se da ce uskoro dobiti tu licencu jer zbilja mi nije jasno ovo sve,toliko smo cekati zakon i sad paf....
Iskreno, meni isto to nije jasno...znali su kakve će biti odredbe zakona a nisu se pripremili. Osim ako im ne treba desetljeće da dobiju tu licencu, što me isto ne bi čudilo u lijepoj našoj. Ali zašto onda druge klinike imaju licencu...
ja sam sigurna da je problem do administracije u lijepoj nasoj, a ne do klinike... ja sam u cetvrtak/petak gore, isto cu se raspitat koliko uspijem.
O neeeeeee, i ja sam bila u petak na VV (dogovor), i kroz priču upitam dr. Alebića jel se napokon zamrzavaju embriji? Na što on odgovori da kod mene nije problem u mogućnosti zamrzavanje embrija, nego da ja imam druge probleme koje on ne može "dokučiti"...ali naravno da mi bez obzira na moje dijagnoze puno znači mogućnost zamrzavanja...a dr. me hoće sljed. ciklus u postupak, i sad mi se ne ide ako nema zamrzavanja embrija
![]()
Ja večeras neću oka sklopiti, ubila me spoznaja da na VV nema zamrzavanja embrija...morat ću odgoditi postupak...a taman skupila hrabrosti...molim vas cure koje idete ovih dana na VV pitajte dr. o zamrzavanju, jel to istina?
U zelji da se nadem na listi trudnica ja radim prema naputku doktora koji mi vodi postupaki sa zamrznutim js mnoge klinike krecu na razlicite dane, ako sam na VV, slusam njih i dolazim kad oni kazu (sto i jesam i bilo je isto tako 3.dc).
Stalno navodis taj svoj prijasnji uspjeh: pa super,bravono praksa danas je drugacija. ne kazem bolja i da si ti u krivu ( pa ne vidim nuznost stalnog pozivanja na potpis) ali uzmimo samo npr uzimanje normabela koji neke klinike propisuju a VV kaze,citiram: " ma koji normabel? To su gluposti! Zastarjelo ." samo banalan primjer.
Mozda tebe i pozovu na taj tvoj dc i ako ti tako pise,ok,ja sam samo napomenula neke druge netocne info u tvom prijasnjem komentiranju jer ne bih htjela da cure zbog njih fulaju postupak i dodu prekasno. I da, ne mislim da bi svatko trebao raditi onako kako on misli da mu je najbolje ako ovdje stavlja svoju buducnost u ruke dr,onda bi trebao toga i slusati.
Sad stvarno vise ne mislim gubit vrijeme na ovu temu. Sretno! Nek ti i taj bude uspjesan!
Eh i da, daj pojasni potpis pls. Ko se tu kome obraca i tko koga ceka?
Draga ja sam u srijedu gore i pitat ću opet dr za zamrzavanje i kada bi to moglo biti....znam da ti je teško čekati ali nemoj ništa još odgađati jer dr je rekla da će najvjerojatnije biti kroz mjesec da se bore za to....baš mi je onako detaljno to pojašnjavala i nije do njih...opet su upletene nečije ruke koje se ne trebaju plesti gdje im nije mjesto.....btw vjerojatno smo se onda i vidjele gore.....ja sam isto bila u petak![]()
Geceta da si čitala moje postove onda bi vidjela 2 stvari ne pozivam se na potpis nego sam spomenula prijašnji avatar ,a druga stvar tko je u pitanju i postovima spomenuo smrznute JS ???d13 i ja nismo nijednom riječju spomenule smrznute jajne stanice ,d13 je pričala o FET-u a to je ogromna razlika koju pojednci očito na forumu ne znaju.
Laky,po 5.put,ja sam spominjala tvoje savjete curama opcenito,u vezi racunanja dc itd itd.citaj pazljivije pa ces vidjeti da ovo sto sad nazivas mojim neznanjem (razlika izmedu zamrzavanja js i FET) sam navodila kao primjer.
Po 10.put,drzi se ti svoje i svog prijasnjeg avatara (sto ocekujes od nas?da gledamo unazad u povijest kakav je bio?).
Ja sam ti potpis spomenula jer nema interpunkcije pa je samim time totalno nerazumljiv.
A sad stvarno,draga,nemam namjeru vise uopce s tobom o necem sto je drugima ocito jasno a svojim prijasnjim postom si ih sve uvrijedila. Vecina nas tu sad ima drugi problem a to je zamrzavanje embrija, kad ce dobiti licencu,zasto vise nisu a ne itd. a ne gubljenje vremena da se tebi dokaze kako klinika u koju ides po drugi puta je za razliku od tebe otisla naprijed i sada ima drugaciji nacin rada. Navela bih jos koju promjenu (na ET se ide punog mjehura) ali opet neces shvatit.
Unaprijed zahvaljujem ostalim curama na svakoj ispitanoj i dobivenoj informaciji oko licenci ovaj tjedan. Ne samo cure koje planiraju skoro u postupak vec i cijeli pdf ovisi o vama.
Mury,draga moja,,samo hrabro! Bitno je da ste odlucili pokusati jos jednom, naviknuta si od prije da ne ide sve po planu,da te odgode,da se isprijece neko novi nalazi i sl. Odi kada si namjeravala a ako ne bude licence,uzmi si onda jos vremena,dok se sve ne poslozi kako tebi odgovara. Drzi se!
Muma,ima kakvih vijesti??![]()
Javila sam se osmi dan koliko se sjećam, ali doktoru je kod FETa presudno TOČNO odrediti ovulaciju. Dakle ne otprilike nego točno. Zato mi i je punktirao folikul u postojećem ciklusu (i bacio) i to smo onda računali kao nulti dan. Kad se točno treba javiti - pa pitajte sestre, ako se nešto i promijenilo, trebaju vam reći.
Da ne bude zabune, punktira se folikul pred ovulaciju jer se onda od tog nultog dana računa FET, dakle prenosi se zamrznuti embrij nakon toliko dana koliko je star. I vibram vam svima da što prije krenete u postupke kad se omogući FET. Šteta za jednu uspješnu kliniku da trenutno ne rade zbog toga postupke, to se trebalo izbjeći tim više jer je stari zakon to onemogućavao.
I Geceta, ako mogu primijetiti, spusti malo tenzije, neke su rečenice podosta otišle u krivom smjeru.
No fkrsnije mi zao sto jesu jer ne volim kad se ljude dezinformira ali ove teme se vise ne doticem
i doticna gospoda vrijeda i to cijelu ekipu
kako sto rekoh, drz'mo se mi ovaj tjedan onog sto nam je velikoj vecini sada bitno, licence![]()
Za zamrzavanje js nisam sigurna, ali s obzirom da su kod nas suprugovi nalazi jako loši ostala nam je samo tesa i to sa 100% sigurnošću mogu reći da nitko od bolnica u ZG ne radi tj rade ali ne smrzavaju a onda baš i nema nekog smisla...Prošli tjedan sam bila na VV, na SD i u Vinogradskoj i svi su mi rekli da se čeka odobrenje za zamrzavanje a to će vjerovatno doći kad i odobrenje za js, što se nadaju da bi trebalo biti najkasnije do kraja godine![]()
anabela1,
koliko si imala embrija i koliko ih je transferirano?