Misllm da punkcije rade zajedno, ja sam doktorov pacijent, on mi je radio punkciju a doktorica je bila pored njega i pomagala mu. vjerujem da kako se mijenjaju pacijenti tako se i oni
Potpisujem ružu i meni su bili oba. Ali ponekad je subotom samo jedan od njih i taj radi sve bez obzira čiji si pacijent.
Piki, drago mi je vidjeti te! Ima li kod tebe kakvih novosti?
E zene, ja u ovih par navrata sto sam bila gore, čula toliko o toj dr. da joj se ne bi popela ni za pregled, a kamoli na punkciju.mozda su to samo priče, i možda nije ni istina, ali mi se uvukao strah u kosti da me ne bi dopala radit punciju ako bude subotom.
Meni je doktorica radila punkciju, i bila je sama (ali nije bilo js pa je ispao aih na kraju, da ne bi bilo što ja pričam). I bila je skroz ok, tako da ja nemam nikakvog lošeg iskustva s njom...
ja sam pacijentica dr.a. a bila sam jednom na dogovoru s doktoricom (mjesec prije postupka) i mogu joj se zahvalit jer je znatno ubrzala stvari i doktorica mi je radila punkciju, nije bilo nikakvih problema, zena je meni divna i njezna.
hehe i meni je tako bilo i rekla sam da je grozna da ne bi kod nje...ali eto doslo je do punkcije i nije bolila,vratila je moju mrvicu i primila se...sada imam hrpu problema sa trudnocom(nema plodne vode i ishod ce biti najvjerojatnije smrtonosan na porodu) i obAVEZNO se joj javim nakon svakog pregleda u bolnici Merkur,cak me i obisla par puta da me utjesi i redovito pita docenta za mene i sta ce biti......................i znam da kada sve ovo prođe idem opet gore i bit ce sigurno malo neugodnih situacija s njom ali ne moze ni njima valda svaki dan biti super sjajan pa da budu nježni prema nama............najbitnije je ako dođes kod nje na punkciju da ona to lijepo napravi i da bude bezbolno![]()
Pozdrav i puno sreće svima.Ja sam ovdje potpuno nova i sva sam prestrašena i zbunjena od svih informacija.Unaprijed se ispričavam i molim da mi odgovorite.Neki dan sam zvala i sestra mi je rekla da nazovem 1dc te da će me narućiti,e sad mene zanima za kad će me narućiti,da li će to biti 8 dc što sam negdje pročitala.Hvala
Sanda sretno u pon. Drzim palceve.
Sto se tice dr p-j mislim da je skroz ok. Ja sam njezina pacijentica i moje je iskustvo i vise nego pozitivno za sad. Vrlo je ugodna, opustena i strpljiva. Ne razmece se strucnim izrazima vec se trudi laicki objasnit stanje. Uzv mi je zadnji put do u detalja objasnila i po prvi put sam sve vidjela i shvatila. Zao mi je ako je netko imao drugacije iskustvo.
andi33 dobrodosla! kad ides prvi put na pregled, onda zoves 1. dc i narucuju te za 8. dc, a svaki iduci put kad ides (bilo na pregled, predat nalaze ili kad kreces u postupak) zoves 1.dc, a narucuju te za 3.dc. sretno!
Curke hvala vam na odgovoru,dale ste mi snage jer vidim da nisam jedina.Znate kad živite u okruženju gdje je ovo tabu tema preteško je uopće disati,ali uz vas će biti lakše.Hvala i sretno svima...
Andi, dobro nam došla! Bubekica ti je tocno rekla... Prvi pregled je 8. dc i ako imaš ikakvih nalaza od ranije sve ponesi sa sobom. Vidjet ćeš da su gore i sestre i dr stvarno dragi no pripremi se na moguću gužvu... Tek kad dođeš gore shvatit ćeš kako je jako puno ljudi u istim problemima... Sa okolinom u kojoj živiš se nemoj zamarati, uvijek se možeš porazgovarati sa nama! Sretno!![]()
Andi33, dobrodosla! Ja sam isto relativno nova... Uglavnom, zelim ti puno srece i drzi se ovog foruma, jer dalje mozes svasta procitati... A MPO je sasvim normalna stvar u danasnje vrijeme, a seoske babe neka pricaju, to im je jedini posao.![]()
evo vratila se sa VV-a......punktirana 1 js....rekao mi da dođem u srijedu na transfer....a šta ako se ne oplodi,zašto moram onda dolaziti...?
punkcija je bila podnošljiva i brzo je prošla....ništa strašno...
nadam se da će se oploditi....i da bude jedna,ali vrijedna...![]()
Draga sanda sigurna sam da ce biti jedna ali vrijedna.![]()
Andi dobro dosla. Najvaznije je da ti znas svoj put i sto zelis za ostale te briga. Pitanje je sto bi "zli jezici" napravili da su u nasoj kozi. Ja se uopce ne obazirem na tudje komentare i misljenja. Imam svoj cilj i to je to. Sva sreca na ovom forumu i svim curama jer bih bez njih bila jadna izgubljena i neuka. Tu sam u kratkom roku svladala osnove MPO i uspijem sve pohvatat. Vjerujem da ces i ti brzo.![]()
Andi33...samo hrabro!!Želim ti svu sreću u ovim MPO vodama!!Ono što ja mogu sa sigurnošću potvrditi a to je da si zaista u dobrim rukama i na pravom mjestu!!Želim da što prije dobiješ svoje mrvice i postaneš ponosna majka!!
Sanda1977.....i jedna je dovoljna, itekako...samo da se ona oplodi, vrati i čvrsto se primi!!To ti ja od sveg srca želim,draga!!Sretno!
Ja sada ne mogu dočekati ovaj petak, kada idem na prvi ultrazvučni pregled kao ponosna trudnica!!Nadam se i molim se samo za to da sve prođe kako treba i da je s bebicom sve ok!?!
Evo i mene na ovoj temi, možda mi neka od vas može pomoći...
Imam otvoren karton na VV od 2005, nakon jednog uspješnog IVF 2006 i bebe, više tamo zbog Milinovićevog zakona nisam bila.
Nakon nova dva IVF koja sam odradila privatno, zbog godina i svega skupa išla bih uključila bih i VV .....mogu li se za konzulatacije naručiti telefonom, biram li sama svog mpo doktora ili kome dopadnem?
ja sam danas imala transfer - vraćene 2 mrvice i sad ih mazim i pazim
i čekamo betu tek 12.12. uf...
mene zanima ako je punkcija bila u subotu a danas transfer je li se to onda računa da je 2. ili 3.dan?
andi33 dobrodošla na vv i što prije otišla!
sanda1977 nek je ta jedna js pravi borac!
medonija dan punkcije je nulti dan, koliko mi je poznato; sretno i mazi bušu do velike bete!
Richyza lijepe vijesti u petak!
Moja vještica je počela pokazivati zube, i sad će ponovno biti dileme oko 1.dc ako krene večeras - što vjerojatno hoće; ali ja sretna, napokon krećem na svoj prvi IVF![]()
muma nazovi ih sutra i reci da si dobila veceras, nikakav problem, nek oni odluce kad cete narucit. obavezno naglasi da kreces u postupak!
2hope nazovi 1.dc, narucit ce te za 8.dc, reci da si bila njihov pacijent. doktora mozes birati, samo to moras naglasiti.
hope, istokaoi ja. Karton od 2005, nakon toga isla privatno u Split, ali se odlučila vratiti. Nazvala sam i naručila se, trazila kod dr. Alebića, jer ga znam od onda iako sam bila kod dr. L. Prije sam ve' obavila skoro sve nalaze, i eto me u postupku, u srijedu prvi Uzv.
sorry sanda, nisam ziher, danas je bila prililčna gužva (a i šta je paž friz ?)
...ja sam kratka svijetla kosa, i kažu najglasnija(ne u boli nego u smijehu i zezanciji) šta ću,nemogu si pomoć to je moja reakcija na nervozu, a i pozitiva je potrebna
je kaj sad? ak je 3. dan znači da je punkcija 1.dan, ak je punkcija nulti dan, onda je ovo 2.dan...pitam zato što mi je nekako to daleko do bete?! 12.12. ispadne 18 dan od punkcije i 16 dan od transfera? čitam tuda po forumu mi se čini ili druge vade betu ranije?
medonija na VV je kasno vađenje bete (sto gladnih godina)! Ti se samo opusti i uživaj u mrvicama!
Richy ~~~~~~~~~~~~ za petak!
Sanda1977 jedna ali vrijedna ~~~~~~~~~~
na vv se uvijek beta vadi 18-i dan od punkcije, bez obzira na dan transfera. transferi se rade 2., 3. ili 5. dan.
Anabanana hvala
Koliko se otprilike čeka na konzultacije i koliko nakon tog na postupak?
Ima li netko možda broj na koji se može nazvati?![]()
hope2 na konzultacije cekas tjedan dana - zoves 1.dc, ides gore 8.dc. svi brojevi su ti na prvoj strani ove teme. kretanje u postupak ovisi o brzini skupljanja nalaza i dijagnozi - ja sam prvi put na vv dosla u travnju, u postupku sam bila u listopadu, s tim da treba uracunati i da cijeli kolovoz na nasem brdu nije bilo nikoga, a i muz nije imao postajenu dijagnozu (tek u 7.mj. je obavio androloski pregled). znam neke slucajeve kod kojih je od prvog pregleda do postupka proslo 2 mjeseca.
aaaa... meni se činilo da je drugima brže, izgleda da je ipak subjektivni osjećaj čekanja, mah nema veze, ja sam i tako odlučila da je to - TO i da sam trudna
idem čitat knjigu (za laku noć mojoj dječici u buši)
sanda držim fige da je ta 1 ona koja je bitna i dobitna
muma nadam se da ideš u postupak i da je dobitni
i svim drugim trudilicama, čekalicama, pikalicama i inim -icama puno dobrih vibri![]()
aaaa... meni se činilo da je drugima brže, izgleda da je ipak subjektivni osjećaj čekanja, mah nema veze, ja sam i tako odlučila da je to - TO i da sam trudna
idem čitat knjigu (za laku noć mojoj dječici u buši)
sanda držim fige da je ta 1 ona koja je bitna i dobitna
muma nadam se da ideš u postupak i da je dobitni
i svim drugim trudilicama, čekalicama, pikalicama i inim -icama puno dobrih vibri![]()
konfuzija ja bum znala ak je bila biokemijskaimam hrpu superosjetljivih testica s amazona koje pocinjem na vrijeme piskiti
![]()
Bubekica hvala. Mi imamo kod njih odrađene pretrage još 2005, naravno da imamo novih, ali ne znam priznaju li samo svoje koji su jako stari iako se situacija kod nas nije promijenila![]()
2hope najbolje je da se odmah narucis iduci kad dobis m, doktor ce ti sve reci sto trebas ponoviti, a neces izgubiti puno vremena. jer uvijek postoji sansa da skupljas na svoju ruku i onda ispadne da treba jos nesto.