mm je u petak dao sgram, za koliko mogu nazvat gore da vidim dal je gotov nalaz? ima netko iskustva ili ste cekali da dodje doma? mi smo jako znatizeljni![]()
mm je u petak dao sgram, za koliko mogu nazvat gore da vidim dal je gotov nalaz? ima netko iskustva ili ste cekali da dodje doma? mi smo jako znatizeljni![]()
Bubi, meni nekako zuji da je otprilike za 2 tjedna sigurno gotov, ali nisam sigurna
Bubekica, mislim da možete pokušati nazvati već I za tjedan dana... Nemate što izgubitinama je bilo gotovo za 10 dana.
Može mala pomoć, sutra idem vadit hormone i na pregled (5dc), šta da očekujem od tog pregleda? Prošli puta ujedno i prvi puta, dr.J. mi je rekla da u najboljem slučaju krećemo u postupak 12/1 mj. MM je napravio sve što mu je dr.Peroš dao, a sad ni njega nema, naručen je tek 14.1. Hoće nam se sada postupak pomaknuti? Hvala..
zašto hormoni 5. dan ciklusa? uobičajeno je 3. dan ili eventualno 2. dan ciklusa
Hormoni se vade 3-5dc, a s obzirom da je bio vikend...
Tina julija, ne znam sto vas ceka, ovisi dal ce doktorica htjet cekat perosa ili ne...
Posljednje uređivanje od bubekica : 30.09.2012. at 19:19
Vade se uglavnom treći dan jer je najidealnije, ali može max do petog dana
Na uputnici pise 3-5dc... Naime u nasem slucaju mora biti punkcije, jer spermici ne zele van, carevima je lijepo...zanima me da li nam je dr.peros potreban ili ne... Znam da vas gnjavim, ali zanima me i vase misljenje...
![]()
tina julija jel ste se morali naručiti na Rebru?
Kad sam vadila prvi puta hormone, stitnjaca mi je bila povisena, pa me soc.doktorica poslala na daljnje pretrage i bila sam na rebru, no tamo mi je rekla da je sve ok i da je normalno da varira u mojim godinama.. Mm je isao na ultrazvuk testisa, analizu kariotipa i mutaciju cftr gena na rebru.. Zasad sve ok.. Jesi na to mislila ili?![]()
Da za kariotip i mikrodelecije, mi idemo u četvrtak, slala sam bila mail da ga naručim al su mi vratili da se za te pretrage ne naručuje, a onda sam neki dan negdje pročitala da su se naručivali sad mi ništa nije jasno, a valjda će nas ubaciti iz Slavonije smo daleko nam je..
Poslala bih ti pp, al nemaš dovoljno postova(prepoznala sam te po nicku s drugog foruma)
Posljednje uređivanje od u dobru i zlu : 01.10.2012. at 11:36
U dobru i zlu, mm je jutros vadio krv za mikrodelecije, ne narucuje se, primaju od 9, uz uputnicu naravno. Za kariogram ne znam. Nalaz mikrodelecija ce nam biti gotov 5.11.
može mala pomoć? jel mi netko može reći za što točno služi injekcija "štoperica" i dal se dobije kod inseminacije na VV?
Tzv. štoperica (Hcg) služi za sazrijevanje jajnih stanica. Daje se tempirano kod inseminacije, a je li se daje na VV ne znam, cure će ti znati odgovoriti.
Dobiva se štoperica kod AIH
Hej ruža, lijepo te vidjeti ovdje.
Vodim te na listi za postupak u 9. mjesecu, a sad u potpisu vidim da je prebačen (za jedan ciklus?).
Kakve su novosti?
Ma evo, bila na pregledu početkom 9 mjeseca, trebam nove nalaze raditi (one anti... na transfuziji), sad u 10 mj. idem 3dc vadit hormone na VV i pregled, tak da budem valjda nakon nalaza hormona krenula u postupak - znači 11mj. eh kako se to odužilo, a pretpostavljam da me doktor poslao da ponovim nalaze zbog licence!! izgleda mi ko da cijelu vječnost nisam bila u postupku![]()
Big Blue, baš mi je drago što si me se sjetila, sretno tebi a i svim curama puno sreće!!!
Na putu za Zg. Sutra pregled 11 dc. Nadam se da je doktor tu i da cemo se napokon viditi nakon 5 god...
Budem uskoro imala...na kraju ja moram ici jos na screening mutacije cftr gena i dobili smo za testiranje za hiv... Kontrola opet za slijedeci 3dc i krecemo za ozbiljno! Rekla mi je da nam ni netreba toliko dr. Peros, sto nam je pao kamen sa srca jer tko ce docekati prvi mjesec! Nisam ni znala da trebamo proci kroz pravno psiholoski razgovor, to ste sve prosle?
Čekanje je teško![]()
Baš sam neki dan komentirala da je ova cijela naša priča jedno veliko čekanje. U svakom slučaju, imat ćeš kompletno nove nalaze, možda se nešto od terapije i prilagodi tome, a dobit ćeš i optimalni postupak kad će imati licencu.
U svakom slučaju, držimza dobitni, i javi nam se ponekad, neovisno o postupku!
Vidim da ima pitanja za kariogram.
Moje/naše iskustvo:
1. po preporuci liječnika MPO zatražiti uputnice:
a) žena: od HZZO ginekologa 2 uputnice: 1 za genetski savjet + 1 za kariogram,
b) muž: od HZZO liječnika/ce opće prakse 1 uputnica: za kariogram
2. skenirati/fotkati uputnice i poslati mail s uputnicama na:
predbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb.hr
i tražiti termin za kariogram.
3. dočekati termin kariograma i otići na Rebro (zelena zgrada), koliko mi je poznato rade jedino ponedjeljkom i utorkom;
4. razgovarate s dr. Begović, i nakon toga vađenje krvi
5. odete doma
6. nalaz je gotov
a) ako je OK - šalju poštom
b) ako nije OK - zovu na razgovor
U mom slučaju - naručena sam za 7,5 tjedana otkad sam im poslala uputnice.
Od pregleda/vađenja krvi je prošlo 3 mjeseca dok je nalaz došao doma.
Znači od trenutka kad sam saznala da trebam tu pretragu je prošlo gotovo 5 mjeseci dok smo dobili nalaz.
Eto da budete spremni.
Meni je danas doktor opće prakse dao uputnicu za mm na kojoj piše analiza kariotipa i analiza y kromosoma na mikrodelecije, hoće biti problem što oboje piše na istoj uputnici? Šta mislite? Znači ipak ga moram naručiti, nekužim zašto su mi onda vratili da se ne naručuje, dosad bi to možda već i obavili..
tina julija neka, strpljen spašen, proć će to brzo!![]()
poslala sam mail za naručiti mm 13.08., dobio je 10.09., nalazi su stigli u četvrtak... to sve na rebru...
tako je i nama bilo sve na jednoj uputnici, pa je doktor opće med. morao ispravljati i staviti svaku na svoju...
znači trebala bi otići sutra kod doktora da prepravi, bolje nego da nas u četvrtak vrate kući zato što nije dobra uputnica jel?
mi smo imali analizu kartiotipa i screening na mutaciju zajedno, i morao je popravljati. znaš ne bi nazvala na rebru informacije pa još dodatno pitala, bolje pitat nego skitat?![]()
Ma otić ću ja ujutro kod doktora, nije mi problem, što je sigurno sigurno je! Znači vama je s te strane sve ok, ajd super! Pa vi i niste dugo čekali nalaz!
Možeš zamislit iznenađenja, prvo sam ja pitala preko maila koliko se čeka, DVA MJESECA SE ČEKA NA NALAZ, doslovce je tako napisano, onda mm pita dr. dva mjeseca i onda dođe za manje od 20 dana... sad još mene treba, ali rekla je dr.J da bez obzira imam li taj nalaz ili ne da svejedno dođem 3dc.
cure, mozda ne bi bilo lose otvoriti temu ovdje na potpomognutoj, vidim da se ima za pisati, i mene zanima (kariotip, ctfr, mikrodelecije), ali mi glupo otvarati temu i onda nista ne napisati.
moderatori dragi, mozda da se prebaci ovih par postova na zasebnu temu?
ovdje je zgodno sažet novi zakon, ispada da je VV jedina klinika koja smatra da je pacijentima potrebno pp savjetovanje
http://betaplus.hr/arhiva-vijesti/15...-oplodnji.html
meni je iskreno drago sto vv i dalje sugerira p&p savjetovanje i drago mi je da tako nesto postoji, a nisam primijetila da doktori rade probleme ako par to odbije.
za licencu se nisu pobrinuli, ali pp savjetovanje, koje nije obavezno, dragi pacijenti napravite
valjda da im olaksa muku sto su konacno docekali zamrzavanje, ali nema komada papira koi bi im to omogucio
ajmo opet jedan val pljucpljucanja, nije ga bilo par dana.
Ja moram reci da je meni kad smo bili kod psihologa bilo katastrofa kad je zena pitala MMa jel on siguran da zeli bit sa mnom jer sam ja ta zbog koje sve to prolazimo, jel nebi htio neku zdravu koja moze imati djece prirodnim putem ja sam ostala zabezeknuta. I nebi to ponavljala nikad vise. Svi bi mi voljeli bit zdravi. To ne biramo sami, nazalost.
cure, na krivoj ste (smo) temi.
nismo
VV trazi pp savjetovanje koje nije obavezno
licenca je bila samo protuteza
ovo su posljedice moje trenutne razocaranosti svemirom u kojem zivim![]()
meni je teta rekla da je to po politici kuće i dr.Alebića da se parove informira o pravno psihološkim stvarima, e sad... mislim da nije loše saslušat, možda neš pametnog i čujem...ugnjavila me danas na 20 minuta, a šta me još čeka na tom 'pravom' sastanku... baš me zanima, danas cu poslati mail na rebro, kad će me naručiti.. soc.dok.sam izgnjavila, 4 uputnice mi je morala napisati, valjda nisam neš zaboravila...
![]()
ona koja nije pisala, zasad ne idemo na donaciju, koliko mi je dr.J rekla ivf...
ma joooj, svatko od nas ima los dan, razumijem potpuno. ali ova tema sluzi za info o klinici vv. postoji i tema p&p savjetovanje nekad i danas, pa mozda da se koja javi tamo.
a sto se tice licence, i dalje tvrdim da nisu oni krivi.
tina julija
a gle odradi ako mislis da ces nesto nauciti
ako si u zagrebu ja ti odradim pp savjetovanje i jos popijemo pivu i sve ti objasnim![]()
Posljednje uređivanje od Ona koja nije pisala : 01.10.2012. at 20:48
Eto ja nisam imala nikog da mi tako lijepo objasni, tako da mi je p&p savjetovanje super došlo. Puno novih i korisnih informacija...
nije ni ta ideja tako loša, dobro društvo i tema taman za alkohol...![]()
Ne znam, no cini se da su kariotip i kariogram razlicite pretrage. Ocigledno je kariotip jednostavnija i brza pretraga.