Stranica 149 od 191 PrviPrvi ... 4999139147148149150151159 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,401 do 7,450 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dino84 hvala na ogovoru, ali nisam prošla obradu za alergije već mi je dr. opće prakse prepisala antihistaminik jer mi se čim izađem van sve začepi (nos,uši).

Vidjet ću sa dr. A kako i da li dalje u 6. mj.. Imunitet mi je općenito u komi jer sam od 1. mj. ove godine imala već tri puta upale uha zbog upale/začepljenih sinusa (a zadnja je završila i sa perforacijom bubnjića ).

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

curke, ja sam opet u srijedu na vv, na vadjenju bete, jel ima koja od vas gore za pit kavicu?

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nellie draga, kako si mi ti?!
    Nafilali su me sada s 24 menopura, tak da nema veze što nije došlo do ET, ne mogu opet na pikanje... eventualno, ali samo eventualno, možda bi me primili još na jedan postupak kao prošli, kad mu je pobjegao folikul ali ne znam.... ako skupim dovoljno hrabrosti da se ne raspadnem na najmanje komadiće i ne uspijem ništa reći od plača, možda ga sutra nazovem....

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Sandra 1971 to sam i mislila, ne da ideš odmah u postupak, ali možda da odobre 1 dodatni. Pitaj, nemaš kaj izgubiti.
    Ne sječam se točno, ali znam da nam je soc.radnica, na onom prvom informativnom razgovoru spomenula mogućnost da ne dođe do transfera, na kaj smo mi naravno odmah pitali kak se računa taj postupak. Rekla je da nije sigurna i da bismo o tome trebali sa dr. (nažalost nisam nikad pitala, pa nemam točnu informaciju), ali da misli da je obračun prema hzzo-u (lijekova, postupka i sl.) drugačiji nego kad dođe do transfera. Možda sam ja preslobodno interpretirala ono kaj je ona rekla, s obzirom da ni ona nije bila sigurna i možda ovo kaj sam sad napisala uopće nije točno, ali rađe pitaj. Znam da nije isto, ali zato mi npr. nikad ne donosimo onu ovjeru od javnog bilježnika sve dok nismo sigurni da će biti transfera jer je i sama soc. radnica prokomentirala da joj je glupo uzimati od ljudi te pristanke kada postupak nije dovršen.

Ja sam ok. Doduše osječam se jednako kao i u prva 2 postupka , jedino kaj se za razliku od njih ovaj put baš ničemu ne nadam. Veli MM da ne smijem biti negativna. On je inače po prirodi veliki optimist, a ja realist

Javi svakako ak kaj saznaš. I veliki

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

samo čuvaj mrvice i odmaraj.... svakako javim kad saznam kakva mi je budućnost tj. jel se prebacujem na "prije začeća" il sam na "strategiji preživljavanja"
    više ne znam ni sama.... lakše je bilo razmišljati o tome "što ako se ne desi", nego što je sada biti u toj situaciji... ali eto... nekak ću to pregurati pa kak bude

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku
    samo čuvaj mrvice i odmaraj.... svakako javim kad saznam kakva mi je budućnost tj. jel se prebacujem na "prije začeća" il sam na "strategiji preživljavanja"
    više ne znam ni sama.... lakše je bilo razmišljati o tome "što ako se ne desi", nego što je sada biti u toj situaciji... ali eto... nekak ću to pregurati pa kak bude
    ej sandra jel ima kaj novog???

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

marincezg- idem u još jedan postupak u srpnju...

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sandra1971 to su super vijesti!!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sandra super!!!taj mora biti dobitni...
    Clematis kak je prosla beta?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj mativa prvotno napisa Vidi poruku
    Sandra super!!!taj mora biti dobitni...
    Clematis kak je prosla beta?
    pa kaj nisam javila?
    uf uf, beta je u sri bila 910, dr je rekao da je zadovoljan i da ne trebam ponavljat da samo dodjem sljedeci tjedan na ultrazvuk i nadam se da cu vidit tockicu

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

clematis draga prekrasno!!!! Čestitam ti, sad uživaj, želim ti školsku i dosadnu trudnoću!!!!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku
    marincezg- idem u još jedan postupak u srpnju...
    pretpostavljam da je to zadnji postupak
    nek bude i dobitni to ti od sveg srca zelim

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    ponekad 1 js, ponekad prazan folikul.....

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno idemo cure, odgovorite na Kadaunino pitanje!

cure, napišite i kakvu ste stimulaciju primale u zadnje vrijeme, koliko ste i kojih lijekova imale u stimulaciji, koliko jajnih stanica ste dobile, koliko zametaka, je li bilo zametaka za zamrznuti...

hajmo, hajmo...pišite, nije teško to napisati a ovo su važna pitanja i važne stvari.

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

sori, tek sam sad vidjela sta sve treba napisati....

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Kadaunin ljubičsti tekst je link na temu...

... tamo odgovorite na pitanja.

hvala!!!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 19.05.2013. at 12:20

Dea2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Imama pitanje za iskusne VV cure jer sam nova na VV-možda je malo bedasto, ali opet ću ga postaviti. Prošli mjesec sam bila na prvom pregledu kod dr.A. Rečeno mi ponoviti papu i briseve i opet doći 3 d.c na ostatak obrade. Kod mog soc.gin se dugo čeka na papu i briseve pa sam ja mislila otići nastaviti obradu bez toga i to donijeti kad bude gotovo. Hoće li mi praviti probleme zbog toga? Koliko znam papa i cb su samo preduvjet za postupak a ne za ostatak obrade, zar ne?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Uvijek mozes pokusatu princip ako prodje prodje. Ili otici pretrage obaviti privatno, nalazi budu gotovi za 10ak dana.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja neznam što bih ti savjetovala jeste obavile sve drugo što se tiče obrade? Hormoni,spermiogram, HSG? Jeli vam najavio kako bi vas ubacio na postupak ako sve bude uredu već sljedeći mjesec? Jer ako niste obavili sve pretrage onda bi mogli tako otići ali ako se čekaju samo još ti nalazi da bi vam dao zeleno svijetlo za postupak onda mislim da neće biti koristi da se pojaviš bez toga

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bok,imam jedno pitanje,na koji broj da zovem da se naručim,imam dolje karton,ali sam hodala kod dr L,a sad bi kud mi odrede,vidim na prvoj stranici da svaki dr ima svoj broj,ali mi glupo zvati nekog od njih kad nisam njihov pacijent?
    hvala

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nazovi na br za dr alebica, u principu je svejedno, a i dalje mozes birati kod koga zelis ici.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bubekica,hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Jan 2012
    Posljednje uređivanje od bubekica : 20.05.2013. at 14:23

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Dea2010 ne znam kak je kod dr.A, ali moju poznanicu dr.D nije htjela pregledati jer nije imala nove nalaze, briseva i pape. Bila je u fazi kretanja u novi postupak, ali je dr.D rekla da ju zbog kontrole i toga što nema sve nalaze ne može tada pregledati, tako da je tek za mjesec dana nakon toga, tj.nakon nove m krenula s pregledima i pripremama za novi postupak.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jel ima koga sutra na brdu da popijemo kavu? Idem na dogovor za dalje.

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Dea2010 mali tip glede briseva: to se moze prilično brzo i jeftino obaviti s uputnicom kod privatnika. I kod moje soc.gin. se čeka mjesecima za narudžbu, pa sam ja kod nje uzela uputnicu za briseve (papu sam nedavno obavila pa ne znam za to), s tom uputnicom sam otišla kod privatnika (bila sam u Viliju, ne znam da li i drugi tako rade), oni su mi uzeli briseve, platila 50kn i odnijela epruvetice u Rockefellerovu. Nalazi gotovi za 10ak dana.

Dea2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala na odgovorima cure!
    Idem sutra vaditi hormone i pretpostavljam da će me i pregledati jer mi je tako sestra rekla na telefon, pa nosim i tu uputnicu. U postupak idemo tek u 9 mjesecu jer sam bila na stimulaciji u 11./2012 i 2/2013 pa da mi se organizam odmori. Kod svog gin. sam naručena za papu i cb za slj.tj tako da ovaj put neću morati plaćati privatno. Zbunilo me to što na povijesti bolesti piše obaviti papa i cb, pa onda hormone. Ja ću to sutra obaviti jer slj. mj 2-5- d.c. necu moći ići vaditi krv. Neće valjda nitko komplicirati ništa. Hvala vam još jednom svima na odgovorima - kao što rekoh nova sam na VV (nažalost ne i u ovim MPO vodama) pa mi treba malo vremena da pohvatam konce kako sve na brdu funkcionira.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dogovorila FET za jesen - 10. mj. Odgoda zbog alergije. Meni ok. Lijepo cemo se odmoriti, napuniti baterije i krenut u nove pobjede.

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mg1975~~~~~~~~~~~~~~~~za 10mj
    Dea2010~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za pretrage

mi smo u postupku 7 mj

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Zna li koja od vas koja je friško bila gore kakvo je stanje na Tijelovo? Ako mi M dođe kad bi trebala, taman bih tad negdje trebala ići na pregled i, hopefully, ako je sve ok s hormonima, krenuti u postupak.
    Kad smo kod hormona, to mi do sad uopće nije palo na pamet - trebam li ja podići te nalaze ili me čekaju u kartonu/kompjuteru?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ajvi pretpostavljam da će s Tijelovom biti ista situacija k'o i s nedjeljama (da neće raditi). U pravilu se dolazi 3.dan, ali ako bi 3.dan bio nedjelja, u ovom slučaju Tijelovo (četvrtak), onda dođeš 2.dan, u sub (u ovom slučaju u srijedu). Ako dobiješ npr. u utorak navečer, pa ih nisi nazvala da dolaziš u srijedu, samo dođi u srijedu, a ako nemaš uputnicu, doneseš ju naknadno. Nalazi hormona će već biti kod dr.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure molila bih savjet.....stari sam pacijent dr A (od 2008 g) , tada odradila konz. i neke nalaze te otišla privatniku, znači nisam bila u postupku na VV.
    Sada bih k njemu ponovno na konzul. pa mi recite što reći sestri kada se budem naručivala ?? Zovem 1 dc?
    Opet sve od početka, ali sam sad hvala B "dovoljno stara" da valjda mogu doći na red brže nego davne 2008. g

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

zelimo_bebu ja sam za svoje prve konzultacije ikad vezane za mpo nazvala VV u travnju na 1dc i odmah došla na red kod dr.A, tako da mislim da tu nećeš imati problema s čekanjem

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ZB samo nazoves 1. dc, kazes da si stari pacijent i da zelis na konzultacije, narucit ce te na 8dc. nema na vv nikakvih cekanja za konzultacije i doktor i doktorica su posveceni i rade iskljucivo mpo pa imaju puno vremena za nas mnogobrojne pacijente.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala cure ...odradim tako za nekih 15ak dana...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bubekica, da ti ovdje odgovorim za doktoricu s VV što si me pitala na vinogradskoj - pa nije tajna da je ona tek ušla u mpo vode, friška je - nema godine i godine iskustva, a nekada je to, nažalost, presudno za naš uspjeh...

pogoditi dobru stimulaciju, dobro tempirati punkciju, odrediti najbolje mjesto za transfer embrija... sve se to uči, ali najčešće iskustvo donosi dobre rezultate... ne kažem da ona nije divna, nježna, praktična, već samo iznosim činjenice - teško se može primjerice usporediti sa veteranima u mpo-u sa dugogodišnjim iskustvom!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ksena, slazem se, ali smatram da nema potrebe napisati sturu kritiku bez obrazlozenja - ova tema ih je na racun doktorice prepuna, a o njenim dobrim stranama se slabo pise. I sama sam se sa strahom predala njoj u ruke na punkciji, a sve je dobro proslo.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

slažem se, kritika bez obrazloženja je trač. ali nekad nije suvislo ni pretjerano hvalisanje doktora. treba naći sredinu.

a za bilo kakve zaključke trebali bi imati transparentnu statistiku, a bojim se da je za HR to SF!

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zelimo_bebu ako imas kakvu povijest bolesti od dr.A od tada ponesi sa sobom radi br. kartona da ne bi sestre vikale na tebe (na mene jesu mada sam br. znala napamet, ali nisam imala papire)

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

pozz. dal bi mi koja rekla zašto se odlučila baš za ovu bolnicu. Naime, meni je cijelo vrijeme bila u glavi petrova, ne znam n sama zašto, al danas mi ginekologica savvjetovala neka svakako idem na VV. E sad sam u nedoumici.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jel zna netko kak idu na godisnji? Nest mi zvoni od lani da je bila druga polovina 7 u pitanju i prva u osmom?
    Odnosno , zanima me konkretno prva polovica sedmog mjeseca
    I dal je netko sam trazio ivf a da je dr prijedlog bio aih? Il da to ni u ludilu ne spominjem?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Arlena mislim da u 7.mj. rade, bar tu prvu polovicu, s obzirom da je Sandra 1971 naručena za postupak u 7.mj., pa ... . Ja sam sutra na VV, pa ak ne zaboravim, pitam za g.o. . Za ivf u slučaju aih-a ne znam. Nama su prvi put radili ivf, a zanimalo me zakaj ne odmah icsi, s obzirom na mm loš spermiogram. Pitala sam dr. D zakaj ne icsi, pa je rekla da će drugi put napomenut da rade icsi.
    Posljednje uređivanje od Nellie : 23.05.2013. at 22:46

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala Nellie,jos mi je jedna draga forumasica potvrdila da rade tu polovicu sedmog tako da onda mogu planirat

A zdrav razum mi kaze da je ok taj aih (jer zdravstvenog razloga nemam zasto bi preskocila aih) al i dalje zivim u iluziji da ako dr lijepo objasnim svoje razloge za ivf da ce mi to napraviti sam se nadam da me nece izbaciti iz ordinacije i iz klinike opcenito znam da ne vole 'kad se pravis pametan'

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mojoj frendici su npr. 3.puta radili aih u Petrovoj, 4.put ivf, iako su oboje idiopati i dr. je smatrao da je dovoljan aih. Ne znam kaj se desilo jedan od ta tri puta, ali druga 2 puta su ''fulali'' ovulaciju (ima ovulaciju na 9.dan). Da bi to izbjegli 4.put su radili ivf i to je bila i dobitna kombinacija.
    Meni su stvarno i dr.A i dr.D ok i mislim da ak ih se nekaj normalno pita, da će bez problema ak' niš drugo objasniti svoje mišljenje.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Popsy15....odabir klinike je stvarno stvar osobnog izbora. Većina soc. ginekologa šalje žene na VV (bar u mom gradu) jer znaju da liječnici tamo rade samo MPO - ne rade ni na ginekologiji ili privatno. Obrada je najpotpunija - bar se meni tako čini! Za Petrovu ne znam ništa, no znam i cura koje su tamo imale bingo...
    Uglavnom bi se trebala pripremiti sa svim nalazima bilo gdje da kreneš, da te ne šetaju još godinu dana za obavljanje nalaza....

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala na odgovoru. Zelimo_bebu, ma jasno mi je da bi bilo dobro prvo sve obaviti pretrage, samo je stvar da mi ona ne želi davat uputnice niti za hormone jer će mi navodno u klinici reći šta će mi trebati, a nije mi htjela niti dat uputnicu za kliniku da se naručim. Malo mi je to nelogično.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Nellie prvotno napisa Vidi poruku
    Arlena mislim da u 7.mj. rade, bar tu prvu polovicu, s obzirom da je Sandra 1971 naručena za postupak u 7.mj., pa ... . Ja sam sutra na VV, pa ak ne zaboravim, pitam za g.o. . Za ivf u slučaju aih-a ne znam. Nama su prvi put radili ivf, a zanimalo me zakaj ne odmah icsi, s obzirom na mm loš spermiogram. Pitala sam dr. D zakaj ne icsi, pa je rekla da će drugi put napomenut da rade icsi.
    ako spermiogram nije ocajan, a pogotovo jer imate terato dio, mozda je ivf bolja opcija od icsi-a. ovoj jajne stanice privlaci one spermije koji su zreli i sposobni za oplodnju tako da vam sama jajna stanica djeluje kao svojevrsna selekcija spermija. na tom principu funkcionira picsi. kad se radi icsi, biolog na osnovu mikroskopskog pregleda odabire spermij. laicki receno - jajna stanica bolje bira spermije od oka biologa. naravno za ivf je potreban dovoljan broj pokretnih spermija.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj popsy15 prvotno napisa Vidi poruku
    pozz. dal bi mi koja rekla zašto se odlučila baš za ovu bolnicu. Naime, meni je cijelo vrijeme bila u glavi petrova, ne znam n sama zašto, al danas mi ginekologica savvjetovala neka svakako idem na VV. E sad sam u nedoumici.
    potpisujem ZB, meni osobno je najbitnija posvecenost doktora iskljucivo MPO.

arlena na ovo sto su cure napisale samo bih dodala da je AIH znatno jednostavnijii manje invazivan oblik MPO. ne vidim zasto ne biste probali...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Popsy koliko imaš godina i TD? Jesi ikada vadila spolne hormone? Vaginalni UZV kod te pametne DR??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •