Cure,da li Tetraborat vaginalete idu na recept ili se plačaju'
Cure,da li Tetraborat vaginalete idu na recept ili se plačaju'
Ja se ne sjećam ali znam da nisu skupe...nekih 40-ak kn.
Nisam baš sigurna da se daju na recept, dolje u apoteci ih možeš kupiti, mislim da koštaju do 40kn!!
ne idu na recept, ali mislim da ne koštaju 40 kn, prije 15 ili tako nešto.
Cure, do koliko sati mogu zvati gore ako danas dođe M? Očekujem, tj NEočekujem je svaki tren (čudno što je već nema)...pa čisto da imam informaciju.
možeš do 14 sigurno, ali ako dobiješ i malo kasnije probaj, moguće da će se javiti. a u svakom slučaju možeš zvati i sutra tako da ne brini.
Sorry,tek sad sam skužila da vas je više odgovorila,hvala vam na odgovoru!![]()
Definitivno ne idu na recept,30tak kn su koliko se sjecam.danas sam ih posjetila,nikog nije skoro bilo u cekaoni.i na putu od njih dobila al mi to sad prvi put nist ne znaci
Muma,ni sutra nije kasno,sretno!!!
A ježi ga. Ja još čekam da dođe M. A bila je tako vjerna svaki ciklus i eto sad komplicira. Ako sad i dođe, bit će samo spotting. Dakle subota je moj dan![]()
Ja sam imala tocnu ko uricu,28.dan ujutro.otkad smo krenuli u postupke nikad nije ujutro i dode od 23.-36.dana,svaki put kak joj se sprdne
E vidiš, sinulo mi je "dal bi to moglo biti povezano s tim što sam bila u postupku?" - ne znam...misliš da može biti i ako si pod terapijom? Ja sam na duphastonima (već sam ko papagaj s tom informacijom), i uvijek je bila 3.dan do popodne od uzimanja zadnjeg.
muma postoji sansa da se efekt klomica produzio jos jedan ciklus i da sad imas zuto tijelo koje ti jos pumpa progesteron. grafovima vise nis ne vjerujem.
Zna li itko broj onog centralnog saltera?ili info za uzv stitnjace??trebam hitno za prijateljicu
Bok!
Može samo inf ako se dolazi 3.dan ciklusa u koliko sati da se pojavim, u 8h, ne? Zaboravila sam pitati
Je li onkolog šalje po defaultu pacijenta psihologu... zbog informiranosti? Na žalost, moja frendica je nedavno prošla malignu dijagnozu, nitko joj to nije preporučavao. Je li te šalje hematolog, reumatolog itd. nekom trećem da se informiraš o bolesti koju si došla kod njega liječiti. Pa zamisli ljepote da te svaki specijalist vezano za liječenje u njegovom polju, a svako ima svojih specifičnosti i ima još teških dijagnoza, zafrkava s dodatnim koljenom obigravanja kod jednoga koji će ti sve to objasnit. Zamisli da je default da se nakon što se obratiš bilo kojem specijalistu, tipa dermatologu, on pošalje prije nego što počne liječenje malo psihologu... jer poznato je da sve može imat utjecaj na kožu.. a pno toga je na psiho osnovi, ako uzmemo holistički. U krajnjoj liniji, pa i internet je nastao zato što dr-ovi nemaju vremena pričati, dakle... već jednog "psihologa" imamo. I nije doktorima pomogao, koji put unosi pomutnju. Hoću reći da je spika o bolesti imanentna specijalisti kojemu smo došli, ne može on od toga pobić.
Ma, ono. Žao mi je tih koje su klinike zapošljavale, ako jesu, da samo rade psiho savjetovanje, ali to nije problem pacijenata, već tih osoba i njihovih šefova, pacijenti imaju dovoljno svojih problema, a rješavali su već i zakon, da bi se sad još i logistikom na klinikama morali baviti u smislu da budu "sadržaj" nečijeg besmislenog posla.
I u stvari, ta rečenica koja upućuje na informiranje kod drugih tj. ... da je prihvatljivo da te o tvojoj bolesti i njenim reperkusijama (a još si, ajmo pretpostaviti, normalna, bez psiho problema) ne informira tvoj doktor specijalist s kojim si najviše u vezi, nego upućuje na nekog trećeg... baš je onako kapitulacija liječništva.... i razlog, po meni, sve veće popularnosti ćiri-biri alternative u svakom području, nije ograničeno samo na MPO... jer alternativa udovoljava, valjda, osnovnoj ljudskoj potrebi u svakom odnosu, uključivo doktor-pacijent - komunikaciji. Ono.
Svojedobno (vrlo davno, davna vremena kad se "Svjetonazor" još ni nazirao nije) je bila anketa na VV-u, od koga ste se informirali o svojoj bolesti, bila tri polja a) od vašeg liječnika; b) od prijatelja c) interneta.... iz pristojnosti sam zaokružila, uz internet, i doktora... bilo mi bed ne zaokružit doktora jer mi je prirodno da me on informira. Sad bi trebali uvest "četvrtog čovjeka" - psihologa... Ono... koliko daleko mogu doktor i njegov pacijent ići?
I kad će se taj odnos popraviti... prvo valjda moraju na tržištu "podivljati" svi ovi alternativci koji će udovoljavat potrebi spike, da doktori shvate da ne mogu bez komuniciranja.
Posljednje uređivanje od ina33 : 30.08.2012. at 14:33
Muma...bilo bi dobro da se pojavis sto ranije,najbolje do 9.00h...jer do devet mozes biti gotova,onda on ide u salu iza i kada su guzve moze se dugo cekati da izadje van.Ja sam danas bila gore i nije bilo guzve.Dobila Lyndinette.Pijem ih do 19.09.pa cekam ciklus,onda opet treci dan sam gore sa uputnicom zs MPO!Da li netko od vas pije te tablete??U koje doba dana ih je najbolje piti?!Rekao mi je jednu dnevno.I da,danas me dr.A.sam pitao da li me slao do sada da vadim one nalaze za hepatitis,sifilis i to?!?Rekla sam mu da nije,pa je rekao na to...dobro,to cete sada obaviti!Eto,omaklo mu se...no bitno mi je da je danas proslo sve ok!!
Richy hvala! I planiram doći rano, čak u 7.30h za svaki slučaj da nema gotovo nikog.
Samo da te pitam, jesi bila već u nekom postupku i kad?
Kako to da ti je dao Lyndinette? Ciste ili samo da smiri jajnike prije postupka?
Nije ti bitno kad ih piješ, ja sam kontracepcijske uvijek pila navečer. Važnije ti je da ih piješ svaki dan barem približno u isto vrijeme.
nema jos postupaka,barem ih do danas nije bilo pa ne idu u salu
pozzzz....evo malo izbivala sa foruma.............EVO SAMO SE JAVLJAM DA SVIMA KOJI KRECU U NOVE POBJEDE DRŽIM FIGE.NEMA ODUSTAJANJA!!!!!!!..
jedno pitanje...idemo kod androloga 17.9. u 7 i 45 smo naručeni,da li bude gužva i da li je ovo vrijeme samo tako rekla ili baš budemo na pregledu u 7 45...iz os smo pa da ne čekao tamo pola dana,ako smo već naručeni u to vrijeme...i još jedno pitanje mm ide i na pregled i spermiogram šta treba pisati na uputnicama?! i koja šifra....već sam sve zaboravila....hvala vam
e sad još jedno pitanjce....kako je najbolje doći do vv-a....nismo bili u zg jaaaaako dugo....mm zna doći do kvaternika a dalje nema mo pojma ništa....eto pa baš da ne lutamo tamo.....hvala
sanda, ako znate do kvaternikovog, onda je lako. Pretpostavljam da na Kvatrić dolazite ili iz Šubićeve ili iz Heinzelove, znači od kvatrića produžiti prema sjeveru (Domjanićeva ulica), na kružnom toku trebate na drugom izlazu izaći (ostanite u Domjanićevoj u lijevoj traci, iz desne se mora izaći na prvom izlazu). To je ulica Srebrnjak i onda prva ulica desno i tu ste. E sad za parkiranje ćete se malo morat motat po kvartu. Za nuždu možete na Kvatriću parkirati u garaži pa pješice gore, ima 10tak minuta pješice.
Ne znam je li ima neka posebna regulacija zbog radova. NIsam već dugo gore išla.
jedno pitanje ako idem u postupak sa smrznutom JS a nemam dopunsko osiguranje koliko plaćam odmrzavanje i postupak,nisam zaposlena ako to ima veze
Ne treba ti dopunsko ni za sta vezano uz postupke,bez brige.ja sam ga uzela pred pocetak MPO price pa mi na pravnom teta rekl da nisam trebala. Isto nisam zaposlena.
Da pitam tu, ako zna koja. Tko će mijenjati dr. Kristijana Peroša i kad taj netko počinje s radom?
(Dr. Peroš je tu valjda do kraja 9.)???
Posljednje uređivanje od Anemona : 31.08.2012. at 13:10
Ma da?prvi glas!mi smo u sri bili kod njega i rekao je mm kad se opet vide,nije spominjao da ide ikam
Bila je glasina i da Alebic odlazi pa mi je sam rekao da su to izmisljotine
prvi glas. ne svidja mi se ta vijest. nadam se da mi nece pobjec obojica...
Može mi netko reći, ovi nalazi na hiv,hepatitis i ostalo...rade se vađenjem krvi,ne??Nadam se da se nalazi ne čekaju dugo??!!
Sandra, za muža trebaš samo jednu uputnicu za androloga I na njoj piše obično "pregled" a gore kada dođe oni s tim uputnicom obave sve što treba. Mi smo imali 2 pa je jedna propala...
Richy, ne znam radiš li to u Zg, no ako da, to sve obavis u Petrovoj 3 (zavod za transfuzijsku medicinu) i nalazi se podižu kod njih za tjedan dana.
123beba...hvala ti!Ne obavljam ja to u Zagrebu, to ću obaviti kod nas u bolnici u Požegi.Znam da su neke cure to već vadile tamo...samo me zanima da li se svi ti nalazi vade na način da se vadi krv iz vene ili ima još nešto??Nisam plašljivica, ali voljela bih znati što me čeka!?Thanks...
obično vađenje krvi, bez brige. nalazi budu obično gotovi za 7-10 dana.
cure puno vam hvala na odgovorima,sjajne ste![]()
Sanda mi smo isto iz slavonije(okolica Vk), mm je izvadio jednu uputnicu pisalo je kompletan androloški pregled, bili smo naručeni u 9h, ,pa je sestra zvala da dođemo do 8 radi vađenja krvi, al na kraju nije morao vaditi krv, jer je već imao nalaz od hormona što je radio u Osijeku. Bila su dva čovjeka prije njega, svaki je bio unutra nekih maksimalno 20min. MM je prvo bio kod doktora, a onda dao uzorak za spermiogram i to je to. Mislim da smo u 9.05h izašli iz bolnice. Za put najbolje si ukucaj u google karte put od Osijeka do bolnice, sve ti napiše, jednostavno je, meni se čini jednostavnije ako ideš od Dubrave, a mm slavonskom avenijom pa gore na sjever, Heinzlovu i to kak ti je već jedna od cura opisala! Sretno! I za šifru se ti nemoraš brinuti to ti doktor opće prakse mora znati, to mu je posao, mislim da je N49.
Jel to istina za dr. Peroša?! Nadam se da nije, napokon normalan doktor i onda da ode...![]()
Bok cure!
Samo da javim da sam danas bila na VV. Nije još prestrašna gužva ali počele smo se skupljati. Samo su danas bili nešto spori - nismo upadale kod doktora ko na traci.
Ja krećem dalje u borbu, cista hvala Bogu nema, dobila sam ponovno klomiće s obzirom da sam dobro reagirala na njih prošli put. U planu je (nažalost) AIH ali ja se još uvijek nadam da se plan može i promjeniti
![]()
nama su u 8.mj. rekli da zovemo iza 17.9. da ce onda znati raspored. dosta nam je bitno da mm obavi pregled u listopadu, jer na nalazu pise kontrola za 2-3mj., a bio je na pregledu 9.7.
pozdrav svima
evo vracam se i ja polako na forum i krecem u novi postupak-nadam se uspjesniji...ljeto sam uzela za sebe i svoje guste, izbacila iz glave sve vezano za mpo...sad sve ispocetka.
zvala dr.jukic i rekla mi da ne moram doc 3dc na pregled nego da izvadim briseve i markere i da pijem kontracepciju i dodjem gore 3 dc sa uputnicom za IVF. sad imam jedan problem,rekla mi je da krenem pit kontracepciju ali ja sam je uzela tek nakon vikenda-jer nisam mogla doc do ginicke da mi da recept.pijem je od 5.dc a ne 3.kako je inace...jel to sad problem? ima li koja iskustva s tim?
nije problem
laky,hvala...znaci pijem isto 21 dan iako sam krenula pit 2 dana kasnije