ne bih rekla da lažu..... ma kakvi, nego sam živjela u uvjerenju da zamrzavanja sperme u slučaju recimo i drugih nekih situacija (npr. muž koji je mjesecima na brodu, jednom da svoju spermu pa se za sljedeći put samo odmrzne.....), no možda stvarno samo krivo brijem![]()
HITNO trebam savjet :/ hvata me poprilicna prehlada a sutra krece odmrzavanje i transfer u sub dao Bog. smijem li uzeti na estrofem, euthyrox i folacin, a i inace opce aspirin plus c ili nesto? sam mi to fali sad![]()
geceta, smiješ Lupocet ili Lekadol - oni su dozvoljeni i u trudnoći.
hvala, dragaa nista onda, na lupocet ne reagiram, ne znam zasto, onda necu nista uzet
ma slobodno popij i andol - neki dr-i u postupcima daju andol 100, a ti još nisi ni došla do transfera...
Curke, molim savjet. MM treba obaviti UZV skrotuma (s doplerom). Di se to može obaviti?
u Dubravi i u privatnim klinikama. Mi smo npr UZV testisa radili u Suncu, 200,300 kn mislim da je bilo
znam samo mi je previse nekako svega i bojim se kominacijahvala ti!
ja bila u ponedjeljak. 4 dc - došla u 7,30 izvadila krv za hormone, riješili savjetovanje kod pravnice i psihologa i od 9,00 do 16,00 čekali da dođem na red za pregled....umjesto doktorice J. primio me dr.A
ma nema problema, nadam se da ces naci to sto trazis. Sad sam gledala i nije izlistano na njihovim stranicama ali mozda da im posaljes upit. sad tek vidim da si iz Zaboka, u Bracaku to ne rade?
Ne, na Bračaku to ne rade. A nisam bila 100% sigurna di ga mogu naručiti u Zg.
http://www.vecernji.hr/zivot/ultrazv...-clanak-371590
Ultrazvuk i topla voda čine muškarce privremeno sterilnima...
je li netko bio danas na VV? kakva je bila situacija i dal se doktorica vratila?
i sama sam u prošlom postupku dobila samo jednu jajnu stanicu pa mi na neki način nije jasno zašto trebam čekati. A onda opet pa valjda doktor zna što je bolje za mene pa ako je odlučio da čekam onda ću da čekam. Uostalom proletit će i ovaj mjesec
Doktorica ne radi,meni je dr.A rekao da joj betu javim na mobitel jer je nece biti a beta mi je 13.02.,e sada kad ce pocet radit ne znam stvarno
Curice su joj bolesne pa je nema,Strasna.hvala,hope,nadam se da ces joj javiti veliku betu.treba se sutra probiti do VVa![]()
Ja sam jučer bila na prvom pregledu i umjesto doktorice bio mi je dr. A.
Sve skupa je trajalo 10ak minuta. Jel to normalno za prvi pregled? Uzv je trajao niti minutu, sve je bilo nekak brzo.
Koliko se čeka nalaz androloga? mm je naručen tek 6.3. pa moram čekat njegove nalaze i 1 dc. Ako to dugo traje bojim se da ću doć na red tek krajem travnja.
Vracena 3embrija iz odmrznute js,beta 20. Danas tko se uspio probiti do gore,dobro je prosao,do 10.30je cekaona bila prazna i neka tako bude sto vise,da sve u ubrzo uspijemo !~~~~~~
Piki,obicno prvi traje toliko a ostali ce sve krace trajat.mozda si ga malko kasno narucila,trebali ste pokusati u isto vrijeme otprilike.nalaz androloga dolazi doma i obicno potraje,nama je nakon mj dana dosao ali dr je bitan nalaz spermiograma i on je bio kod moje dr kad sam ja sljedeci puta bila na pregledu a isla sam 2tj nakon toga.inace,najiskrenije,strpi se ako mozes,stize nam novi zakon,ionako te sigurno nece uguravati u raspored prije toga.a u meduvremenu si mozete obaviti one hormone i spolne bolesti
hvala, geceta! Ali meni je rečeno da je prvi pregled kod androloga sve skupa i hormoni i spermiogram. Nadam se da sam dobro zapamtila, mm uzima samo jednu uputnicu. Splone bolesti smo riješili a hormone moram isto kad dođem tam s nalazima od mm. I kaj ako onda meni hormoni ne budu štimali? Imam osjećaj da se večinu vremena samo čeka. Pitala sam ja za hormone i hsg jel mogu prije napraviti pa mi je rekao da ne. Uglavnom, živci moji.
Je,i mm je radio to odjednom ali sam mislila da barem onda i ti obavis i da ove spolne obavite al kad vec jeste.a kad bi ti trebao bit 1dc?jel bude tad vec pregled obavljen?jer ako bude,to je to,samo sluzbeno misljenje androloga,dakle taj papir koji dode doma,i nije tako bitno
Geceta, 1 dc mi bude 24.2. a onaj sljedeći mj. oko 22.3. (njegov pregled 6.3.)
Ne moramo čekati da nalaz androloga dođe doma?
Posljednje uređivanje od piki : 04.02.2012. at 18:15
mislim da ne moraš čekati da nalaz androloga dođe doma (čekat ćeš ga minimalno mjesec dana), kod njih u kartonu to bude spremljeno već dosta ranije.
Njegov nalaz ne moras cekati,nalaz sgrama
Bude u kartonu koji su ti vec otvorili,jedino je zeznuto sto ces ti vec 2pregleda obaviti prije nego on da uzorak pa ti dr nece moci reci koji postupak predlaze:/jedino sto ces onda i ti prije izvadit hormone ali kak meni sad to izgleda mozes sw najranije nadati kretanju u neki postupak s tom drugom mjesecnico
,dakle krajem 3.mj.
Hvala cure na odgovoru. Ali meni je dr napisao da dođem na pregled 3-5 dc s tim nalazom. Onda ću jednostavno nazvati 1 dc i pitati jel to tamo stiglo. Sad mi je ipak lakše. Samo jedan ciklus preskačem.
Moram prokomentirati; kak je na VV sve to jadno! Zgrada izgleda OK, lift novi, a ono gore katastrofa. Ja sam jako malo hodala po bolnicama (samo posjeti tu i tam) i uvijek se iznova iznenadim na kaj to liči!
Vjeruj mi,draga,vv jako fino zgleda.
Piki,dobro cure kazu! Sta je tak jadno? Sve je cisto,wc-i su ok i cisti,stol uvijek frisko spreman, sala se uredno cisti(cak i stokove i rucke na vratima od sale-sto je vrlo rijetko za vidjeti)! Nije novo, ali se stvarno trude imati red s obzirom na guzvu! I s obzirom na mali prostor za rad,to je sve ok! Meni i vjerojatno drugim zenama je bitnije da dođu na cisto,legnu na cisti papir,i nikad me nije bilo strah da cu pokupiti neku bolestinu ili tak nesto! Trude se s obzirom na mogucnosti i uvjete u kojima rade!
I jos su k tome ama bas uvijek ljubazni!rijetkost je naic na jednu prijaznu sestru,na jednog
Dr kojem je stalo a kamoli da je cijeli tim ok.Mislim da 90%nas tu se ne bi tako prijazno i strpljivo ophodilo s ljudima u takvim uvjetima ( guzve,presing,telefoni,sala,injekcije itd ). A sto se inventara tice,kazem,jos je dobar!ovo nit je nova neka bolnica nit je privatna klinika.ostale su po zgb u dosta gorem stanju
potpis na zadnja 3 posta!
mislim da je ipak najbitnija stručnost i pristupačnost osoblja, a sve ostalo je manje važno. što se tiče interijera, s obzirom na cjelokupnu situaciju u zdravstvu, još je i lijep. vjerujte mi, i ja radim u bolnici - i može biti i puno gore. svaka čast VV-ovcima na trudu!
Ma cure, nisam ništa loše mislila, samo da s obzirom na rezultate čovjek očekuje ono neku ko kliniku iz filma! Nemojte se ljutiti, kažem vam da nemam iskustva s bolnicama. A mm kaže da gledam previše američkih serija
Istina je da su svi bili super, ljubazni i strpljivi sa mnom i mojim pitanjima!
Sorry još jednom, ali to je više bio komentar stanja u našem zdravstvu koji se očito na VV ne slaže s rezultatima (srećom).
Do kad si čekala pregled?
Piki, razumijem te, treba reći istinu, uvjeti nisu idealni. Nije idealno nakon punkcije ležati pet minuta i dignuti se i ustupiti mjesto drugoj. Isto vrijedi i za transfer. A sve to u onoj maloj prolaznoj sobici. Uvjeti u kojima rade uistinu nisu zadovoljavajući. Istina je i da to osoblje itekako nadoknadi, ja sam uostalom prvu trudnoću i osvarila na Vuku. Meni je i dalje nepojmljivo da su uvjeti ostali isti, primjerice nakon punkcije pacijent se sam diže i odlazi u tu prolaznu sobicu gdje ako je gužva može ležati svega par minuta i onda van na hodnik. Znam da se sve to zaboravi kad se postigne toliko željena trudnoća, ali da je idealno - nije.