Stranica 104 od 112 PrviPrvi ... 45494102103104105106 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,151 do 5,200 od 5595

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

gotovo sve cure na cetrotide reagiraju s tim crvenilom kao ubod, i ja sam, mislim da ti to i u uputama stoji, ništa zabrinjavajuće.

Što se tiče uvođenja cetrotide, imaš dva načina:
    a) standardno, 7. dan stimulacije što je vjerujem kod tebe slučaj
    b) kad se uzv redovno prati razvoj foikula, u tom slučaju kad vodeći folikul dosegne veličinu od 14 mm, ali to treba dobro popratiti na uzv i ovdje se potroši manje stimulacije i manje cetrotida, rezultati su isti - možda čak i bolji - ali je za liječnike više posla, više uzv
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 19.06.2013. at 09:57

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kadauna ja ga imam od 6 dana, suta idem na 3 uzv pa sto fazi sto i kako dalje!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    Kadauna ja ga imam od 6 dana, suta idem na 3 uzv pa sto fazi sto i kako dalje!
    ne znam zašto su ti uveli već 6. dan, jesu te gledali taj 6. dan na uzv pa ti onda uveli cetrotide ili su ti odmah rekli da 6. dan stimulacije uzimaš i cetrotide?

I ostatak pitanja ne kužim

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure svima puno puno dobrih ishoda, pusa svima

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam cetotide ukupno dobila 3
    UZV 6, 8 i 10 dc i milsim da mi je prvi bio 8dc (ili 9??)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ciklusa ili stimulacije?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ciklusa, stimulacija od 2dc

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Snupi - nisam preplitko ubola - jer sam cijelu iglu uronila Dakle pod 45° pored pupka - malo niže. Dakle apsolutno u skladu s uputama koje su priložene medikamentu.

Kadauna
    - vidjela sam da je to učestala nuspojava, tako da se nisam uznemirila.
    Ja sam isto krenula 6.dc. To je izgleda praksa u Petrovoj. Dakle taj dan sam bila na UZV - na lijevoj strani sam imala samo jedan folikul od 12,5mm, a desno dva po 11mm i dva po 12mm. Iako su nešto manji nego uobičajeno za početak uzimanja Cetrotide, ja sam ih dobila. Dakle 3 komada. U petak idem ponovno na UZV (9dc) pa ćemo vidjeti dalje. Uz Cetrotide uzimam i dalje terapiju s Puregonom.

Recite, da li je neka od vas imala tanašnji endometrij a da nije uzimala Estrofem? Kako se to razvijalo?

Čitala sam da HCG-šprica povećava rapidno endometrij - dakle štoperica. Pretpostavljam da dok računa na taj učinak. Bojim se da neće ni doći do transfera ako mi se endometrij ne pokrene.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako je tih <0,5 pola centimetra odnosno 5mm, onda ti još stigne narasti. Za transfer treba biti min. 7mm, a ima još do transfera...

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Argente - nadam se da imaš pravo!!!!! Vjerujem apsolutno svom doku i njegovom iskustvu. Samo se bojim da kod mene ne bude iznimka od pravila.

Ima još par dana do transfera - prirodno mi ovulacija bude 13.-14.dc (a kako će sad u postupku biti ne znam) - ali ne računam da će transfer biti skoro.

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Što se tiče jedinice ne znam - da li je to 0,5mm ili 0,5cm!? Ne znam - on je rekao samo 0,5 - a i na papiru nije pisala mjera.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pozzz curke..eto nema mene dugo..u ponedjeljak idem po lijekove..sljedeci mjesec sam u postupku ali neznam sta ce biti...danas stigao nalaz brisa i imam chlamydiu trachomatis..dobila terapiju...e sad sta ce biti i hocu moci sljedeci mjesec u postupak??!??u komi sam i velikom soku.nikada nisam imala problema,posljednji nalaz brisa je bio cist ko suza...a sad ovo..koma...

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam pocela sa gonalima od 2 dc -po 3 kom i onda 6 dan su mi uveli certotide po 1 komad.1 put sam bila na uzvu 6 dc, zatim, 8 dc i 10 dcpa vam budem sutra javila kaj me sljeduje dalje da li stoperica i onda u subotu aspiracija- javim stanje.
    Mary morala budes sanirati bestiju - vjerujem da si dobila ili nesto vaginalno za premaz ili kakve tabletice, predopstavljam da kreces za mjesec dana i da do onda bude sve sanirano.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Snupi dobila sam sumamed....ma nisam pametna šta će biti...sva sam van sebe...baš mi je to trebalo mjesec dana prije postupka....Da trebala bi se poečt pikati iza 20.7...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mary, bez cistih briseva neces moci krenuti u postpak, ako zalijecis i stignes izvaditi kontrolni bris koji ce biti uredan, onda startas. A mislim da do 20.7. to stignes. Zao mi je sto te to snaslo u najnezgodnijem trenutku. Sretno!

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ma nemam pojma otkud se ona samo pojavila....u 9.mj prošle godine nalaz bio uredan...Ali nije mi ni jasno kako se na papi nije pokazala a na brisu je....Idem u ponedjeljak u Zg pa ćemo vidjeti....

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

podpisujem Bubek i ne brini do 20.07. sve bude ok!

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja se nadam cure moje drage...idem u pon u Zg pa ćemo vidjeti....S pikanjem bi trebala početi oko 25.7.pa se nadam da ću uspjeti riješiti

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mary ma sigurno ćeš se rjesiti toga do početka postupka, ja ti držim fige.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a što oni u rade tako dugo u ljeto??

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

stanje: danas jos 2 gonala+1 cetrotide, sutra štoperica, nedelja aspiracija, end. 8,5 cm, 6 folukula!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

evo i mene..jucer bila na konzultacijam kod dr. R. upisana sam za novi postupak u 12mj jer se sad on popunjava...ispalo je da je bila slaba doza puregona (zajedno sa cetrotidima).

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Snupi sretno u nedjelju i ddržim fige da bude puno jajnih stanica

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

snupi sretno u nedjelju!!!
    mary draga držim fige da se što prije riješiš te beštije i da lijepo kreneš u postupak,sretno!!!
    i ostalim curama sretno i velike puse!

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure, bokic! Stanje kod mene: 9dc, 1x 16,5, 3x 16, 2x 15, 2x 14, 1x 13 i 2x 12.

Ovo je super s obzirom da je prije tri dana bilo samo 5 dosta malih. A endometrij mi je s 0,5 porastao na 6,8.
    Sad čekam nalaz estradiola. Ako sve bude ok, aspiracija bi mogla biti u ponedjeljak ili utorak.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bravo super si reagirala na terapiju, držimo fige za dalje, mozda budes na asiracijii sa mnom u nedjelju,!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moje osobno iskustvo .Žao mi je što sam išla dva puta na inseminaciju to za mene bilo gubljenje vremena koje tako brzo leti .Ako želiš što prije do bebe idi na punkciju veća vjerojatnost da se desi trudnoća a malo više bolno al vjeruj vrijedi-Želim ti svu sreću

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Snupi- dok je rekao da aspiracija neće biti prije ponedjeljka, a možda tek u utorak. Tako da nećemo biti skupa u nedjelju! Želim ti puno, puno uspjeha i napokon docekas +!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jurinka kod koga si bila na inseminaciju, ja idem na ivf i punkcija mi je u nedelju? Koja je tvoja dijagnoza?

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Snupi sretno na punkciji...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

snupi da punkcija bude plodonosna i ne prebolna (jer malo mora, zar ne)
    a onda za tulum u labu

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Mary123 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozzz curke..eto nema mene dugo..u ponedjeljak idem po lijekove..sljedeci mjesec sam u postupku ali neznam sta ce biti...danas stigao nalaz brisa i imam chlamydiu trachomatis..dobila terapiju...e sad sta ce biti i hocu moci sljedeci mjesec u postupak??!??u komi sam i velikom soku.nikada nisam imala problema,posljednji nalaz brisa je bio cist ko suza...a sad ovo..koma...
    Draga Mary123, nikako nemoj ići u postupak s Chlamydiom T., opasno je za bebu, tj pretpostavljam da nećeš moći ići dok to ne riješiš. Moguće da je imaš već od prije, samo je nisu uspjeli "uhvatiti" brisevima. Na papa testu se to ne može vidjeti, već se ona dijagnosticira specijalnim testovima. Jesi imala problem sa začepljenim jajovodima, spontanim,...?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

drage moje eto vratila se među žive, rigala 3 puta od anstezije punktirano 5 js.Vidjela bab jos je u jednom komadu!

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Špelkica bila sam na dva postupka i nije uspjelo.imam dosta dobrih jajnih stanica..u oba postupka.do oplodnje dodje al se neuhvati..sutra sam u zg pa cemo vidjeti sta ce reci moj dr.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mary123, znam jednu curu koja je imala uvijek dobre embrije, ali joj se nisu uspjeli implatirati. Na kraju se uspostavilo da ima začepljene jajovode zbog preboljene upale Chlamydiom. Kad je odstranila jajovode sve je bilo ok, tj uspjela je ostati trudna.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Snupi super, sad drzimo fige za super tulum u labu, sretno.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Jutro...sta ce na kraju biti da cu morat ic odstranit jajovod...ma tko zna sta ce mi se jos dogoditi...
    Evo ja putujem za zg pa cemo vidjeti sta kaze doktor...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

njoj je vjerojatno indikacija za odstranjivanje jajovoda bila neka druga . tipa endiometrioza
    jer kako to da onda to nije neki standardni postupak nakon niza neuspjelih transfera (meni je ovaj 8)
    a nisam nikada ustanovila stanje mojih jajovoda - loš spermio nas je odmah bacio na ISCI
    OK osim kada sam imala otvoren trbuh na laparatomiji ih je dok pregledao i rekao da je sve bo

tako da mery nemoj sada se uspaničiti, kakva operacija - pogotovo ako kažeš da nikada nisi imala tu bakteriju

drž se

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Snupi ~~~~~~~~~~~
    Moja aspiracija je sutra! Jučer sam se malo uspanicarila: imala sam do poslijepodne bol sličnu ovulacijskoj boli a smirilo se do večeri, a stopericu sam si trebala dati tek u 22h. Valjda nisu prasnuli folikuli. I dalje sam uvjerena da će biti sve ok B-)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj nestrpljiva anka prvotno napisa Vidi poruku
    Snupi ~~~~~~~~~~~
    Moja aspiracija je sutra! Jučer sam se malo uspanicarila: imala sam do poslijepodne bol sličnu ovulacijskoj boli a smirilo se do večeri, a stopericu sam si trebala dati tek u 22h. Valjda nisu prasnuli folikuli. I dalje sam uvjerena da će biti sve ok B-)
    Bez brige, nisu. Bol je normalna posljedica dobre reakcije na stimulaciju. Sretno sutra!

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Linalena budemo vidjeli sve sta ce mi re ...stigla sam u zg...pijem kavicu do zakazanog termina..javim vam novosti

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    njoj je vjerojatno indikacija za odstranjivanje jajovoda bila neka druga . tipa endiometrioza
    jer kako to da onda to nije neki standardni postupak nakon niza neuspjelih transfera (meni je ovaj 8)
    a nisam nikada ustanovila stanje mojih jajovoda - loš spermio nas je odmah bacio na ISCI
    OK osim kada sam imala otvoren trbuh na laparatomiji ih je dok pregledao i rekao da je sve bo
    Nije žena imala endometriozu već upalu Chlamydiom, ona joj je začepila jajovode. Ako za vrijeme laparoskopije vide da su jajovodi ok onda nema razloga za zabrinutost.
    Oprosti Mery123, nisam te htjela uplašiti, stvarno ti ne želim to. Nadam se da ćeš se od prve riješit te beštije
    Linalena sretno

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moj postupak se odgađa sve dok nalaz brisa ne bude čist...dobila sam još dvoje vaginalete pa pauza sedam dana pa onda bris...neću se uspjet pripremiti za sedmi mj.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala curke za sad je sve ok, sutra zovem ponovno lab! Mary tko ti je rekao da ce ti morati odstraniti jajovod, takvo plasenje sam imala ja, na kraju su me laparoskopski otvorili i ocistili ga i sve je bilo ok.Kupi matičnu mllječ za imunitet!

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

moram javiti i ovdje. moj TSH nakon 26 dana terapije euthyroxom od 25 mg, pao sa 5,94 na 3,13!

još malo nek padne i odoh ja u Petrovu!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

anka,snupi,sretno nadalje!
    Pitanje:Zar nisu začepljeni jajovodi nebitni za ivf postupak?Mislim,prohodni il ne,u postupku se ne diraju..tako da ne kužim ovo kaj špelkica veli,da je žena ostala trudna (pretp. u postupku,kad se spominju embriji) tek nakon što je odstranila jajovode.
    Mary,sretno!
    Mommy, super!
    Posljednje uređivanje od žužy : 24.06.2013. at 14:16

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

žužy, i jajovodi mogu stvarati probleme. ova cura o kojoj špelkica priča je sigurno imala hydrosalpinx jajovoda ili gnojnu upalu zbog koje su joj odstranili jajovode. ako imaš klamidiju, ne znači odmah da je takvo što u pitanju, ali ako do toga dođe, jajovodi trebaju van jer tekućina u njima djeluje toksično na embrije pa ne dolazi do implantacije. ali sami po sebi začepljeni jajvodi ne bi trebali raditi smetnje.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

To mi ima smisla,fala na pojašnjenju

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bravo mommy!

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja