curke, samo zaboravljate da taj zakon nije izglasan jer je sabor raspušten zbog izbora, a isto tako je to prijedlog zakona od HDZ -a, nakon izbora to će se vjerojatno izmijeniti obzirom na to tko će pobijediti na izborima....
grozno mi je ovdje pisati o politici, ni inače ju ne volim, ali nažalost u njihovim smo rukama...i mm ima azoospermiju a ja mali AMH...
sretno nam svima !!!!
Nonek, griješiš. Dopune zakona su već na snazi, no kako su loše pisane, vrlo je nejasno kako i na koga se primjenjuju.
Posljednje uređivanje od reny123 : 02.12.2011. at 00:35
Evo i link na NN, Izmjene su stupile na snagu 12.11., al niko ih još proveo nije!!!!!!!!! http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._124_2475.html
I dalje treba vršiti pritiisak na nove koji dođu od ponedjeljka da se cijeli zakon promijeni jer su izmjene smiješne.
Posljednje uređivanje od mare41 : 02.12.2011. at 08:05
ja znam šta je meni dok.rekao prije 20 dana,,zakon je tu al ga još ne možemo primjeniti,,možda tek poslje nove godine,i pitao me dal će mo čekati il ne,,ja sam rekla NE idem u postupak,,meni je bitan svaki mjesec ,ne želim čekati prenemaganje političara,,moje godine lete!!!!!!!!
eva čestitam tebi i svim ostalim trudnicama, ovaj 11 mjesec je očito bio dobitni![]()
Svim novim trudnicama čestitke od srca!!!!! Nadam se da ću i ja 12-og nastaviti taj dobar niz i da ću prijavit svoju veeeliku betu.
Eva133, neopisivo mi je drago zbog tebe, čuvaj sebe i svoje mrvice!!!![]()
Vracena 2 embrijacekamo 18.12.
![]()
geceta super, obje se oplodile!!!
Jel doktor radio danas. Ne mogu ga dobiti na tel.
eva133, bravo za betu! netko je gore napisao da dr-a nema do ponedjeljka.
geceta, nek se mrvice čvrsto uhvate!
Ivanicaa, nek ti čekanje brzo prođe i naravno da nas i ti razveseliš s lijepom betom!
ja čekam M koja nikako da dođe... ne znam da li se u sekundarnom isto ide na pregled 3.dc ili to drugačije funkcionira?
Dra nema do pon,sve je radila dr i bila je super
Eva cestitke i od mene ovo je prekrasno
I mirisi mi na blizanceke, nadam se da ce ti trudnoca bit dosadna kao moja![]()
eva čestitamjoš jedna prekrasna beta
VV-u je baš krenulo![]()
šiškica jesi se salila za blizance?
dobar dan van drage moje, evo mi smo bili u vv, i dali uzorak, sad cekamo da nalazi dodu.. Doslovno ovaj put nije nam bilo nista receno i rekli su da ovisno o nalazu da imamo jos jedan pregled, da ce nas prosljediti na mpo, tako da sam malo ostala bez rijeci...
Šiškica-mislila sam da je to nemoguce s obzirom na prvu malu betu.
hahaha
Hedoniza,zast si ostala bez rijeci?tek kad ti muz da uzorak,kad tebe pregledaju i kad vam izvade hormone,onda tek mogu odabrati lijecenje i postupak. to traje minimalno 2,3 mjeseca i to ako je transparentan i relativno lagan slucaj
Pa zbog toga sta mi tamo vec smo od 01.09.2011g. Tako je sporo, njemu su izvadili sve sve je u redu osim lekuociti sta su malo povecani i nasli su e.colli u spermiokulturi, spermiogram zadnji je od azoo skocio na 15 miliona.. Kod njega je sve rijeseno a mene tu niko ne spominje kao da ne postojim.. Mogli su meni hormone rijesit i pregled ali sad moram cekat polovicu prvog mjeseca da odem a pregled. Imam osjecaj da ovo jako dugo traje... Osjecam se nekako bezvezno... Bolje receno bezpomocno..
Ako cekas za pregled kod doktora,mozda zato dugo cekas.mi smo primljeni 5.9.i eto sad nam je 2dnt.znam,imali smo srece sto je islo tako brzo ali nisam htjela cekati doktora.na kraju sam vise toga obavila kod njega jer jedan drugome uskacu.morale su ti sestre reci kad dolazis na prvi pregled,jedino ako ste bili na centralnom salteru samo za androloga
I još kad mi je doktor rekao da je ostvarenje moje trudnoć. Dobitak na lotu (m nalazi katastrofa) e onda ja nastupam borba rukama i nogama.kako zašto sto pitanja sam postavljala..svašta pili na biljnoj bazi..ma šta ću ti pričati.punkcijom dobili manje od 200! Zamisli!A tvoj m 15 mil. napokon i loto(samo da zavrsi dobro)
eh zaboravila sam ti reci, evo jedna cura/ zena mi je napilala da su oni isto imali azoo, pa oligo, pa da mu je opet azoo.. Ja se nadam samo da i meni nece biti tako..
Ne znam stvarno u nas je tako i ne miče se.on ima stvarno mali broj napisala sam gore al kvalitetni su ..najbitnije da se oplodi.bit će to sve dobro.ja sam mislila da neću doći do transvera nikada.svaki put se fino oplodi evo sada se i uhvatili.sve je moguće,budi bez brige.
hedoniza, kako si tek na početku svoga MPO puta (a nadam se da ćeš vrlo brzo završiti na trudničkom podforumu) moj ti je prijateljski savjet da se malo skuliraš i naoružaš strpljenjem, jer će ti uvelike trebati. U svim državnim klinikama se čeka, negdje više, negdje manje, ali se čeka. Pa ako si već toliko nestrpljiva, možda je za vas najbolje rješenje privatna klinika ako ste naravno u mogućnosti. Ako ne moraš se skulirati radi sebe same.
Sve se mi potajno nadamo, pa evo i ja s jaaaako lošim MM nalazom, ali... vrijeme ide i nije na našoj strani pa ga treba preduhitriti čim prije
Posljednje uređivanje od anddu : 04.12.2011. at 19:53
Pozdrav svima. Čitam vas već neko vrijeme i moram priznati da sam naučila i saznala puno korisnih stvari od vas.
Imala bi jedno pitanje. Suprug i ja smo već imali 4 pokušaja IVf-a. Sad bi prešli na VV. Što je sve potrebno donjeti na prve konzultacije? (obavili smo "hrpu" pretraga)
Pozdrav i dobrodosla!nama su rekli na vv da ako odlucimo mijenjati kliniku,dobivamo svoj karton i nosimo ga kud zelimo.mislim da ti je najbolje nazvati i naruciti se a onda na prvi pregled donijeti sve kronoloski sredeno.
Hvala na odgovoru.
I mislila sam da je tako, ali htjela sam pitati jer možda u međuvremu traže nešto drugo.
Nakon 3 godine nakupilo se i papira i pretraga. U svakom slučaju naručujemo se i nadam se da budemo u prvom mjesecu dospjeli na konzultacije.
Sretno svima u postupcima, a oni koji čekaju želim im veeliku betu. Sretno![]()